Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Juluppehåll

Som rubriken lyder så tar vi på Blackabloggen juluppehåll då vi helt enkelt inte har tid att skriva nu under jul/nyår. Det finns förövrigt inte heller så mycket att raportera om då Skärblacka inte deltar i Atlas cupen.
Förhoppningsvis gör detta uppehåll att vi kommer tillbaka i Januari ännu hungrigare och är redo att pumpa ut texter till er.

Mou och Filosofen vill tacka er läsare för detta år (även om vi endast varit aktiva i ca 2 veckor) och hoppas att ni hittar tillbaka igen efter Nyår.


God Jul Och Gott Nytt År önskar Mou och Filosofen

Bäckstedts försvarstal?

Skärblacka var i eofori. Alla var ute på gatorna för att fira sina nya hjältar. Det var närmast Carnevalstämning ute i ”Little Kingtson”. Ett nytt hopp hade tänts när Anton Bäckstedt nästan på egen hand sköt upp ”Blacka” mot femman. Bäckstedt stod för 35 mål i sexan. Man kunde nu se en ljus framtid i hela bygden. Med Billerud på nerfart var det Skärblacka IF som skulle bli den centrala attraktionen för turister.

 

Detta hopp grusades likt Real Madrid på Camp Nou när Bäckstedt skrev på för NIF Bosna för att pröva lyckan på högre nivå. ”Blacka” var i misär. Nu klarade vi oss relativt bra ändå. Vi fick in en välbehövlig spelartyp i Fredrik Fridström som tillsammans med resten av laget låg på en stabil 10 plats.

 

Bäckstedt kunde inte stänga ute Skärblackahjärtat under sin sejour i NIF Bosna och återvände en bit in på höstsäsongen. Med Bäckstedt tillbaka skulle det bakas andra bullar minsann. Nu lyfte sig laget rejält. Under hela höstsäsongen förlorade man bara en enda match mot Innerstan borta.

 

När jag frågar Anton om hans del i att Skärblacka till slut hamnade på en stabil 7 plats blir han generad. ”Nae, jag tycker det är en laginsats. Hela laget imponerade på höstsäsongen och vi förlorade bara en enda match.”

 

Det går många rykten om en eventuell flytt. Det har snackats om ett par välkända klubbar i Norrköping som sägs vara intresserade av Bäckstedt. Anton vill fortfarande inte kommentera. Kanske är det ett tecken?  Jag försöker omformulera frågan. Tor Arne Fredheim (manager i Sylvia) ringer och förklarar hur han tror du kan vara en del i satsningen mot superettan. ”Det är klart att det är smickrande ifall en klubb av Sylvias kaliber är intresserad av mig, men det är inte realistiskt.” säger Bäckstedt

 

När vi frågar Anton om det är klubbar i Division tre eller högre blir Bäckstedt konstig och skrattar fram att han inte har några kommentarer.

 

Glöggen är uppdrucken och Bäcksdedt lägger sig till rätta i soffan och vi börjar prata om vad som gick fel i Billerudcupen förra helgen. En turnering som många hade förhoppningar om att Skärblacka skulle vinna.

”Jag tror att vi blev lite övermodiga, med tanke på att det gick så bra i AT-cupen. Jag tycker att alla skulle spelat bättre än vad de gjorde. Den enda som får godkänt är Jonny i målet.”

 

Även Anton själv hade höga förväntningar på sig. Förväntningar han inte lyckades leva upp till. Nu blir blicken svart hos Anton. Det är tydligt att detta inte är något han vill prata om. ”Även jag hade höga förväntningar på mig själv efter AT-cupen”. Bäckstedt som hävdade att han var en av de bästa spelarna i AT.

”Jag tycker det är dåligt att vissa spelare lägger för mycket kraft på att sparka och skälla på motståndare, vill inte nämna några namn” Bäckstedt nämner som sagt inga namn men jag tror vi alla vet vem han talar om.

 

Såhär i jultider tyckte jag det passa bra avsluta reportaget med att fråga Bäckstedt vad han helst av allt önskar sig i julklapp varpå Bäckstedt svarar ”Att vissa individer i laget rycker upp sig och börjar fokusera på spelet”. (Wieselgren?)

 

Vi tackar Bäckstedt för intervjun och hoppas han börjar prestera på den nivå vi vet att han kan!
/ Filosofen

Intervjureportage del 2

Intervju med nyförvärvet Mattias Eriksson

 

Idag har vi nått fram till del 2 i vår reportagedel där vi tar ett snack med lagets alla nyförvärv.
Dagens intervjuobjekt bär namnet Mattias Eriksson och kommer närmast från Vånga IF.

 

”Matte” som även håller på med orientering vid sidan av fotbollen är en ytterspelare med en enorm kondition. Det jag personligen tror jag kommer bli viktigt med Matte är att han är en spelare som aldrig slutar kämpa oavsett hur matchbilden ser ut.

 

”Skärblacka kändes rätt, jag ville ha en ny utmaning och vara en del i den ungdomssatsning som sker i Skärblacka” säger Eriksson när vi diskuterat varöfr valet föll på Blacka. Liksom Sundell så påpekar han även att det spelade in att Skärblacka är hans moderklubb.

När vi pratar om föregående säsong i Vånga så förklarar Eriksson vad som hände. ”Förra säsongen var märklig. Försäsongen såg bra ut men ju mer resultaten började gå emot oss så blev vi färre och färre på träningarna, detta påverkade givetvis resultaten”

 

Att Eriksson är en riktig lagspelare råder det inga tvivel om, när vi diskuterar hur han ser på sin egen roll i laget så pratar han om att han kommer spela på den positionen där tränaren sätter honom och kämpa för att göra det bästa av saken, även om det är bänken, vilket han givetvis inte hoppas.
Han poängterar att han anser sig vara bäst ute på en kant och undertecknad anser att Eriksson passar bäst som högermittfältare.

I slutet av intervjun började vi diskutera den kommande säsongen och Eriksson ser mycket ljust på framtiden i Blacka. ”Jag både tror och hoppas att vi kan vara med i toppen, det vore verkligen roligt om vi skulle lyckas ta steget upp i fyran med detta unga lag”
Förra året gjorde Eriksson 8 mål i Vånga tröjan och detta är något han hoppas kunna överträffa i år.

När jag ändå pratade med Eriksson så var jag bara tvungen att fråga honom om hans drömmål han gjorde i den avslutande matchen mot Slätmon, ett mål som förövrigt är det snyggaste målet jag sett i division 5 någonsin.

”Det var riktigt snyggt, med vissa likheter av Hallenius mål i Bajen mot Syrianska förra säsongen. Jag fick en krossboll på säkert 30 meter som satt perfekt på läppen. Jag tog med den med bröstet och drog till direkt. Bollen letade sig upp i bortre krysset. Jag blev likt mina lagkamrater väldigt förvånade. Så där kan egentligen inte jag göra. Snyggt var det i alla fall. Vad jag måste säga är dock att utan passet från lagets geni så hade det bara varit som vilket mål som helst”


Vi här på Blacka-Bloggen vill tacka Eriksson för att även han ställde upp på en intervju med oss.
Imorgon (fredag) så har vi som jag tidigare nämnt fixat en intervju med Anton Bäckstedt där han bl.a. kommer att prata om vad som gick fel under Billerud Cup.
Nästa del i denna intervjuserie är ännu oklar när den kommer men jag kan garantera att del 3 snart är här.

 

Dagens huvudperson

 

/ Mou

 

 


Detta är vad min kollega gör på fritiden


Filosofen i en liten dispyt med Ronaldo

/ Mou

Intervjureportage del 1

Intervju med nyförvärvet Christian Sundell

 

Istället för att lägga upp det så att vi intervjuar nyförvärven samtidigt så kom jag och Filosofen på en ny idé. Vi tänker göra en reportageserie där vi pratar med nyförvärven och skriver ihop en löpande text där vi sammanfattar spelarnas svar.
Först ut i vår reportageserie är den rutinerade backklippan Christian Sundell som av många ses som lagets mest prestigefyllda värvning hittills.

”Chrille” är förmodligen den spelaren som det florerat flest rykten om här ute i trakterna. Spelaren säger själv att det länge var osäkert vart han skulle spela och det fanns många funderingar i hans huvud. Att valet föll på Blacka berättar Chrille hängde på att han vill vara en del i denna unga satsning och att träningsmöjligheterna är bäst i Skärblacka, att Skärblacka är hans moderklubb spelade också in i beslutet.

Sundell som nu spelat 4 år i Vånga talar med blandande känslor om sin sektion i klubben.
”De första 3 åren var mycket tuffa då skador förstörde stora delar av säsongerna, förra säsongen är egentligen den första där jag har kunnat delta till 100 % ”
Att Vånga enbart slutade en placering ovanför strecket var en rejäl missräkning för Sundell som hade förhoppningar på en topplacering inför säsongen.
Sundell har svårt att sätta fingret på vad som gick fel.
”Det kändes stundtals som att vi spelade riktigt bra, i slutet blev vi dock väldigt få spelare på träningarna och det är ju aldrig bra. Vi säkrade kontraktet först i sista omgången.”
Sundell påpekade även att han var mycket nöjd med sin säsong och att det kändes skönt att för en gång skull vara skadefri ett helt år.

 

När undertecknad nämnde Billerud Cup var det ingen glad min jag möttes av. Vi var alldeles för självsäkra när vi gick in till turneringen, det var ingen som tog jobbet suckar Sundell.

När vi börjar diskutera den kommande säsongen blir det genast gladare miner.  Chrille har stora förväntningar på laget efter vad han sett förra året och på de inledande träningarna.
”Kunskapen och potentialen finns där och med rätt träning ser det mycket ljust ut. Jag hoppas personligen på en lyckad säsong och kommer givetvis ge 110 % för min nya klubb.
Han pratar även om att det är viktigt för honom som är en av de äldsta spelarna med sina ca 30 år att hjälpa de yngre spelarna. ”Jag vet att en del "yngre" kan tappa humöret ibland (wieselgren) och då gäller det att säga till dem”
Han hoppas även att överträffa förra säsongens skrala målskörd på ett mål, han hoppas på tre och försvarar sig med att han trots allt är mittback.

 

Jag vill tacka Chrille att han ställde upp på denna intervju och hoppas att ni läsare uppskattar upplägget, vi ska försöka att avverka del 2 av dessa reportage imorgon då vi har förhoppningar att få tag i ännu ett nyförvärv.

 

Jag och Filosofen kan även bekräfta att vi har fått klartecken från Bäckstedt som kommer att ställa upp på en intervju under fredagen då han förklarar vad som gick fel i Billerud och hur han ser på framtiden.

 

När jag ändå håller på och skriver sådana småkommentarer efter huvudtexten måste jag även passa på att nämna att vi för fjärde dagen i rad har haft över 100 unika läsare. Vi har nämnt det tidigare men det tåls att sägas igen, det är NI som ger oss motivation att skriva.

 

Dagens intervjuobjekt Christian Sundell

 

/ Mou


EXTRA

Jaha, är det som vi länge befarat på väg att hända? Ska vår unge spjuv Wieselgren till slut lämna Skärblacka? Säkra källor menar på att Wieselgren personligen ringt upp coach Johan för att meddela att han vill ta ett ”uppehåll”. Detta kan ju bara vara ett sätt för Robin att uttrycka sin vilja att flytta till en ny klubb. Som ni vet har det ryktats en del om Finspång, men jag har känt Wieselgren sen sandlådan och är övertygad om att han aldrig skulle svika fansen och lagkamraterna och flytta till Finspång. Dessutom har han försäkrat tränarna om att han självklart kommer att infinna sig på träningen i januari när försäsongsträningen drar igång.

 

Vi kanske inte behöver dra allt för stora växlar av denna incident och trots allt är ju detta bara ett rykte.

 

Vi på bloggen hoppas givetvis att Wieselgren snart återvänder och önskar honom all lycka under sin utökade ledighet (så länge han inte tjuvtränar med Jeppe J såklart)

 

/ Filosofen


Dagens träning 14/12

Det var 19 hungriga spelare som kom ner till Skärblacka Sporthall idag trots det snöpliga uttåget ur Billerud Cup i söndags. Tycker dock att det är synd att det endast var en målvakt på plats under dagens träning. Fyra juniorer valde att stanna kvar för att spela en timme till (Jocke, John, Svahn & Emil). Pontus Larsson och Kevin Acuña var även och provtränade idag.
Joel Eklund samt Kim Wall var på plats på träningen men medverkade inte pga. Sjukdom, Eklund sägs ta det försiktigt inför sin Spanien resa nästkommande vecka.


Lag1:
Holmgren
P.Larsson
Frippen
Jocke.P
Emil
Sundell
Svanberg
Ahl
Bäckstedt


Lag2:
John.P
Kevin
Danne
Helle
Jocke.J
Lindgren
Svahn
Wieselgren
Matte
Larsson


Under den första delen av träningen var det egentligen inte mycket att skriva om, mycket målsnålt och båda lagen prioriterade defensiven. Ca 30 minuter in i träningen så bröt Bäckstedt sin måltorka och jag tror hela hallen såg hur lättad anfallsstjärnan var efter det målet.

5 minuter senare kommet något som alla trodde skulle bli dagens snyggaste mål, det är Larsson som slår en hög lobboll över lag 1:s backlinje, Jocke Johansson som vi alla är glada att ha tillbaka på träningarna efter ett uppehåll suger ner den med vänstern och avslutar snabbt med högern. Helt otagbart för Holmgren och försvarsspelarna står bara och kollar på, ett riktigt klassmål. Kanske var det Fellaini tröjan Johansson bar som förvirrade försvarsspelarna?

Med 10 minuter kvar av dagens träning så fick dock Johanssons drömmål en konkurrent om träningens mål, efter en tilltrasslad situation där Holmgren kommer väldigt långt ut så får Wieselgren bollen på vänsterkanten, på ett briljant vis så lobbar han in bollen retfullt enkelt över Holmgren och in i krysset. Vi som var på plats kan bekräfta att det krävs en enorm precision och teknik för att lyckas med detta mål.


Jag var tyvärr tvungen att lämna träningen med ca 5 minuter kvar med rapporter säger att det slutade 10-10, imponerande av lag 2 att klara oavgjort när man saknade målvakt.

Träningens spelare som idag utses av mig är: Mattias Eriksson
Eriksson hjälpte idag fram sitt lag till ett oavgjort resultat genom att briljera både offensivt och defensivt, han stod dessutom för några mål och det fanns ingen som ens var i närheten av att kämpa lika mycket som den gamla (Snittåldermässigt) orienteraren.

 

Jag och Filosofen räknar med att under onsdagen eller torsdagen kunna presentera en intervju med lagets nyförvärv, vi ska även försöka få tag i Joakim Johansson. Vi har även fortfarande förhoppningar om att få till en intervju med Anton Bäckstedt i slutet av veckan.


Ni spelare som närvarade på dagens träning får även gärna lägga en röst på vilket av de två målen ni tyckte var snyggast.

 


Holmgren var tillbaka från kryssningen

 


Provtränande Pontus Larsson

 

/Mou

 

 

 


Större Intresse än väntat

Jag och Filosofen hade aldrig när vi startade bloggen i fredags kväll trott att intresset skulle bli så enormt.
Två dagar i rad har vi haft över 100 unika besökare och det är givetvis mer än vad någon av oss hoppats på

Vi hoppas givetvis att ni fortsätter läsa bloggen och ni får gärna komma med konstruktiv kritik till oss, vill ni kontakta oss så gör ni det på skarblackaif@hotmail.se. Tveka inte att skicka någon händelse, bild eller liknande.

Det är även roligt att vi har blivit utnämnda till "veckans länk" på http://divisionfemostergotland.blogg.se/.
Vi ser detta som en stor ära och vi hoppas liksom dem att fler klubbar tar efter oss och Finspång och skapar en egen blogg.

Vi hoppas kunna publicera intervjuer med de fyra nyförvärven under veckan, vi har även stora förhoppningar om att kunna få tag i Anton Bäckstedt där han ska få förklara för oss alla vad som egentligen gick fel under Billerud Cup.

Vi vill även passa på att tacka er läsare, det är ni som ger oss motivationen att skriva.
Utan er är vi INGENTING.

Förhoppningsvis kommer det ett inlägg imorgon där vi går igenom träningen.

/Mou


Analys av Skärblackas insats i Billerud cup

Skärblacka-Linghem
Förväntningarna var skyhöga när Skärblacka intog Sporthallen, laget såg ut som förväntat förutom att Joel Eklund fallit bort. Sjukdom viskades det om., Eklund själv var på plats och såg till synes ut att må bra.
Larsson, Wieselgren, Wall samt Sundell bildade första fyran. Den andra fyran bestod av Svanberg, Eriksson, Ahl och Bäckstedt. Den sistnämnde med skyhöga förväntningar på sig.

Skärblackas första match blev dock ett sömnpiller, ställningskrig och väldigt få chanser. Matchens första chans kom med ca 4 minuter kvar då Lindqvist släppte en retur rakt ut men som tur var sköt Linghem spelaren över från kort avstånd. Där hade Skärblacka tur. Skärblackas i stort sett ända chans under matchen fick de med 5 sekunder kvar när nyförvärvet Christian Sundell sånär styr in bollen på hockeymaner. Där ska en spelare av Sundells kaliber göra mål!

0-0 mot ett division 4 lag måste väl ändå ses som helt okej men det var ändå oroväckande hur lite Skärblacka skapade trots ett säkert försvarsspel.


Wieselgren analyserar:
Stämningen kändes riktigt harmonisk, alla var laddade och vi hade förhoppningar om att gå långt. Tycker matchen påminde om en riktig premiärmatch, få chanser. Är dock nöjd över lagets försvarsspel.


Skärblacka-Loddby
Gruppens på pappret enklaste match.  Loddbys andra lag var inte alls bra och har kanske inte heller haft så hög träningsnärvaro de senaste åren med tanke på vikten på åtminstone första fyran?

I denna match så syntes klasskillnaden direkt.  Skärblacka tog direkt ledningen med 1-0 genom Wieselgren och nästan omgående efter målet så gör Robert Ahl 2-0 och allt ser bra ut.
Många tror ni att resultatet ska ramla iväg och Blacka skapar väldigt många chanser men lyckas inte få in bollen. Istället gör Loddby mål med ca 2 minuter kvar efter ett tveksamt ingripande av Lindqvist och det blir genast spännande i matchen. Den där riktigt farliga pressen uteblir dock och Skärblacka lyckas hålla ut.


Wieselgren analyserar:
Skapade många målchanser fick inte in dem, dem gjorde ju mål på jonktabbe, borde fan blivit 7-0Skärblacka-Kimstad
En ganska dålig match, Kimstad var bättre matchen igenom men fick inte till de där riktiga farligheterna. Det var mycket gruff och tjafs inledningsvis, Tommy Lj gav Svanberg en knuff i ryggen och Wieselgren hämnades sedan på Ljungström genom att knuffa till honom efter avblåsning.  Starkt av Wieselgren att stå upp för sina lagkamrater trots att Tommy är ca 15 cm längre.
0-0 stod sig till med ca 4 minuter kvar då Kimstad tog ledningen efter en hörnvariant. Jonte Lindgren med ett förflutet i Skärblackas P91-lag slog till från distans och bollen rullade retfullt enkelt mellan Lindqvist ben. Istället för en Blackapress i slutet så radade Kimstad upp massvis med chanser genom lyckade kontringar och resultatet kom i matchens sista minut då Andreas Vångerstrand lyckades få in bollen på ett märkligt sätt. Ridå. I och med denna förlust så slutade Skärblacka på tredje plats i gruppen med sammanlagt 4 poäng och en målskillnad på 2-3. Motståndare i kval till kvartsfinal blev Loddby lag 1.


Wieselgren analyserar:
jämt, de gör 2 mål på två juniormisstag, tillknäppt kändes det som

 


Skärblacka-Loddby
Ett långt samtal hölls inför denna match då tränarna gick igenom slarvet vid målet samt att Skärblacka måste våga spela sitt eget spel. Vi på läktaren hade förhoppningar på att vi skulle få se det Skärblacka vi alla hoppats på under turneringen. Tränarna J & J ändrade om i taktiken inför denna match så att det liknade AT-uppställningen mer.
Det syntes redan efter en minut att det var Loddby som var mest hungriga, de verkade överaska Blacka med sitt enorma presspel. Flera spelare i Blacka var väldigt frustrerade, Wieselgren bråkade till höger och vänster och Bäckstedt var märkbart påverkad av pressen som fanns på honom.
Loddby var bättre matchen igenom och Skärblacka ska tacka målvakten Johnny Lindqvist att matchen slutar 0-0 och går till straffar. Bäckstedt är den enda Blacka spelaren som missar i de fyra omgångarna medan två Loddbyspelare missar. Detta innebar att nyförvärvet Christian Sundell hade chansen att avgöra och frälsa sin nya klubb. Tyvärr sköt Sundell en straff lågt ner som målvakten tämligen enkelt räddade. Skärblacka skickade fram ännu ett nyförvärv, Matte Eriksson som även han missade. Loddby hade nu chansen att avgöra, en chans som de förvaltade och i och med det målet så var Skärblacka ute ur årets turnering.


Wieselgren analyserar:
Vi var sämst, du såg ju själv. Vill inte uttala mig.

 

Det var alltså en snabb genomgång av Skärblackas alla matcher i cupen, vi kommer nu gå igenom lite om vad som egentligen gick fel.


ANTON BÄCKSTEDT
Jag tror inte jag var den ända i Skärblacka Sporthall som undrade vad det var med Anton idag, från första matchen såg han väldigt irriterad ut och den unge skyttekungen lyckades inte få denna ilska att hjälpa honom på planen. Anton spelade 4 matcher och gjorde 0 mål, han missade även en straff mot Loddby. Vi här på Blackabloggen tycker att man kan kräva mer av en spelare av Antons kaliber. Har man spelat i Div. 3 ska man helt enkelt kunna prestera bättre.

Vad beror det på då? Kände Anton att pressen blev för stor helt enkelt? Det kändes som att hela bygden räknade med att Anton skulle bära laget på sina axlar inklusive hans lagkamrater, tog detta knäcken på honom? Vi hoppas att vi under kommande vecka kan få en intervju med Bäckstedt där han förklarar vad som egentligen gick fel.


NYFÖRVÄRVEN
Hur gick det då för Christian Sundell, Mattias Eriksson, Kristian Svanberg samt Kim Wall som alla är nya i klubben inför kommande säsong?
Precis som de övriga spelarna i Blacka så var det inte direkt någon som stack ut, spelarna gjorde vad de skulle och jag tycker Mattias Eriksson samt Christian Sundell klarade sig fint på väldigt ovana positioner. Christian Sundell stod även för en av turneringens delikatesser då han på ett mycket behärskat sett bröstade ner bollen till Andreas Larsson som tyvärr sköt över på volley, ett mål där och det hade utan tvekan varit turneringens mål. Enligt oss var Mattias Eriksson Skärblackas bästa utespelare i den sista matchen mot Loddby.
Svanberg var stabil as always och Wall hotade flera gånger med sitt fruktade skott.
Förhoppningsvis kommer vi få se mer av alla dessa fyra nyförvärv då de alla fyra har stor chans att bli startspelare i Skärblacka.


WIESELGRENS HUMÖR
Vi pratade igår om spelarnas svagheter och nämnde humöret som Wieselgrens enda svaghet. Detta fick vi bekräftat idag. Vi på bloggen blir så irriterade på Wieselgrens humör på plan, jag tror hela Östergötland vet vilken enorm kapacitet han har och detta försvinner när han koncentrerar sig på annat. Frågan många ställer sig är om Robin skrek, knuffades och gnällde för att sätta sig i respekt hos Finsångs Jeppe Johansson? Båda sägs vara mycket besvikna över att de inte stötte på varandra i turneringen. En annan källa säger att Robin blir så arg när han vill så mycket, han vet att flera klubbar har koll på honom med FFK i spetsen och är det rentutav så att denna vilja förvandlas till ilska istället? Det är mycket möjligt. Vi hoppas givetvis att Wieselgren blir Blacka trogen och vi tror det skulle hjälpa honom att söka upp en idrottspsykolog eller något liknande som kan hjälpa honom med sina utbrott. Vi vet som sagt alla vilken talang det finns i den unge pojkspolingen.


Vi ser nu fram emot kommande träningar och avslutningen av silly season.  Nästa turnering är Stegeborgscupen som spelas i slutet av Januari och vi hoppas alla på att få se ett bättre Skärblacka då.

Glöm inte att läsa Filosofens inlägg som handlar om Billerud Cup i största allmänhet som publicerades för ca 20 minuter sen

 

Vi vill även uppmuntra er att läsa våra kollegers blogg, http://finspangsfk.blogg.se/ en mycket underhållande blogg och vi hoppas på mycket gemensamma skratt och psykningar under den kommande säsongen.

 

Tack för visat intresse!

 

 

Ett deppigt Skärblacka efter strafförlust.

 

Den sjuke? Eklund.

 

Wieselgrens straff: 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=RbpauxofZy8

Sundells straff:
http://www.youtube.com/watch?v=KLOEqV-L-ZE&feature=player_profilepage

 

/Mou


Billerud Cupen

 

Det var med en nervös känsla jag ”Filosofen” anlände till Sporthallen 11.55 precis innan domaren skulle blåsa igång Skärblackas första lags match. Tidigare på morgonen hade Skärblackas juniorer imponerat stort och vunnit gruppen före lag som Finspång, Kimstad och Norsholm.  Även BK Vingen som återigen återvänt från de döda imponerade och slutade tvåa i gruppen. Det är väldigt kul att se ”Blackas” juniorer visa upp så mycket potential. Bland de mest lovande rankar jag målvakten Simon Löfving och kusinerna Poikela, John och Joachim. Emil Fridström visar även han upp stor potential så han är väldigt stark och har en REJÄL slägga till vänsterfot.

 

Handen på hjärtat, det var under eftermiddagen som de stora elefanterna gick in i turneringen. Vånga IF med flera intressanta spelare, Kimstads, Skärblackas och Finspångs på pappret toppade lag. In i turneringen gick även erkänt inomhusstarka Loddby , med två lag och Linghem samt division tre laget Torstorp med åtminstone två heta nyförvärv i MAXXX och David Gustavsson.  Skulle de lyckas fylla det hål Ljungström lämnat efter sig?

 

Max och David är glada

 

Innan jag anlände hade det redan spelats tre matcher i grupp B och C, där det kanske mest överraskande resultatet var att Loddbys mindre bra lag lyckades knipa en poäng mot Kimstad. På förhand såg både grupp B och C starka ut men det skulle visa sig att grupp B var dödens grupp då samtliga lag i den gruppen var i semifinal. Vånga gick obesegrade genom gruppen och kanske är dem att räkna med i vår? Kanu bjöd på flera konstmål och i matchen mot Linghem i kvartsfinalen bjöd flera spelare på show. Matchen slutade dock på ett tråkigt sätt. Fabian Jalkemo snackade till sig ett onödigt gult kort som resulterade i ett rött kort med 47 sekunder kvar och en säker 4-1 ledning. Det var dock inte det som det skulle komma att handla om efter matchen. Vånga Ifs Joel Storm landade olyckligt om jag fattade rätt och armbågen gick ur led. Det såg mycket otäckt ut och både Filosofen och Mou önskar honom all lycka i rehabiliteringen.

 

Skärblackas topplag åkte ut i kvalet, men deras matcher analyseras av Mou. Blackas unga pågar fick respass i kvartsfinalen mot Torstorp. De ska ha all heder för att de vann sin grupp. Ni kommer bara att bli starkare, så länge ni inte börjar med knark och sånt skit.

 

Ganska väntat åkte Vingen i kvarten mot Loddby 1 medan Kimstad förlorade en väldigt jämn match mot Finspång på straffar 0-0 (2-4).

 

Klara för Semifinal var med andra ord Torstorp-Vånga och Finspång FK 2-Loddby IF 1

I matchen mellan Torstorp-Vånga ordnades straff och målchansutvisning efter två minuter. Vångas Ilir satte den. Efter det tog Finspångslaget över helt men lyckades inte få in den. Trots flera chanser att avgöra ville inte bolljäkeln in. Med fyra minuter kvar kom till slut kvitteringen. På straffarna blev Vångas målvakt Anders stor hjälte.  1-1 (4-5)

 

I den andra semifinalen hade inte Loddby några större problem och avfärdade enkelt Finspång med 3-0.

 

Bronsmatch Torstorp IF-Finspång FK 2 0-0 (1-4)

 

Det var en jämn match där straffar till slut var skillnaden mellan de båda Finspångslagen. Jag undrar hur de två ”Judas” känner sig efter att ha blivit slagna av sin före detta klubb. Jag talar om MAXXX och David Gustavsson.

 

FINAL Vånga IF – Loddby IF 1

 

Repris från gruppens möte. Vånga vann då tämligen enkelt med 3-1. I finalen skulle det dock visa sig vara helt ombytta roller. Loddby gjorde på matchens första skott 1-0 redan efter 40 sekunder och i bytet efteråt lyckades man även att göra 2-0 genom en oturlig touch på Jeans arm. Vånga lyckades aldrig hämta sig efter denna mardröms öppning och med 3 minuter kvar förberedde man ett målvaktsbyte då Jalkemo skulle skiva in i målet men sekvensen innan gör Loddby 3-0. Trots att det kändes avgjort med 3 minuter kvar så tog Vånga ändå ut sin målvakt och försökte pressa på för ett reduceringsmål. Istället var det Loddby som gjorde nästa mål där man fick Jalkemo i en sidledsförflyttning och rullade retfullt enkelt in 4-0.

 

STORT GRATTIS TILL LODDBY IF! CHAMPIONS IN BILLERUD CUP 2010

 

Vi vill även passa på att skryta lite och konstatera att ett av våra tre förhandstips tillslut stod som segrare, om några minuter kommer ännu ett inlägg där Mou analyserar Skärblackas insats.

