Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Andra raka!

Sturefors IF - Blacka IF 1-2 (1-1)

Så var årets andra match spelad. Den spelades i ett extremt blåsigt väder på en ganska ojämn och studsig plan nere i Sturefors. Kombinationen av dessa två parametrar medförde att det inte var något skönspel som publiken bjöds på denna jubileumsdag (Sturefors firade 80 år, grattis!).

Skärblacka kom till matchen med nästan exakt samma trupp som i den senaste vinstmatchen mot Sonstorp. Den ända förändringen i startelvan var att den för dagen sjuke Jacke ersattes av Ante Larsson. Startelvan såg ut enligt följande:

4-1-3-2: Simon - Ponta W, Kalle, Jocke A, Anton S - Ante L - John, Jocke P, Matte - Robban, Kim.
På bänken började Ponta S, Jonte L och Danne L.

Första halvlek:

Det var en försiktig början på matchen där båda lagen försökte att hållen bollen inom laget med passningar på mattan. Det stod ganska snart klart att detta var väldigt svårt och riskabelt då bollen studsade runt och var väldigt svårkontrollerad. Detta medförde att lagen började lyfta lite längre bollar för att inte riskera att få omställningar på sig. Om de korta markbollarna var svåra att slå så var det inget mot vad långbollarna var. Vinden tog allt som oftast tag i bollen och det var inte många bollar som hamnade med adress. Det var dock ändå på en kortare lyftning av Ponta W på högerkanten över till en helt fri John som öppnade matchen. John tog emot och lade enkelt in bollen i bortre hörnet. 1-0. Spelet fortsatte som det sett ut resten av havleken men innan domaren hann att blåsa av för pausvila så hann Sturefors att kvittera. Kvitteringen kom på ett långt inkast som Simon efter att ha fått en liten knuff varit på och styrt in i eget mål. Blackas spelare försökte påpeka knuffen för domaren men han var lika säker på sin sak (som Manchini är att United vinner ligan trots allt) och han godkände målet. 1-1 i paus.

Andra halvlek:

Såg ut exakt som den första, långbollar utan adress följt av inkast. Den enda skillnaden var att Blacka lyckades lite bättre att ordna något som kan liknas som spel. Vi kämpade dock på och skapade lite lägen. Sturefors var inte heller helt ofarliga de gånger som dom kom fram. Framför allt på ett par hörnor. Det var med cirka 15-20 minuter kvar som Skärblacka fick en hörna. Jag själv som gjorde min sämsta match sen jag började spela för 22 år sen slog in den och där mötte Jocke A snyggt och kraftfullt kunde knoppa in 2-1, vilket också blev slutresultatet.

Det var en match som inte går till historien för att ha varit den mest skönspelade matchen. Men detta står inte i historieböckerna utan det gör resultatet och det fick Blacka med sig, väldigt skönt. 3 nya pinnar och den andra raka segern i serien.

Här näst möter Skärblacka, IK Östria Lambohov, en division 3-klubb från Linköping i Östgötacupen. Den matchen spelas på Skärblacka IP på onsdag klockan 19:00. Vi hoppas att många kan komma och stötta oss och bära oss fram till en bra match. Nästa match i serien är mot Örtomta borta på lördag klockan 12:00.

TOTTI

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson