Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Bäckstedts målshow säkrade 3 nya

På måndagskvällen åkte Skärblacka IF in till Norrköping för att gästa BK Hird på Saltängens IP. En plan som från sidan såg liten men bra ut. Blacka, som hade tre raka vinster i bagaget kom till matchen med ett stort självförtroende och en seger denna kväll skulle ta Blacka till en serieledning, vilket gav blackaspelarna ett enormt sug efter tre poäng. Hird däremot hade inte någon som helst press på sig och har man zero points efter fem omgångar så ska man inte ta poäng mot ett underhållande Skärblacka. Spelare som Dedic och Mohede visar fortfarande att Hird är ett lag med kvalite. Det visade man i matchen mot Skärblacka och man var ett hot mot blackaförsvaret som stundtals hade det jobbigt.

Anfallsduon i Hird var jobbiga men det skulle inte spela någon roll eftersom blacka var klasser bättre än Hird. Efter 25 minuter skulle Blacka redan ha en ledning med 3-0 efter ett äkta hattrick av Anton. Man starta matchen klart bäst i Blacka men Hirds tuffa närkampsspel gjorde det svårt för blackaspelarna under vissa perioder, men överlag skötte man det på ett professionellt sätt. Man spelade sitt spel och därför hade man en ledning så tidigt. Reduceringen från Mohede är av ren klass. Inte mycket att göra för blackaförsvaret.
Blacka kommer tillbaka snabbt och med åtta minuter kvar av första halvlek så får Jocke en utsökt pass och kan sedan enkelt placera in 4-1. Men Mohede var inte klar än. I den sista minuten i första tappar blacka boll vid mittplan och på det anfallet blir det en försvarsmiss som gör att just Mohede kan placera in ännu en reducering. Halvtid 2-4 ledning Blacka.

I andra så blir försvarspelet mycket tryggare och i anfallsspelet blir det stora ytor. Blacka skapar mängder med målchanser men får aldrig nog riktig utdelning. Men med en drygt timme spelad lyckas John vinna en retur och trycka dit 5-2 på ett säkert sätt i målvaktens vänstra hörn. Det är där luften går ur Hird om man går på sina knän sista trettio. Blacka fortsätter att jaga mål men det vill sig inte. När tre minuter återstår av matchen ska Bäckstedts målshow säkras. Han gör sitt fjärde och ställer slutresultatet på 6-2.
Det gör att Blacka tar tag i serieledningen inför mötet mot Dagsberg nu på lördag.

Målskyttar: Anton 4, Jocke 1, John 1

Utroppstecknet ( ! ): Anton Bäckstedt
Han gör 4 mål och det bevisar vad han besitter. Han går upp på en delad skytteligaledning tillsammans med anfallspartnern Jocke ( båda 9 mål ). I måndags fick vi se honom från sin bästa sida och det hoppas vi får se igen.

Frågetecknet ( ? ): Pontus Larsson
Vi alla vet att han har haft problem med skador under vintern/våren och i matchen mot Hird satt Larsson hela matchen på bänken. Oroligt när så viktiga matcher kommer nu under veckan och nästa. Henka kanske valde att vila honom? Oklart.

Punkten (.) : Robin Wieselgren
Åkte på sin tredje varning i måndags och blir därmed avstängd på lördag mot Dagsberg. Väldigt tråkigt för Robin eftersom det här hade varit en match då han skulle mött sina forna Kuddbykamrater.

Man of the match: Anton Bäckstedt
4 mål.

Idag onsdag är det en vilodag för våra tappra lirare men imorgon väntas det träning innan match och på lördag smäller det. Ett riktigt tungviktsmöte mellan två riktigt starka lag. I samma omgång spelas Lindö- Derby men den matchen splelas på söndag. Införrapport kommer med största sannolikhet under fredagseftermiddagen men håll ett öga på bloggen imorgon också. Man vet aldrig vad som dyker upp.