Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Hemgårdarnas BK - Skärblacka IF 0-5 (0-2)

Nio gjorda och noll insläppta mål på de två inledande matcherna av säsongen får väl anses som mer än godkänt. Att vinna med 5-0 trots att man inte gör någon supermatch är oerhört imponerande och det ska sägas att Hemgårdarna inte alls var dåliga på något sätt.

Skärblacka tog ledningen efter ca 10 minuter då Fredrik Fridström fick till en praktträff så att bollen gick rätt upp i krysset. Frippen kom först på andrabollen efter att P.Larsson vunnit en nickduell och avslutet höll högsta klass. Nästan omgående efter 1-0 målet gör målvakten Fredrik Holmgren en strålande räddning då en av Hemgårdarnas spelare kom fria. Efter ca 20 minuter så får Blacka straff efter att bollen tagit på en hand i straffområdet. Kapten Larsson kliver fram och slår den ganska så mitt i målet mellan benen på målvakten? Ingen superstraff men huvudsaken är att det blir mål. Hemgårdarna är det bättre laget och skapar några ströchanser pga att Blackas försvar känns ganska darriga i första halvlek. 2-0 i paus känns aningen orättvist men Blacka sätter sina chanser till skillnad från sina motståndare.

Anton Bäckstedt och Robert Ahl ersatte Wieselgren och J.Joahansson direkt i inledningen av andra halvlek på kanterna och just dessa två spelare skulla ha huvudroller i andra halvlek. Just Anton Bäckstedt låg bakom Blackas tredje mål då han joggade förbi sin försvarare och spelade snett bakåt till Jocke Poikela som enkelt satte dit 3-0. Jocke imponerade stort igen och det bör väl inte vara något snack om att killen ska vara given nu? 4-0 målet såg ganska så identiskt ut, Ponta Larsson var start och vann en duell och spelade sedan snett bakåt där Robert Ahl dök upp och satte ännu enklare än Jocke in bollen i mål. Matchen var nu avgjord och Blacka passade på att lufta lite spelare. Med ca 15 minuter kvar blev det tumullt i deras straffområde efter att deras målvakt slagit till? Larsson. Situationen slutade med att Chrille Sundell fick sin andra varning för dagen från bänken och fick därmed rött kort. Wieselgren kom i slutet in på Ponta Larssons plats och slog hörnan som resulterade i Jonte Lindgrens 5-0 mål. Matchens sista minuter var ganska tråkiga och båda lagen spelade bara av matchen.

Som jag nämnde i början så är det oerhört imponerande att vinna med 5-0 trots att man egentligen inte imponerar allt för mycket. I nästa match väntar Örtomta på hemmaplan och det ska väl bli vinst trots att Sundell är avstängd.

Tre Skorstenar: Jocke Poikela
Fick en skorsten sist och är enligt mig Blackas bästa spelare idag. Spelar extremt moget för sin ålder och skäms absolut inte för att ta för sig. Gör ett fint mål och ligger bakom mycket som händer i anfallsväg för Blacka, har även ett riktigt bra skott i stolpen.

Två Skorstenar: Jesper Helle
Spelar stabilt under hela matchen och håller ihop Blackas försvarspel i första halvlek. Förmodligen tycker han även idag att man vann pga hans egen insats. Jag tror inte jag är ensam om att njuta varje gång Helle tacklar ner sina motståndare med en schyst axel mot axel tackling.

En Skorsten: Fredrik Holmgren
Håller sin andra nolla på lika många matcher och står för två avgörande räddningar i första halvlek. Ger backlinjen trygghet och är även bra i luften idag.