Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Analys av Skärblackas insats i Billerud cup

Skärblacka-Linghem
Förväntningarna var skyhöga när Skärblacka intog Sporthallen, laget såg ut som förväntat förutom att Joel Eklund fallit bort. Sjukdom viskades det om., Eklund själv var på plats och såg till synes ut att må bra.
Larsson, Wieselgren, Wall samt Sundell bildade första fyran. Den andra fyran bestod av Svanberg, Eriksson, Ahl och Bäckstedt. Den sistnämnde med skyhöga förväntningar på sig.

Skärblackas första match blev dock ett sömnpiller, ställningskrig och väldigt få chanser. Matchens första chans kom med ca 4 minuter kvar då Lindqvist släppte en retur rakt ut men som tur var sköt Linghem spelaren över från kort avstånd. Där hade Skärblacka tur. Skärblackas i stort sett ända chans under matchen fick de med 5 sekunder kvar när nyförvärvet Christian Sundell sånär styr in bollen på hockeymaner. Där ska en spelare av Sundells kaliber göra mål!

0-0 mot ett division 4 lag måste väl ändå ses som helt okej men det var ändå oroväckande hur lite Skärblacka skapade trots ett säkert försvarsspel.


Wieselgren analyserar:
Stämningen kändes riktigt harmonisk, alla var laddade och vi hade förhoppningar om att gå långt. Tycker matchen påminde om en riktig premiärmatch, få chanser. Är dock nöjd över lagets försvarsspel.


Skärblacka-Loddby
Gruppens på pappret enklaste match.  Loddbys andra lag var inte alls bra och har kanske inte heller haft så hög träningsnärvaro de senaste åren med tanke på vikten på åtminstone första fyran?

I denna match så syntes klasskillnaden direkt.  Skärblacka tog direkt ledningen med 1-0 genom Wieselgren och nästan omgående efter målet så gör Robert Ahl 2-0 och allt ser bra ut.
Många tror ni att resultatet ska ramla iväg och Blacka skapar väldigt många chanser men lyckas inte få in bollen. Istället gör Loddby mål med ca 2 minuter kvar efter ett tveksamt ingripande av Lindqvist och det blir genast spännande i matchen. Den där riktigt farliga pressen uteblir dock och Skärblacka lyckas hålla ut.


Wieselgren analyserar:
Skapade många målchanser fick inte in dem, dem gjorde ju mål på jonktabbe, borde fan blivit 7-0



Skärblacka-Kimstad
En ganska dålig match, Kimstad var bättre matchen igenom men fick inte till de där riktiga farligheterna. Det var mycket gruff och tjafs inledningsvis, Tommy Lj gav Svanberg en knuff i ryggen och Wieselgren hämnades sedan på Ljungström genom att knuffa till honom efter avblåsning.  Starkt av Wieselgren att stå upp för sina lagkamrater trots att Tommy är ca 15 cm längre.
0-0 stod sig till med ca 4 minuter kvar då Kimstad tog ledningen efter en hörnvariant. Jonte Lindgren med ett förflutet i Skärblackas P91-lag slog till från distans och bollen rullade retfullt enkelt mellan Lindqvist ben. Istället för en Blackapress i slutet så radade Kimstad upp massvis med chanser genom lyckade kontringar och resultatet kom i matchens sista minut då Andreas Vångerstrand lyckades få in bollen på ett märkligt sätt. Ridå. I och med denna förlust så slutade Skärblacka på tredje plats i gruppen med sammanlagt 4 poäng och en målskillnad på 2-3. Motståndare i kval till kvartsfinal blev Loddby lag 1.


Wieselgren analyserar:
jämt, de gör 2 mål på två juniormisstag, tillknäppt kändes det som

 


Skärblacka-Loddby
Ett långt samtal hölls inför denna match då tränarna gick igenom slarvet vid målet samt att Skärblacka måste våga spela sitt eget spel. Vi på läktaren hade förhoppningar på att vi skulle få se det Skärblacka vi alla hoppats på under turneringen. Tränarna J & J ändrade om i taktiken inför denna match så att det liknade AT-uppställningen mer.
Det syntes redan efter en minut att det var Loddby som var mest hungriga, de verkade överaska Blacka med sitt enorma presspel. Flera spelare i Blacka var väldigt frustrerade, Wieselgren bråkade till höger och vänster och Bäckstedt var märkbart påverkad av pressen som fanns på honom.
Loddby var bättre matchen igenom och Skärblacka ska tacka målvakten Johnny Lindqvist att matchen slutar 0-0 och går till straffar. Bäckstedt är den enda Blacka spelaren som missar i de fyra omgångarna medan två Loddbyspelare missar. Detta innebar att nyförvärvet Christian Sundell hade chansen att avgöra och frälsa sin nya klubb. Tyvärr sköt Sundell en straff lågt ner som målvakten tämligen enkelt räddade. Skärblacka skickade fram ännu ett nyförvärv, Matte Eriksson som även han missade. Loddby hade nu chansen att avgöra, en chans som de förvaltade och i och med det målet så var Skärblacka ute ur årets turnering.


Wieselgren analyserar:
Vi var sämst, du såg ju själv. Vill inte uttala mig.

 

Det var alltså en snabb genomgång av Skärblackas alla matcher i cupen, vi kommer nu gå igenom lite om vad som egentligen gick fel.


ANTON BÄCKSTEDT
Jag tror inte jag var den ända i Skärblacka Sporthall som undrade vad det var med Anton idag, från första matchen såg han väldigt irriterad ut och den unge skyttekungen lyckades inte få denna ilska att hjälpa honom på planen. Anton spelade 4 matcher och gjorde 0 mål, han missade även en straff mot Loddby. Vi här på Blackabloggen tycker att man kan kräva mer av en spelare av Antons kaliber. Har man spelat i Div. 3 ska man helt enkelt kunna prestera bättre.

Vad beror det på då? Kände Anton att pressen blev för stor helt enkelt? Det kändes som att hela bygden räknade med att Anton skulle bära laget på sina axlar inklusive hans lagkamrater, tog detta knäcken på honom? Vi hoppas att vi under kommande vecka kan få en intervju med Bäckstedt där han förklarar vad som egentligen gick fel.


NYFÖRVÄRVEN
Hur gick det då för Christian Sundell, Mattias Eriksson, Kristian Svanberg samt Kim Wall som alla är nya i klubben inför kommande säsong?
Precis som de övriga spelarna i Blacka så var det inte direkt någon som stack ut, spelarna gjorde vad de skulle och jag tycker Mattias Eriksson samt Christian Sundell klarade sig fint på väldigt ovana positioner. Christian Sundell stod även för en av turneringens delikatesser då han på ett mycket behärskat sett bröstade ner bollen till Andreas Larsson som tyvärr sköt över på volley, ett mål där och det hade utan tvekan varit turneringens mål. Enligt oss var Mattias Eriksson Skärblackas bästa utespelare i den sista matchen mot Loddby.
Svanberg var stabil as always och Wall hotade flera gånger med sitt fruktade skott.
Förhoppningsvis kommer vi få se mer av alla dessa fyra nyförvärv då de alla fyra har stor chans att bli startspelare i Skärblacka.


WIESELGRENS HUMÖR
Vi pratade igår om spelarnas svagheter och nämnde humöret som Wieselgrens enda svaghet. Detta fick vi bekräftat idag. Vi på bloggen blir så irriterade på Wieselgrens humör på plan, jag tror hela Östergötland vet vilken enorm kapacitet han har och detta försvinner när han koncentrerar sig på annat. Frågan många ställer sig är om Robin skrek, knuffades och gnällde för att sätta sig i respekt hos Finsångs Jeppe Johansson? Båda sägs vara mycket besvikna över att de inte stötte på varandra i turneringen. En annan källa säger att Robin blir så arg när han vill så mycket, han vet att flera klubbar har koll på honom med FFK i spetsen och är det rentutav så att denna vilja förvandlas till ilska istället? Det är mycket möjligt. Vi hoppas givetvis att Wieselgren blir Blacka trogen och vi tror det skulle hjälpa honom att söka upp en idrottspsykolog eller något liknande som kan hjälpa honom med sina utbrott. Vi vet som sagt alla vilken talang det finns i den unge pojkspolingen.


Vi ser nu fram emot kommande träningar och avslutningen av silly season.  Nästa turnering är Stegeborgscupen som spelas i slutet av Januari och vi hoppas alla på att få se ett bättre Skärblacka då.

Glöm inte att läsa Filosofens inlägg som handlar om Billerud Cup i största allmänhet som publicerades för ca 20 minuter sen

 

Vi vill även uppmuntra er att läsa våra kollegers blogg, http://finspangsfk.blogg.se/ en mycket underhållande blogg och vi hoppas på mycket gemensamma skratt och psykningar under den kommande säsongen.

 

Tack för visat intresse!

 

 

Ett deppigt Skärblacka efter strafförlust.

 

Den sjuke? Eklund.

 

Wieselgrens straff: 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=RbpauxofZy8

Sundells straff:
http://www.youtube.com/watch?v=KLOEqV-L-ZE&feature=player_profilepage

 

/Mou


Kommentarer
Postat av: Billa

Fantastiskt :) Även vi har hunnit med ett inlägg nu.

2010-12-12 @ 22:21:51
URL: http://finspangsfk.blogg.se/
Postat av: Experten

Måste verkligen hylla er. Det här är början på något stort, det känner jag! Vill även passa på att stämma in i hyllningskören av Robin Wieselgren. Ett djupare reportage om denne talang är på gång.

2010-12-12 @ 22:49:47
URL: http://finspangsfk.blogg.se/
Postat av: Loddby

haha har ni aldrig hört talas om loddbytränad förut eller :P

2010-12-13 @ 16:57:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson