Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Stegeborgscupen gruppspel

Jag är precis hemkommen från dagens gruppspel i Stegeborgscupen och det är med glada känslor jag sätter mig vid tangentbordet. Skärblacka har kvalificerat sig för morgondagens slutspel genom att man besegrat Saltängens lag 1 i en direkt avgörande kvalmatch. Vi kommer nedan att gå igenom Skärblackas alla matcher och ni kommer givetvis få se lite bilder från kvällens turnering.
Chrille Sundell lämnade sent återbud till dagens turnering, han sägs ha fått ryggskott efter att ha packat sin väska imorse, ett tecken på att han börjar bli gammal. Joakim Johansson kallades in som ersättare och var väldigt laddad efter att ha sett sitt Everton snöpligt tappat en ledning mot Chelsea.

Skärblacka IF inför första matchen

Skärblacka-Åby I

Holmgren stod i mål, Larsson, Eriksson, Wall & Svanberg spelade backar första matchen. P.Larsson, Ahl, Strandberg & Lindgren bildade anfallspar, Johansson satt vid sidan. Första tre minutrarna i matchen slog Skärblacka extremt mycket felpass, det var ren tur att Åby inte lyckades förvalta det till riktiga målchanser. Holmgren imponerade matchen igenom med sina fruktade utkast och räddade Blacka i den 5e minuten genom en briljant fotparad. Skärblacka fortsatte missa mycket uppspel och tappa bollen i fel lägen, något som Åby utnyttjade genom att ställa om i snabba kontringar. Som tur var resulterade ingen av dessa kontringar i mål, mycket på grund av Holmgren. Efter 8 spelade minuter så bröt nyförvärvet Ponta Larsson ett uppspel  och spelar fram till Ahl som behärskat rullar in 1-0. Detta var enbart början på det briljanta samspel dessa två herrar skulle bjuda på under kvällen.

J.Johansson i Wieselgrens tröja, Blackas egen Tim Cahill

Skärblacka drar 1 minut senare på sig sin fjärde frispark vilket innebär straffspark från 10 meter för Åby. Holmgren står kvar och är på straffen men lyckas inte styra undan den. Kim Wall skjuter i muren med 1 minut kvar från ett mycket bra frisparksläge. Matchens avslutning kommer dock att handla om domarna som gör misstag åt båda lagen. Med 12 sekunder kvar så tar bollen på en Åby spelares hand i straffområdet, solklar straff enligt mig och även många andra ur publiken, trots detta väljer domaren att inte ingripa. 2 sekunder senare tar bollen även nu solklart på en Skärblackaspelares hand på offensiv planhalva och Åby ska enligt regelboken tilldelas en straff för incidenten, domaren väljer dock här att visa fördel samtidigt som han visar att frisparken ska räknas. En mycket konstig sekvens från domaren på linjen. Matchen slutar 1-1 och det är väl rättvist, Blacka är väl det något bättre laget men offensiven känns lite fantasilös.

P.Larsson åter i en Blackatröja

Summering samt händelser inför Saltängen

En helt okej premiärmatch som kantades av väldigt mycket felpass. Man skapar väldigt mycket chanser och är helt klart närmare ett segermål än motståndarna. Målet man släpper in är en bonusstraff och försvarsspelet känns stabilt trots att man var lite otåliga i vissa situationer och drog på sig onödiga frisparkar. Ponta Larsson och Fredrik Holmgren var bäst i första matchen.
Den stora frågan inför Saltängen matchen var om Holmgren skulle kunna spela eller ej på grund av sitt stukade finger. Svanberg hävdade samtidigt att matchen mot Åby bara var uppvärmning, "Nu kör vi"

Holmgren funderade om hans hand håller inför Saltängen matchen

Skärblacka-Saltängen II

Holmgren valde att spela efter att nära in på matchstart prövat sitt stukade finger, laget såg alltså exakt likadant ut som i matchen mot Åby. Ponta Larsson gör tidigt 1-0 efter ett mycket fint förarbete av Robert Ahl. Liksom mot Åby så släpper Skärblacka in mål direkt efter sitt ledningsmål. Fredda misslyckas med en utboxning och de rullar enkelt in 1-1 i öppet mål. Fredda visar sitt missnöje hos domaren men får inget gehör. Blacka använder sig mycket av att Ponta möter i mitten och skarvar vidare i anfallsspelet, något som fungerar väldigt bra. Efter 6 minuter kommer Ponta fri efter ett perfekt utkast av Holmgren, alla tror att han enkelt ska rulla in bollen men han lyckas skjuta över. Jonny skriker ut sin ilska från coachbänken. Lindgren missar några minuter senare ett öppet mål efter ett mycket fint samarbete mellan Larsson & Larsson.

Matchen står och väger när Kim med 2 minuter kvar avlossar ett skott från distans som målvakten inte lyckas styra undan, 2-1. Lyckan skulle dock även denna gång bli kortvarig, efter ledningsmålet så slutar Blacka spela fotboll och drar på sig en tveksam frispark precis utanför straffområdet med 11 sekunder kvar. Av någon konstig anledning väljer domaren att stoppa tiden trots att man enligt regelboken inte ska göra det. Saltängens centertank skjuter en klassisk tåfjutt som Holmgren är helt chanslös på. Kim snackar sig till en varning i samband med situationen och spelarna är märkbart frustrerade. Resultatet stod sig matchen ut och efter slutsignal tilldelas Ante Larsson rött kort efter att ha skjutit bollen i riktning mot domaren. Ett mycket konstigt domslut då det enligt mig var tydligt att han inte på något sätt försökte träffa domaren. Att domarnivån var patetisk idag är jag nog inte ensam om att tycka.

Tre laddade Blacka spelare inför Loddbymatchen

Summering samt händelser inför Loddby

Skärblacka gör en enligt mig väldigt dålig insats, det ska vara klasskillnad mellan de båda lagen. Man släpper in två slarviga mål och anfallsspelet imponerar inte alls. Ponta Larsson och Robert Ahls samarbete är en av få ljuspunkter från denna match. Tre poäng var ett måste mot Loddby för att lyckas sluta på andra plats i gruppen och på så vis kvalificera sig för kval.

Skärblacka-Loddby I

Kapten Larsson samt Holmgren missade den avgörande matchen på grund av avstängning samt skada. Blacka gick runt på 3 backar och Jocke Johansson tog Lindgrens plats i anfallet.
Nästan direkt gör Ahl 1-0 och kort efter utökar Ponta Larsson till 2-0 efter att ha tagit sig förbi sin back fint assisterad av Svanberg. Efter 5 minuter gör Matte Eriksson 3-0 efter ett mönsteranfall åter igen signerat P.Larsson & Robert Ahl, Skärblacka spelar mycket bra och matchen kändes nu avgjord. Blacka spelar av resten av matchen och Simon imponerar stort i målet trots sin ringa ålder. Kim missar öppet mål med 90 skunder kvar men vad gör det? Skärblacka är klara för kval.

Den virussjuke? Bäckstedt

Summering samt händelser inför kvalet

3-0 mot Innestarka Loddby och Skärblacka imponerade stort, Ahl och Matte E är matchens bästa spelare. Ahl och Ponta har hittils gjort 2 mål vardera och ett flertal assist. Blackas försvar har imponerat stort och man har enbart släppt in ett spelmål så här långt in i turneringen. Simon ersatte Fredda på ett strålande sätt och det är imponerande att se honom ryta i så mycket till sina medspelare trots hans ringa ålder.
Efter att Saltängens lag I enkelt besegrar Loddbys andra lag så stod det klart att de skulle bli motståndare i kvalet. Holmgren lämnade klarteckan och klev åter in i målet trots att Löfving lyckades hålla bollarna ute ur nätet, även Larsson var tillbaka från avstängning.

Holmgren hann med ett telefonsamtal mellan matcherna

Skärblacka-Saltängen I

Man fortsatte rulla på tre backar, Eriksson hade flyttats upp som forward och Lindgren och Strandberg satt vid sidan. Blacka börjar matchen mycket positivt och skapar flera chanser under första bytet. Efter 4 minuter är Saltängen mycket nära på att ta ledningen genom en klack som rullar längs mållinjen. I Saltängen ser vi en spelare som är bekant med Skärblacka då han var Jonas Carlssons lärljunge som idrottslärare på Mosstorpsskolan under ett år. Saltängens backstjärna verkade under matchen ha väldigt svårt att koncentrera sig och slog väldigt mycket felpass. Förklaringen sägs dock vara de Liverpool svettband spelaren i fråga hade på sig, kanske hade han Torres transter request i tankarna under matchen? Liverpoolfanet slår med 6 minuter kvar en felpass som Larsson sånär kan utnyttja, dock kommer ha precis försent och flyger in i målvakten. Saltängen spelarna blir galna men Larsson går helt klart efter bollen.

Med 4 minuter kvar gör Kim mål på frispark och Blacka bänken samt de 4 tillresta fansen jublar högt. Trots att man borde lärt sig en läxa efter de två inledande matcherna så släpper Blacka åter igen in ett mål direkt efter sitt eget. Med 3 minuter kvar är Saltängen ytterst nära att ta ledningen då man träffar solpen samt Holmgrens rygg och bollen rullar för andra gången under matchen längs mållinjen.
Med 2,47 kvar tilldelas Blacka sin fjärde frispark och Ponta Larsson kliver fram för att ta lagets första bonusstraff, trots att målvakten är på den så lyckas Larsson göra mål, 2-1. Nästan direkt efter så är Ahl & Ponta nära på att utöka ledningen genom ett fint samspel. På hörnan man lyckades skapa gör Ahl 3-1 och matchen av avgjord. Den sjuke Bäckstedt hävdade att det var hans mål då han skrek från läktaren att Ahl var fri. Det är i slutet närmare 4-1 än 3-2 och målvakten Holmgren hinner till och med missa en bonusstraff innan matcher är till ända.

En av de fyra Blackafansen på plats, Joel Eklund

Summering och tankar inför morgondagen

Skärblacka var helt klart det bättre laget och förtjänade att gå vinnande ur kvalmatchen. Man kan dock inte låta bli att tänka hur nära det vara att Saltängen gjorde 2-1 med 3 minuter kvar. Skärblacka imponerar stort i de två sista matcherna och förtjänade verkligen att kvalificera sig för morgondagen. Trots avancemanget är allt inte frid och fröjd i truppen, man tappar nämligen J.Johansson, Svanberg, Wall & Lindgren imorgon på grund av innebandy. Lägg där till de redan skadade Sundell & Wieselgren, den sjuka Bäckstedt  samt den halvskadade Holmgren. Blacka kommer helt klart få det tufft och om jag fattat det rätt så kommer man ställas mot Åby I ännu en gång samt Hagahöjden I som gick långt i AT. Givetvis kommer det bli väldigt svårt att ta sig vidare med tanke på alla avbräck men hoppet är det sista som lämnar människan. Efter att enormt jobb så lyckades jag efter slutsignalen få tag i tränare Jonny Larsson som var relativt nöjd med dagens insats, han kallade den medioker och hävdade bestämt att det var en coachvinst. Jag måste delvis hålla med då laget höjde sig efter att man gjort vissa byten på spelare samt positioner.

Förövrigt så satt Bäckstedt på läktaren och såg väldigt frisk ut, är den så kallade "virussjukdomen" ett undanflykt för att slippa pressen han hade på sig under Billerud? Trevligt också att iallafall tre personer följde våra uppdateringar från Twitter, det skulle som sagt vara roligt om fler började följa oss där.

Skärblackas första match imorgon börjar enligt rapporter ca 18:00 och jag kommer givetvis att finnas på plats och köra live via Twitter. Vi kommer även gå igenom matcherna antingen på söndag eller måndag.
Förhoppningsvis kommer då lite matchbilder upp, tyvärr har jag de inte på min mobil just nu.