Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför Division 5 mellersta Östergötland 2011


Då var det endast en dag till seriepremiär och jag måste säga att de senaste månaderna har gått väldigt fort. Det känns som det var igår Skärblacka mötte Jonny Borgs Lotorp på ett iskallt Sydvallen. Skärblackas försäsong har varit lite konstig och resultaten har blandats men senast mot ett starkt Svärtinge imponerade man stort. Man har fått 4-5 nyförvärv av rang och man borde helt klart kunna förbättra förra årets sjundeplats.

Vi kommer nu gå igenom Skärblackas motståndare iår. Om ni tycker att vi skriver väldigt lite om vissa lag så beror det på att vi inte vet något om dem...

FC Syrianska:
Kom förra året sexa efter en mycket stark avslutning, man var länge med i bottenstiden med Skärblacka, Vånga och Slätmon. De har en väldigt hög högsta nivå men är lika dåliga som de kan vara bra när det inte stämmer. "Tunnis"? är en spelare som brukar spela på mittfältet eller som släpande anfallare är en spelare som jag personligen tycker är riktigt duktig. Han är lätt och känns igen på sitt konstiga sätt att ha strumporna över benskydden.

Finspångs FK:
Våra bloggkollegor från Finspång som vi älskar att hata. Man har tappat tre mycket tongivande spelare i form av "Karre", Max och Jonas Forsner och detta är givetvis tre mycket stora avbräck. Det vi vet från tidigare år är att Finspång gärna överpresterar sett till sin kvalité genom att de är så enormt samspelta och alltid orkar springa i 90 minuter. Man har imponerat på försäsongen och tex besegrat div 4 laget Syrianska i Östgötacupen i genrepet. Att Blackalegendarerna Strandberg och Pajen coachar laget gör inte förväntningarna mindre. Pajens son Andreas som själv spelade i Blacka hela sin ungdom är ny i laget förövrigt. Hur som helst så tror jag Finspång helt klart blir att räkna med på den övre halvan iår.

Hemgårdarnas BK:
Vet faktiskt ingenting om dem förutom att de är nykomlingar och spelar i orangea tröjor, de är från Linköping ska tilläggas.

Kimstad GoIF:
Man har blivit kallade Östergötlands Chelsea på olika bloggar och egentligen är det väl inte konstigt när man ser vilka spelare de har. Magnus "Sama" Samuelsson med meriter från IFK och Elfsborg, Fredrik Petterson som är ny från Sleipner, deras målvakt spelade i Smedby för två år sedan samt Basse Lindgren som tidigare spelat i Sylvia. Man har breddat rejält inför denna säsong och allt annat än topp 3 tycker jag personligen vore katastrof för Kimstad. Den enda chansen jag ser till att Skärblacka ska vinna över dem iår är om Mika åter igen spelar högerback. Vi vet alla hur det gick sist.

Kisa United BK:
Namnet låter lite för proffsigt för div 5 och jag vet inte alls mycket om Kisa. Man gick upp från sexan förra året och känns svårbdömda. Ingen rolig borta match.

Kurdiska FF:
Förra årets bästa lag enligt mig har en enorm högstanivå. Vissa spelare hör inte alls hemma i div 5 och dominerar vissa matcher totalt. Man har kört 4 pass i veckan under försäsongen och är enligt mig favorit till att vinna serien.

Rimforsa IF:
Kom tre förra året och har som mål att förbättra den placeringen. Är ett lag med bra struktur som är svårpasserade. Bör sluta på den övre halvan.

Tallboda IF:
Skärblackas premiärmotståndare är nedflyttade från fyran och jag vet egentligen ingenting om dem. Man tillhörde samma serie som Blacka för 4-5 år sedan då man vann serien.

Vånga IF:
Vånga är väldigt svårbedömda och har ett helt nytt lag inför säsongen. Joel Storm och Kanu är de enda startspelare som finns kvar från förra året tillsammans med Fabian Jalkemo. Fabian som var klar för Smedby AIS har nu alltså gått tillbaka beroende på att Skärblacka och Smedby inte kom överens om summan på utbildningsbidraget för den centrala mittfältaren. Förra året sjönk träningsnärvaron rejält när det började gå emot, och med ett helt nytt lag kan det ta tid att spela ihop sig. Svårbedömda är ordet som sagt!

Åtvidabergs Södra IK:
Var länge inblandade i bottenstriden men klarade sig till slut kvar 6 poäng ovanför strecket. Är väldigt organiserade och brukar inte släppa in mycket mål. Har en väldigt kort hemmaplan som man brukar dra fördel av. Har tydligen enligt kimstadsbloggen fått mycket nya spelare och kan bli intressanta iår.

Örtomta GoIS:
Uppflyttade från sexan och ses nog som ett bottenlag av de flesta, har ingen koll på någon spelare i deras lag så känns dumt och onödigt att tippa.

Filosofen tycker till inför seriepremiären

Det är en väldigt svårbedömd serie, som andra bloggar redan varit inne på. Nerflyttade Kisa och Tallboda vet jag inte mycket om, och Vånga har ett helt nytt lag medan Kimstad värvat som bara den. 
Jag tror att det är just Kimstad som kommer ligga däruppe, tillsammans med Kurdiska och Åtvidaberg Södra som värvat från Åtvidaberg FFs ungdomslag bland annat om man ska tro Kimstadbloggen. Bakom dessa tre lag tror jag vi kommer hitta en hel del lag. Finspång, Skärblacka, Tallboda, Rimforsa, Kisa är lag som lär kriga strax under toppen. Vånga är väldigt svårtippade som vi tidigare nämnt. De kan lika gärna ligga i botten som de kan vara uppe och kriga om serieseger. Mitt tips är att de hamnar på under halvan av tabellen där även Örtomta, Hemgårdarna och Syrianska kommer ligga. Hemgårdarna och Örtomta åker ut och Åtvidaberg Södra vinner serien. Skärblacka slutar på en femteplats och Finspång sexa.

1. Åtvidaberg Södra
2. Kurdiska FF
3. Kimstad Goif
4. Rimforsa
5. Skärblacka IF
6. Finspång FK
7. Kisa United
8. Tallboda
9. Vånga IF
10. Syrianska
11. Hemgårdarna
12. Örtomta

Mou tycker till inför seriepremiären

En väldigt oviss seriepremiär står vi inför och av de lagen jag känner till så känns det väldigt jämnt. Jag har Kimstad och Kurdiska som klara favoriter men under där känns det otroligt jämnt. Jag ser mycket fram emot matcherna mellan Skärblacka, Vånga, Kimstad samt Finspång då jag känner att Finspång har tagit ett steg in i derbyfamiljen tack vare bloggen. Jag tror inte det finns någon fotbollsintresserad som inte ser fram emot att se Wieselgren ställas mot Finspång senare i vår.

Blackabloggen

Kommentarer
Postat av: div 6

Kisa united vann div 6 södra förra året och är kisa bk:s b-lag. A-laget däremot åkte ur div 3 förra året och spelar i år i div 4. Bara ett förtydligande!;)

2011-04-21 @ 21:46:26
Postat av: mou

haha, visste att ett Kisa lag åkte ur någon division och tog för givet att det var dem. Beklagar felet och tackar för rättandet.

2011-04-21 @ 22:00:01
URL: http://skarblackaif.blogg.se/
Postat av: FFK

Hur gick det med skorstensligan?

2011-04-22 @ 21:38:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson