Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Träning 25/1

Inledningsvis vill jag tala om att serieförslagen för nästa års division 5 serier är klara och det är en väldigt intressant serie Skärblacka hamnat i. Finspång, Hemgårdarna, Kimstad, Kisa United, Kurdiska, Rimforsa, Syrianska, Tallboda, Vånga, Åtvidabergs Södra & Örtomta är de lag som Skärblacka hamnat med enligt detta förslag. Trevligt med mycket derbyn och vi på bloggen hoppas att detta blir den slutgiltiga serien. Vi vet dock att mycket kan hända fram till seriestarten. Tack Sören Svensson för informationen.


Skärblacka samlades som vanligt i idrottshallen kl 20.15 för löpträning.. idag så blev det en gammal klassiker, varvet runt bygden vilket för dem som inte vet betyder löpsträcka från idrottshallen till stationsrakan hela sågvägen ner till ica, ner på skogängsvägen sedan upp på stora vägen tillbaka till hallen.. täten tog inte helt oväntat Jonte och Larsson. Jocke J hängde även på en riktigt bra bit. Kort efter var Holmgren och Sundell som hade sällskap ända fram till Shell där kaptenens ben inte längre orkade hålla Holmgrens tempo..


De fem främsta på dagens löpning blev alltså i rad: Larsson, Jonte, Jocke, Holmgren, Sundell.. kanske inte helt otippat ändå. Vi vet att alla dessa fem killar har bra kondition. Det ska bli intressant att se vilka  som orka hålla Erikssons tempo på denna löpsträcka nästa vecka, Matte kunde tyvärr ej delta på dagens träning pga av plugg(tror jag de sa). Wieselgren låg längst bak i klungan, som vi nämnt tidigare har han problem med hälsenan. Kan det vara det som störde honom eller är det så att han bara inte passar på långdistanslöpning..


Det var ett gäng trötta Blacka spelare som kom till sporthallen för att spela säsongens sista? 60 minutrarna innefotboll för säsongen på träningstid. Pontus Larsson som inte deltog på löpningen pga övertidsjobb tillkom även när fotbollen drog igång. Lagen såg ut som följer.


Lag Orange
Holmgren
Wall
Jocke.P
John
Fame
Jonte.L
Larsson
Ponta.S

Lag ofärgat
Lindqvist
Wieselgren
Sundell
Jocke.J
Ponta.L
Jukka
Danne
Ahl

Bäckstedt missade alltså sin andra raka träning pga virus sjukdom och hans medverkan är högst tvivelaktig inför lördagens turnering. Annars är det roligt att Ponta Strandberg lyckades ta sig ner till träningen idag, fortsätt så Ponta. Eklund, Svanberg samt Eriksson kunde inte delta pga sjukdom. Kanske drabbades Svanberg och Eriksson av något virus när de var i England? En av mina källor rapporterar dock att Svanbergs flickväns bil stod parkerad utanför hans hus när de åkte hem från träningen, misstänksamt.


Det färgade laget började helt klart bäst och visade upp ett imponerande bolltemp och försvarade stabilt med Holmgren där bak som återigen imponerade stort på träningen. Lagets bästa utespelare under träningen var Kim Wall som agerade som spelmotor och låg bakom det mesta av lagets uppspel. Han visade även en gång varför hans skott är ett av de mest fruktade i Östergötland när han satte ett snyggt långskott stolpe in.

Häpnadsväckande var också att lagets exkapten och mittback Ante Larsson gjorde 4 mål idag. Målskyttet är inte direkt Larssons styrka inom fotbollen. Jag minns en match med Skärblackas 91 lag där de spelade mot Norsholm. Jag tror slutresultatet blev ca 30-0 och Larsson var den enda Blacka spelare som inte lyckades göra mål trots att han sattes upp som forward i slutet. Imponerande därav att lyckas panga dit 4 mål på en träning.

En annan ovan målskytt som även idag lyckades göra mål var målvakten Fredrik Holmgren som snabbt uppfattade en hörnvariant och kastade ut bollen åt sig själv. Kvar på mittplan var Pontus Larsson som Holmgren på oklart vis lyckades passera, trots att han hade Larsson i ryggen så lyckades han trycka bort honom och slå in en klassisk tåfjutt mellan benen på Lindqvist. Mycket imponerande av en målvakt att stå för ett sådant klassmål på en träning.


Lagkaptenen Christian Sundell valde i slutet av träningen att kliva av av oklar anledning, vi hoppas att det hade att göra med sega ben och att det inte är någon skada som spökar. Sundell behövs verkligen på lördag.


Bevakning av Wieselgren

Wieselgen var inledningsvis av fotbollen ganska anonym, han sköt lite skott och skötte lite uppspel men det var inte riktigt något som hotade motståndarlaget. Var det hälsenan som spökade? Ju längre träningen gick så blev Wieselgren surare och surare. Han stod för "veckans fulaste" då han medvetet lade ut benet och fällde Jonte.L som kom helt fri, ren tur att Lindgren inte skadade sig efter den attacken.

Wieselgrens första mål kom efter 45 minuter och som vanligt när det handlar om Wieselgren så är det vackert. Hela laget spelade strålande fotboll och anfallet avslutades med att Ponta Larsson lobbade fram till Wieselgren som nickade in bollen i mål. Efter detta mål valde Wieselgren att avbryta träningen, det är dock oklart om det var pga hälsenan eller något annat. Vi kan inget annat än att be till gudarna att Robin kan spela på lördag, vi vet alla vad han betyder för laget.

Avslutningsvis vill jag tacka mina källor och signaturen El-Hajj Malik El-Shabazz som har hjälpt mig skriva texten om löpträningen. Personen i fråga kommer förhoppningsvis skriva flera texter i framtiden.

Vi ska försöka få upp en text om "läget i truppen inför Stegeborg " imorgon. Vi kommer även förmodligen på fredag att publicera "Inför Stegeborg" där vi går igenom Skärblackas lag samt motståndarna.

Vi har även börjat på en design hit till Blacka-Bloggen och vi hoppas den är klar så fort som möjligt.

Glöm inte att följa oss på Twitter då vi kommer livetwittra under cupen på lördag
kväll. http://twitter.com/BlackaBloggen

En ung Fredrik Holmgren
Skärblacka IF för 2 år sedan

/Mou

Kommentarer
Postat av: #2

Grym blogg !!! Fortsätt så...

2011-01-26 @ 12:43:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson