Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

The start of the new season

I fredags var det äntligen dags för säsongens första träningsmatch efter lite mer än en månads stenhård träning men fantastisk närvaro. För motståndet stod Assyriska från div-2 och fokus låg givetvis på försvarsspelet samt att få känna på spelet på en stor plan.

Startade gjorde följande spelare i en 4-1-4-1 från höger. Jack, Allerth, Fabbe, Jocke.A, Henka.Å, Jacke, John, Matte, Jocke.P, Frippen, Lellep.

Bänken: Danne.L, Anton.S, Svahn.

Assyriska ställde upp med ett vad jag förstod det realtivt ordinarie lag och domare var någon i deras ledarstab eftersom det inte riktigt var en officiell träningsmatch då vi körde på deras träningstid.

Vi gör en riktigt bra första halvlek framförallt defensivt och lyckas hålla Assyriskas tekniskt skickliga spelare från att komma loss på riktigt. John har en boll i stolpen och förutom Assyriskas ledningsmål i den 35:e minuten skapar de inte alls mycket på oss.

Om första halvlek var bra så är andra inte i närheten av lika bra. Vi släpper tidigt in både 2 & 3-0 och börjar hänga och skita i att ta jobbet i vissa situationer. Det sker lite byten och vi har mycket svårt att etablera något som helst anfallsspel i andra halvlek. Slutresultatet får man välja hur man ska skriva det, de har 6 bollar i mål men två av dem är 3-4 meter offside så jag personligen väljer att säga att Assyriska vann med 4-0. Inte fy skam mot ett div-2 lag men det hade varit intressant att se hur resultatet blivit om vi lyckas hålla ihop bättre i andra halvlek. Jag jag välja ut någon insats som utmärkte sig så får Calle Allerth den för en strålande första halvlek där han totalt plockade bort sin spelare på kanten och även underlättade för sina medspelare med bra snack hela tiden.

Lägg även till att det saknades flera startspelare från förra året (Larsson, Robban, Welen, Wall) samt nyförvärvet Ponta Larsson.

Träning nu på fredag i teknikhallen som vanligt och glöm inte heller träningen på City Gross arena på lördag 13:00.