Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Sista matchen innan Seriepremiären

Blacka spelade igår alltså sin sista match innan division 4 börjar. Man levererade verkligen och den blackas första halvlek var den bästa jag sett Blacka göra sen träningsmatchen mot Assyriska IF förra året då man vann med 5-1.

Blacka-Lotorp 4-0 (3-0)

Första halvlek:
Blacka började matchen riktigt bra. Tog tag i spelet direkt och tryckte ner Lotorp på deras egna planhalva. Blacka hade Lotorp precis där man ville ha dem. Man lirade mycket fin fotboll och gjorde fyra klassmål. Blacka tog ledning efter ett fint sammarbete mellan Jocke P och Sebbe då man kom igenom Lotorp-försvaret med en fin väggpass, Jocke P helt ensam med målvakten och kunde enkelt runda honom och lägga in bollen i mål. Inte långt efter 1-0 målet kommer även 2-0, och det är samma duo som står för målet. Jocke P gör en otroligt fin lyftning till Sebbe som inte gör något misstag när han kommer fri mot Lotorp målvakten. 2-0. Blackas tredje mål kommer inom Frippen som följer med i anfallet och får ett riktigt fint inlägg av Jocke P. Frippen som har varit en rutinerad anfallare i många år visste precis vad han skulle göra och satte pannan på bollen och 3-0 till Blacka.
Blacka borde egentligen haft en ledning på 5-0 då Jocke P missade ett friläge och Zako hade en del chanser att göra mål på. Precis innan halvtidsvilan kommer Zako helt fri och blir kapad av en försvarare. Blacka väntar på att domaren ska blåsa men han friar. Jag lovar att Ponta Strandberg i Spanien hörde hur Lotorp förvararen var på Zakos hälar. Men ingen straff och ställningen är 3-0 i halvtid.

Andra halvtid:
Blacka kommer ut till andra halvlek med ett mycket högt självförtroende. Man fortsätter sitt spel och spelar även i andra halvlek ut Lotorp fullständigt. Blacka sprang slut på Lotorp spelarna redan i första halvlek och dem orkade helt enkelt inte att hålla tempot som Blacka höll. Blacka spelade med mycket fint lugn i sitt spel och kunde rulla bollen enkelt på lotorps planhalva.
Blacka borde gjort fler i andra men ett klassmål till fick räcka. Sebbe slår en fin pass till Jonte Lindgren som på vänsterkanten knorrar bollen i bortre hörnet. En Ashley Young som vissa Man utd fans skulle säga. Matchen slutar 4-0 till Blacka.

Tre skorstenar: Jocke Poikela
Spelade sin första match från start som innermittfältare och gör sin bästa match för året. Han var riktigt bra igår och gjorde 1 mål och 2 assist. Kunde blivit 2 assist till om avsluten hade varit bättre.

Två skorstenar: Sebbe Svahn
En riktigt taggad Sebbe som inte gör något misstag när han spelar offensiv mittfält centralt för första gången i år. Gör även han 1 mål och 2 assist och har ett mycket bra sammarbete med Jocke matchen igenom.

En skorsten: Fredrik Fridström
Frippen gör även han sin bästa match för året. Följer med i anfallet hela tiden och kämpar alltid för laget. Visar en extremt bra ledarförmåga också och jag hoppas att den fortsätter.

Ett plus till spelare som Jakob, Felix och Jonte som även dem spelade riktigt bra.

Ett större plus till Blackas målvakt Jack som frös matchen igenom men stod ut till domaren blåste av matchen.