I fredagskväll spelades omgång 3 här i division 4 östra och mitt tips som alltid gick käpp rätt åt ....... !

Lindö FF - Valdemarsvik 5-0

Skärblacka - Bråvalla 5-1

En sammanfattning om tredje omgången:

Bosna tog sin första trepoängare och vill fortsätta vara en outsider som kan utmana dem flesta lagen i toppen. Man vinner mot ett LiU som helt klart kommer att vara ett bottengäng i år.
Derby tog en väntad seger mot Hird som inte heller startat som man hoppades på. Hird ligger just nu över nedflyttningsplatserna men har fortfarande inte skrapat ihop ett enda poäng.
Dagsberg vinner återigen med 1-0. Börjar bli en vana för det Milan-klädda laget.
Haga fortsätter att vinna, Man har nio poäng efter tre matcher och det ser glädjande ut för fortsättningen. Lindö vinner överlägset mot Viken och ställningen skriver sig till 5-0. Valdemarsvik ligger för närvarande på sista och jumbo plasten i den östra fyran. Ses inte som ett lag som kommer hålla sig kvar.. Blir tufft.

FC: Anton Bäckstedt

Lite annorlunda startelva än vad jag trodde innan matchen men det visar bara hur bra lag Skärblacka egentligen har. Man kan bänka spelare som Mattias Eriksson som har under inledningen varit Blackas kapten och gjort sina mål. Man måste prestera.

Matchen som jag trodde skulle sluta i en 8-0 vinst för Blacka var kört efter 1 minut då Bråvalla startade matchen strålande och gjorde 1-0 genom Robin Larsson Wiman. En fråga till Blackaspelarna.. Vad hände ?
Som tur var så kom man igång direkt från det och man kunde genom Jocke P göra kvitteringen minuten efter. Resterande av halvleken går inte till historien som den bästa men ett bättre resultat än 1-1 ska Blacka ändå ha med sig. Man har lite smålägen där man i sista tredjedelen av planen gör lite för mycket felbeslut.
Andra halvleken börjar bra för Blacka, man spelar som man brukar och i den 51:a matchminuten så får man en frispark som Kim slår fint och hittar Henkas panna och 2-1 är ett faktum. 3-1 kommer tio minuter senare genom ett vackert självmål. Anton slår in bollen fint från kanten som en Bråvalla spelare är på och bollen går vackert in i första krysset. Luften går efter tredje målet ur Bråvalla och Blacka kan slappna av. Ska även tilläggas att vid 2-1 Blacka så kan Bråvalla haft en boll inne som domaren missade. Tur denna gång för Skärblacka. Sista 10 minuterna slet verkligen Bråvalla och man orkade verkligen inte. Både 4-1 och 5.1 kommer sista 10 minuterna av matchen och målen görs av Matte Eriksson och ungdomen Lukas Larsson Jonsson
5-1 slutar matchen och det är helt klart godkänt.
Jag ska självklart sluta vara för optimistisk när det gäller mina tips i framtiden.

Blacka skrapar ihop tre nya poäng i jakten på division 3 plats. Viktigt.

Man of the match: Henric Andersson

Gör en riktigt bra match. Vinner allt i luften och visar bra stabilitet i försvaret som stundtals såg lite orolig ut. Får även trycka dit det viktiga 2-1 målet.

Införrapporten för Valdermarsvik borta kommer om några timmar.