Sommaruppehållet är över och Skärblacka tog emot Tallboda hemma på IP i uppstarten.
Vårsäsongen är ett minne blott och ja tror de flesta i laget inte var särskilt nöjda med andra halvan av vårsäsongen.
Men nu väntar en sensommar och höst med många nya poäng och slåss om.
Nu till matchen den mot Tallboda som spelades i tisdags kväll.
Blickar vi tillbaka till vårmötet så fick man ett lite olyckligt slut i den matchen med en kvittering av Tallboda i matchens sista spark, så det var en stor lust av revansch som väntade i Blackagänget denna kväll.
Matchen var stundtals ganska fysisk och chansfattig där båda lagen inte släppte till allt för mycket målchanser.
Tallbodas farligaste chanser i första halvlek var deras hörnor där dom slänger in allt i en klunga precis framför mål, som kan studsa på precis vad som helst och i mål men hemmalaget avstyrde dom alla.
Hemmalaget förmådde och skapa ett par lägen men sakna riktiga beslutsamheten i avsluten.
I andra halvleken ökar det fysiska spelet en aning men mest hos bortalget som börjar bli lite frustrerade över lite domslut. Hemmalaget försöker rulla boll men har svårt och komma till farliga lägen. Matchen går mot slutet men då dyker en chans upp efter att Tallbodas målvakt är långt utanför sitt område. Joel Gustavsson vinner bollen och avancerar några meter och slår sedan en lång cross mot Lindgren som rusar på mål, och blir först på bollen mot en målvakt som inte hunnit tillbaka i position. Lindgren petar förbi bollen och kan rulla in 1-0 i ett tomt bortamål. Detta inträffar i 90 e spelminuten och stort jubel utbryter i hemmalägret!!

Sammanfattningsvis kan man summera denna insats som helgjuten där hela laget verkligen bidrar till vinsten.
Hemmalaget spelar i skrivande stund mot Hemgårdarna borta.

Skorstenar Tallboda hemma:

3 st går till Andreas Larsson som gör ett stort jobb nere i försvaret men även var framme offensivt vid ett par tillfällen.

2 st går till Christian Sundell som var en gigant i luftspelet och vann många närkamper mot Tallbodas starka forwards. Utgick på slutet något sliten och trött.

1 skorsten till Jacke Mahrs som slet på bra på mittfältet och vann i stort sett varje luftduell och närkamp. Fördela även mycket boll bra.

Blackabloggen tackar så länge och återkommer efter matchen mot Hemgårdarna.