 

/ Filosofen


Intervju med Anton Bäckstedt

Vi här på Skarblackabloggen är mycket stolta att presentera en rykande färsk intervju med lagets forwardsstjärna Anton Bäckstedt. Vi har sedan starten av bloggen jobbat mycket hårt för att få till denna intervju och vi är väldigt tacksamma att Anton ställde upp. När Anton svarade ja fick vi dock lova att absolut inte ställa några frågor om de rykten som florerar angående honom om eventuella klubbyten.


Hej Anton, hur känns det att vara den första spelaren att bli intervjuad av oss på Skarblackabloggen?
Det är en stor ära att bli intervjuad på en blogg som förhoppningsvis kommer publicera många intervjuer framöver.


Billerud cup spelas imorgon, vad tror du om era chanser?
Jag tror att vi har chans att gå långt, jag både tror och hoppas att vi kommer gå hela vägen.


Känner du ingen press? Du var en av AT-cupens bästa spelare och det känns som att hela Skärblacka räknar med dig.
Jag känner ingen större press, det är klart att det är svårt att upprepa succén från AT men jag vet vad jag kan.


Finns det någon annan spelare i Skärblacka att hålla ett extra öga på?
Robert Ahl måste jag nämna, Ahl var riktigt duktig i AT och hade stor del i min framgång, han gjorde t.ex. 3 mål. Robin Wieselgren är en annan spelare jag tror går en ljus framtid till mötes.
Det ska även bli intressant att se våra fyra nyförvärv dra på sig den röda tröjan.


Nog om Billerud, hur ser du på säsongen 2011?
Jag tror att vi kan bli ett topplag, ambitionen är absolut att gå upp till fyran.


Du själv då? Vad har du för mål med säsongen?
Mitt mål är att hjälpa Blacka att gå upp i fyran och förhoppningsvis stå för många mål och assist.


Vilka tror du kommer bli era främsta utmanare?
Främsta utmanarna tror jag kommer bli Finspång och Rimforsa.


Din session i Bosna, kan du berätta lite? Jag vet att många undrar.
Jag kom till en nyuppflyttad div 3 klubb som ville etablera sig i div 3. Försäsongen kändes bra och vi gjorde många bra matcher och gick in till säsongspremiären med stora förhoppningar.
Men tyvärr gick det inte som vi tänkte oss, många uddamåls förluster och en poäng på de första 4 omgångarna gjorde att tränaren fick lämna, en tränare som var väldigt omtyckt. Efter detta kom vi aldrig riktigt på köl igen och allt gick utför.
Jag skadade knät i augusti och blev borta en längre tid, jag kände att jag började sakna Skärblacka mer och mer och bestämde mig för att utnyttja en klasul i kontraktet och återvända när skadan var läkt. Trots att det kanske inte gick så bra poängmässigt för varken mig eller Bosna så är jag ändå såhär i efterhand nöjd med beslut och jag känner att jag har utvecklats som fotbollsspelare tack vare det.


Nog om din egen fotbollskarriär, jag har hört att du sympatiserar med det engelska laget Liverpool, hur känns det egentligen i dagens tider?
Det känns tungt, även fast vi har löst ägarfrågan och nu står för en ljus framtid är vi sportsligt sämre än på mycket länge. Jag tror inte Roy Hodgeson är rätt man att leda Liverpool framåt utan jag hoppas att han ersätts snarast om vi ska ha någon chans att kvalificera oss för Europa spel iår.


Vi kommer nu köra några snabbfrågor med Bäckstedt som handlar om Skärblacka.


Vem tar mest plats på träningarna?
Robin Wieselgren


Vem är omklädningsrummets ”pajas”?
Pontus Strandberg


Vem tycker du är jobbigast att möta?
Andreas Larsson


Vilken junior visar mest potential?
Joakim Poikela


Vem är latast i laget?
Jesper Helle


Vem förtjänade årets spelare?
Fredrik Holmgren


Vem skulle du helst spendera 1 vecka på en öde ö med?
Fredrik Holmgren


Vem skulle du minst helst spendera en vecka på en öde ö med?
Patrik Strand


Vem gör mest assist iår? (räkna inte med dig själv)
Robin Wieselgren


Vem gör mest mål iår? (räkna inte med dig själv)
Fredrik Fridström


Vem blir årets spelare? (räkna inte med dig själv)
Robin Wieselgren


Vem står för årets genombrott?
Rober Ahl


Tack Anton för att du ställde upp på denna intervju och vi hoppas att vi får chansen att höra fler kommentarer från dig under säsongen.
Nöjet var helt på min sida, om ni någon gång vill veta något så tveka inte att höra av er.

 

 

Bäckstedt under intervjun.

 

/ Mou


 
NY BLOGG OM SKÄRBLACKA IF

Äntligen är den här. Finspångsbloggen har gjort succé och efter många önskemål så är äntligen Skärblackabloggen här. Med en hel del insiderkällor och stort engagemang i klubben kommer vi att leverera mycket intressanta nyheter som i första hand rör Skärblacka IF, men även division fem mellersta i allmänhet.


Nu undrar ni ju såklart vilka det är som driver den här bloggen, och visst ska ni få en presentation utav oss. Vi är två stycken som bestämt oss för att ”ta tjuren vid hornen” och äntligen starta upp bloggen som alla blackabor förtjänar.


Mou

Jag ser mig själv som en utåtriktad man som verkligen brinner för att skriva. Jag har följt Blacka under en lång tid nu och det ska bli intressant att få bevaka sin favoritklubb i division 5. Min förebild när det gäller journalistik måste jag säga är Erik Niva, att man kan förmedla så mycket med endast ord som NIva lyckas göra är något jag alltid kommer sträva efter i mina texter.


Filosofen

Som namnet antyder är jag Filosofen. Jag kommer helt utan respekt för vem jag trampar på kritisera de som inte ger 120 % för klubben.


Kunde vi valt ett bättre tillfälle att starta upp bloggen på? Billerud Cup ligger alldeles precis runt hörnet och det ryktas om en stor uppslutning av fans från alla lags supportrar. Nedan kommer en rykande het införrapport. Håll till godo!


INFÖR BILLERUD CUP

 

På grund av bristande källor (något som inte är så konstigt då vi startade bloggen idag) så kommer vi inte kunna analysera alla turneringens lag, vi kommer att skriva en kortfattad sammanfattning om de lagen vi anser oss ha någorlunda koll på helt enkelt.

 

Billerud cup, årets futsal höjdpunkt för många spelare omkring i området då prestigen i denna turnering ofta överstiger självaste AT-cupen.  Förra årets turnering vanns av Torstorp efter att man lyckats besegra Loddby i en rafflande straffläggning, Skärblacka lyckades knipa bronspengen efter att straff besegrat Norsholm. Vi har nu tänkt köra en genomgång av lagen, vissa mer djupgående än andra.

Norsholm:
Jag tror att Norsholm får det väldigt svårt i denna turnering, man har tappat flera tongivande spelare t.ex. Joakim Johansson, Joakim Andersson, Tobias Ekeroth, Kim Wall samt sina två ordinarie målvakter.


Vingen:
Vad vet vi om Vingen egentligen? Hur många gånger är det nu egentligen som de återuppstår inför Billerud cup? Bör väl bli turneringens slagpåse även om vissa rykten florerar om att Robert Karlsson Lidberg ska vara med. Robert med ett förflutet i Skärblacka och Kimstad tog tex Vingen på egen hand till seger i våran egen turnering Sommarcupen för 2 år sedan.


Finspång:
Med ett tränarpar som Strandberg och Pajen så behöver man egentligen inte veta så mycket om materialet. Allt de tar i blir till guld. Vi som håller i bloggen tycker det är väldigt roligt att detta radarpar har återförenats efter flera år på olika håll.
Hur ser materialet ut då? Vi vet alla att Eric Andersson har en REJÄL högstanivå och Erics främsta styrka är hans snabbhet. Frågan många ställer sig när det gäller Finspång är dock om de har lyckats ersätta MAXXX och Forsner som lämnat för Torstorp respektive Innerstan.

Jesper Johansson sägs ha tränat upp sina muskler under hela uppehållet inför denna turnering. Målet med denna träning är att sätta Skärblackas Wieselgren på plats efter deras lilla dispyt på Skärblacka IP i somras. "Han ska få känna att han lever" lär vittnen hört honom skrika på Grosvads träningsanläggning. Frågan vi alla ställer oss är hur tränarparet samt de andra spelarna ser på Johanssons planer då det går väldigt mycket rykten om att Wieselgren är i förhandlingar med just Finspång.

Vi på bloggen hoppas givetvis att detta bara är ett tomt rykte då jag nog inte behöver beskriva Robins betydelse för Skärblacka nästa säsong.


Torstorp:
Vi på bloggen har ingen aning om Torstorp slagkraftighet. Lagets skyttekung Tommy Lj med ett förflutet i Skärblacka har lämnat för spel i Kimstad. Tommy var den enda vi hade koll på i Torstorp. Klar för Torstorp är MAXXXX från Finspång som jag vet att Robin Wieselgren drömmer mardrömmar om. Men kan MAXXX ersätta Tommy? Mou och Filosofen är tveksamma.


Loddby:
Loddby är alltid bra i inomhus turneringarna, att man kommit 1a och 2a de två senaste åren i Billerud är ett bevis på detta, man har även kvalificerat sig för andra omgången i AT-cupen tre år irad om jag inte minns fel. Tro mig, Loddby blir livsfarliga även denna upplaga av Billerud med sitt höga presspel.


Vånga:
Vånga IF! Var har vi dem egentligen? Det är oklart vilka tränaren Jonas Carlsson ställer upp med imorgon. Vånga har tappat flera viktiga spelare. Kristian Svanberg, Christian Sundell och Mattias Eriksson var alla tre startspelare i Vånga förra säsongen men har nu lämnat för Skärblacka IF. Fabian Jalkemo, Vångas mittfältsmotor har skrivit på för Smedby AIS medan Johan ”Rödhåret” gått till Lindö. 
Det blir med andra ord ett mycket sargat Vånga som anländer till Skärblacka sporthall imorgon och ingen, jag menar INGEN vet var de står i relation till de andra tävlande lagen.


Linghem
Vi ska vara ärliga. Vi vet absolut INGENTING om Linghem. Hänvisar till www.linghem.com eller nått.


Kimstad GOIF
Jonatan Ekeroth, Tobias Ekeroth, Robin Andersson, Joakim Andersson och sist men inte minst Tommy Ljungström. Kimstad får nog hittills ses som det division 5 laget som har värvat bäst hittils.

Skulle Kimtad ha alla spelare tillgängliga och spela med alla de bästa i samma lag så kan de absolut gå hela vägen. Spelare som Sama, Basse Lindgren, Oskar Månsson kan uträtta mästerverk tillsammans med några av nyförvärven. Lagets A-lagsmålvakt medverkade inte i AT-cupen och detta skulle ses som en enorm förstärkning då denna spelare enbart för 1,5 år sedan spelade i Div.2.
Vi får heller inte glömma Mika, spelaren som blev utvisad efter 44 minuter mot Skärblacka när vi mötte dem i somras. Om Mika kan tygla sitt humör är han givetvis given i Kimstads bästa lag och kan vara skillnaden mellan fiasko och succé.


Skärblacka IF
Skärblacka är verkligen ett lag i harmoni just nu. Med flera heta nyförvärv måste Skärblacka betraktas som ett topplag i division fem nästa år. Det minsta vi kan begära från Skärblacka i Billerud Cupen är en pallplats. Det pratas mycket om Robin Wieselgren på forum och bloggar. Vi här på bloggen är ganska säkra på att Wieselgren förblir klubben trogen.  Man kan dock aldrig vara helt säker och Wieselgren sägs vara besviken på att han inte blev årets spelare på prisceremonin under den senaste lagfesten.

Det stora frågetecknet inför Billerud är dock målvaktsfrågan, Skärblackas duktiga målvakt Fredrik Holmgren som förövrigt nyligen blev utsedd till säsongens bästa spelare saknas för andra turneringen i rad. Anledningen denna gång är att Holmgren ska på en kryssning med jobbet. Det är oklart om tränarna anser att den unga målvaktens anledning till att missa turneringen är godkänd.

Nyförvärven Kim Wall, Christian Sundell, Mattias Eriksson och Kristian Svanberg blev alla uttagna till turneringen och det ska bli oerhört intressant att se dessa spelare i Blacka tröjan igen även fast Wall, Svanberg och Eriksson debuterade redan under AT-cupen.
När man ska gå igenom vårt kära Skärblacka så är det svårt att inte komma in på Anton Bäckstedt, spelaren som gjorde 6 mål och 3 assist i AT­-cupen och sägs ha dragit sig till intresse från flera klubbar i Norrköping.

Nedan följer en kort presentation om Skärblacka lag 1s spelare imorgon.


Johnny Lindqvist: Spelaren som fått det svåra uppdraget att ersätta Holmgren i målet, Johnny återvände förra året till sin moderklubb efter att ha tagit ett sabbatsår från fotbollen.
Styrka: Bra linjemålvakt
Svaghet: Lägger sig ofta för tidigt

 

Robin Wieselgren: Lagets assisterande kapten är utan tvekan en nyckelspelare vars prestationer kan avgöra hur långt Blacka tar sig. Vaknar Robin på rätt sida så vet vi alla vad han är kapabel att utföra på en fotbollsplan. Robin kommer förmodligen slå eventuella bonusstraffar för Skärblacka.
Styrka: Skottet, tekniken, passningar, blicken
Svaghet: HUMÖRET

 

Andreas Larsson: Lagets kapten och backklippa. Larssons misstag förra säsongen går att räkna på en hand. En oerhört stabil och följsam spelare.
Styrka: Fysiken, defensiven, inställningen
Svaghet: Använder för lite tjuvknep. Det skadar aldrig att sätta ett knä i ryggen på anfallaren!

 

Kristian Svanberg: Nyförvärv från Vånga, liksom Larsson är han enormt följsam och mycket svårpasserad. Det är inte lätt att ta sig om Svanberg inomhus.
Styrka: Följsamheten, duktig med bollen
Svaghet: Samma som Larsson

 

Kim Wall: Nyförvärv från Norsholm som återvänder till Skärblacka efter att ha prövat lyckan i Vånga och Norsholm. Kims skott är fruktat i hela Östergötland och han kan nog utmana Wieselgren om vem som kommer slå frisparkar och straffar.
Styrka: Skottet, fysiken
Svaghet: Humöret, tendens till lathet när det går emot

 

Joel Eklund: Joel missade AT av oklar anledning och sägs vara mer laddad en någonsin¸ frågan många ställer sig är om Joel har lyckats förbränna alla kalorier han drog på sig i och med allt öldrickande under sin resa till London förra helgen. Det är oklart om Joel kommer spelas som forward eller back men vi vet att han behärskar dem båda.
Styrka: Konditionen, inställningen, bra vänster
Svaghet: Bristande högerfot

 

Robert Ahl: En mycket snabb spelare som var en av Skärblackas absolut bästa spelare under hösten. Ahl har en fin vänsterfot och kan ta sig förbi vilken spelare som helst. Under Skärblackas juniorera var Ahl fruktat i hela södra Sverige. 
Styrka: Snabbheten¸ bra på att utmana
Svaghet: Behöver lyfta lite skrot

 

Pontus Strandberg: Spelaren som alltid är skadad är enligt rykten redo för spel, det ska bli roligt att se Pontus spela och vi hoppas alla att han kan visa hur bra han egentligen är.
Styrkor: Fysiken¸ bra straffskytt
Svaghet: Latheten

 

Mattias Eriksson: Ytterligare ett nyförvärv från Vånga och ett mycket bra sådant. Jag tror inte det finns någon i division 5 som springer lika mycket under en match som Eriksson.
Styrka: Konditionen, löpsteget
Svaghet: Icke så skottvillig

 

Christian Sundell: Sundell återvänder till Skärblacka efter flera år i Vånga tröjan, Sundell imponerade mycket i Vånga iår och får ses som ett enormt tillskott till Skärblacka. Enligt rykten så kommer Sundell att spelas som centerforward i denna turnering, en roll som jag tror kommer passa honom som handen i handsken då hans fysik är briljant.
Styrka: Fysiken, huvudspelet, ledaregenskaperna
Svaghet: Skadebenägen

 

Anton Bäckstedt: Bara namnet ger mig rysningar, det är ingen tillfällighet att det går ett flertal rykten om var Bäckstedt kommer spela nästa år. Han gjorde 35 mål när han sköt Blacka upp till 5an och han stod för 3 mål på 3 matcher när han återvände i höstas, under dessa tre matcher så spelade Bäckstedt dessutom enbart med ett knä. Om Anton känner sig bra i knät imorgon så tror jag att detta är turneringens skyttekung.
Styrka: Snabbheten, drivet, blicken, skottet, spänsten
Svaghet: Ingen

 

Detta är det lag vi tror att Skärblacka kommer ställa upp med, någon avvikelse kan dock ske då ändringar gjorts i sista sekund.

 

Det var genomgång av årets Billerud cup, vilka tror vi då kommer vinna cupen? Vi garderar upp oss genom att säga att vi tror att det står mellan Torstorp, Skärblacka lag 1 samt det bästa Loddby laget.

 

Inom någon timme har vi förhoppningar om att kunna publicera en rykande färsk intervju med självaste Anton Bäckstedt,vi har jobbat febrilt med att få till denna intervjun och genom att få ett namn som Anton så hoppas vi folk inser att vi menar allvar med denna blogg och att det är en full seriös satsning.


Ni ska heller inte tveka på att höra av er till oss om ni har något att dela med er av, det kan vara vad som helst, en händelse på träning, skvaller och dylikt, vi uppskattar allt som kommer till oss. Skicka ett mail på Skarblackaif@hotmail.se om ni kommer på något om har med Skärblacka att göra.

 

/ Filosofen & Mou

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson