Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Hemgårdarnas BK - Skärblacka IF 0-5 (0-2)

Nio gjorda och noll insläppta mål på de två inledande matcherna av säsongen får väl anses som mer än godkänt. Att vinna med 5-0 trots att man inte gör någon supermatch är oerhört imponerande och det ska sägas att Hemgårdarna inte alls var dåliga på något sätt.

Skärblacka tog ledningen efter ca 10 minuter då Fredrik Fridström fick till en praktträff så att bollen gick rätt upp i krysset. Frippen kom först på andrabollen efter att P.Larsson vunnit en nickduell och avslutet höll högsta klass. Nästan omgående efter 1-0 målet gör målvakten Fredrik Holmgren en strålande räddning då en av Hemgårdarnas spelare kom fria. Efter ca 20 minuter så får Blacka straff efter att bollen tagit på en hand i straffområdet. Kapten Larsson kliver fram och slår den ganska så mitt i målet mellan benen på målvakten? Ingen superstraff men huvudsaken är att det blir mål. Hemgårdarna är det bättre laget och skapar några ströchanser pga att Blackas försvar känns ganska darriga i första halvlek. 2-0 i paus känns aningen orättvist men Blacka sätter sina chanser till skillnad från sina motståndare.

Anton Bäckstedt och Robert Ahl ersatte Wieselgren och J.Joahansson direkt i inledningen av andra halvlek på kanterna och just dessa två spelare skulla ha huvudroller i andra halvlek. Just Anton Bäckstedt låg bakom Blackas tredje mål då han joggade förbi sin försvarare och spelade snett bakåt till Jocke Poikela som enkelt satte dit 3-0. Jocke imponerade stort igen och det bör väl inte vara något snack om att killen ska vara given nu? 4-0 målet såg ganska så identiskt ut, Ponta Larsson var start och vann en duell och spelade sedan snett bakåt där Robert Ahl dök upp och satte ännu enklare än Jocke in bollen i mål. Matchen var nu avgjord och Blacka passade på att lufta lite spelare. Med ca 15 minuter kvar blev det tumullt i deras straffområde efter att deras målvakt slagit till? Larsson. Situationen slutade med att Chrille Sundell fick sin andra varning för dagen från bänken och fick därmed rött kort. Wieselgren kom i slutet in på Ponta Larssons plats och slog hörnan som resulterade i Jonte Lindgrens 5-0 mål. Matchens sista minuter var ganska tråkiga och båda lagen spelade bara av matchen.

Som jag nämnde i början så är det oerhört imponerande att vinna med 5-0 trots att man egentligen inte imponerar allt för mycket. I nästa match väntar Örtomta på hemmaplan och det ska väl bli vinst trots att Sundell är avstängd.

Tre Skorstenar: Jocke Poikela
Fick en skorsten sist och är enligt mig Blackas bästa spelare idag. Spelar extremt moget för sin ålder och skäms absolut inte för att ta för sig. Gör ett fint mål och ligger bakom mycket som händer i anfallsväg för Blacka, har även ett riktigt bra skott i stolpen.

Två Skorstenar: Jesper Helle
Spelar stabilt under hela matchen och håller ihop Blackas försvarspel i första halvlek. Förmodligen tycker han även idag att man vann pga hans egen insats. Jag tror inte jag är ensam om att njuta varje gång Helle tacklar ner sina motståndare med en schyst axel mot axel tackling.

En Skorsten: Fredrik Holmgren
Håller sin andra nolla på lika många matcher och står för två avgörande räddningar i första halvlek. Ger backlinjen trygghet och är även bra i luften idag.



Skorstensligan

4.
Jocke Poikela
3. Jocke Johansson
2. Chrille Sundell
2. Jesper Helle
1. Fredrik Holmgren

Blackabloggen

Inför Hemgårdarna - Skärblacka

Bjuder på en liten kort införrapport såhär på fredagskvällen innan valborsmässoafton. Skärblacka avslutade alltså omgång ett av serien som serieledare efter lördagens imponerande 4-0 seger mot Tallboda. Danne Johansson är enligt rapporter tillbaka i truppen inför morgondagens match efter att ha missat tallboda pga jobb.


  • Anton Bäckstedt har i en intervju i veckan hävdat att han inte alls var skadad mot Tallboda medan tränarna kommenterade bänkningen av Bäckstedt med en skada. Kanske är det bara en tidsfråga innan det blir allmänt känt att Bäckstedt legat med lyxprostituerad och lämnar in en transferrequest. För er som undrar så är Bäckstedts stora förebild Wayne Rooney. Trots dessa rykten finns Bäckstedt med i truppen imorgon.

  • Ifall tränarna dyker upp tros det bli en väntad startuppställning annars misstänker vi att det kan bli totala omkastningar i laget där Holmgren spelar forward jämsides med Wieselgren?


Nog med skämten, Blacka har chansen att ta sin andra trepoängare mot ett Hemgårdarna som imponerade i första matchen genom att spela oavgjort mot det förmodade topplaget Rimforsa. Vinner Skärblacka imorgon har har man mycket god chans att få en strålande start av serien då man möter Örtomta i den tredje omgången. Vi på bloggen tror inte att det kommer bjudas på så många förändringar från förra matchen även om det kanske kommer bli några. Matchrapporten kommer förmodligen ut på lördag eller söndag.

Hoppas nu att alla kan ta dessa skämt med en nypa salt och inte bli upprörda över dem :)

Blackabloggen

Skärblacka IF-Tallboda IF 4-0 (2-0)

Det var en underbar sol som sken över Skärblacka IP i lördags när det vankades seriepremiär mot nerflyttade Tallboda. Skärblacka kunde i stort sätt ställa upp med bästa möjliga lag. Felix gick av redan på uppvärmningen med ryggsmärtor och Bäckstedt testades sent med sin sträckning. Den sistnämnde inledde matchen på bänken.
Danne Johansson saknades även pga jobb.

Startelvan:
Holmgren
Helle, Svanberg, Sundell, Kim
Larsson, J Poikela 
Jocke J, P Larsson, Wieselgren
Frippen
På bänken: Bäckstedt, Ahl, Joel, Jonte Lindgren

Skärblacka pressar på från början och har mycket boll, men lyckas inte riktigt få till ett ordentligt spel. Man försöker flera gånger genom långbollar nå Jocke J på högerkanten som inte riktigt lyckades komma runt försvararen. Tallboda hotade endast på fasta situationer men inte ens där var de egentligen nära. Mycket på grund av Sundell. Strax innan halvtidsvilan slog Wieselgren eller Kim (?) en lång boll ut till Jocke som snyggt tog ner den och kom förbi sin försvarare och la in bollen i mål. IP exploderade och Jocke tyckte inte att det räckte och på ett nästan identiskt sätt fick han en till boll, denna gång av Poikela, som han tog ner och sköt mot mål där Frippen stångandes med en Tallbodaback tröck in 2-0 på mållinjen. Domaren blåser av och Skärblacka tar med sig 2-0 bort till skuggan där de valde att sätta sig istället för att gå in i boden.

Skärblacka inledde andra halvlek som man avslutade den första. En frispark av Kim letade sig fram till Sundells panna, 3-0. 4-0 kom kort därefter när Jocke Johansson helt utan stress kan slå ett fint inlägg som dagens yngsta spelare J Poikela kan nicka in. Tallboda tar en timeout där de lär ha pratat om hur de ska undvika att skämma ut sig totalt. Matchen spelas av och Skärblacka IF är serieledare efter första omgången.

Tallboda var riktigt dåliga och det är svårt att tro att de spelade i fyran förra året. En del har ju givetvis försvunnit men det Tallboda vi såg på plan idag skulle ha stora problem att slå Grytgöls b-lag till och med.

Tre skorstenar: Joakim Johansson
Jocke var en av de bästa på försäsongen och fortsatte den fina formen. Det har snackats om att han varit ut form under veckan på träningarna men det såg vi ingenting av idag. Farlig varje gång han får bollen och gjorde även Skärblackas första mål för säsongen samt två assist.

Två skortstenar: Christian Sundell
Förvisso var motståndet inte Barcelona tiki-taka men jag tycker ändå Sundell förtjänar två skorstenar. Såg till att det aldrig blev riktigt farligt på Tallbodas alla fasta situationer och fick även göra ett mål själv.

En skorsten: Joachim Poikela
Redan förra året fick Östergötland se vilken enorm talang denna kille besitter. Spelar extremt moget för sin ålder och står för mycket av kreativiteten i laget. Vi på Blackabloggen vill att han ska fortsätta spela från start.

Andra värda att nämna är Kim Wall och Svanberg.

Lite roliga saker värda att nämna:

- Sundell fortsatte sin fina premiärform med att göra ett mål, vilket han nu gjort tre år irad. Efter premiärerna har det dock varit väldigt tyst på målfronten.

- Tallbodas tröjor hade samma design som adidas tröjor från VM 94. Otroligt fula med andra ord.

- Jesper Helle skrev på sin Facebook efter matchen "Serieledning, tack vare mig :)". Väldigt kaxigt uttalande!

Är ni intresserade av att se bilder från matchen finns en länk här. Tyvärr togs det bara ett par hundra bilder.


Sundell helt hysteriskt glad efter att ha gjort 3-0

Nästa vecka är det bortamatch mot Hemgårdarna och vi hoppas givetvis på ett stort bortafölje!

Blackabloggen




Inför: Skärblacka IF - Tallboda IF

Eftersom jag tyvärr inte har så mycket tid så blir detta en väldigt kort införrapport men jag hoppas ni uppskattar det som blir. Skärblacka spelat alltså om ganska så precis 3 timmar och 30 minuter seriepremiär mot ett från div 4 nedflyttat Tallboda IF.

Danne Johansson kommer inte delta i matchen på grund av jobb vad jag har hört och Anton Bäckstedt kommer troligtvis börja på bänken efter en mirakulös rehabilitering från sin sträckning för nu två veckor sen. Felix och P.Larsson var tveksamma till spel på grund av skada respektive sjukdom men jag är ganska övertygad om att båda spelar, framförallt den sistnämnde.

Jag tror att Skärblacka precis som alltid kommer ställa upp med en 4-2-3-1 uppställning som ser ut som följer från höger.

Holmgren
Helle Svanberg Sundell Wall
Lellep Larsson
J.Johansson P.Larsson Wieselgren
Fridström

Detta är alltså enbart hur jag tror att Skärblackas elva ser ut.

Annars var det flera lag här omkring som hade sin premiär igår. Kimstad besegrade de troliga toppkonkurrenterna Kurdiska med 2-1 borta, Finspång besegrade Kisa med 2-0 och Vånga förlorade på bortaplan mot Åtvidaberg Södra.

Förhoppningsvis kommer ett matchreferat upp imorgon!

Blackabloggen

Inför Division 5 mellersta Östergötland 2011


Då var det endast en dag till seriepremiär och jag måste säga att de senaste månaderna har gått väldigt fort. Det känns som det var igår Skärblacka mötte Jonny Borgs Lotorp på ett iskallt Sydvallen. Skärblackas försäsong har varit lite konstig och resultaten har blandats men senast mot ett starkt Svärtinge imponerade man stort. Man har fått 4-5 nyförvärv av rang och man borde helt klart kunna förbättra förra årets sjundeplats.

Vi kommer nu gå igenom Skärblackas motståndare iår. Om ni tycker att vi skriver väldigt lite om vissa lag så beror det på att vi inte vet något om dem...

FC Syrianska:
Kom förra året sexa efter en mycket stark avslutning, man var länge med i bottenstiden med Skärblacka, Vånga och Slätmon. De har en väldigt hög högsta nivå men är lika dåliga som de kan vara bra när det inte stämmer. "Tunnis"? är en spelare som brukar spela på mittfältet eller som släpande anfallare är en spelare som jag personligen tycker är riktigt duktig. Han är lätt och känns igen på sitt konstiga sätt att ha strumporna över benskydden.

Finspångs FK:
Våra bloggkollegor från Finspång som vi älskar att hata. Man har tappat tre mycket tongivande spelare i form av "Karre", Max och Jonas Forsner och detta är givetvis tre mycket stora avbräck. Det vi vet från tidigare år är att Finspång gärna överpresterar sett till sin kvalité genom att de är så enormt samspelta och alltid orkar springa i 90 minuter. Man har imponerat på försäsongen och tex besegrat div 4 laget Syrianska i Östgötacupen i genrepet. Att Blackalegendarerna Strandberg och Pajen coachar laget gör inte förväntningarna mindre. Pajens son Andreas som själv spelade i Blacka hela sin ungdom är ny i laget förövrigt. Hur som helst så tror jag Finspång helt klart blir att räkna med på den övre halvan iår.

Hemgårdarnas BK:
Vet faktiskt ingenting om dem förutom att de är nykomlingar och spelar i orangea tröjor, de är från Linköping ska tilläggas.

Kimstad GoIF:
Man har blivit kallade Östergötlands Chelsea på olika bloggar och egentligen är det väl inte konstigt när man ser vilka spelare de har. Magnus "Sama" Samuelsson med meriter från IFK och Elfsborg, Fredrik Petterson som är ny från Sleipner, deras målvakt spelade i Smedby för två år sedan samt Basse Lindgren som tidigare spelat i Sylvia. Man har breddat rejält inför denna säsong och allt annat än topp 3 tycker jag personligen vore katastrof för Kimstad. Den enda chansen jag ser till att Skärblacka ska vinna över dem iår är om Mika åter igen spelar högerback. Vi vet alla hur det gick sist.

Kisa United BK:
Namnet låter lite för proffsigt för div 5 och jag vet inte alls mycket om Kisa. Man gick upp från sexan förra året och känns svårbdömda. Ingen rolig borta match.

Kurdiska FF:
Förra årets bästa lag enligt mig har en enorm högstanivå. Vissa spelare hör inte alls hemma i div 5 och dominerar vissa matcher totalt. Man har kört 4 pass i veckan under försäsongen och är enligt mig favorit till att vinna serien.

Rimforsa IF:
Kom tre förra året och har som mål att förbättra den placeringen. Är ett lag med bra struktur som är svårpasserade. Bör sluta på den övre halvan.

Tallboda IF:
Skärblackas premiärmotståndare är nedflyttade från fyran och jag vet egentligen ingenting om dem. Man tillhörde samma serie som Blacka för 4-5 år sedan då man vann serien.

Vånga IF:
Vånga är väldigt svårbedömda och har ett helt nytt lag inför säsongen. Joel Storm och Kanu är de enda startspelare som finns kvar från förra året tillsammans med Fabian Jalkemo. Fabian som var klar för Smedby AIS har nu alltså gått tillbaka beroende på att Skärblacka och Smedby inte kom överens om summan på utbildningsbidraget för den centrala mittfältaren. Förra året sjönk träningsnärvaron rejält när det började gå emot, och med ett helt nytt lag kan det ta tid att spela ihop sig. Svårbedömda är ordet som sagt!

Åtvidabergs Södra IK:
Var länge inblandade i bottenstriden men klarade sig till slut kvar 6 poäng ovanför strecket. Är väldigt organiserade och brukar inte släppa in mycket mål. Har en väldigt kort hemmaplan som man brukar dra fördel av. Har tydligen enligt kimstadsbloggen fått mycket nya spelare och kan bli intressanta iår.

Örtomta GoIS:
Uppflyttade från sexan och ses nog som ett bottenlag av de flesta, har ingen koll på någon spelare i deras lag så känns dumt och onödigt att tippa.

Filosofen tycker till inför seriepremiären

Det är en väldigt svårbedömd serie, som andra bloggar redan varit inne på. Nerflyttade Kisa och Tallboda vet jag inte mycket om, och Vånga har ett helt nytt lag medan Kimstad värvat som bara den. 
Jag tror att det är just Kimstad som kommer ligga däruppe, tillsammans med Kurdiska och Åtvidaberg Södra som värvat från Åtvidaberg FFs ungdomslag bland annat om man ska tro Kimstadbloggen. Bakom dessa tre lag tror jag vi kommer hitta en hel del lag. Finspång, Skärblacka, Tallboda, Rimforsa, Kisa är lag som lär kriga strax under toppen. Vånga är väldigt svårtippade som vi tidigare nämnt. De kan lika gärna ligga i botten som de kan vara uppe och kriga om serieseger. Mitt tips är att de hamnar på under halvan av tabellen där även Örtomta, Hemgårdarna och Syrianska kommer ligga. Hemgårdarna och Örtomta åker ut och Åtvidaberg Södra vinner serien. Skärblacka slutar på en femteplats och Finspång sexa.

1. Åtvidaberg Södra
2. Kurdiska FF
3. Kimstad Goif
4. Rimforsa
5. Skärblacka IF
6. Finspång FK
7. Kisa United
8. Tallboda
9. Vånga IF
10. Syrianska
11. Hemgårdarna
12. Örtomta

Mou tycker till inför seriepremiären

En väldigt oviss seriepremiär står vi inför och av de lagen jag känner till så känns det väldigt jämnt. Jag har Kimstad och Kurdiska som klara favoriter men under där känns det otroligt jämnt. Jag ser mycket fram emot matcherna mellan Skärblacka, Vånga, Kimstad samt Finspång då jag känner att Finspång har tagit ett steg in i derbyfamiljen tack vare bloggen. Jag tror inte det finns någon fotbollsintresserad som inte ser fram emot att se Wieselgren ställas mot Finspång senare i vår.

Blackabloggen

Svärtinge SK-Skärblacka IF 3-3 (0-1)

Jag får börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering under veckan. Det har helt enkelt inte funnits tid vilket kan framstå som konstigt med tanke på seriepremiären alldeles runt knuten. Igår kväll spelades den sista träningsmatchen innan det drar igång på allvar. Svärtinge stod för motståndet och eftersom varken jag eller Mou kunde närvara hänvisar vi till Skärblackas hemsida där Coach Jonny skriver lite kort om matchen. Är ni intressade av vad Svärtinges "Affe" har att säga om matchen finner ni en länk här.

Det jag vet om matchen är att Jocke J fortsatte sin fina form han visat upp under försäsongen genom att göra två mål. Det tredje stod Felix för. Efter att ha läst både Svärtinges och Skärblackas referat kan man konstantera att Svärtinge under första halvlek förde boll men inte lyckades skapa några vidare heta målchanser. Skärblacka tog ledningen med ett snyggt mål och det resultatet stod sig tills domaren blåste av för halvtid. Efter en tveksam frispark kunde Svärtinge kvittera genom en frispark som gick stolpe in. Efter det tappar Blacka helt fokus och Svärtinge tillåts gå upp till 3-1. Därefter kommer Blacka igång med sitt spel igen samtidigt som det är Svärtinges tur att tappa fokus. Skärblacka reducerar och kvitterar genom två snygga mål.


Jonny skriver på hemsidan "Nu tar vi med oss Blacka hjärtat till seriestarten och även första halvlek samt dom sista 25 minuterna av den här matchen till mötet av Tallboda.". Det låter som en bra idé tycker jag. Värt att notera är att Skärblacka fick TVÅ utvisningar. Frippe fick sitt första gula för filmning och det andra för snack. Ponta Larsson fick även han syna det röda för snack. Mycket onödigt av båda!

Truppen mot Svärtinge
Fredrik Holmgren
Jesper Helle
Andreas Larsson
Christian Sundell
Kristian Svanberg
Kim Wall
Robert Ahl
Daniel Johansson
Joakim Johansson
Pontus Larsson
Felix Lellep
Jonas Lindgren
John Nidell
Robin Wieselgren
Fredrik Fridström


I veckan väntar träningar och jag hoppas verkligen det dyker upp rejält med hungriga spelare redo att kriga för sin startplats i premiären. Det kan även bli så att vi bjuder på någon införspecial med våra tankar om truppen osv, men inget utlovas.
/ Filosofen

Skärblacka IF - Sonstorp IK B? 3-2 (1-2)

Det var ett väldigt b-betonat Sonstorp som Skärblacka idag mötte i årets första gräsmatch. Lagets forward "Nico" var den enda spelaren jag kände igen från deras A-lag och jag tror inte någon annan är ordinarie i deras div 4 lag (bara spekulationer). Skärblacka hade nog alla spelare förutom Chrille Sundell som är i Åre tillgängliga och ställde upp med följande lag. Holmgren, Helle, Svanberg, Larsson, Wall, D.Johansson, P.Larsson, Bäckstedt, Lellep, Wieselgren, J.Johansson. Man ställde alltså som vanligt upp med en 4-2-3-1 uppställning och på bänken fanns Lindgren, Frippen, Ojje & Ahla. Frågorna var många med tanke på den senaste matchen mot Skarphagen och laget hade mycket att bevisa.

Första halvlek
Matchen var inte mer än 5 minuter gammal när Sonstorp tog ledningen efter minst sagt tveksamt ingripande av Fredda Holmgren. Ett skott från ca 20 meter i knappt styrfart lyckades på något märkligt sätt leta sig in mellan den 20 åriga målvaktens ben och mardrömsstarten var ett faktum. Kanske blev det för många Bärtz för Holmgren igår med tanke på den enorma blundern han bjöd på. Holmgrens far sade i samband med situationen att han inte kommer få någon mat ikväll. Det finns ett ordspråk som lyder "En olycka kommer sällan ensam" och detta passade verkligen in på denna första halvlek för Skärblacka. Anton Bäckstedt sträckte sig efter ca 10 minuter och spelade trots detta 15 minuter till innan det blev ohållbart. Ojje gjorde debut i Blackatröjan och ersatte Anton som nu är ett stort frågetecken inför premiären om två veckor. Kim Wall kvitterar en bit in i halvleken via en frispark som tog i muren om jag såg rätt. Från min plats såg muren väldigt konstigt uppställd ut.


Holmgren bjöd idag på en Taibi

I slutet i halvleken var det åter igen dags för en blunder från Skärblackas sida. En långboll från Sonstorp skulle nickas hem av Ante Larsson men Holmgren hade redan gått ut och nicken gick förbi honom till Nico som enkelt rullade in 2-1 i öppet mål. Svårt att säga vem som bär ansvaret för målet men kommunikationen var inte godkänd i situationen.

Andra Halvlek
I andra halvlek skedde lite förändringar i laget och Jonte Lindgren, Frippen & Ahla kom in på plan samtidigt som Robin Wieselgren klev in på det centrala mittfältet. Just Wieselgren var det som bjöd på matchens kanske bästa passning då han med ett briljant instick frispelade Jocke Johansson som rullade in 2-2 en bit in i andra halvleken. Jonte Lindgren som kom in till höger på mittfältet gjorde ett mycket bra inhopp och var andra halvlekens bästa spelare enligt mig. Med ca 25 minuter kvar tilldelades Blackas kapten Ante Larsson ett rött kort efter att ha rivit ner en fri Sonstorpspelare. Rött kort blev resultatet och det finns nog ingen som kan klaga på det domslutet. I anfallet innan hade Jonte Lindgren förövrigt blivit neddragen i straffområdet och jag tror hela Blacka hörde Johans skrik efter straff.

Blacka fick sätta in en ny spelare och Kim Wall gick in som mittback och Ojje sattes in som vänsterback. Med ca 15 minuter kvar tilldelades Blacka en straff efter att bollen tagit på en Sonstorp arm i straffområdet. Kim Wall klev fram och gjorde sitt andra mål för dagen på en fast situation. Målvakten gick åt rätt håll men var inte direkt nära att rädda pga straffens hårdhet. Resten av matchen var ganska intetsägande och det var snarare så att Blacka var närmare  att göra 4-2 än att Sonstorp lyckades kvittera. Ojje spelade riktigt bra som vänsterback i slutet och man kunde tro att det var självaste Evra som for upp och ner via vänsterkanten.


Ojje gjorde idag sin första match för Skärblacka IF

Summering
Skärblacka slog alltså Sonstorp med 3-2 men varken spelet eller resultatet imponerar egentligen inte allt för mycket. Spelet var bättre än sist men det är fortfarande för mycket långbollar enligt mig. Att bara besegra ett reservlag med 3-2 kan heller inte klassas som godkänt om nu Sonstorps lag såg ut som jag tror. Att man fick Anton Bäckstedt är givetvis ett enormt avbräck och om det nu är en sträckning som han hävdar så bör han inte vara med i premiären om två veckor. Det ska bli intressant att se genrepet på söndag mot Svärtinge som tydligen ska se riktigt bra ut inför denna säsong. Tyvärr kan jag inte närvara vid matchen men vi ska försöka ordna en matchrapport ändå.

3 Skorstenar: Joakim Johansson
Jocke som spelade forward idag hotade ständigt Sonstorps backlinje och om inte planen varit så ojämn hade nog Jocke kunnat göra flera mål. Han hävdade efter matchen att han var Evertons Beckford under matchen.

2 Skorstenar: Robin Wieselgren
Robin tog petningen på rätt sätt och visade idag hur bra han är. Han var riktigt bra framförallt i andra halvlek när han spelade på det centrala mittfältet. Han vann boll, fördelade boll och låg bakom mycket i andra halvlek.

1 Skorsten: Jonas Lindgren
Inbytt i paus och var ständigt ett hot på Blackas högerkant. Kunde fått en straff med sig och stod för många bra inspel från sin kant.

Kim Walls två mål och Ojjes insats som vänsterback förtjänar också att nämnas.


Man of the match!

Skorstensligan: Försäsong
6. Pontus Larsson
6. Joakim Johansson
4. Robin Wieselgren
3. Jukka Poikela
2. Anton Bäckstedt
1. Kim Wall
1. Jonas Lindgren

Det är alltså hela 4 spelare som kan vinna försäsongens skorstensliga med en match kvar. Detta blir mycket spännande.

/Mou

Teknikhallen 7/4

17 spelare hade igår samlats i teknikhallen och var oerhört laddade eftersom det inte blev någon fredagsträning förra veckan. Dagen till ära hade en spelare från fosterlandet England valt att träna med Blacka, Cowell hette han och vi återkommer till honom senare i texten.



Three lions on our chest!

Man körde som vanligt uppvärmning och detta följdes upp av kvadraten. Efter denna övning som måste vara bra eftersom Barcelona använder sig av den väntade skott mot målvakterna. Efter några varv så kastade Holmgren av sig handskarna och skrek KUKEN så att hela Norrköping hörde det. "Fingerhelvetet gjorde så jävla ont" sade Holmgren efter träningen.

Efter denna övning väntade tvåmål och eftersom man var ojämt antal spelare så fick ett lag spela med en man mindre halva tiden sedan bytte man. Det ofärgade laget bjöd på ett väldigt imponerande försvarsspel med Sundell i spetsen och gjorde 3 mål och släppte in ett (3 meter offside) när man var en mer. När det var de orangeas tur att vara en man mer med Wieselgren i spetsen lyckades man inte göra ett enda mål, absolut inte godkänt. Deras farligaste läge kom när Jocke Johansson snappade upp en dålig pass från Holmgren till D.Johansson men Holmgren kom snabbt ut och rättade till sitt misstag genom att rädda friläget.

Engelsmannen Cowell levde upp till sitt hemlands rykte och bjöd på två mycket höga skrik med frasen "F*ck off" Vad jag har hört så väntat avstängning för Cowell i två matcher så om han väljer att skriva på så kommer han med största sannolikhet missa de två första matcherna eftersom FA har fått nys om händelsen. Träningens bästa spelare var Chrille Sundell som höll ihop försvarsspelet på ett imponerande sätt i det ofärgade laget.

Bevakning av Wieselgren



Äntligen är bevakningen tillbaka efter några dagars frånvaro. Wieselgren har enligt rapporter varit ganska lugn denna vecka och så även idag. Dock skulle han inte heta Robin Wieselgren om han inte bjud på någon händelse som är värd att rapportera. Idag handlade det om att Wieselgren slog en felpass som Felix? bröt och kontrade mot Robins lag. Trots att det blev en farlig omställning stod bara Robin kvar och struntade fullständigt i att återerövra bollen han precis hade tappat. Ännu ett tecken på den stjärna han är.

Slutligen ska det tilläggas att i och med Sundells avhopp som kapten så har bindeln åter igen tilldelats Andreas Larsson som haft den de två senaste säsongerna. Larsson som tidigare hoppat av under säsongen tilldelas den nu alltså igen och kommer leda laget under säsongen.

Tyvärr kommer jag inte ha tid att skriva en införrapport idag inför matchen mot Sonstorp men det kommer givetvis en matchrapport på söndag/måndag. Ett tips för Skärblacka är dock att hålla koll på Fredrik "Kalle" Pettersson om han nu spelar. En oerhört duktig spelare som jag tror Skärblacka kommer få väldigt stora problem med på det centrala mittfältet.

/Mou

Dagens Träning 7/4

Äntligen var det dags för den första grästräningen för säsongen! 16 sugna spelare stod redo nere på kullerstad kl 18.15. Tillbaka var även tränare Johan Lindmark efter en tids frånvaro då han varit uppe i norr.

Man startade med en enkel uppvärmning som Danne Johansson tog hand om. Därefter värmde man upp målvakterna med skott från straffområdeslinjen. Eftersom det var hög närvaro på träningen så kunde man träna på olika uppspels varianter som skulle leda till spel ut på kanten inspel och förhoppningsvis mål. Men man skulle kunna säga att det var bedrövligt dåligt. Jag tror att man tränade denna övning i ca 20-25 minuter och man lyckades bara få in TVÅ (!) bollar bakom Holmgren och Lindqvist i målet. Antalet skott på mål kan jag räkna på mina fingrar, det var inte en lyckad övning framför mål. Inte ens målsprutaren Bäckstedt, som sagt att han ska göra 25 mål denna säsong, lyckades inte peta in bollen en enda gång!


Man fortsatte sedan med en kort övning där mittfällt + anfallare fick anfalla mot backlinjen samt Danne och Adam som spelade defensiva mittfältare. Detta gjorde man i ca 10 minuter innan man spelade lite två mål på slutet.

Där var Lindqvist en utav huvudpersonerna då han gjorde många fina räddningar. På Wieselgrens skott var han där och stötte bort bollen. Men den snyggaste kom när Jocke J får bollen och först fintar bort Lindqvist med en skottfint men på något vänster lyckas Jonny täcka skotten från Jocke J! När vi ändå pratar målvakter så gjorde Holmgren en riktigt "badrumstvål" då bollen lyckades slinka igenom benen på honom på ett relativt lätt skott från Jonte Lindgren.
               
Dagen Räddning                        Dagen Tabbe

Även om det kanske inte var den absolut bästa träningen av Skärblacka IF så måste det vara skönt för spelare att känna att nu drar säsongen verkligen igång, vi spelar på gräs igen! Visst planen var inte i bästa skick men vad gör det när man får slippa gruset och springa runt på Kullerstads gröna gräs. Imorgon blir träning i teknikhallen, inte riktigt gräs men hoppas att vi får se lika många spelare på plats även i morgon! Blackabloggen kommer givetvist ha sina öron och ögon öppna och skriva en rapport om träningen imorgon! Dessutom kommer en rapport inför matchen på söndag de närmaste dagarna!

/ El Shabazz

Med blommor och med blad!

Ska vi fira denna dag då det är Skärblackas nr 8 och stjärnspelare Anton Bäckstedt som för 20 år sedan såg världens ljus för första gången!

20 år fyllda alltså och enligt säkra källor gjorde han också sitt första besök på glasbanken redan i förmiddags, hoppas inte allt för mycket slinker ner i Bäckstest kropp under helgen då det träningsmatch på söndag!



Stort Grattis från oss på Blackabloggen!

Dagens Träning 5/4

Eftersom träningen var inställd igår var detta den första träningen sedan det sura uttåget ur östgötacupen.

Dagens träning bestod av att man första löpte det berömda "varvet", alltså en runda runt Skärblacka. Tro det eller ej så var det Andreas Larsson som var första man att ta sig runt, jag tror han har varit först varenda vecka laget sprungit detta varv. Någon minut efter kom Holmgren och Bäckstedt jämnsides.

Efter löpningen bytte laget om till spel för futsal för sista gången denna säsong. Man delade upp sig i två lag och spelade i ca 45 minuter. Lagen såg ut som så:

Orange:
Wieselgren
Bäckstedt
P.Strandberg
Lellep
Åkerström
Ahl
Holmgren i målet

Ofärgade:
A.Larsson
J.Poikela
Fame Hägg
Helle
J.Johansson
Svanberg
Lindqvist i målet

Lindqvist stod även för dagens skada! det han led av var kocka! Under dagens arbetspass hade han fått en kocka på revbenen om jag inte minns fel och var alltså inte med och löpte, men var ändå med på två målen "jag kan ju ändå inte slänga mig åt det hållet" sa Jonny om sin skada..


Roligt att se att även Adam Åkerström är tillbaka i laget! Han slutade vid sommaruppehållet förra året men är nu alltså tillbaka i Skärblacka IF. väldigt roligt att Adam hittat tillbaka tycker vi på Blackabloggen, Välkommen tillbaka Adam och vi önskar dig lycka till!

Adam Åkerström tillbaka i blacka-tröjan

Spelet då? Det var inget skönlir direkt. Pontus Strandberg gjorde 1 byte tror jag sen bröt han träningen, så det orange laget hade bara en avbytare. Vissa spelare kändes trötta och ju mer trötta alla blev så var det spelet som blev lidande, framför allt försvarsspelet i de båda lagen. Men jag tror att alla hade en rolig sista träning i Skärblackas sporthall. Nu känns det verkligen som att försäsongen är över! På torsdag väntar förhoppningsvis träning på Kullerstad! Då är vi självklart tillbaka och ger er en ny träningsrapport!

/ El Shabazz


Vi har den äran att gratulera

Idag den 4e april fyller Robin Wieselgren hela 20 år och vi på Blackabloggen vill passa på och gratulera Robin som idag alltså blir systemmyndig.



Grattis Robin önskar vi på Blackabloggen!

Breaking News

Christian Sundell lämnar över kaptensbindlen. Han skrev följande på Twitter inatt "Cesc, Terry, Zlatan, Gerrard , great captains !!! Ingen stor grej, men jag lämnar över bindeln. Finns andra som gör jobbet minst lika bra !!" Jag vet ännu inte vad som ligger bakom beslutet men enligt mig är Sundell helt klart mest lämplig som kapten, igår under matchen var Sundell tex en av få spelare som hördes under matchen.


Det sista vi sett av Sundell som kapten i Blacka?

Om jag skulle ge mig på en gissning så tror jag att Kristian Svanberg som vikarierat för Sundell i de två träningsmatcherna kommer att ta över bindeln. Svana som liksom Sundell kommit från Vånga till Blacka inför denna säsong. Förövrigt hade vi besöksrekord igår och det är alltid trevligt!

/Mou

Skarphagens IK - Skärblacka IF 2-1 (0-0)

Det var Skärblackas första match på tre veckor och även säsongens första tävlingsmatch. Äntligen skulle man kunna mäta sina krafter mot ett division fem motstånd och jag tror inte jag var ensam om att undra hur laget skulle stå sig mot kvalificerat motstånd. Man ställde upp med en väntad 4-2-3-1 uppställning med följande spelare. Nordholm, Helle, Larsson, Sundell, Wall, D.Johansson, Lellep, Bäckstedt, P.Larsson, J.Johansson, Fridström. Alltså var startelvan som jag gissade förutom att Lellep spelade istället för Robin Wieselgren. Att just Robin Wieselgren tvingades börja matchen på bänken kom nog som en chock för alla och jag kan lova att detta inte är det sista vi hör om detta beslutet. På bänken fanns, Wieselgren, Lindgren, Jukka, J.Poikela, Ahl.

Första halvlek
Ni som inte såg denna halvlek ska vara glada för det, spelet var katastrofalt från båda lagen och jag tror inget lag lyckades slå fem passningar irad inom laget innan man blev av med den. Jocke Johansson skapade halvlekens kanske bästa chans redan efter en minut då han skar in från kanten men tyvärr avslutade mitt på målvakten. Efter fem minuter spelar Bäckstedt på ett lysande vis fram till J.Johansson till ett friläge men av någon konstig anledning blåser domaren av för offside trots att Jocke är 2 meter onside. Spelar man en tävlingsmatch ska det enligt mig vara krav på linjemän. Spelet under hela den första halvleken handlar mestadels om långbollar och dåliga första touch från Blackas sida, kreativitetens frånvaro lyser framförallt på mittfältet och det är tur att Skarphagen är lika dåliga för annars hade man kunnat blivit straffade. Inledningsvis handlar allt i offensiv väg föga överraskande om Anton Bäckstedt.

Efter ca 30 minuter kommer Skärblackas första byte, det är Frippen som kommer in istället för Wieselgren och just byten från Skärblackas sida skulle vi få se mycket av innan matchen var slut. Bäckstedt klev upp som forward trots att han kommit runt bra på högerkanten. Strax efter halvtid så utgår Sundell pga en huvudskada och ersätts av Jukka som kliver ner som mittback. Första halvlek slutade mållös och det bjöds inte direkt på något skönspel från något av lagen.



Andra halvlek
Felix utgår i paus och ersatts av den pånyttfödda Sundell som flyttar upp Jukka till det centrala mittfältet. I den 53? minuten så gör Skarphagen 1-0 och det är inte alls orättvist med tanke på hur Blacka uppträdde i inledningen av den andra halvleken. Man vann inte en enda närkamp och det numer klassiska uttrycker "pojkar mot män" kändes verkligen passande. Direkt efter målet kom jag och tänka på att Robin Wieselgren spelade i tröja nummer 13. Efter ca 15 minuter så blir Jocke utbytt och Felix kommer in på nytt trots att han blev utbytt i paus, minuten efter ökar Skarphagen på till 2-0 efter ett oturligt ihopslag där Jack gick ut men fick bollen över sig. Spelet är fortfarande lika fantasilöst och man fortsätter att byta. Danne går ut och Frippen kommer in IGEN, Wieselgren blir utbytt och han ersätts av Ahla.


Wieselgren #13

Långbollarna fortsätter och det är först med ca 15 minuter kvar Blacka börjar få en rejäl press på Skarphagen. Felix skjuter men en back räddar på mållinjen, Kim nickar utanför från ett strålande läge efter ett mycket fint inlägg av Bäckstedt. Samme Bäckstedt chippar senare bollen fram till Frippen som tyvärr kommer för nära målvakten när han ska avsluta, Blacka har tagit över totalt i detta skede och ett mål låg verkligen i luften. Helle och Ponta Larsson utgick med 10 minuter kvar och ersattes av Jocke.J och Wieselgren, man satsade nu offensivt och spelade med en trebackslinje. Robin Wieselgren hade alltså i detta skede: Börjat på bänken - Blivit inbytt - Blivit utbytt - Blivit inbytt igen. Personligen tycker inte jag att detta hör hemma i seniorfotboll. Jag vet inte exakt hur många byten som gjordes men om jag skulle gissa så var det ca 13 byten som gjordes. Med ca 3 minuter kvar så reducerar Blacka genom Anton Bäckstedt på nick efter ett mycket fint inlägg av Jocke Johansson. Jag själv hade suttit och hyllar Bäckstedt huvudspel under matchen så det var skönt för mig att han bevisade att jag hade rätt. Skärblacka fortsatte trycka på och ska enligt mig ha en solklar straff i matchens sista minut då bollen tar på en SIK spelares arm i straffområdet. Armen är absolut inte i en naturlig position och jag förstår verkligen spelarnas frustration. Några sekunder efter situationen blåste domaren som förövrigt var mycket dålig åt båda hållen av matchen och Skärblacka är ute i Östgötacupens första omgång.


Handssituationen i slutet av matchen

Summering
Skärblacka gör inte alls en godkänd insats. Spelet är fantasilöst och spelidén verkar vara långbollar, något som inte alls passar lagets spelare. Hurvida resultatet är rättvist eller inte är svårt att säga då Skarphagen egentligen var exakt lika dåliga. Den enda skillnaden var att man satte sina chanser. Nästa vecka väntar en träningsmatch mot Sonstorp från div 4 och mycket måste hända till då om man inte ska bli totalt förödmjukade. Man ska även tänka på att det bara är tre veckor till seriepremiär. Anton Bäckstedt var inte alls glad efter matchen och publicerade följande Facebookstatus "Surt uttåg ur cupen vi var värda mer, skönt att iaf IFK vann!" Helt ärligt vet jag inte om jag tycker att de var värda mer med dagens spel men det är vad Bäckstedt tycker. Hur som helst roligt att han inleder säsongen med att göra mål. Värt att nämnas är att Anton Bäckstedt och Andreas Larsson var de enda utespelarna som spelade 90 minuter.

3 Skorstenar: Jukka Poikela
Kommer in innan paus och är enligt mig Blackas klart bästa spelare. Går in med rätt inställning i varje duell och om samtliga spelare hade haft samma inställning som Jukka idag hade resultatet garanterat blivit annorlunda.

2 Skorstenar: Anton Bäckstedt
Anton är den som ligger bakom det mesta i offensiv väg och gör även lagets mål. Det märks dock ibland att Anton inte spelat match på nästan 6 månader då han inte riktigt är i toppform i de avgörande lägena.

1 Skorsten: Andreas Larsson
Larsson spelade stabilt som vanligt i backlinjen och stoppade SIK från att komma till farliga kontringar vid flertalet tillfällen. Visade även bra inställning under 90 minuter som vanligt när det gäller Larsson.


Skärblackas bästa spelare för dagen enligt Blackabloggen

Skorstensligan: Försäsong
6. Pontus Larsson
3. Jukka Poikela
3. Joakim Johansson
2. Anton Bäckstedt
2. Robin Wieselgren
1. Kim Wall

Spinningen imorgon är även inställd av någon anledning.

/Mou

Inför: Skarphagens IK - Skärblacka IF Östgötacupen

Imorgon är det äntligen dags för säsongens första tävlingsmatch. Inledningsvis vill jag tala om för de som inte förstod det att Robin Wieselgren inte alls är klar för FFK utan att det givetvis var ett aprilskämt. Skärblacka möter alltså Skarphagen i Östgötacupen imorgon 11.00 på Parken Södra, en perfekt uppladdning till IFKs Allsvenska premiär mot GAIS som börjar 14.00 kan jag själv tycka.

Skarphagens IK
Skarphagen är ett lag som vi tyvärr inte alls vet mycket om. Vi har kunnat läsa oss till att de av av många av Divisionfembloggens läsare tippas på den övre halvan av den östra femman. Man har under försäsongen spelat 4 matcher. Man inledde med att besegra de nybildade FF Jaguar med 6-3, denna seger följde man upp med att spela 1-1 mot Anton Bäckstedts forna lagkamrater i NIF Bosna. Man har besegrat ett reservbetonat Hagahöjden med 3-1 och man spelade 2-2 mot seriekonkurrenten TRIX i genrepet. En sak är iallafall säkert, Skarphagen har satts mer på prov är Skärblacka i sina träningsmatcher.

För tre säsonger sedan när Skärblacka ramlade ur femman så mötte man Skarphagen och jag minns att Blacka spelade 1-1 mot dem på bortaplan. Joel Mohede som förra året vann skytteligan i Östergötland trots bara 3 matcher på höstsäsongen står fortfarande skriven i Skarphagen men det är mycket osäkert om han ska spela. Mohede pluggar i Halmstad och har inte spelat någon försäsongsmatch för klubben och bör inte spela imorgon.

Skärblacka IF
Skärblacka har enbart mött två division 6 lag på försäsongen och det är hela 3 veckor sedan man spelade match. Laget imponerade framförallt offensivt i dessa två matcher men formen känns väldigt svårbedömd. Holmgren missar matchen pga resa till Sthlm, Svanberg missar den av oklar anledning och Ojje är troligtvis inte spelklar än. Förututom dessa tre spelare så ska alla vara tillgängliga för spel. Robin Wieselgren ska enligt rapporter spela trots tröjincidenten och Anton Bäckstedt kommer att göra sin första match för säsongen. Det ska bli intressant att se om den hårda försäsongsträningen med 4 pass i veckan gett resultat nu när man ställt mot lite bättre motstånd än tidigare. Att vinnaren i matchen imorgon får möta Vånga i nästa omgång borde inte göra Blackaspelarnas motivation sämre om man säger så. Jag har inte lyckats få reda på morgondagens trupp men jag kommer ändå ge mig på och gissa startelvan.

Truppen
Jack Nordholm
Jesper Helle
Andreas Larsson
Christian Sundell
Kim Wall
Robert Ahl
Daniel Johansson
Joakim Johansson
Pontus Larsson
Felix Lellep
Jonas Lindgren
Joachim Poikela, Junior
Robin Wieselgren
Anton Bäckstedt
Fredrik Fridström



Mou gissar startelva
Nordholm
Helle Sundell Larsson Wall
Wieselgren D.Johansson
Bäckstedt P.Larsson J.Johansson
Fridström

Detta är alltså den startelvan jag tror kommer starta matchen, det behöver alltså inte vara den elva jag personligen tycker är bäst. Jag kommer finnas på plats imorgon och kommer rapportera lite via Twitter efter önskemål från folk som missar matchen. Vi heter Blackabloggen på Twitter och ni får gärna följa oss. Vi kommer även fortsätta med "Skorstensligan" där Ponta Larsson har en stor ledning efter två matcher. Morgondagens match kommer att räknas i försäsongsligan. Jag hoppas på mycket publik imorgon och inte känns det omöjligt med tanke på att matchen är så nära inpå IFKs match.

/Mou

Robin Wieselgren är klar för FFK



Detta är en sorgens dag för Skärblacka IF, Robin Wieselgren har valt att lämna sin moderklubb för att återförenas med sina barndomstränare Steffe och Pajen. Övergången har länge legat i luften men ryktena har den senaste månaden svalnat och det kom som en chock när FFK-Bloggen kom ut med nyheten inatt.

Robin Wieselgren kommer att lämna klubben med omedelbar verkan och finns alltså inte med i truppen som ska möta Skarphagen på söndag. Frågorna är nu många i Skärblacka och konstigt vore annat, man har tappat sin kanske bästa spelare till en av sina stora rivaler. Som FFK-Bloggen skriver så ryktas coach Jonny vara helt uppriven efter att han fått reda på övergången.

Givetvis är detta något som kan påverka laget mycket negativt. Visst har de flesta haft i tankarna att det var stor risk att man skulle tappa Wieselgren under denna Silly Season. Men att han skulle vänta så långe som 2 dagar innan första tävlingsmatchen hade nog ingen väntat sig. Övergångssumman är ännu inte känd men jag är ganska säker på att det handlar om ett femsiffrigt belopp med tanke på vilken status Wieselgren har i området.

För mig personligen är detta ett svek av sällan skådad syn. Denna övergång får enligt mig Carlos Tevez övergång från United till City att framstå som en bagatell, den får Sol Campbell att verka som ett helgon efter sin bosman övergång från Spurs till Arsenal. Jag måste ändå säga grattis till FFK som förmodligen gjort årets värvning i division fem Östergötland. Jag tror dock inte jag är den enda att se fram emot matcherna mot Finspång i sommar ännu mer i och med detta. Anton Bäckstedt ska ha blivit riktigt arg när nyheten släpptes och kläckt ur sig "- Den jäveln ska få på IP, vi ska visa att han har gjort ett felval The money grabin whore" En sak är säker, detta är inte det sista vi hör om denna övergång de kommande veckorna.

/Blackabloggen

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson