Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Skärblacka IF - Gusum IF 6-0 (5-0)

Det var matchen med stort M, nej vem lurar jag egentligen? Skärblacka mötte Gusum på den mindre charmiga tiden 09.00 på Sydvallen och det var precis som förra helgen väldigt kallt. Skärblacka ställde precis som föregående vecka upp med en 4-2-3-1 uppställning som såg ut som följande från Höger. Holmgren, Helle, Larsson, Svanberg, Eklund, Wieselgren, Lellep, Lindgren, P.Larsson, J.Johansson, Fridström. Bänken bestod av juniorer i form av Poikela x 2, Flemgård, D.Larsson & nyförvärvet Pontus Enström från Kimstad.

Första halvlek
Redan efter 5 minuters spel såg man vilken enorm klasskillnad det var mellan de båda lagen. Skärblacka var bättre på alla positioner och det börjades redan snackas om tvåsiffrigt vid sidan av. Första halvlekens absolut bästa spelare var liksom sist trequartistan Pontus Larsson som själv gjorde 2 mål och spelade fram till 2 i första halvlek. Precis som mot Lotorp så var det nyförvärven Ponta Larsson och Jocke Johansson som gjorde de två första målen i exakt samma ordning. Pontas efter ett mycket fint inlägg av Jonte Lindgren och Jocke efter att ha visat upp ett enormt spelsinne samt teknik. Frippen gjorde 3-0 på ett friläge efter en strålande boll från Ponta Larsson. Efter 3-0 målet var det dags för Gusums målvakt att ha show. Han missade bollen på två utrusningar så att Ponta Larsson samt Jonte Lindgren enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål. Målvakten klagade enormt mycket på solen i de båda situationerna men det är hur som helst ingen ursäkt för två sådana kollosala misstag.

Andra Halvlek
Pontus Enström ersatte Joel Eklund direkt i paus pga en skada? annars var det exakt samma elva som klev ut i andra halvlek. Det syntes direkt att Blacka hade svårt att koncentrera sig på grund av att matchen redan var avgjort. Alla försökte slå de avgörande passningarna och göra den extra onödiga dribblingen istället för att spela enkelt. Ponta Larsson gjorde sitt tredje mål för dagen relativt tidigt i andra halvlek men sen blev det inget mer. Flemgård klev in som mittback, John Poikela som högerytter, Jocke Poikela som innermittfältare samt Danne Larsson som vänsterback då Enström skadade foten? i slutet. Jag tycker alla skötte sig strålande och fllera av dessa spelare har stor chans på A-lagsfotboll i sommar.
Wieselgren gjorde en väldigt bra match men jag är orolig över att denna mediahysteri blivit för mycket. Robin Wieselgren har som vi alla ett väldigt bra självförtroende men ibland undrar jag om det inte är för bra. I andra halvlek tror jag inte Wieselgren slår en enda enkel passning, han ska alltid slå de avgörande med hans briljanta vänsterfot. Många blir som vi alla vet lysande bollar medan han tyvärr även slår bort mycket. Wieselgren måste lära sig att variera sitt spel om han ska få ut fullt av sin potential. Fredda Holmgren i målet måste även nämnas som jag tror gjorde en räddning på hela matchen.

Jonny Larsson var efter matchen nöjd men han hävdade bestämt att det inte var någon riktig värdemätare att möta Gusum och att man inte ska dra för stora växlar av matchen. - Nästa vecka mot Ringarum kan vi se hur det ser ut på riktigt, sa Jonny efter matchen.

3 Skorstenar: Pontus Larsson
För andra matchen i rad blir Ponta utsedd till matchens lirare, gör man 3 mål och 2 assist är det enligt mig inget snack. Han var även mycket bra med i spelet och visade flera gånger upp sin teknik via fina dribblingar samt genialiska passningar.

2 Skorstenar: Robin Wieselgren
Trots att han slår bort en del väger det briljanta han uträttar på en fotbollsplan upp idag. Han ligger bakom flera av målen genom sina pressade krossbollar alá Scholes och gör det även bra i defensiven.

1 Skorsten: Joakim Johansson
Jocke kommer även han med på listan för andra matchen i rad. Jocke gör ett mycket snyggt mål och är delaktig i mycket som händer. Roligt att han fått en sådan bra start på säsongen.