Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Spelarpresentation del XII: Jonas Lindgren

Jonas Lindgren är nästa man på tur och om jag inte är helt fel ute så är han seniorlagets yngsta spelare?Namn:
Jonas Lindgren

Ålder: 18

Tidigare klubbar: Enbart Skärblacka

Nummer: 6

Position: HM, VM

Styrka: Styrkan, tekniken

Svaghet: Måste ta för sig mer

Kort fakta om Jonas
"Jonte" är som sagt lagets yngsta spelare och är född 1992. Han är bosatt i Skärblacka och studerar sista året på gymnasiet. Han gillar att spela FIFA på fritiden när han inte tränar och han gillar att vinna pengar över J.Johansson på spelet. Förra året gjorde han som sagt årets snyggaste mål i Skärblacka mot Slätmon där han fick en krossboll av självaste Wieselgren som han drog in på halvvolley.

Intervju med Jonas

Favoritmat? Taco

Vem i laget umgås du mest med? Andreas Larsson

Favoritlag? Manchester United

Vem vinner skytteligan? Anton Bäckstedt

Bäst på träning? Joakim Johansson

Största merit inom fotboll? Årets mål 2010

5 snabba med Jonas

Bäckstedt
/ Wieselgren

IP / Old Trafford

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Jonas
Hans absolut största idol är David Beckham och han kollar ofta på Youtubeklipp med honom


Lindgren närmast kameran

Bäckstedt - Wieselgren 9-3

/Mou

Spelarpresentation del XI: Joakim Johansson

Efter några dagars uppehål är vi tillbaka med del 11. Joakim Johansson är huvudpersonen i dagens presentation.Namn:
Joakim Johansson

Ålder: 21

Tidigare klubbar: Vånga IF, Norsholm IF

Nummer: 17

Position: HB, VM, HM, A

Styrka: Speluppfattningen, Passningsspelet

Svaghet: Fysiken

Kort fakta om Joakim
Joakim är lagets enda spelare född 1989 och har inför denna säsong återvänt till Skärblacka efter 3 år på annat håll. Joakim en en mycket duktig ytterspringare och är känd för sin förkärlek till Liverpoolklubben Everton FC. Hans stora förebild är Tim Cahill och Joakim vet inget bättre än när hans lag besegrar Liverpool. Joakim jobbar som kock i orten där våra kollegor från ffkbloggen arbetar. Jag och Joakim har spelat extremt många NHL matcher de senaste åren.

Intervju med Joakim

Favoritmat? Korv alá forsell med potatismos

Vem i laget umgås du mest med? Kristian Svanberg

Favoritlag? Everton FC

Vem vinner skytteligan? Joakim Johansson

Bäst på träning? Fredrik Holmgren

Största merit inom fotboll? Vunnit Vångapokalen

5 snabba med Joakim

Bäckstedt
/ Wieselgren

IP / Goodison

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Joakim
Började dricka kaffe vid 5 års ålder och det är ett måste innan match


Johansson i Norsholmströjan i en match mot Vånga

Bäckstedt - Wieselgren 8-3

/Mou

Gästblogg av våra kollegor från FFK

Vs


Robin Wieselgren - Möt det harmoniska fotbollsgeniet


Av: Kusmar-Oils Bürdenleng


Ryktena om den mytomspunne Robin Wieselgren har under vintern varit många, små som stora klubbar har varit ute efter den Blackafödde storstjärnan. Något som också påverkat hans liv. Jag själv, Bürdenleng, kommer i det här reportaget gräva djupare i fenomenet om ”Wieselgren”

 

Robin öppnar dörren, han ser förvånad, men ändå mystiskt glad ut när han ser mig. Han ler mysigt mot mig. Första intrycket av Robin är att han är en lugn, harmonisk kille med glimten i ögat. Jag kliver in i lägenheten som ekar halvtom. Robin går in på toaletten och jag tar tillfället i akt att provsitta soffan i det lite halväckliga vardagsrummet. ”Wiesel” gör mig snart sällskap och förutsättningarna för en bra intervju är optimala. ”- Jag och tjejen har precis flyttat in”, förklarar han och det förklarar avsaknaden av möbler. Vi kallpratar en stund innan Robin förklarar att han är rastlös och han föreslår att vi spelar en match på Playstation 2.-”- Älskar Fifa 07, riktigt bra tv-spel”, säger Robin och dunkar in mål på mål med sitt United. Jag är chanslös, men det spelar mindre roll. Jag förundras istället över Robins inställning och det slår mig att han är mycket mogen för sin ålder. Efter tv-spelsmassakern är Robin på gott humör och vi kommer in på hans barndom. ”- Jag har alltid älskat att lira boll och jag insåg tidigt att jag var mycket mycket bra”. Wissan startade sin fotbollskarriär i det mytomspunna 91-laget från Blacka, ledda av den nu erkänt stora managern Stefan Strandberg och hans kompis Pajen. I en miljö full av talang blommade Robin snabbt och blev omedelbart den store stjärnan, både på och utanför plan. ”En fantastisk fotbollsspelare och människa” är kommentarer som Pajen hasplat ur sig under en dröm jag hade. Dock var det om Pajens egen son, Andreas.

 

Robin är dock inte bara en fotbollsspelare vilket är något som gick upp för mig fort under intervjun, nästan misstänksamt fort. Han gav ett otroligt erfaret intryck för sin ringa ålder, bland annat serverade han sin favoriträtt tacoköttfärs samtidigt som vi satt och pratade. Jag var lite tveksam till denna rätt men insåg efter första tuggan att Robin är en gourmand av rang. ”- Jag är ju en så kallad hemmaman just nu och ser till att min älskling har det gött”, säger han och jag tolkar detta som att det blir en del åka av. ”- Wizzel for Schnitzel vill jag bli kallad”, säger Robin samtidigt som han andas in onormalt länge. Jag rycker till av fasa men han förklarar snabbt att han bara skojade. En stund in på intervjun börjar vi komma in på Robbans hetsiga humör. ”- Det är min största tillgång men samtidigt största svaghet (Förutom hälen?)”, säger Robin samtidigt som hans ögon rullar och han plötsligt slänger sig ner mot golvet.

 

Överraskningar är något som kommer hela tiden under intervjun och jag är på helspänn konstant. Jag har inga önskningar om att uppleva hans fruktansvärda humör, inte nu, inte efter vad ’Experten’ utsatt mig för. Jag tolkar Robins kroppsspråk under intervjun som att han har mycket energi som bara måste ut. Jag säger lite skämtsamt till Robin att om man inte visste bättre kunde man tro att han hade AD/HD. Robin kastar då snabbt en tom blick mot mig samtidigt som han suckar. I nästa ögonblick brister han ut i ett gällt skrik som spricker. En obehagligt lång tystnade följer Robins skrik. Robin reser sig hastigt upp och skuttar bort mot städskrubben, ”- måste städa”, mumlar han. Han drar igång damsugaren, jag har svårt att höra vad jag själv tänker för allt oväsen. Några minuter senare när Robin damsugit klart börjar han återigen tala till mig. ”-Får man fresta med lite mer tacoköttfärs?”, säger han med en lugn harmonisk röst. Efter det som precis hänt vågade jag inte annat än att säga ja. Vi tar en varsin stor portion Tacoköttfärs till.

 

Jag förundras av Robins speciella men samtidigt underbara beteende. Vi fortsätter prata om Robins fotbollskunnande som barn. ”- Du vet, som barn var jag väldigt kortväxt,något som inte direkt gynnade mig. Jag vägde dock upp det med min blixtrande teknik och mina otroliga bollkonster, jag var riktigt bra redan då”, säger han och lattjar upp en snus från strumpan. Robin ser blickar upp mot en Bartheztavla som hänger på väggen, ”- Jag minns en match på 7-manna”, fortsätter han med munnen full av tacoköttfärs. ”- Vi var på väg att förlora, låg under med 2-0 i halvtid. Det såg mörkt ut. I andra halvlek visade jag dock hela mitt register, jag dunkade in mål på mål, samtidigt som jag hann med en och annan framspelning. Om jag inte minns fel slutade matchen 2-33. Inte illa va?”, avslutade han samtidigt som han slog mig lätt på axeln och blinkade till med ögat. Att Robin besitter enorm talang tog mig inte lång tid att förstå. Han förklarade att storklubbarna flockades runt omkring honom redan i tidig ålder, något man verkligen kan förstå. Jag försöker möta Robins blick, något jag inte lyckas med. Jag kastar, väldigt klumpigt ur mig några inte så väl valda ord om att maten är ganska torr. Robin rycker till och kastar sin tallrik i golvet. Smällen av krossat porslin är öronbedövande. Jag möter hans blick och noterar små, små tårar rinna ner från Robins ena kind. Jag greppar efter min skarpladdade revolver i fickan och ett scenario utspelar sig i mitt huvud där skjuter jag huvudet av honom. Dock kommer jag snabbt på mig själv och släpper taget. Jag förstår nu att all mediacirkus runt Robin har tagit hårt på honom. Känslan av att ständigt vara bevakad är något jag har svårt att föreställa mig, även om jag är en mycket bra människa och en stor journalist.

 

Det ringer på dörren och Robin springer och öppnar. Det är flickvännen som har kommit hem. Robin hojtar till mig vänligt men bestämt att jag måste gå in på toaletten en stund. Jag har inget annat val än att lyda och under de två minuterna jag väntar hör jag någon som jag tror är Robin ge ifrån sig dova läten som sedan utmynnar i ett jätteskrik. ”- Du kan komma ut nu”, ropar Wieselgren och öppnar toalettdörren. Jag går ut och hälsar glatt på flickvännen. Hon verkar väldigt förtjusande och jag förstår att hon och Robin delar något mycket speciellt, på flera sätt. ”- Jag ska inte störa herr journalist”, säger hon och fnittrar lite. Jag berättade för henne att det räcker med att säga ”Kusmar”. Hon förstår. Samtidigt går ljuset upp för mig. Det är av största vikt att jag är härifrån illa kvickt, annars kommer allt att gå åt helvete.

 

Snabbt som ögat fiskar jag upp min rock från golvet och tackar för intervjun. Intrycket av Weezy är djup vördnad samt en stolthet över mig själv att jag lät bli revolvern, många av mina andra intervjuer har ju slutat precis så, med ett skott. Robbín verkar vara en självsäker man med en ljus framtid, så länge hans humör tillåter hans talang att blomstra och mitt egna tålamod inte tryter (Maybe I will shoot him in his head). Det är ungefär som med Jackie Arklöv, den gamle legendariske räven. Jag står inte för det Jackie har gjort men jag förstår, som jag förstår. Tillbaka till Robin, han kommer bli något stort, eller ja ni vet… (shot in the head). Jag kommer med stor spänning följa Robins utveckling i framtid och hoppas att han lyckas motstå alla de frestelser som Jackie föll för, men om han inte gör det kommer jag att vara den första som förstår.

 

Vi på Blackabloggen vill tacka våra kollegor från Finspång för att de var villiga att göra denna intervju och vi är själva mycket nöjda med resultatet. Besök gärna deras väldigt underhållande blogg på adressen http://finspangsfk.blogg.se/.


Lika som bär

Vi som arbetar inom Blackabloggens djupaste krets har suttit hela kvällen och spånat på idéer om vad kvällens inlägg ska handla om. Frustrationen började bli påtaglig och vi var nära på att ge upp när jag kom på den briljanta idén att göra ett "lika som bär inlägg" där vi hittat look-alikes som spelarna och tränarna i laget är lika. Här har ni resultatet.

ETT TIPS: BLÄDDRA LÅNGSAMT FÖR MAXIMAL UPPLEVELSEGuti Hernandez & Joel Eklund?


Jonas Lindgren & Andreas Larsson?


Ignazio Abate & Pontus Larsson?


Novak Djokovic & Patrik Strand?


Esteban Cambiasso & Blackalegenden Henka Åberg?


Ola Toivonen & Chrille Sundell?


Ugglan Helge & Anton Bäckstedt?


Ivan Drago & Fredrik Fridström?


Gerard Pique & Fredrik Johansson?


Andy Carroll & Jack Nordholm?


Alan Hutton & Coach Johan?


Turtle & Johnny Lindqvist?


Ove Sundberg & Tompa Andersson?
Inte trodde ni väl att det var slut? Givetvis bjuder vi på lite Wieselgren.


John Coffey & Robin Wieselgren?

Det var alla vi kunde komma på för idag, kommer ni själva på någon som skulle passa in på denna lista så tveka inte på att tipsa oss i kommentarerna.

/Blackabloggens redaktion

Spelarpresentation del X: Patrik Strand

Del 10 är här och det är inte vem som helst vi pratat med, det är själva Patrik Strand.Namn:
Patrik Strand

Ålder: 19

Tidigare klubbar: Vånga IF

Nummer: 14

Position: HB, VB

Styrka: Tacklingar

Svaghet: Motivationen

Kort fakta om Patrik
Patrik är lagets student och har nyligen flyttat till Linköping där han även studerar till lärare. På grund av Patriks flytt har träningsnärvaron blivit lidande men jag tror inte jag enbart pratar för mig själv när jag hoppas att han återvänder fullt ut under sommarlovet. Strand lämnade för några år sedan kontroversiellt Skärblacka för lokalkonkurrenten Vånga. Han återvände dock efter enbart en säsong i den gröna tröjan, kanske var det den gröna mattan på IP som fick honom att komma tillbaka?

Intervju med Patrik

Favoritmat?
Taco

Vem i laget umgås du mest med? Anton Bäckstedt

Favoritlag? Arsenal FC

Vem vinner skytteligan? Robin Wieselgren

Bäst på träning? Flemgård

Största merit inom fotboll? Vunnit Bullerby cup

5 snabba med Patrik

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Emirates

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Patrik
Hans stora förebild är Vito Corleone


Strands rygg

Bäckstedt - Wieselgren 7 - 3

/Mou

Träning 25/2 Teknikhallen

Tidigare idag publicerade jag min första spelarpresentation, Robert Ahl, och nu är det dags för min första träningsrapport på mycket länge. Under tiden jag varit mystiskt försvunnen har det varit en del aktivitet kring laget och bloggen. Bäckstedt har dragit på sig en mystisk virussjukdom men har trotsat den och jobbat ihjäl sig ute på Stadium i Ingelsta ändå. Fysträningen har också dragit i gång på allvar. Äntligen! Matte Eriksson har levt upp till de förväntningar man hade på honom och har allt som oftast vart täten när det vankats löpträning. Här på bloggen har vi välkomnat in El-Hajj Malik El-Shabaz som vi hoppas kommer vara sugen på att skriva fler inlägg framöver. Det är skönt att vara tillbaka och här kommer en rykande het träningsrapport. Bland annat har Wieselgren vart i farten igen!

Dagen till ära var Anton Bäckstedt med och kollade på träningen efter en dag av hårt arbete. Det saknades dock en hel del folk idag. Jonte Lindgren och Andreas Larsson saknades. Snacket gick om att det var någon form av födelsedagsfirande av en nybliven 19åring som gick före träningen. Det skulle spelas bowling och ätas mat och intas alkohol. Grabbar, skärpning! Det är TVÅ månader kvar tills seriepremiären mot Tallboda. Sånt här gör mig ursinnig!


Matte är i den eviga staden Rom och då kan det ju vara lite problematiskt att ta sig till teknikhallen. Sundell har som ni vet brutit nyckelbenet och på skadelistan finner vi även Ponta ”Diaby” Strandberg som fick åka ambulans förra veckan.  Ponta Larsson var spårlöst försvunnen.


Fredrik Holmgren tog en veckas helt oförtjänad ledighet och åkte till fjällen med mamma, pappa, hund och syster. Vi har än så länge inte fått in några rapporter om brutna armar och ben och enligt Holmgrens facebook ska allt vara bra. Runt 19-snåret kunde man få det lugnande beskedet ”Sista åket avklarat för den här gången! Bara ladda inför vecka 11 och Åre !!”

 

Dagens träning bestod av en helt vanlig uppvärmning följt av den populära kvadraten. Barcelona kör den hela tiden och då kan det ju aldrig slå fel att ta efter.

 


"Mes que un Club" eftersom de tränat mycket i kvadraten


Efter uppvärmningen och kvadraten var det dags för matchspel på halvplan då juniorerna valt att träna på den andra halvan. Träningen ska ha varit tämligen lugn och de som stack ut var Joel Eklund och Frippen. Rapporterna nämner inga rökare i krysset eller chippar över målvakten. Jag försöker verkligen pressa min källa på information men han hävdar bestämt att det verkligen inte finns något intressant att rapportera. Träningen lär ha varit tråkigare än Liverpool under Roy Hodgson.

 


Sömnig tillställning på Parken

 

Bevakning av WieselgrenWieselgren var ganska anonym mot vad vi är vana vid. Ibland kan det smälla som en blixt från klar himmel men det var inte alls många gånger idag, för att nämna någon?


Det var dock efter träningen som Wieselgren återigen tog platsen i rampljuset. Han lär ha sagt att ”Det gick åt helvete, så sket i det” i en privat diskussion. Desperat försökte man få Wieselgren att förstå att det är hans plikt som stjärna att ta saken i egna händer och peppa sina lagkamrater, men han var otröstbar.


Det var dagens träning. Skönt så in i helvete att va tillbaka! Imorn kan eventuellt jag och Mou snickra ihop en krönika av högsta klass som vi självklart slänger ut på bloggen. Det lär ju i alla fall komma upp ytterligare en spelarpresentation.

/ Filosofen


Spelarpresentation del IX: Johnny Lindqvist

En av seniorernas tre målvakter är nästa man vi presenterar, Johnny Lindqvist.Namn:
Johnny Lindqvist

Ålder: 21

Tidigare klubbar: Enbart Skärblacka

Nummer: 21

Position: G

Styrka: Linjespelet

Svaghet: Rörligheten

Kort fakta om Johnny
Johnny Lindqvist är 90-lagets legendariska målvakt som förra året gjorde comeback efter sitt ettåriga uppehåll. Johnny får klassas som en av lagets "pajasar" och lockar ofta fram skratt från sina medspelare. Lindqvist är straffskytt i b-laget och är tippad som skytteligasegrare av Frippen. Många i laget kallar honom PJ på grund av hans förkärlek till "naturfilmer". Johnny är verkligen obefintligt dålig på att slänga sig åt vänster medan han ser ut som Joe Hart i luften när han släger sig åt höger.

Intervju med Johnny

Favoritmat?
Taco

Vem i laget umgås du mest med? Jesper Helle

Favoritlag? Leksand IF

Vem vinner skytteligan? Joakim Johansson

Bäst på träning? Svanberg

Största merit inom fotboll? Vinnare av Calmare nyckel cup

5 snabba med Johnny

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Tegera

Kimstad / Vånga

Naturgräs
/ Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Johnny
Skakad hand med en av "Judit" i Comhem reklamerna.


Lindqvist under en träning i somras

Bäckstedt - Wieselgren 7-2

/Mou

Spelarpresentation del VIII: Robert Ahl

Det är dags för en av höstens bättre Skärblackaspelare att bli presenterad här på bloggen, och  den första av mig Filosofen. Åttonde man ut, Robert "Ahla" Ahl!Namn:
Robert Ahl

Ålder: 19

Tidigare klubbar: IF Sylvia

Nummer: 12

Position: VM, HM, A

Styrka: Snabb, gillar att utmana

Svaghet: Fysiken

Kort Fakta om Robert
Robert Ahl tillhörde som så många andra i laget den berömda 91-generationen som gav motståndarlag från hela Östergötland mardrömmar dagarna innan match. Det är många jag pratat med som minns just Robert för hans snabbhet och förmåga att ta sig runt på kanterna. Den enda spelaren som höll jämna steg med Robert Ahl under dessa år var den legendariska "Falana" från Smedby som de gav order till att punkta Ahla.

Intervju med Robert

Favoritmat? Taco

Vem i laget umgås du mest med? Kim Wall

Favoritlag? FC Barcelona

Vem vinner skytteligan? Anton Bäckstedt

Bäst på träning? Svanberg

Största merit inom fotboll? Vunnit  Bullerby och Örebro cup under samma sommar.

5 snabba med Robert

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Camp Nou

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Robert
På prisutdelningen efter att Skärblacka IF vunnit Bullerby cup 2003 fick Ahla extra mycket beröm av den före detta förbundkaptenen Tommy Söderberg.


Ahl till höger

Bäckstedt - Wieselgren 6-2

/Filosofen

Spelarpresentation del VII: Christian Sundell

Den sjunde spelaren att presenteras är lagets kapten, Chrille Sundell som personligen messade mig och ville göra denna intervju nu. Här har ni resultatetNamn:
Christian Sundell

Ålder: 28

Tidigare klubbar: BK Vingen, Vånga IF

Nummer: 2

Position: BC, DMC

Styrka: Huvudspelet, fysiken

Svaghet: Skadebenägen

Kort Fakta om Christian
Chrille Sundell är Skärblackas lagkapten som återvänt efter några år hos Vånga. Han är med sina 28 år en av lagets mest rutinerade spelare och även en av de viktigaste. Chrille spelar även innebandy i Söderköping och har faktiskt varit proffs i den danska högstaligan.

Intervju med Christian

Favoritmat? Plankstek

Vem i laget umgås du mest med? Kim Wall

Favoritlag? Arsenal

Vem vinner skytteligan? Pontus Larsson

Bäst på träning? Jocke Poikela

Största merit inom fotboll? Östgötalaget + elitlägret

5 snabba med Christian

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Emirates

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Christian
Har sökt till Robinson de tre senaste åren utan resultat.


Sundell med fingret i luften

Bäckstedt - Wieselgren 5-2

/Mou

Spelarpresentation del VI: Jesper Helle

Mannen som gjort flest träningar de senaste 4 åren är nästa person vi pratat med, Jesper Helle.Namn:
Jesper Helle

Ålder: 20

Tidigare klubbar: Enbart Skärblacka

Nummer: 16

Position: HB

Styrka: Snabbheten, Fysiken

Svaghet: Avsluten

Kort fakta om Jesper
Jesper är förmodligen den svåraste spelare att tackla ner i Skärblacka IF, hans fysik är imponerande och han är mycket svårstoppad när han kommer löpandes längst högerkanten. När han var liten var han efter den legendariska Jocke Andersson 90lagets bästa spelare. Han är lika ihågkommen för hans fotbollskonster som för hans legendariska svampfrilla.

Intervju med Jesper

Favoritmat? Taco

Vem i laget umgås du mest med? Joakim Andersson

Favoritlag? Q.P.R

Vem vinner skytteligan?
Anton Bäckstedt

Bäst på träning? Svanberg

Största merit inom fotboll? Vinnare i Calmare nyckel cup

5 snabba med Jesper

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Loftus Road

Kimstad / Vånga

Naturgräs
/ Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Jesper
Som junior spelade Jesper aldrig back utan detta var något han lärde sig som senior.


Helle vinnare i poängtävlingen säsongen 07

Bäckstedt - Wieselgren 5-1

/Mou

Spelarpresentation del V: Fredrik Holmgren

Detta går lättare än förväntat och del 5 är redan här. Det är Skärblackas målvakt Fredrik Holmgren som vi har pratat med denna gång. Del 6 kommer ut under kvällenNamn:
Fredrik Holmgren

Ålder: 20

Tidigare klubbar: Barkaby SK

Nummer: 1

Position: G

Styrka: Psyket, spelförståelse

Svaghet: Fysiken

Kort fakta om Fredrik
Fredrik Holmgren är lagets enda stockholmare och flyttade till Skärblacka när han skulle börja mellanstadiet. Han har vaktat Skärblackas mål de senaste 4 säsongerna och har blivit bättre och bättre och är nu enligt mig en av seriens bästa målvakter. Spel högre upp i seriesystemet vore absolut inte orimligt. Fredrik är av många känd som ICA-Fredda eftersom han ofta ses jobba på Ica Supermarket i Skärblacka.

Intervju med Fredrik

Favoritmat? Filet mignon

Vem i laget umgås du mest med? Anton Bäckstedt

Favoritlag? Arsenal FC

Vem vinner skytteligan? Fredrik Fridström

Bäst på träning? Svanberg

Största merit inom fotboll? Vinnare i Örebrocupen

5 snabba med Fredrik

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Emirates

Kimstad
/ Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Fredrik
Varit en mycket lovande pingisspelare som spåddes en lysande framtid. Valde istället att satsa på karriären mellan stolparna på Skärblacka IP istället för OS i London 2012 enkelt förklarat.


Holmgren med sina nya skor

Bäckstedt - Wieselgren 4-1

/Mou


Spelarpresentation del IV: Fredrik Fridström

Snart är det dags för dagens träning och vi har lyckats fått tag på ännu ett intervjuobjekt. Fredrik Fridström är personen i fråga och ängtligen slapp jag fråga om de föredrar IP eller Anfield.Namn:
Fredrik Fridström

Ålder: 20

Tidigare klubbar: Enbart Skärblacka

Nummer: 11

Position: A

Styrka: Löpstark, fysiken

Svaghet: Teknik

Kort fakta om Fredrik
Fredrik Fridström är hockeyspelaren som under förra säsongen återvände till Skärblacka efter att under flera år spelat ishockey. Han var enligt mig en av Skärblackas absolut bästa spelare förra året och retade gallfeber på varenda försvarare i hela serien, fråga bara Kimstads Mika. "Frippen" har nyligen flyttat till stan och delar en lägenhet med sina lagkamrater Jesper Helle och Joakim Andersson.

Intervju med Fredrik

Favoritmat? Plankstek

Vem i laget umgås du mest med? Jesper Helle

Favoritlag? Arsenal FC

Vem vinner skytteligan? Pontus Larsson (Lindqvist i B-laget)

Bäst på träning? Sundell

Största merit inom fotboll? Vunnit Calmare nyckel cup

5 snabba med Fredrik

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Emirates

Kimstad / Vånga

Naturgräs
/ Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Fredrik
Det var inte många som trodde att hans återkomst till fotbollen efter flera års uppehåll skulle lyckas och det är givetvis skönt att motbevisa de som tvivlar.


Fridström mot Åtvid Södra?

Bäckstedt - Wieselgren 3-1

/Mou

Spelarpresentation del III: Anton Bäckstedt

Del tre är här och det är inte vem som helst vi pratat med. Det är lagets stjärna Anton Bäckstedt som har återvänt till sin moderklubb och ser mycket ljust på framtiden för Skärblacka IF.Namn:
Anton Bäckstedt

Ålder: 19

Tidigare klubbar: NIF Bosna

Nummer: 8

Position: VM, HM, OMC, A

Styrka: Snabbheten, tekniken

Svaghet: Avsluten

Kort fakta om Anton
Anton Bäckstedt är kanske Skärblackas största stjärna och många anser att han är en av seriens bästa spelare. Han återvände till Skärblacka andra halvan av föregående säsong efter att ha prövat lyckan i Bosna i div 3. Anton har alltid varit mycket duktig och var även han en del i Skärblackas fruktade 91er. Under en turnering i tidig ålder ansåg Thomas Ravellis bror Andreas att Bäckstedt var en framtida storspelare. Han har precis påbörjat arbetslivet och ses nu väldigt ofta hjälpa kunder på Stadium Ingelsta.

Intervju med Anton

Favoritmat? Pasta alfredo

Vem i laget umgås du mest med? Fredrik Holmgren

Favoritlag? Liverpool FC

Vem vinner skytteligan? Fredrik Fridström

Bäst på träning? Svanberg

Största merit inom fotboll?
Segrare i Örebro och Bullerby cup samma år

5 snabba med Anton

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Anfield

Kimstad
/ Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Anton
Nära vän med den tidigare Big Brother deltagaren Muffe efter att de spelat ihop i Bosna.


Bäckstedt med de röda shortsen under en träning med Bosna

Bäckstedt - Wieselgren 2-1

/Mou

Spelarpresentation del II: Pontus Strandberg

Varför inte göra det rejält när man börjar med något nytt? Vi presenterar redan nu del 2 i våran spelarpresentation. Nästa man till rakning är Pontus Strandberg som är känd för sitt antal Facebookvänner (905 st).Namn:
Pontus Strandberg

Ålder: 19

Tidigare klubbar: Enbart Skärblacka

Nummer: 7 (ser fram emot en batalj mot Wall)

Position: MC, OMC

Styrka: Blicken, fysiken

Svaghet: Skadebenägen, straffsumpare

Kort fakta om Pontus
Ponta Strandberg är född i Skärblacka och har bott där hela sitt liv. Han var en tongivande spelare i Skärblackas kända P91er och var den som tog sig längst i östgötalaget i klubben. På senare har Strandberg tyvärr haft väldigt mycket skadeproblem, något som bromsat hans utveckling. På fritiden gillar Strandberg att gymma.

Intervju med Pontus

Favoritmat? Pasta och Carbonara

Vem i laget umgås du mest med? Felix Lellep

Favoritlag? Liverpool FC

Vem vinner skytteligan?
Anton Bäckstedt

Bäst på träning? Sundell

Största merit inom fotboll? Segrare i Bullerby och Örebro cup samma år

5 Snabba med Pontus

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Anfield

Kimstad / Vånga

Naturgräs
/ Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Pontus
Dominerade i Skärblacka tennisklubb i början av 2000-talet med km-guld år efter år. Bäckstedt hade inte en chans och grät efter en av matcherna.


Strandberg till höger

Bäckstedt - Wieselgren 2-0

/Mou


Spelarpresentation del I: Kim Wall

Med mindre än 2 månader kvar till seriepremiären är det idag dags för första delen i vår spelarpresentation inför säsongen. Vårt mål är att lyckas få tag i alla lagets spelare så ni får veta lite om de spelare som vi skriver om här på bloggen. Först ut är Kim Wall och vi hoppas ni uppskattar att få veta lite om lagets alla spelare.Namn:
Kim Wall

Ålder: 23

Tidigare klubbar: Vånga IF, Norsholm IF

Position: VB, VM, OMC

Nummer: 7

Styrka: Skottet, spelsinnet

Svaghet: Humöret, konditionen

Kort fakta om Kim
Kim är ett av Skärblackas många nyförvärv inför säsongen 2011, han återvänder till sin moderklubb efter ettåriga sessioner i lokalkonkurenterna Vånga och Norsholm. Trots att han var en av Norsholms bästa spelare förra året kunde han inte rädda dem från degradering. Kim spelar även innebandy i den lokala föreningen BK Vingen, han jobbar på Billerud och är bosatt i Skärblacka.

Intervju med Kim

Favoritmat?
Köttfärssås

Vem i laget umgås du mest med? Robert Ahl

Favoritlag?
Liverpool FC

Vem vinner skytteligan? Anton Bäckstedt

Bäst på träningar? Svanberg

Största merit inom fotboll? 2a i Bullerby cup

5 snabba med Kim


Bäckstedt / Wieselgren

IP / Anfield

Kimstad / Vånga

Naturgräs /
Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Kim
Kom 2:a i skytteligan i Skärblackas a-lag efter spelande tränaren Henka Åberg säsongen 2005 när han var 17 år.Kim Wall under en av tisdagsträningarna


/Mou


Tisdagsträning med intervaller och stationer

Dagens träning började med att man skulle löpa till IPs grusplan, där väntade de alltid lika uppskattade intervallöpningarna. Löpa 60 sekunder, vila 45, löpa 30, vila 15, löpa 15, sen vila 30 sen börja om stod på dagens intervallschema. Enligt rapporter låg stora delar av laget i en stor klunga och Jokan som enligt rapporter blev varvad 3-4 gånger var väl egentligen den enda som inte hängde med de andra. Larsson, Jonte, Svana och Joel var de fyra som låg i toppen.

Efter den tuffa löpningen var det ännu en gång dags för stationsträning inne i sporthallen, Ponta Larsson som hade glömt löparskor kom till denna del och även Ponta Strandberg som skadade foten för 1,5 vecka sen kom även han ner och deltog. Inga stora händelse finns att rapportera och det är mycket svårt att skriva ett inlägg när det bara står fys på schemat.

De seniorer som deltog var:
Wieselgren
Lindqvist
Larsson
Lindgren
Svanberg
Ahl
Helle
Danne.J
Felix
Strandberg

Bevakning av WieselgrenEn ovanligt anonym Wieselgren stod inte för mycket värt att nämnas idag, han sägs ha sett trött ut på intervallerna och fuskat lite på stationerna men utöver det sägs han ha skött sig exemplarisk. Ser mer spänning fram emot att se om detta håller i sig när det tillkommer en boll på träningarna under torsdagen och fredagen.

 • Den skadade kaptenen Chrille Sundell kom förbi träningen för att visa sig.
 • Bäckstedt är fortfarande virussjuk och sägs ha isolerat sig för att undersöka sin nya telefon.
 • Chrille Sundell står för förfesten på lagfesten den 5e.
 • Wieselgren är den sämsta källan denna blogg någonsin använt sig av.
 • Matte Eriksson har åkt til Rom.
 • Bara ca 1,5 vecka till första träningsmatchen.
 • Vart är Filosofen?


Scott Parker, en spelare som ni bör ta en extra titt på.

/Mou

Ny hemsida för Skärblacka IF

Efter lång väntan har Skärblacka i veckan presenterat en ny hemsida via svenskalag.se, en mycket bra sida där det bjuds på väldigt många funktioner. http://www.svenskalag.se/skarblackaif-Herrar är addressen för att hitta till lagets hemsida.

Vi kan redan nu se hela spelartruppen med bilder från i fredags samt lite information om alla spelare. Vi bjuds även på olika fotoalbum bla ett från en träning under denna försäsong och jag lånar in lite bilder och klistrar in och hoppas att det är okej.


Ibland blir övningarna för jobbiga även för Matte Eriksson


Vad gör han?


Vad har lagets tränare i fickan?

Som jag nämnde så kan man även läsa till sig lite rolig information om lagets spelare, tex vilka tre saker man skulle ta med sig till en öde ö. Lagets stjärna Anton Bäckstedt svarar att han skulle ta med sig Öl,tv,alla avsnitt av Viking quest. Annars är de tre vanligaste sakerna en stol, en fotboll och öl.

När spelarna ska välja sina störtsa meriter hittar vi även där ett par roliga och kanske mindre väntade uttalanden.

Mattias Eriksson: Gjort årets mål i femman 2010 enl Blacka-bloggen. (Alltid trevligt att bli omnämnda)

Fredrik Holmgren: God vän med sjärnan Anton Bäckstedt.

Chrille Sundell: Nollelvan många gånger. (Nu ska vi inte överdriva)

Pontus Larsson: 2 gula på 15 sek.

Robin Wieselgren: Tackla ner Fabian Jalkemo under en match,tunnlat Anton Bäckstedt på träning och lobbat in bollen i krysset på Fredda H. (Inte många kan skryta med att man gjort dessa tre saker, jag tror Wieselgren är den enda)

Vi bjuder även på ett Youtubeklipp för att be om ursäkt för vår bloggtorka föregående vecka. Det är Wieselgren som snurrar upp hela Norsholm innan han avslutar ett otagbart skott med sin svaga högerfot. Vi hör publiken skrika hans smeknamn högt efter målet! http://www.youtube.com/watch?v=Gq4ePNcPxtA.

/Mou

Spelschemat är färdigställt

Spelschemat är alltså släppt och Skärblacka inleder sin säsong den 22e april mot de nedflyttade Tallboda på Skärblacka IP. Därefter följer Hemgårdarna och Örtomta innan årets första derby väntar på Ekvallen den 14e maj. (Tur att matchen inte spelas under studentveckan så man riskerar att förlora med 6-0 igen).

Andra intressanta matcher under den första halvan under säsongen spelas den 30e maj mot Kimstad på IP och mot våra bloggkolegor från Finspång den 11e juni, även den på hemmaplan.
Jag har även idag fått väldigt goda nyheter, Blogg.se kommer innan säsongen börjar att släppa en app för Iphone som gör det möjligt för oss att liveblogga från de matcher vi har möjlighet till, mycket goda nyheter.

