Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Säsongssummering Div 5 Mellersta

Då var sista omgången färdigspelad och en mycket bra och jämn serie har en slutställning. Till att börja med vill jag påpeka att detta är en summering av serien och inte av Blackas säsong, den kommer vid ett senare tillfälle.

När serien drog igång i våras var det många som tippade Kimstad och Kurdiska om lagen som seriesegern skulle stå mellan. Förutom dessa två tippades Blacka, Rimforsa, FFK samt Syrianska av många på den övre halvan av serien. Kollar man på dessa förhandstips så får jag lov att säga att de flesta har tippat mycket bra, FFK som fallerade totalt under hösten är väl egentligen det enda enda undantaget. Imponerande av Kimstadsbloggen som tippade de på 9e plats).

Både FFK och Blacka började serien mycket bra och hade efter 3 omgångar båda full pott. Det talades om någon bloggeffekt men sanningen är nog att både lagen hade extremt lätt schema i början av säsongen (FFK-Kimstad undantag). Lagen kom efter detta in i en ganska tung period och när serien vände under Juni månad så låg Kimstad, Åtvid Södra samt Rimforsa i topp om jag inte minns fel. Det var dock extremt jämt och Blacka, Kurdiska, Syrianska och FFK var inte alls långt bakom. Tallboda och Kisa låg klart sist i tabellen och det kändes redan här ganska klart att de båda skulle åka ur, Örtomta låg i ingemansland precis över sträcket men samtidigt väldigt långt upp till närmsta lag.

Under hösten skulle det egentligen bara handla om två lag, Kimstad och Kurdiska. Kimstad slog något orättvist Syrianska borta med 1-0 i serieomstarten och sedan dess har man inte legat sämre än tvåa tror jag. Kurdiska tappade bara på de sista 10 omgångarna 7 poäng (förluster mot Vånga och Rimforsa samt oavgjort mot Hemgårdarna) men trots denna starka vår fanns det ett lag som hade ett ännu bättre facit under hösten. Kimstad GoIF förlorade enbart en match samt spelade en oavgjort på hela hösten och det var på grund av detta mycket spännande enda in i slutet mellan dessa två lag. Blacka var med ett tag men efter 1 poäng på 4 matcher mot Vånga, Kurdiska, Kimstad och Syrianska så var man till slut chanslösa. Åtvidaberg Södra som var riktigt bra i våras tappade totalt och vann bara 2 matcher? på hela hösten. Lagets anfallsstjärna VG måste förstås nämnas då han van skytteligan på 25 mål, han gjorde även 7 assist och detta enbart på 16 matcher. Ett strålande facit som VG kan vara mycket stolt över.

Med tre omgångar kvar låg Kimstad två poäng före Kurdiska och det kändes på spelschemat som att Kurdiska hade ett lite lättare schema än Kimstad. När Kimstad spelade 2-2 borta mot Örtomta och Kurdiska besegrade Kisa låg man helt plötsligt på samma poäng med två matcher kvar att spela, Kimstad ledde serien beroende på målskillnad. Kimstad hade seriens formstarkaste lag Vånga med sex raka segrar medan Kurdiska skulle möta ett Hemgårdarna som blev krossat av Åtvid Södra i matchen innan. Kimstad vände ett 0-1 underläge till 2-1 mot Vånga medan Kurdiska enbart fick oavgjort (4-4) mot Hemgårdarna. Inför sista omgången var förutsättningarna glasklara, Kimstad skulle vinna om man besegrade Åtvid Södra på bortaplan. Vid oavgjort för Kimstad så skulle Kurdiska vara tvungna att vinna med 4 bollar. Detta blev aldrig aktuellt då Kimstad mosade Åtvid på Kopparvallen och segerresultatet skrevs till slut till 8-0 till de vita. Kurdiska vann mot Tallboda med 5-1 men vad gjorde detta? Kimstad stod efter sista omgången som segrare av Division 5 mellersta och jag kan inget annat än att gratulera Kimstad till uppflyttningen och jag tycker även att Kimstad är det lag som förtjänar detta mest av alla i serien.

Tallbodas hopp om förlängt kontrakt levde kvar tills näst sista omgången då man tappade 4-0 till 4-5 mot Åtvid. Man blev därmed degraderade i seriesystemet för andra året irad tillsammans med Kisa medans nykomlingarna Örtomta imponerande lyckades hålla sig kvar. Hemgårdarna slutade på 9e plats och får nog ses som seriens mest ojämna lag, ena matchen kan man vara hur bra som helst för att i nästa match fallera totalt. Deras lagkapten med efternamnet Torres var nog den som gjorde störst avtryck hos nykomlingarna iallafall. FFK slutade tillslut 8a och bredden var helt enkelt för dålig. Man tappade Billa och Jeppe under hösten pga studier och Josef var avstängd under en längre tid och pga detta så är kanske inte deras placering så konstig. Noterbart är att Strandberg mot Rimforsa gjorde sin sista match som tränare för FFK och kommer nu bli sportchef för klubben om jag fattat det rätt?

På en sjunde plats slutade Åtvid Södra som troligtvis var höstens sämsta lag. Tydligen hade ikonen Greger fått flera oväntade samtal i somras där spelare meddelat att de skulle börja plugga på andra orter, förmodligen orsaken till detta plattfall. Sexa slutade Blacka och jag vet inte riktigt hur man ska summera det, Man var tillslut 12 poäng bakom Kimstad. Mer om Blackas säsong kommer i ett senare inlägg. Rimforsa tappade på slutet och slutade 5a, man släppte enbart in 6 mål på hemmaplan och man är troligtvis seriens mest organiserade lag. Fyra slutade Vånga trots en ganska halvtaskig vår. Ett imponerande resultat med tanke på att egentligen hela laget är nytt. Jag tror att man vann 6 av de 7 sista matcherna. Syrianska som kanske är seriens bästa lag när allt flyter slutade 3a 5 poäng bakom Kimstad och gjorde även mest mål i serien, 63 st. Kurdiska slutade 2a och det är väl skönt att lag som beter sig som dem inte får någon framgång kan tyckas. Som vi skev tidigare så vann alltså Kimstad serien och man har gjort det bra, favoritskapet har varit stort och det är imponerande att kunna hantera pressen på rätt sätt och framförallt kunna vinna en avgörande match med 8-0.

Det har enligt mig varit en grym serie som har hållit extremt hög standard iår. Iallafall lagen som slutade topp 3 tror jag redan idag skulle kunna göra ett utmärkt jobb i division 4. Avslutningsvis vill vi på Blackabloggen gratulera våra grannar i Kimstad till uppflyttningen och önska de ett stort lycka till nästa år.


Sluttabellen


Seriesegrarna

Blackabloggen




Kommentarer
Postat av: Kimstad Goif

Tack så mycket! och en bra sammanfattning!

2011-10-04 @ 15:02:03
Postat av: Keso

Jag tror de nio bästa lagen hade gjort bra i från sig i fyran! (Det är ju ändå gamla div fem). Ja - fotbollen VAR bättre förr!! De tre i botten hade gjort bra i från sig i klass 4b... :) Bra sammanfattat va?

2011-10-04 @ 22:52:49
Postat av: South

Mycket bra sammanfattat.



Åtvid Södra började krokna när deras målvakt gick till FKL, sedan började andra spelare att välja jobb och studier före matcherna och då blir inget bra.



Säkert flera lag som hade sådana problem under hösten.



Såg även att du skrev att Eran forward lär vara den mest hatade spelaren i serien förutom Kurderna och det är väll ingen som säger i mot. Inte en match man har man gått i från utan att Kurdiska har gjort bort sig på ett eller annat sätt. Så vilka blev inte glada när Kimstad vann med 8-0?? Tror nog att nägra blackabor hurrade också.

2011-11-08 @ 01:26:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson