Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Derbyvinst i Norsholm!

Då var det så dags för den släpande derbymatchen mot Norsholm. En härlig sommarkväll med lite lätt vind mötte spelarna denna onsdag i Norsholm.
Ett heltaggat bortalag ville ikväll bevisa att matchen senast mot Liu bara var en tillfällighet.
När matchen så drog igång tog blackagänget tag i spelet  omgående och börja oroa Norsholmsförsvaret direkt.
Första målet skulle det också komma tidigt. Kim slår en hörna med sin giftiga vänster mot bortre ytan där Frippen står som nickar bollen mot mål, där Matte Ericsson är placerad som tar emot och håller ifrån sin försvarare och kan slå in bollen i ett nästan tomt mål. 0-1 och en kanonstart i derbyt.
Norsholm skakar snabbt av sig underläget och börjar jaga kvittering, men utan att skapa nåt särskilt farligt.
Istället får 0-1 målskytten Matte Ericsson ett liknande läge som vid målet, men denna gång skulle bollen gå strax över ribban.
Kort där på tar sig Norsholm fram på vänsterkanten och slår ett inlägg mot första stolpen till en fri framrusande hemmaspelarare som inte gör några misstag och 1-1 är ett faktum.
Efter det händer inte så mycket i första halvleken utan blacka grabbarna avstyr det mesta hemmaspelarna försöker sig på.
I paus försökte man prata igenom vissa saker som var mindre bra, och lyfta fram det som var bra. Det skulle visa sig att Norsholm skulle få spela över sin förmåga ikväll för att ta poäng.
I inledningen på andra halvlek löper Lindgren på en lös hemåtpass och först till bollen gör han inget misstag utan löper undan målvakten och  slår bollen i ett tomt hemmamål. 1-2 och stort jubel på bortabänken. Extra skönt för Lindgren också att få göra detta mål som han väntat på länge.
Efter målet har hemmalaget en period med mycket bollinnehav, men utan att skapa fram några riktiga målchanser mot ett vilt kämpande bortalag.
Och med kvarten kvar kommer också ett matchavgörande mål.
Kim Wall slår en perfekt hörna som Joel Gustsvsson ganska enkelt kan nicka in, 1-3 var ett faktum och man kunde i Blackagänget andas ut en aning.
Efter målet orka heller inte hemmalaget hota speciellt, utan det var mer nära fler bortamål än en reducering.
När så domaren blåser av kan Blackagänget summera en grym laginsats och tre sköna poäng hem till Skärblacka.
Härnäst väntar Vånga hemma på lördag i nytt derby.
Analys inför detta möte kommer ut på bloggen senare.

Skorstenar denna kväll:

3 skorstenar går till matchens gigant Matte Ericsson som stora stunder ägde mittfältet. Blev också målskytt med sitt 0-1 mål.

2 skorstenar går till Joel Gustavsson som också han var en jätte på mitten och vann de flesta luftdueller, och även gjorde ett viktigt mål.

1 skorsten till Jonas Lindgren som löpte enormt som ensam forward och hela tiden störde hemmaförsvaret. Fick äntligen göra mål och vilket bra tillfälle han spara det till.