Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför: Skärblacka IF - Lotorp IF

Lotorp IF
Lotorp är laget som slutade precis över nedflyttningsstrecket 2008 och gjorde att Skärblacka ramlade ur division 5. Detta trots att Skärblacka besegrade Lotorp både hemma och borta, om jag inte minns helt fel så gjorde Tommy Ljungström 4 mål i bortamatchen. Trots att man precis klarade sig kvar denna säsong så åkte man ur med buller och brak säsongen efter.

Ivicia Lukic som hos många är känd som Stefan Strandbergs högra hand har tagit över Lotorp. "Ivo" är en briljant taktiker och hans sätt att analysera motståndare kan ha en direkt avgörande roll i morgondagens match. Lotorp har ett mycket giftigt nyförvärv i Ola Hasselgren som kommer från seriesegrarna i division 4, Torstorp. Han har varit på gränsen mellan startelvan och bänken och valde troligtvis därför att gå till Lotorp. Ola spelar centralt på mittfältet. Två andra spelare att hålla koll på är Jonas Randleff och lagkaptenen Eric Wikman. Johan har tidigare spelat hos Ffk och är fruktad för sin enastående fysik och briljanta huvudspel. Deras lagkapten sägs vara deras bästa passningsspelare. Vad jag har hört så brukar dock Eric spela matcherna bakfull och att matchen ligger på en lördag är nog inget Eric föredrar.

Förutom Ola så har även Lotorp värvat Jonny "Borg" Källgren från Torstorp där han spelat i U-laget. Jonny är en anfallare av rang och är känd för sin monstruösa fysik och han påstår själv att han aldrig förlorat en närkamp. Det finns väldigt många historier om Jonny och det florerar flera olika rykten om att han dödat en man på en resa till Thailand. Just Thailand verkar vara något som Jonny gillar då han på en resa bestämde sig för att tatuera sin skostorlek 44 under foten. Det enda problemet var att Jonny senare kom på att han hade storlek 45. Det finns även en Facebookgrupp vid namn "Fuck you I know Jonny Borg".

Vad är då Lotorp för typ av lag? Lotorp är ett väldigt fysiskt lag och man är kända för att alltid kriga i 90 minuter. Enligt säkra källor spelar Lotorp under mottot "Hellre en långboll än en boll på backen". Lotorp sägs dessutom ha imponerat stort när man spelade sin första träningsmatch förra veckan då man förlorade med 4-0 mot division 4 laget Syrianska. Att Johan Niklasson har lämnat för Ffk berättar min källa enbart är en förstärkning för Lotorp. "Johan är expert på att tro att han är bättre än han är, förpesta stämningen i truppen samt försöka ta över en ledarroll som ingen egentligen låter honom inneha".

Lite rolig fakta om klubben är att lagets damlag tidigare har spelat i Allsvenskan.

Skärblacka IF
Att ta ett avbrott från den hårda försäsongsträningen och kliva ut och jämföra sin styrka mot ett annat lag är alltid trevligt. Läget i truppen är som vi tidigare nämnt bra och de enda som garanterat missar matchen är Anton Bäckstedt, Chrille Sundell & Pontus Strandberg. Spelare att hålla koll på är givetvis Robin Wieselgren som givetvis kommer delta i morgondagens match. Det råder dock väldigt olika åsikter vart Robin ska spela denna säsong. Han avslutade förra säsongen som central mittfältare men många vill att Wiselgren antingen ska kliva tillbaka till vänsterback eller vänstermittfältarpositionen med tanke på konkurrensen på det centrala mittfältet. Oavsett var Wieselgren spelar kan man förvänta sig att han gör en bra match.

Förutom den skadade kaptenen Chrille Sundell så väntas alla nyförvärven komma till start och alla har bra chans på en startplats. Målvakten Fredrik Holmgren som vaktat Skärblackas mål de fyra senaste säsongerna kommer troligtvis enbart spela en halvlek med tanke på en fingerskada som vi ska återkomma med.

Matchen
På förhand ska givetvis Skärblacka vara favoriter men den första träningsmatchen är alltid oviss. Att Lotorp dessutom redan varit igång med matcher kan även det ha en viss inverkan, åtminståne inledningsvis. Det ska bli intressant att se Lotorps två nyförvärv från Torstorp men trots detta ska Skärblacka vinna. Det blir helt klart viktigt att man vågar stå upp fysiskt mot Lotorp som absolut inte kommer fega ur 50 / 50 dueller. Mittbacksparet som jag tror kommer bli Larsson och Svanberg blir givetvis väldigt viktiga då Lotorp kommer slå mycket långt på Jonny Borg. Robin Wieselgren kommer givetvis också ha en nyckelroll då det är han som måste stå för kreativiteten för att Skärblacka ska lyckas fullt ut.

Förhoppningsvis blir denna match startskottet på en mycket framgångsrik säsong. Mou & Filosofen kommer se matchen tillsammans med lagets stora affischnamn Anton Bäckstedt samt kaptenen Chrille Sundell. Enligt min åsikt ska det bli väldigt intressant att sitta och diskutera och analysera matchen tillsammans med dessa två briljanta spelare.

Vi kommer även under denna match plocka ut de tre bästa spelarna i Blacka som får 1-3 poäng. Vi kommer sedan köra en liga under försäsongen där vi ser vilken spelare som samlar ihop flest poäng. Givetvis börjar en ny tävling när tävlingsmatcherna drar igång.

Skärblackas trupp kommer senare läggas upp i samband med träningsinlägget ikväll.

Tränaren har ordet
Vi möter ett hett Lotorp som gjorde en bra match mot Syrianska där Ivo är tränare och lovat oss en tuff match...



Jonny Borg i Thailand

Tack till FFKbloggen för informationen om Lotorp.

/Mou

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson