Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Träning i teknikhallen fredag 14 januari

Träning i teknikhallen 14 januari

 

Nu är det äntligen slutvalsat i teknikhallen och dags att börja använda hallen på det sätt den byggdes för – fotboll. I stort sätt hela Norrköpings fotbollsklubbar har slagits med näbbar och klor för att få tid i hallen. Skärblacka fick tid på fredagar 21.00. Personligen tycker jag att det var ett mycket smart drag av Johan & Jonny att lägga träningen på fredagskvällarna. På det vis kan man bota en del av de alkoholproblem som finns i klubben. Vi minns alla hur matchen mot Vånga borta var förra året. Många utav generation 91 lär ha varit mitt i en studentvecka dagen matchen spelades.  Matchen slutade 6-0 till Vånga och Wieselgren var rosenrasande under matchen och krävde flera gånger att få byta eftersom att han var ”skadad”.

 

Vi hoppas att detta drar ner på spritkonsumtionen hos samtliga och även förhindrar årskull 93 att börja halsa allt för mycket av de starkare dryckerna då de blir krog & körkortsmyndiga i år.  I dess rätta bemärkelse ett genidrag utav tränarstaben att lägga detta pass på fredagskvällarna!

 

Nu över till träningen. Grabbarna samlades 20.15 på IP för avresa mot Norrköping och Teknikhallen. När Skärblacka var ombytta och klara att inta planen uppenbarade sig det för Blackaspelarna att Assyriska hade tränat precis innan. Assyriska har enligt våra källor ryckt i ett par av Skärblackas mer etablerade spelare. Med Wieselgrens flytt till Norrköping i baktanken var det säkert många nervösa spelare som intog planen.

 

Det var första träningen på större ytor på flera månader och träningen var tämligen lugn. Lättare löpning som uppvärmning följt av matchspel med tre lag.

 

Det märktes att grabbarna tyckte det var roligt att få lira i teknikhallen där stora förebilder som Bamberg, Falk-Olander och ”Whassa” sparkat boll. Dock höll inte spelet någon vidare hög kvalité men det kan förklaras med att det var första träningen. Positivt var att många visade väldigt bra inställning och det lovar gott inför säsongen. Flera juniorer tog för sig, vilket är bra men den som imponerade mest på de som var i hallen var nyförvärvet Chrille Sundell. Han visade verkligen den inställning som man önskat sig av honom. Han dominerade i luften, han glidtacklade och var även uppe och högg på hörnor. Om vi skulle haft ett ”träningens spelare” pris skulle Sundell vara den självklara vinnaren. Sundell visade verkligen varför han blivit tilldelad kaptensbindeln. Strålande träning av Sundell! Dessutom gjorde Johan Lindmark comeback och lirade forward i ett utav lagen.  Han var lite ringrostig, men gjorde trots det ett bra jobb. Riktigt kul att Johan är tillbaka i träning!

 

Bevakning av Wieselgren

 

Wieselgren blandade och gav. Han dundrade ett in ett långskott som unge Simon Löfving inte kunde styra bort. Det han faller på är som vanligt det oändliga gnället på allt och alla. Vi får verkligen hoppas att han hämtar sig från besvikelsen över att inte ha vunnit årets spelare priset förra säsongen.

 

ä'

Träningens lirare! Chrille Sundell

 

Jag vill även be er att skänka en tanke till Mou som har tagit ledigt över helgen för att åka till London och titta på fotboll.

 

Ha en trevlig söndag och glöm inte att följa oss på twitter! http://twitter.com/BlackaBloggen

 

/ Filosofen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson