Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Örtomta away

Två inlägg på samma dygn var länge sen vi bjöd på men vill man visa att man är tillbaka på allvar så. Blacka hade alltså två raka segrar inför dagens match mot Örtomta och man låg enbart 3 poäng bakom serieledande Kimstad.

John P startade på en kant samt att Matte ersatte den arbetande Sundell i mittlåset. Ponta Larssons ljumske sprack efter 5 min och John klev in i mitten och Jocke J på kanten, något som skulle visa sig vara matchavgörande. Matchen började med mycket långbollar från båda lagen och det var verkligen inget skönspel som syntes. Det sägs att det var mer köttande under de första 10 minuterna än under hela Hollans-Portugal i VM 06. Efter denna period gjorde Blacka 1-0 genom inhoppande Jocke Johansson efter ett enligt honom själv strålande förarbete av Anton Bäckstedt. Bäcka spelade bollen snett bakåt och Tony Johansson kunde helt enkelt inte missa.

Efter målet tog Blacka över matchen och firma Johansson Bäckstedt skulle även ligga bakom mål nummer två där Bäcka "Torres" Bäckstedt slog en briljant genomskärare till Johansson som pangade in 2-0 helt otagbart för målvakten. Några minuter senare tog den pånyttfödde Anton Bäckstedt bollen på egen planhalva och dribblade genom hela Örtomtas försvar på Maradona/Messi Messi Messi vis. När Bäckstedt väl var framme i straffområdet så lade han sig väldigt enkelt och med tanke på armarna eller om ni vill kalla det svandyk alá Stevie G så skulle jag säga att straffen var väldigt tveksam. Kapten larsson stegade upp till elvameterspunkten och sköt bollen över likt Franco Baresi i VM-finalen 94. Bäckstedt blev rosenrasande eftersom målet hade betytt ännu en assist för honom (Iallafall på FM). 2-0 stod sig halvleken ut och allt var frid och fröjd i Blackalägret.

Blacka fortsatte att försvara sig exemplariskt i andra halvlek och "Pressa" som var huvudcoach för dagen stod och njöt av skönspelet. Svanberg och Matte Eriksson var båda strålande i mittlåset och Örtomtas tränare jämförde dem efter matchen mer Man utds framgångsrika mittbackspar Vidic/Ferdinand. Matte var Vidic sade dem. 3-0 kom efter ungefär 65 min och det var ingen mindra än Anton Bäcka som gjorde målet med vänsterfoten tro det eller ej.  Matchens sista 25 minuter spelades av och Blacka hade några chanser att utöka ledningen, man tog inte ut sig till max och försvaret såg riktigt stabilt ut. Trevligt även att den flyende målvakten Fredda som gärna jämför sig själv med Almunia fick hålla ännu en nolla denna säsong. Kanske är hans självförtroende åter igen på en rimlig nivå efter debacklet mot Syrianska borta där den unge keepern släppte 7 bollar.

Tre skorstenar: Anton Bäckstedt
Ett mål, Två ass och en fixad straff. Klart jag ska få tre skorstenar sa Bäckstedt på Facebookchatten för ca 10 minuter sedan. Även om jag inte gillar grabbens inställning så får jag väl köpa det.

Två Skorstenar: Jocke Johansson
Kliver in efter 5 min och avgör matchen med 2 mål. Två fina mål med perfekta avslut.

En Skorsten: Matte Eriksson
Trots att han prioriterar origenteringen före fotbollen så fortsätter han att imponera när han får spela. Gjorde det bra som mittback idag och har helt klart det bästa skorstenssnittet sett till spelade matcher.

Skorstensligan

8. Jochim Poikela
7. Andreas Larsson
6. Chrille Sundell
6. Kristian Svanberg
6. Fredrik Fridström
6.
Anton Bäckstedt
5. Mattias Eriksson
5.
Jocke Johansson
4. Robin Wieselgren
2. Jesper Helle
1. Kim Wall
1. Fredrik Holmgren

Som ni ser så är det inte bara otroligt jämt i serien, det är även jämt i skorstensligan. Trots dagens frånvaro så fortsätter dock Jocke Poikela att vara i topp. Personligen hoppas jag nästan någon går honom snart för enligt rapporter har han fått ett otroligt stort huvud pga ledningen och skryter om det väldigt ofta.

Tyvärr för Blackas del så vann de tvålagen framför även dem idag. Kimstad besegrade FFK med 3-1, Kurdiska slog Åtvid Södra med 3-0. Även Syrianska samt Rimforsa som skuggar vann även dem. På Fredag väntar Vånga IF på IP Arena och Blacka har revanch att utkräva. Vånga vann i våras med 1-0 trots att Blacka spelade nästan hela andra halvlek med en man mer. Men med tanke på denna strålande form så ska nog inte Vånga vara några problem och jag kan personligen inte se några som helst hinder för att Blacka ska gå upp till fyran när vi summerar säsongen senare i höst. Förhoppningsvis kommer det en rapport inför fredagens derby mot Vånga. Anton Bäcka har förövrigt gjort mål 4 matcher irad och är nu endast 20 mål från målet han satte innan säsongen drog igång.



The Blacka Blog

Kommentarer
Postat av: våNGA if

Ni har inte en chans på fredag..

2011-08-10 @ 01:19:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson