Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Skärblacka IF-Tallboda IF 4-0 (2-0)

Det var en underbar sol som sken över Skärblacka IP i lördags när det vankades seriepremiär mot nerflyttade Tallboda. Skärblacka kunde i stort sätt ställa upp med bästa möjliga lag. Felix gick av redan på uppvärmningen med ryggsmärtor och Bäckstedt testades sent med sin sträckning. Den sistnämnde inledde matchen på bänken.
Danne Johansson saknades även pga jobb.

Startelvan:
Holmgren
Helle, Svanberg, Sundell, Kim
Larsson, J Poikela 
Jocke J, P Larsson, Wieselgren
Frippen
På bänken: Bäckstedt, Ahl, Joel, Jonte Lindgren

Skärblacka pressar på från början och har mycket boll, men lyckas inte riktigt få till ett ordentligt spel. Man försöker flera gånger genom långbollar nå Jocke J på högerkanten som inte riktigt lyckades komma runt försvararen. Tallboda hotade endast på fasta situationer men inte ens där var de egentligen nära. Mycket på grund av Sundell. Strax innan halvtidsvilan slog Wieselgren eller Kim (?) en lång boll ut till Jocke som snyggt tog ner den och kom förbi sin försvarare och la in bollen i mål. IP exploderade och Jocke tyckte inte att det räckte och på ett nästan identiskt sätt fick han en till boll, denna gång av Poikela, som han tog ner och sköt mot mål där Frippen stångandes med en Tallbodaback tröck in 2-0 på mållinjen. Domaren blåser av och Skärblacka tar med sig 2-0 bort till skuggan där de valde att sätta sig istället för att gå in i boden.

Skärblacka inledde andra halvlek som man avslutade den första. En frispark av Kim letade sig fram till Sundells panna, 3-0. 4-0 kom kort därefter när Jocke Johansson helt utan stress kan slå ett fint inlägg som dagens yngsta spelare J Poikela kan nicka in. Tallboda tar en timeout där de lär ha pratat om hur de ska undvika att skämma ut sig totalt. Matchen spelas av och Skärblacka IF är serieledare efter första omgången.

Tallboda var riktigt dåliga och det är svårt att tro att de spelade i fyran förra året. En del har ju givetvis försvunnit men det Tallboda vi såg på plan idag skulle ha stora problem att slå Grytgöls b-lag till och med.

Tre skorstenar: Joakim Johansson
Jocke var en av de bästa på försäsongen och fortsatte den fina formen. Det har snackats om att han varit ut form under veckan på träningarna men det såg vi ingenting av idag. Farlig varje gång han får bollen och gjorde även Skärblackas första mål för säsongen samt två assist.

Två skortstenar: Christian Sundell
Förvisso var motståndet inte Barcelona tiki-taka men jag tycker ändå Sundell förtjänar två skorstenar. Såg till att det aldrig blev riktigt farligt på Tallbodas alla fasta situationer och fick även göra ett mål själv.

En skorsten: Joachim Poikela
Redan förra året fick Östergötland se vilken enorm talang denna kille besitter. Spelar extremt moget för sin ålder och står för mycket av kreativiteten i laget. Vi på Blackabloggen vill att han ska fortsätta spela från start.

Andra värda att nämna är Kim Wall och Svanberg.

Lite roliga saker värda att nämna:

- Sundell fortsatte sin fina premiärform med att göra ett mål, vilket han nu gjort tre år irad. Efter premiärerna har det dock varit väldigt tyst på målfronten.

- Tallbodas tröjor hade samma design som adidas tröjor från VM 94. Otroligt fula med andra ord.

- Jesper Helle skrev på sin Facebook efter matchen "Serieledning, tack vare mig :)". Väldigt kaxigt uttalande!

Är ni intresserade av att se bilder från matchen finns en länk här. Tyvärr togs det bara ett par hundra bilder.


Sundell helt hysteriskt glad efter att ha gjort 3-0

Nästa vecka är det bortamatch mot Hemgårdarna och vi hoppas givetvis på ett stort bortafölje!

Blackabloggen




Kommentarer
Postat av: Fd pojköagstränare

Klockrena bilder, kolla in Tallbodas gipsmålvakt efter 4-0 målet, han rörde sig inte ur fläcken på flera minuter. Orsakade säkert 1 min tillägg på ordinarie matchtid.

2011-04-24 @ 23:16:16
Postat av: FFK

Fan synd att det bara blev ett par hundra bilder :(

2011-04-24 @ 23:28:27
URL: http://finspangsfk.blogg.se/
Postat av: kameraägaren.

Be aldrig en 11årig tjej att ta kort med din systemkamera det tar timmar att få in alla kort=)

566st innan jag tog bort en ca:150st.



Men det syns att dom är populära även här på Blackabloggen..

2011-04-25 @ 00:03:25
Postat av: Jankert

Fd pojköagstränare



Haha

2011-04-25 @ 16:08:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson