Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Blacka - Chile Unido

I fredags tog Blacka emot Chile Unido på Blacka IP. Blacka började klart bäst dem första 20 men Chile tog över mer och mer den sista kvarten. Blacka hade ett par farliga målchanser som när Jonte Lindgren som kom fri men peta bollen för långt ifrån sig så Chiles målvakt hann ut och täckte större delen av målet. Även Jocke P hade en bra målchans när han får en bra pass av Ponta men skjuter utanför. Chile gör alla sin mål under bara 10 minuter. Tre mål som Blacka klart får ta på sig själva.
0-3 i halvtid och matchen är i stort sätt redan avgjord?
I andra halvlek kom Blacka ut med ett mycket bra självförtroende och visade verkligen publiken och sig själva att matchen var långt ifrån avgjord. Blacka stressade Chile och pressade ner dem. Man tog över matchen totalt och Chile hade inte mycket att säga till om under andra halvlek. Efter bara 5 minuter in på andra så får Tommy Ljungström med sig en billig straff som Jocke P tar. Jocke gör inga misstag och lägger den i målvaktens högra hörn. Reducering 1-3.
Blacka fortsätter att trycka på Chile  och i den 77:e minuten kommer blackas tvåa. Efter en hörna av Kim som träffar Jontes panna och sedan Ante Larsson som lårar (?) in bollen 2-3. Andreas första mål denna säsong.
Blacka fortsätter kämpa sista kvarten men får ingen utdelning. Blackas bästa målchans kommer när det återstår 5 minuter av matchen, Kalle slår in bollen på backen mot en fri Jonte L men Lindgren är millimeter från att rädda Blacka en poäng men tyvärr når han inte bollen och Chile åker hem med 3 poäng..

2-3 ( 0-3 )

Mål: Jocke Poikela, Ante Larsson
Ass: Tommy Ljungström, Jonte Lindgren

Denna match var det extra svårt för bloggen att ta ut skorstenarna men efter frågor till vissa i publiken så blev det:

Tre skorstenar: Calle Allerth
Gör en bra match och följer med Chiles anfall bra och vinner det mesta i huvudspelet. Ger Esat Jashari inte en lätt match i andra halvlek.

Två skorstenar: Fredrik Fridström
Gör även han en bra match mot Chiles högerkant där Musse Ajanic spelade. Ajanic fick inte en lugn stund mot Blackas Frippen.

En skorsten: Jakob Magnusson
Vinner mycket boll för blacka och just därför får han en skorsten. Stoppar flera kontringar och startar ett anfall till blacka ist.