Jag vill även be om ursäkt för vår dåliga uppdatering i veckan, av olika anledningar har vi helt enkelt inte haft tid, bjuder på en lista med händelser under veckan i detta inlägg istället så kommer vi tillbaka nästa vecka med träningsinlägg som vanligt.
 • Jack Nordholm tränade sin första träning för säsongen, förhoppningsvis fortsätter han med det nu när han är hemma från Kalmar.

 • Det togs enskilda foton under träningen i fredags till hemsidan, förhoppningsvis kan vi använda de här på bloggen också.

 • Seniorerna mötte juniorerna på träningen i fredags, Jocke Johansson imponerade med flera mål.

 • Man spelade en riktigt grsträning med boll i torsdags, något som många spelare längtat efter.

Snart börjar träningsmatcherna och det känns att det börjar närma sig nu när spelschemat är släppt, vi kommer under försäsongen att försöka få ett kortare samtal med alla spelare samt bjuda på en stor lagpresentation där alla svarar på samma frågor och vi skriver lite kortfattat hur de är som fotbollsspelare.

Vi återkommer på tisdag med ett inlägg om träningen och givetvis fortsätter vi bevakningen av Wieselgren som är väldigt efterfrågad.

/Mou

Dagens träning 11/2 Skador, Skador, Skador

Skärblackas seniorer och juniorer samlades idag 21:00 i Norrköpings teknikhall och var allihopa väldigt fotbollssugna. Ca 60 minuter senare när träningen led mot sitt slut fanns dock tankarna på allt annat ät det fotbollsmässiga i klubben. Flera spelare har pratat om träningen som den sämsta någonsin och vi kommer därför inte lägga någon vikt vid att analysera träningen i dagens inlägg.

Med ca 3 minuter kvar av träningen var olyckan framme, lagets mest? skadedrabbade spelare Pontus Strandberg skulle avlossa ett skott men fastnar olyckligt i marken och foten knakar till. Flera spelare hörde smällen och tankarna föll genast på ett benbrott. Det kallades på ambulans och många fruktade det värsta.Ambulansen var fort på plats och lindade in Strandbergs ben i någonting, sedan bar det iväg mot akuten. Trots skadan liveuppdaterade Strandberg via Facebook om hur det gick. "Han sa att han trodde det var fraktur men ska rönka nu så får se :) hoppas på det bästa" Var den första kommentaren Strandberg skrev efter att ha träffat en läkare. Några minuter senare fick vi dock det positiva beskedet att Ponta klarat sig ifrån en fraktur. "Inget brutet :) AAa det var riktigt skönt, kryckor ett tag bara sen är jag fit for fight :)" Oerhört skönt att det inte var så allvarligt som det först verkade för Strandberg men detta var bara början för denna olyckliga dag för Skärblacka IF.Precis efter att ha fått beskedet om Pontas skada får jag reda på via Facebook att Skärblackas lagkapten Chrille Sundell skadat nyckelbenet under en innebandymatch. Efter mycket att försökt ta reda på om det vekligen stämmer så kommer Sundell själv med beskedet "Komplicerat nyckelbensbrott, operation väntas. Metallplatta in och ca 8 veckor borta." Självklart är detta ett enormt avbräck för Blacka som tappar sin kapten under hela försäsongen. Dock känns inte det inte i närheten av för hur synd jag tycker om Chrille personligen. Sundell har haft väldiga skadeproblem genom åren och det är först under förra säsongen i Vånga han har kunnat visa sig från sin rätta sida. Jag vet även hur extremt laddad Chrille varit inför kommande säsong och hur roligt han tycker det har varit sen han kom till Blacka. Förhoppningsvis går rehabiliteringen bra och Chrille kan vara fit till seriepremiären. Krya på dig önskar vi på Blackabloggen, du behövs.

Med tanke på det som hänt ikväll så känns det aningen svårt att skriva om annat men jag ger det iallafall ett försök. Som ni ser så har vi fått upp en ny design till bloggen och det kan vi tacka laget egen Simon Josefsson för. Jag persnoligen är mycket nöjd med resultatet och vi är väldigt tacksamma för hjälpen.

Bevakning av WieselgrenNy bild dagen till ära och en väldigt anonym Wieselgren på dagens träning enligt flera rapporter. Han sägs dock ha skjutit ca 20 skott men inget av dessa gick i mål enligt en av mina källor. Dagens Wieselgren kommer som så många andra gånger handla om hans vara eller icke vara i Skärlacka IF kommande säsong. Signaturen "facebookande" kommenterade vårt förra inlägg angående att Wieselgrens flickvän tycks ha invändningar åt att Robin lämnar henne på en fredagkväll och åker och tränar. Han undrar även hur detta kommer gå. Givetvis är detta oroväckande, framförallt med tanke på att Skärblacka tränar 3 gånger i veckan denna säsong. Vi hoppas givetvis att det är ett skämt och att han inte alls menar allvar med statusen. Inte skulle väl Wieselgren kunna sluta helt med fotboll enbart av denna anledningen? Jag har personligen svårt att tro det.


Det var allt för idag och se nu till att lämna "krya på dig kommentarer" till Sundell är under, något jag vet att han skulle uppskatta. Vi hoppas även att Ponta Strandberg så snart som möjligt är tillbaka i träning.

Nu ska jag gå och lägga mig och ladda inför morgonens möte där förortsgänget från Salford ska ta sig ann den enda klubben som ligger i Manchester, city.


Krya på dig Chrille

/Mou

Träningen den 10/2 INSTÄLLD!

Vi på bloggen fick nyss reda på att dagens träning är inställd! Efter att ryktet spridits via facebook bekräftades även uppgifterna utav Tommy Sundell som skrev ett inlägg på Skärblackas IF:s gästbok för några minuter sedan. Tydligen så var det problem med belysningen i Vånga. Hoppas att alla hinner se detta och spelarna får hjälpa till att sprida informationen vidare till varandra.

Då hoppas vi att alla kommer friska och utvilade till morgondagens träning i teknikhallen. Samling kl 20.15 som vanligt, hoppas så många som möjligt kommer! Självklart kommer en rykande färsk rapportering från träningen i morgon kväll!

/Blackabloggens redaktion


Dagens träning 8/2

Jag börjar med att presentera mig själv jag kallas för El-Hajj Malik El-Shabazz. Som ni kanske noterat har jag under de senaste veckorna varit hjälp till Mou och Filosofen. Dagens inlägg är dock endast skrivet utav mig. Mou och Filosofen har ibland mycket att göra och då lovar jag att ställa upp som en hjälpande hand och skriva om det underbara laget Skärblacka IF! Nu spritter det i fingrarna, så här kommer dagens inlägg. 

Endast Ahl, Ponta S, Matte, Svanberg, Danne J, Jocke J, Lindqvist, Holmgren och
Wieselgren (!) närvarade på dagens träning. Tydligen hade det skett ett missförstånd då både Holmgren och Wieselgren inte var redo för löpträning ute! Skärpning! De fick istället vara med Juniorerna som spelade två mål inomhus.

För övriga var det alltså löpning som gällde och det var det "vanliga varvet" runt bygden som skulle springas. Täten tog, inte så förvånande Matte Eriksson men han följdes tätt utav både Svanberg och Jocke J, starkt av grabbarna att hänga honom. Det var också denna trio som var först tillbaka till Idrottshallen och de hade löpt sträckan som är ca 5 km lång på 21 minuter enligt Mattes klocka. Mycket imponerande av grabbarna. 

En bra tid i all ära men den som tagit i mest under löpningen måste varit Lindqvist. Han känner mitt under löpningen att han måste verkligen lägga en kabel, han fick göra en snabb visit i skogen sedan tillbaka ut i löpspåretEnligt planerna var det tänkt att man efter löpningen skulle ha ett fyspass, så blev inte fallet!
Det kan mycket väll ha berott på den dåliga närvaron, men det är jag inte helt hundra procent säker på.

Istället så spelade man två mål med de juniorer som stannade kvar en timme extra. Det finns väll inte så mycket att notera från själva spelet. Det blev ganska uppblandade lag mellan juniorer och seniorer och vart efter det gick hem några juniorer så blandades lagen ännu mera. Det bjöds inte på så många delikatesser under träningen så tyvärr så får ingen spelare dagens mål

Bevakning av Wieselgren


Wieselgren gjorde idag sin efterlängtade comeback, skulle hälsenan hålla?
Det kunde dock inte börjat sämre då Wieselgren glömde sina löparskor, illa illa hoppas bara det var en engångföretelse! Han spelade alltså med Juniorerna istället och kanske var det bra då han kunde testa om hälsenan skulle hålla?! Det verkade som att den gjorde det han körde för fullt i hela två timmar, det var skönt att se stjärnan tillbaka i laget. Han styrde uppspel & utmanade i offensiven, Skärblacka behöver honom det måste jag säga! Dagens citat måste även gå till Wieselgren. Med 10 minuter kvar skriker han "fan vad jag måste bajsa, kan ni inte blåsa av snart". Ska verkligen träningarna börja styras efter Wieselgrens naturliga behov? vi får se hur tränarna behandlar denna fråga...

Det var skönt att vi fick se Wieselgren tillbaka i träning, nu återstår bara ett frågetecken? Ni vet alla vem jag menar: Anton Bäckstedt! Hur går det med hans virus sjukdom? När kommer han tillbaka i träning? Vi får helt enkelt bara hoppas och se när han dyker upp?! Hoppas han kommer igång med träningen snart, bara närvaron av en sådan spelare av den kalibern lyfter hela laget!

Vill till slut tacka Mou & Filosofen för att jag får vara delaktig i denna berömda blogg! Det är bara att höra av sig igen så hjälper jag gärna till :)

/ El-Hajj Malik El-Shabazz


Dagens träning 4/2

Dagens träning började med en aningen kort uppvärming ledd av den för dagens äldsta spelaren Danne Johansson. 12 seniorspelare befann sig idag i teknikhallen trots de tuffa träningarna denna vecka. Sundell kunde inte närvara på grund av en kryssning, Eriksson var på "nått jävla origenteringsläger" som Johan uttryckte det, Anton var fortsatt sjuk med var duktig och närvarade. Wieselgren hade ingen hört något ifrån men vi antar att det är hälsenan som fortsätter spöka. Wieselgren har dock setts gått konkandes på sin nyinköpta soffa idag, en oerhörd belastning för den skadade? hälsenan.Det största samtalsämnet innan träningen tog sin början var Pontus Strandbergs tröjval dagen till ära, den unga innermittfältaren bar en Liverpooltröja med trycket Carragher 23. Strandberg hånades av väldigt många, personligen tycker jag Strandbergs val är bra då spelare med sådan klubblojalitet som Carragher är svårt att hitta i dagens fotboll och de ska få den uppmärksamhet och stjärnstatus de förtjänar för det.Man delade in de 11 utespelarna i två lag och spelade futsal spel, inledningsvis var spelet tafatt och på små yter (något som även Johan påpekade en gång när han stannade spelet). Allt eftersom blev spelet bättre och vi bjöds på några riktiga delikatesser. Det började med ett riktigt mönsteranfall där Jocke Johansson och Helle passade bort motståndarnas försvar totalt och anfallet avslutades med att Larsson dök upp vid bortre stolpen och rullade enkelt in ett vackert mål.

Minuten senare var det andra lagets tur att bjuda på ett riktigt fint mål. Denna gång var det dock inte lika fint spel innan målet utan det var lagets egen Messi Robert Ahl som tog bollen på egen planhalva och dribblade bort 3 personer innan han avslutade med att skjuta bollen mellan benen på Johan son stod i mål idag.Svanberg, för dagen klädd helt i Unitedkläder stod också han för ett riktigt drömmål då han avlossade släggan från ca 20 meter och bollen sökte sig rätt upp i krysset. Trots 7manna målet hann Johan inte reagera.

Dagens träning bjöd även på lite smärta, det var Jocke Johansson som slängde sig efter en dålig pass av Helle och skrapade upp sina knän. "Aj Aj Aj" hördes i hela teknikhallen och Johansson var inte glad då han pånytt slog upp de såren Joel orsakat förra veckan när han sprang in i honom.

Bevakning av WieselgrenSom vi tidigare nämnde så visste ingen var Wieselgren befann sig idag, trots att träningen var i Wieselgrens nya hemstad hade den unga talangen tydligen inte ork för att bege sig till träningen och visa upp sig. Fruktar Wieselgren att laget fortfarande är arg på honom efter hans överfall på Jonte Lindgren sist han tränade? Det hördes viskningar på dagens träning om att det inte var släppt iallafall. Det återstår att se om Wieselgren tränar nästa vecka.

Även Bäckstedt stod idag för några kontroversiella uttalande, han sa tex "Eftersom jag är så jävla snabb" när vi pratade om hans sejour i Bosna och ja han använde orden jävla snabb. Jag har även fått en bild skickad till mig som bevisar att Bäckstedt befann sig på Puls Nattklubb förra veckan, något som styrker misstankarna om att hans virus är ett påhitt. Tränarna ifrågasatte även idag läkarnas beslut att låta Anton vila såhär länge. En sak är säker, Bäckstedt behövs för att Blacka ska uppnå sitt mål med säsongen.


Anton förra helgen

Träningens bästa spelare blev Jesper Helle i hård konkurrens med Robert Ahl, roligt att se Helle tillbaka på träningarna och med nya skor dagen till ära. Helle dominerade med briljanta passningar och stod även för väldigt många mål och visade upp vilket enormt skott han besitter.


Jesper Helle var nöjd över utmärkelsen


Bäckstedt var duktig och stöttade sina lagkamrater

Dagens träning kom dock i skymundan för en väldigt speciell händelse. Det var lagets nyförvärv Jocke Johansson som noga planerat ett skämt och bestämde sig för att göra det idag när han fick reda på att Anton skulle komma och kolla. Inledningsvis sprang Johansson omkring i en långärmad Everton tröja men när uppvärmningen skulle dra igång kom smällen. Everton tröjan åkte fram och en vit tröja i storlek xxxxs syntes på Jockes överkropp, när man kollade noga syntes ett chelsea märke på bröstet och alla började skratta och håna lagets Liverpoolfans. Detta var dock inte allt, När Johansson vände sig om brast alla ut i skratt och jag själv var nära tårar. Johansson hade med tuschpenna skrivit Torres 9 på ryggen och detta uppskattades inte alls av Anton som hånade honom under hela träningen så fort han gjorde något dåligt. Ett mycket uppskattat och planerat upptåg av Johansson som sent ska glömmas./Mou

Dagens träning 3/2

Hur många skulle egentligen orka med denna konditionsträning 2 dagar efter Jonnys fysträning i tisdags? Frågorna var många när Skärblacka idag gjorde sin första torsdagsträning.

Skärblacka IF börjar den här veckan träna tre gånger i veckan, man verkligen hårdsatsar på fysiken inför säsongen! idag var det återigen löpning som stod på programmet. Det är tänkt att laget ska löpa i det berömda ridhuset i Vånga när inte grusplanen är i skick för att vara på.

Men efter noga granskningar av planen beslutar Tommy Sundell att löpningen kommer ske på gruset på IP i Skärblacka istället för  att hela laget skulle ta sig upp till skogarna i Vånga och springa i ridhuset.kl 18.30 skulle alla vara ombytta och klara och det såg tunt ut, endast Holmgren, Larsson, Jonte L, Svanberg och Jocke J (knät hade tydligen blivit bättre, men han var riktigt bitter efter Evertons nederlag på Emirates i tisdags) var redo att springa.. ett par minuter efter halv dyker även Ponta S, Ahl & Joel upp,  även Danne J dyker upp precis när uppvärmningen drar igång. Lindqvist och Kim Wall var även på träningen men de var inte ombytta båda var lite krassliga, de ville ändå komma ner och stötta grabbarna som skulle löpa, Bra initiativ grabbar =)

Till själva träningen då: Det var en bana som man skulle löpa igenom, som gick runt hela grusplanen. Det börjadade med idioten, sedan vidare med grodhopp, ta varvet runt och komma till nästa kortsida där väntade sidledshopp, runt till långsidan där det var 10 m hopp på höger ben följt av 10 m på vänster ben sen trycka på sina sista krafter de återstående 40-50 meterna.
En väldigt jobbig bana, dessutom kändes tisdagens träning i benen, men blacka grabbarna malde på och även om gruset var mjukt och segsprunget sprang man 15 varv innan träningen var slut!
Jag tycker att alla grabbar visade bra inställning på träningen idag, det var jobbigt det var svårsprunget men ändå kämpar de sig igenom banan och alla pushade varandra!

Att det var jobbigt visade sig även ute på det sociala nätverket "Facebook" Fredrik Holmgren skrev "Nu är benen döda" och Pontus Strandberg skrev "fyfan för denna träning" det var en tuff träning helt enkelt men kanske det som behövs när målet ändå är att komma topp tre i årets division 5.

Bevakning av WieselgrenWieselgrens hälsena fortsätter spöka och jag tror aldrig en häl varit lika omtalad i ett samhälle som Wieselgrens häl är just nu. Jag hörde senast igår ett äldre par diskutera den på konsumplan.


Nästa träning är alltså imorgon i Norrköpings teknikhall 21:00, samling sker på IP 20:15./Mou & El-Hajj Malik El-Shabazz

Dagens träning 1/2

Endast 12 seniorspelare samlades idag på första träningen efter Stegeborgscupen. Hade Jonnys fysträning skrämt upp laget eller var det Premier League matcherna som höll folk hemma? De goda nyheterna var att Eriksson tillfriskat från sin sjukdom samt att Sundells ryggont verkar ha gått över.

Idag började man att träna redan kl 8.. Det var dags för den så kallade tekninklöpningen som laget kört nu ett par säsonger.. så det var inte så nytt för en del, men vi har ju som sagt ett gäng nyförvärv som såg undrande på när det drogs fram plintar och tjockmattor.

Efter att Johnny haft genomgång av banan och dragit igång den tyska techno musiken så drog löpningen igång, det var Holmgren som fick ta täten eftersom han kan den här banan utan och innan. Det var ajax stege, sidledshopp hoppa höver plintar, balansgång sidled mellan pinnar, sedan Jeppe Helles specialité sicksack hopp (som han såklart demonstrerade innan träningen) sedan ge gärnet in i mål...

När man hade löpt 17 varv (!) Så sa Johnny stopp och utmanade laget på sten, sax, påse, vann laget blev det 3 varv till vann johhny 7 varv till vågade laget inte anta utmaningen blev det 5 varv.. En del ville ta och springa de där 5 varven så man fick det gjort.. Men Pontus Larsson går fram och utmanar Johnny och han vinner efter snygga psykningar och genom att sträcka fram saxen när johnny valde påse, självklart blev laget nöjda eftersom man redan hade sega ben.


Bild från dagens träning

Det blev alltså 20 varv i denna bana.. Därefter trodde laget att man skulle få spela lite boll men så blev inte fallet.. efter att man fått kolla vad ställningen var i alla PL matcher (laget är som sagt väldigt intresserade av denna fantastiska fotbollsliga) Det var båda besvikna (arsenal supportrar) och glada spelare (united supportrar) som återvände ner till planen...

Dock fick man istället för att spela tvåmål gå upp i omkläddningsrummet för lite styrkeövningar smatidigt som juniorerna fick spela lite futsal. Det var armhävningar, sit-ups, rugglyft och benövningar.. man körde 3 varv med dessa övningar.. sedan fick man spela två mål!

Det blev inte det bästa vi fått sett från blacka under träningarna denna säsong. Spelarna var trötta efter både löpning och styrka, det blev varken skönlir eller högt tempo och Holmgren fick spela utespelare pga sitt stukade finger. Man såg att killen inte alls är van att spela ute, dock är det inte fel på hans kämpaglöd. Han blev även kallad "jävla snubbelfot" av Kim Wall något som Johnny Lindqvist i målet fann väldigt roligt

Bevakning av WieselgrenÄven idag stoppade hälsenan Wieselgren från spel och väldigt många börjar bli oroade över Wieselgrens hälsena, hur allvarligt är det igentligen? Förhoppningsvis kan Wieselgren kolla upp den i veckan och återvända till spel nästkommande vecka.

Även Bäckstedt missade dagens träning och hans virussjukdom fortsätter spöka, trots detta sågs han jobba på Stadium idag. Har virussjukdomen gått över och Bäckstedt var enbart hemma för att slippa allt tjat om Torres övergång till Chelsea? Misstankarna finns men jag tror aldrig vi kommer få svar på den frågan.Seniorerna som befann sig på dagens träning var
Holmgren
Sundell
Eriksson
Svanberg
Wall
P.Larsson
Ahl
Larsson
Lindqvist
Eklund
Helle
D.Johansson

Jocke Johansson sägs ha missat träningen på grund av en knäskada men det råder starka misstankar om att det var Everton som lockade för Johansson.Om jag nu förstått det hela rätt så är nästa träning på torsdag i Vånga, man ska vara ombytta för fys på grus och samling sker på IP 18:00. Vi kommer givetvis att skriva om både torsdags samt fredags träningen som sker i teknikhallen.

Det känns skönt att fösäsongen ängtligen på riktigt har kommit igång och snart börjar även träningsmatcherna, det kan bli en mycket rolig säsong detta.


Skärblacka IP en sensommarkväll 2010

/Mou & El-Hajj Malik El-Shabazz

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson