Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Östgötacupen

Östgötacupen är lottad och Skärblacka kommer att spela mot Skarphagen på bortaplan, den 4e april står som datum men jag vet tyvärr inte om det stämmer. Känns svårt att redan nu förutse något men det känns helt klart som man kunnat fått en lättare lottning. Det ända jag vet i dagsläget om Skarphagen är att man har divisions fems kanske bästa anfallare Joel Mohede.

Andra intressanta möten:
Skeninge IK - Kimstad GoIF
Borensberg IF FK - Vånga IF
V:a Husby/Ö:a Ryd - Finspångs FK
FC Norrköping - BK Hird

Lyckas Blacka ta sig vidare från första omgången kan det bjudas på ett derby i nästa omgång. I andra omgången väntar nämligen segraren mellan Borensberg och Vånga, ett möte mot Vånga i cupen skulle givetvis bli något utöver det extra.

Förövrigt hade vi besöksrekord igår och det är givetvis mycket trevligt, hoppas ni som nyligen upptäckt oss fortsätter läsa.

Återkommer imorgon kväll efter träningen

/Mou

Stegeborgscupen slutspel

Skulle Skärblacka kunna ta sig vidare trots det enorma manfall man drabbats av inför slutspelet? Frågorna var många när Blacka i eftermiddags anlände till Söderköpings sporthall.
Min bänkkamrat Bäckstedt hade bytts ut mot Wieselgren och vi såg med stor spänning fram emot Blackas första match.


Skärblacka-Åby I

Laget såg ut som vi trodde och Sundell tog över kaptensbindeln efter att ha missat gårdagen på grund av skada. Man gick runt på Sundell, Larsson & Joel som backar medan Ponta Larsson och Ahl fortsatte bilda det ena anfallsparet efter sitt strålande spel igår. Strandberg och Lindgren spelar i den andra forwardskedjan. Åby gör tidigt 1-0 efter hörna efter ett mycket tamt försvarsspel, inledningsvis skjuter Blacka alldeles för lite trots att man spelar med 7-manna mål. Efter ca 5 min spelade så utökar Åby till 2-0 efter att man åter igen slarvat, det känns som att en målvakt av Holmgrens kaliber ska kunna ta skottet dock.

När halva matchen gått känns det kört, Blacka ser inte alls bra ut och captain Sundell grimaserar illa, Frippen byts in istället för Strandberg. Skärblacka smäller på alledeles för lite och distansskotten lyser med sin frånvaro. Joel missar ett bra läge med ca 3 minuter kvar, Med 2.30 kvar ger Ponta Larsson laget hopp genom att sätta en frispark från nära håll. Kort därefter tilldelas tyvärr  Åby en bonusstraff som man enkelt gör mål på. Även Blacka får chansen från 10 meter med 25 sekunder kvar men tyvärr skjuter Ponta Larsson en väldigt tam straff som målvakten chansar rätt på.


Skärblacka deppar efter förlusten mot Åby

Summering samt händelser inför Hagahöjden

Blacka är utslagna redan efter en match eftersom Åby redan besegrat Hagahöjden i en tidigare match. Personligen tycker jag presspelet var under all kritik när man låg under. Jag och Wieselgren var överens om att Chrille Sundell var Blackas klart bästa spelare mot Åby trots sin ryggskada. Sundell var en jätte där bak med sin enorma inställning och var även den enda Skärblacka spelare under hela matchen som tog ett långskott. Laget känndes inte allt för laddat inför Haga matchen och det var väl inte allt för konstigt. Ponta Larsson lovade innan matchen att bjuda på trollkonster.

Skärblacka-Hagahöjden II

Matchen började trevande, Sundell fick in två fina tacklingar men annars hände det ingenting. Båda lagen inledde väldigt dåligt och det märktes att matchen inte gällde någet. Ponta Strandberg fick efter halva matchen en strålande chans efter ett fint samspel mellan Sundell och Ahl. Direkt efter får Lindgren ett gyllene läge efter att ha brutit ett uppspel men skottet går tyvärr rakt på målvakten.

Efter detta tog Hagahöjden över totalt och radade upp målchanser, man kom tre mot en men lyckades på något märkligt sätt missa. Minuten efter tar sig den för lagets 91er bekanta Tommy förbi Joel på kanten och Fredda tvingas till en fin räddning. Fredda hinner även med att rädda ett friläge innan Haga tar ledningen med 30 sekunder kvar, Fredda kan inte längre rädda Blacka efter ett väldigt tafatt spel i straffområdet.  Med enbart 2 sekunder kvar får Ahl ett drömläge att kvittera men trots att målvakten är överspelad så lyckas Ahl träffa en Hagaspelare från kort avstånd.


En "In action" bild mot Hagahöjden

Summering av Blackas insats i Stegeborscupen

Skärblacka kommer alltså sist i slutspelsgruppen efter två förluster, vad tycker vi då om Blackas insats i cupen? Med tanke på alla spelare man saknat så får Skärblacka godkänt av oss på Blackabloggen efter sina insatser. Man tar sig rättvist vidare från gruppen genom ett stundtals väldigt bra spel men i slutspelet märks det att väldigt många tongivande spelare saknas.

Trots att man förlorar båda matcherna känns det inte som man är sämre än något lag i gruppen, något som givetvis känns lite bittert. Slutspelets bästa spelare tycker jag var Sundell, Fredda & Larsson. Ska man prata om Skärblackas bästa spelare under hela turneringen måste jag säga Ponta Larsson och Robert Ahl efter sitt briljanta samspel framförallt under lördagen. Med tanke på vilka lag som spelade semifinal kan man inte låta bli och tänka vilken chans Blacka haft om man skulle ha alla spelare tillgängliga.


Sundell såg ut som Eminem när han kom ut och unnade sig en Cola efter dagens nederlag

Övrigt

TRIX var ett lag som överaskade många och i spetsen fanns en gammal Blacka legend. Adam Åkerström briljerade mot Eneby och såg stundtals ut som nigerianen Jay Jay Okocha på planen med sina underbara finter. Att Åkerström lyckades göra mål på hörna visar vilken oerhört begåvad fotbollsspelare han är. Samma lag hade även turneringens största spelare i mål, rugbyspelaren Alexander Rappestad som efter matchen sa att Holmgren lärt honom allt han kan under deras två år på Kunskapsgymnasiet.


Holmgrens lärjunge med sina basketskor i storlek 52

Jag fick precis reda på att Åby besegrade Stegeborg med 2-0 i finalen, Skärblacka var alltså det enda laget i hela cupen som tog poäng mot det vinnande Åbylaget då man spelade 1-1 mot dem i gruppen.

Grattis till Åby IF lag 1 och tack Stegeborg för en underhållande cup.
Nu är futsal säsongen slut och allt fokus ligger nu på den riktiga säsongen med start på träningen på tisdag.

Tack alla ni som följde oss via Twitter, och ni som inte gjorde det, se till att skaffa Twitter på en gång.

Det kommer ett inlägg på tisdag om träningen, tack för att ni följt oss under helgen.

/Mou

Läget i truppen några timmar innan slutspelet

Chrille Sundell har lämnat klarteckan och kommer spela idag trots att han drabbades av ryggskott igår, väldigt goda nyheter med tanke på alla avbräck Blacka drabbats av. Även Jonte Lindgren sägs kunna delta trots att det gick rykten om en innebandymatch. Det var två av de goda nyheterna inför slutspelet, tyvärr finns det även negativa. Matte Eriksson lämnade för ca 1 timme sen beskedet på facebook att han han blivit febersjuk och inte kan delta i dagens cup. Eriksson blir därmed ännu ett namn att lägga till listan över spelare som missar kvällens slutspel.

Eriksson, Svanberg, Wall, Johansson, Bäckstedt, Wieselgren är alltså de spelare som missar cupen av olika anledningar och jag kan inte påpeka nog hur viktiga dessa spelare är. Simon Löfving som imponerade stort igår kommer heller inte delta då Holmgren anser att hans finger är tillräckligt bra för att spela.

De spelare som kallats in från igår som jag vet är Chrille Sundell, Joel Eklund och Fredrik Fridström. Tre intressanta namn som vi inte alls sett mycket av undr de tidigare cuperna, Fridström deltog lite i AT och Sundell spelare i Billerud, Eklund gör säsongens första framträdande.

Laget kommer alltså om jag förstått det rätt se ut på följande vis:

Holmgren
Larsson
Sundell
Eklund
Strandberg
Ahl
P.Larsson
Lindgren
Fridström


Dock kan man ha ringt in en till spelare i och med Erikssons sena återbud.

Med tanke på alla avbräck så tror jag att det blir tufft att gå vidare från gruppen men vi hoppas på det bästa. Vi kommer givetvis köra live via Twitter sen.

Come on you reds!

/Mou

Stegeborgscupen gruppspel

Jag är precis hemkommen från dagens gruppspel i Stegeborgscupen och det är med glada känslor jag sätter mig vid tangentbordet. Skärblacka har kvalificerat sig för morgondagens slutspel genom att man besegrat Saltängens lag 1 i en direkt avgörande kvalmatch. Vi kommer nedan att gå igenom Skärblackas alla matcher och ni kommer givetvis få se lite bilder från kvällens turnering.
Chrille Sundell lämnade sent återbud till dagens turnering, han sägs ha fått ryggskott efter att ha packat sin väska imorse, ett tecken på att han börjar bli gammal. Joakim Johansson kallades in som ersättare och var väldigt laddad efter att ha sett sitt Everton snöpligt tappat en ledning mot Chelsea.


Skärblacka IF inför första matchen


Skärblacka-Åby I

Holmgren stod i mål, Larsson, Eriksson, Wall & Svanberg spelade backar första matchen. P.Larsson, Ahl, Strandberg & Lindgren bildade anfallspar, Johansson satt vid sidan. Första tre minutrarna i matchen slog Skärblacka extremt mycket felpass, det var ren tur att Åby inte lyckades förvalta det till riktiga målchanser. Holmgren imponerade matchen igenom med sina fruktade utkast och räddade Blacka i den 5e minuten genom en briljant fotparad. Skärblacka fortsatte missa mycket uppspel och tappa bollen i fel lägen, något som Åby utnyttjade genom att ställa om i snabba kontringar. Som tur var resulterade ingen av dessa kontringar i mål, mycket på grund av Holmgren. Efter 8 spelade minuter så bröt nyförvärvet Ponta Larsson ett uppspel  och spelar fram till Ahl som behärskat rullar in 1-0. Detta var enbart början på det briljanta samspel dessa två herrar skulle bjuda på under kvällen.

J.Johansson i Wieselgrens tröja, Blackas egen Tim Cahill

Skärblacka drar 1 minut senare på sig sin fjärde frispark vilket innebär straffspark från 10 meter för Åby. Holmgren står kvar och är på straffen men lyckas inte styra undan den. Kim Wall skjuter i muren med 1 minut kvar från ett mycket bra frisparksläge. Matchens avslutning kommer dock att handla om domarna som gör misstag åt båda lagen. Med 12 sekunder kvar så tar bollen på en Åby spelares hand i straffområdet, solklar straff enligt mig och även många andra ur publiken, trots detta väljer domaren att inte ingripa. 2 sekunder senare tar bollen även nu solklart på en Skärblackaspelares hand på offensiv planhalva och Åby ska enligt regelboken tilldelas en straff för incidenten, domaren väljer dock här att visa fördel samtidigt som han visar att frisparken ska räknas. En mycket konstig sekvens från domaren på linjen. Matchen slutar 1-1 och det är väl rättvist, Blacka är väl det något bättre laget men offensiven känns lite fantasilös.


P.Larsson åter i en Blackatröja

Summering samt händelser inför Saltängen

En helt okej premiärmatch som kantades av väldigt mycket felpass. Man skapar väldigt mycket chanser och är helt klart närmare ett segermål än motståndarna. Målet man släpper in är en bonusstraff och försvarsspelet känns stabilt trots att man var lite otåliga i vissa situationer och drog på sig onödiga frisparkar. Ponta Larsson och Fredrik Holmgren var bäst i första matchen.
Den stora frågan inför Saltängen matchen var om Holmgren skulle kunna spela eller ej på grund av sitt stukade finger. Svanberg hävdade samtidigt att matchen mot Åby bara var uppvärmning, "Nu kör vi"


Holmgren funderade om hans hand håller inför Saltängen matchen


Skärblacka-Saltängen II

Holmgren valde att spela efter att nära in på matchstart prövat sitt stukade finger, laget såg alltså exakt likadant ut som i matchen mot Åby. Ponta Larsson gör tidigt 1-0 efter ett mycket fint förarbete av Robert Ahl. Liksom mot Åby så släpper Skärblacka in mål direkt efter sitt ledningsmål. Fredda misslyckas med en utboxning och de rullar enkelt in 1-1 i öppet mål. Fredda visar sitt missnöje hos domaren men får inget gehör. Blacka använder sig mycket av att Ponta möter i mitten och skarvar vidare i anfallsspelet, något som fungerar väldigt bra. Efter 6 minuter kommer Ponta fri efter ett perfekt utkast av Holmgren, alla tror att han enkelt ska rulla in bollen men han lyckas skjuta över. Jonny skriker ut sin ilska från coachbänken. Lindgren missar några minuter senare ett öppet mål efter ett mycket fint samarbete mellan Larsson & Larsson.

Matchen står och väger när Kim med 2 minuter kvar avlossar ett skott från distans som målvakten inte lyckas styra undan, 2-1. Lyckan skulle dock även denna gång bli kortvarig, efter ledningsmålet så slutar Blacka spela fotboll och drar på sig en tveksam frispark precis utanför straffområdet med 11 sekunder kvar. Av någon konstig anledning väljer domaren att stoppa tiden trots att man enligt regelboken inte ska göra det. Saltängens centertank skjuter en klassisk tåfjutt som Holmgren är helt chanslös på. Kim snackar sig till en varning i samband med situationen och spelarna är märkbart frustrerade. Resultatet stod sig matchen ut och efter slutsignal tilldelas Ante Larsson rött kort efter att ha skjutit bollen i riktning mot domaren. Ett mycket konstigt domslut då det enligt mig var tydligt att han inte på något sätt försökte träffa domaren. Att domarnivån var patetisk idag är jag nog inte ensam om att tycka.


Tre laddade Blacka spelare inför Loddbymatchen


Summering samt händelser inför Loddby

Skärblacka gör en enligt mig väldigt dålig insats, det ska vara klasskillnad mellan de båda lagen. Man släpper in två slarviga mål och anfallsspelet imponerar inte alls. Ponta Larsson och Robert Ahls samarbete är en av få ljuspunkter från denna match. Tre poäng var ett måste mot Loddby för att lyckas sluta på andra plats i gruppen och på så vis kvalificera sig för kval.

Skärblacka-Loddby I

Kapten Larsson samt Holmgren missade den avgörande matchen på grund av avstängning samt skada. Blacka gick runt på 3 backar och Jocke Johansson tog Lindgrens plats i anfallet.
Nästan direkt gör Ahl 1-0 och kort efter utökar Ponta Larsson till 2-0 efter att ha tagit sig förbi sin back fint assisterad av Svanberg. Efter 5 minuter gör Matte Eriksson 3-0 efter ett mönsteranfall åter igen signerat P.Larsson & Robert Ahl, Skärblacka spelar mycket bra och matchen kändes nu avgjord. Blacka spelar av resten av matchen och Simon imponerar stort i målet trots sin ringa ålder. Kim missar öppet mål med 90 skunder kvar men vad gör det? Skärblacka är klara för kval.


Den virussjuke? Bäckstedt

Summering samt händelser inför kvalet

3-0 mot Innestarka Loddby och Skärblacka imponerade stort, Ahl och Matte E är matchens bästa spelare. Ahl och Ponta har hittils gjort 2 mål vardera och ett flertal assist. Blackas försvar har imponerat stort och man har enbart släppt in ett spelmål så här långt in i turneringen. Simon ersatte Fredda på ett strålande sätt och det är imponerande att se honom ryta i så mycket till sina medspelare trots hans ringa ålder.
Efter att Saltängens lag I enkelt besegrar Loddbys andra lag så stod det klart att de skulle bli motståndare i kvalet. Holmgren lämnade klarteckan och klev åter in i målet trots att Löfving lyckades hålla bollarna ute ur nätet, även Larsson var tillbaka från avstängning.


Holmgren hann med ett telefonsamtal mellan matcherna

Skärblacka-Saltängen I

Man fortsatte rulla på tre backar, Eriksson hade flyttats upp som forward och Lindgren och Strandberg satt vid sidan. Blacka börjar matchen mycket positivt och skapar flera chanser under första bytet. Efter 4 minuter är Saltängen mycket nära på att ta ledningen genom en klack som rullar längs mållinjen. I Saltängen ser vi en spelare som är bekant med Skärblacka då han var Jonas Carlssons lärljunge som idrottslärare på Mosstorpsskolan under ett år. Saltängens backstjärna verkade under matchen ha väldigt svårt att koncentrera sig och slog väldigt mycket felpass. Förklaringen sägs dock vara de Liverpool svettband spelaren i fråga hade på sig, kanske hade han Torres transter request i tankarna under matchen? Liverpoolfanet slår med 6 minuter kvar en felpass som Larsson sånär kan utnyttja, dock kommer ha precis försent och flyger in i målvakten. Saltängen spelarna blir galna men Larsson går helt klart efter bollen.

Med 4 minuter kvar gör Kim mål på frispark och Blacka bänken samt de 4 tillresta fansen jublar högt. Trots att man borde lärt sig en läxa efter de två inledande matcherna så släpper Blacka åter igen in ett mål direkt efter sitt eget. Med 3 minuter kvar är Saltängen ytterst nära att ta ledningen då man träffar solpen samt Holmgrens rygg och bollen rullar för andra gången under matchen längs mållinjen.
Med 2,47 kvar tilldelas Blacka sin fjärde frispark och Ponta Larsson kliver fram för att ta lagets första bonusstraff, trots att målvakten är på den så lyckas Larsson göra mål, 2-1. Nästan direkt efter så är Ahl & Ponta nära på att utöka ledningen genom ett fint samspel. På hörnan man lyckades skapa gör Ahl 3-1 och matchen av avgjord. Den sjuke Bäckstedt hävdade att det var hans mål då han skrek från läktaren att Ahl var fri. Det är i slutet närmare 4-1 än 3-2 och målvakten Holmgren hinner till och med missa en bonusstraff innan matcher är till ända.


En av de fyra Blackafansen på plats, Joel Eklund

Summering och tankar inför morgondagen

Skärblacka var helt klart det bättre laget och förtjänade att gå vinnande ur kvalmatchen. Man kan dock inte låta bli att tänka hur nära det vara att Saltängen gjorde 2-1 med 3 minuter kvar. Skärblacka imponerar stort i de två sista matcherna och förtjänade verkligen att kvalificera sig för morgondagen. Trots avancemanget är allt inte frid och fröjd i truppen, man tappar nämligen J.Johansson, Svanberg, Wall & Lindgren imorgon på grund av innebandy. Lägg där till de redan skadade Sundell & Wieselgren, den sjuka Bäckstedt  samt den halvskadade Holmgren. Blacka kommer helt klart få det tufft och om jag fattat det rätt så kommer man ställas mot Åby I ännu en gång samt Hagahöjden I som gick långt i AT. Givetvis kommer det bli väldigt svårt att ta sig vidare med tanke på alla avbräck men hoppet är det sista som lämnar människan. Efter att enormt jobb så lyckades jag efter slutsignalen få tag i tränare Jonny Larsson som var relativt nöjd med dagens insats, han kallade den medioker och hävdade bestämt att det var en coachvinst. Jag måste delvis hålla med då laget höjde sig efter att man gjort vissa byten på spelare samt positioner.

Förövrigt så satt Bäckstedt på läktaren och såg väldigt frisk ut, är den så kallade "virussjukdomen" ett undanflykt för att slippa pressen han hade på sig under Billerud? Trevligt också att iallafall tre personer följde våra uppdateringar från Twitter, det skulle som sagt vara roligt om fler började följa oss där.

Skärblackas första match imorgon börjar enligt rapporter ca 18:00 och jag kommer givetvis att finnas på plats och köra live via Twitter. Vi kommer även gå igenom matcherna antingen på söndag eller måndag.
Förhoppningsvis kommer då lite matchbilder upp, tyvärr har jag de inte på min mobil just nu.


Två nöjda Blacka spelare med en MUST halsduk efter segern mot Loddby

/Mou

Inför Stegeborgscupen

I helgen spelas den prestigefyllda futsal turneringen Stegeborgscupen som för många klubbar avslutar årets futsal-säsong. Skärblacka har som vi tidigare nämt hamnat i samma grupp som Åby 1, Loddby 1 samt Saltängen 2. Vi kommer i detta inlägg gå igenom vilket lag Skärblacka ställer upp med samt lite tankar om lagets motståndare i gruppen. Vi kommer även att utse våra favoriter samt vad ni åskådare ska hålla koll på.

Skärblacka
Blacka ställer upp med följande lag:
Fredrik Holmgren
Simon Löfving
Kim Wall
Chrille Sundell
Kristian Svanberg
Andreas Larsson
Robert Ahl
Jonte Lindgren
Pontus Strandberg
Pontus Larsson
Mattias Eriksson

Som ni ser så finns det varken någon Bäckstedt eller Wieselgren med i truppen och det är som ni förstår två riktigt stora avbräck. Bäckstedt dras fortfarande med en virussjukdom medan Wieselgrens hälsena inte håller för spel, han ska kolla upp det nästa vecka säger han själv. Att Skärblacka tar med sig två målvakter beror på att Holmgren stukade ett finger på fredagens träning. Han hoppas kunna spela men den unga Löfving har tagits med som en försiktighetsåtgärd. Pontus Strandberg sägs även vara tveksam till spel, föga överaskande är det återigen en skada som spökar för den unga pojken, denna gång är det knät.

Nog om skadorna och vi går nu in på det positiva. Skärblacka ställer upp med iallafall 8 friska spelare och jag tror man formerar laget på följande vis. Backar: Wall, A.Larsson, Svanberg & Sundell Anfallare: Ahl, Lindgren, Eriksson & P.Larsson. Pontus Strandbergs säger själv att det är 75 - 25 om han kommer kunna spela imorgon och om han hinner återhämta sig får vi antagligen se honom som forward. Förhoppningsvis får vi se ett väldigt revanchsuget Skärblacka IF efter fiaskot i Billerud cup, enligt en spelare så är de väldigt inställda på att visa att de är bättre än vad de visade i Billerud. Laget känns intressant och 5 av lagets nyförvärv kommer att delta. Pontus Larsson känns som en av få som kan göra det där lilla extra nu när Bäckstedt saknas och är det något jag tycker saknas i Skärblackas lag till denna cup så är det just sådana spelare. Trots att lagets två största affischnamn inte deltar så vet vi alla vilken högstanivå detta laget har vilket man stundtals visade i AT cupen.


Loddby
Loddby som kanske klassas som det bästa division 5 laget i futsalsammanhang var ingen motståndare Skärblacka önskat sig så här tidigt. Vi på Blackabloggen har dock kommit över information som säger att 4 spelare som var med i det vinnande laget i Billerud cup inte kommer delta på grund av oklara omständigheter, en av dessa 4 är lagkaptenen Jimmy Bäckmark. Det är än så länge osäkert om detta kommer bli Loddbys bästa lag.


Åby
Gruppens enda division 4 lag som även brukar vara duktiga inomhus. Imponerade stort för två år sedan i AT-cupen genom att ta sig ända fram till semifinal där man åkte ut mot Sylvia efter väldigt tveksamma domslut. Iår åkte man ur det andra gruppspelet likt Skärblacka om jag inte minns fel. Det ska dock sägas att de hade en ganska tuff lottning.


Saltängen
Min källa från Saltängen säger att det ännu inte är bestämt vilken grupp Saltängen kommer ställa upp med sitt bästa lag. Han vet inte heller hur lagen kommer vara uppbyggda, kommer de spela med ett toppat lag eller två jämna? Hur som helst påstår han att de kommer besegra Blacka vilket fall som helst, något jag personligen tvivlar på.

Vilka tror vi då kommer vinna?

Det känns väldigt svårt att utse en vinnare inför cupen. Åby, Söderköping, Syrianska, Hagahöjden & Azech känns på förhand som de kanske största favoriterna till att vinna. Man får ju självklart inte heller räkna bort de alltid underskattade Loddby. Skärblacka är en outsider men jag tror det blir för tufft med tanke på de avbräcken laget har.

Saker att hålla koll på under lördagen

  • Hur Blacka klarar sig utan Bäckstedt & Wieselgren

  • Hur presterar Pontus Larsson i sin comeback?

  • Har Söderköping lärt sig veta hut efter förra året?

  • Kommer Bäckstedt och kollar trots sin virussjukdom?


Förhoppningsvis får vi svar på alla dessa frågor imorgon och givetvis hoppas vi på att få återvända till Söderköping på söndag för att titta när Skärblacka spelar slutspel. Avslutningsvis vill jag uppmuntra alla som läser denna bloggen att läsa om hur Fernando Torres betett det senaste dygnet, ett prakt exempel på hur man inte ska bete sig som fotbollsspelare.


Vi kommer imorgon köra live via Twitter så se nu till att böja följa oss via http://twitter.com/BlackaBloggen
Förhoppningsvis får vi se denna gest många gånger under morgondagen

På återseende på söndag om Skärblacka tar sig vidare

/Mou

Läget i truppen inför Stegeborgscupen

 

Den prestigefyllda nattcupen i Stegeborg ligger alldeles runt hörnet och det är inget tvivel om att det är storlag som är med. Åby, Azech, Ringarum, Eneby och Billerudcupvinnarna Loddby. Dessutom ställer ett lag med namnet Jaguar upp i årets upplaga av cupen. Jaguar låter helt livsfarligt och det ska bli spännande att se vad de har att komma med.

 

Förra året var det som vi tidigare nämnt, fullt slagsmål i finalen så vi får verkligen hoppas att grabbarna ätit upp all spenat och gjort sina armhävningar. Men hur ser läget ut i truppen? Har vi något att hämta nere i Stegeborg överhuvudtaget? 

Anton Bäckstedt är tyvärr helt borta från spel. Han påstår att han har en virussjukdom. Trots det har flera av bloggens källor sett honom jobba ihjäl sig ute på Stadium i Ingelsta. Väldigt konstigt beteende från ”den nya Henry” som han själv föredrar att kalla sig.Virussjuke Bäckstedt (?)

 

 

Robin Wieselgren har problem med en hälsena, säger han, men som vanligt ställer sig bloggen frågande till om det endast rör sig om en skada. Trivs verkligen Wieslegren i den röda dressen? På sistone har det varit dödstyst på ryktesfronten och kanske är det lugnet före stormen.


Skadad eller "Skadad"?

 

 

De senaste träningarna har Fredrik Holmgren imponerat stort mellan stolparna. Man skulle kunna tro att han var en Panther om det inte varit för pottfrillan. Vi undrar vad som har hänt med killen? Han är en helt ny människa. Kan det ha något med privatlivet att göra?  En förälskelse kanske?

 


Har Holmgren en hemlig kärlek?

 

Pontus Larsson är ett av nyförvärven som tagit sitt förnuft till fånga och återvänt till moderklubben. Pontus främsta styrka är tekniken vilket är till väldigt stor hjälp inomhus. Pontus lär få lira i helgen och det ska bli ett sant nöje att se honom i den vackra röda dressen ännu en gång.

 

 

Annars är det lite småsjukdomar som stör i laget. Sundell är/har varit småsjuk och stod över onsdagens innebandy träning. Även Joel, Matte och Svanberg (vars flickväns bil ska ha setts utanför hans hus) har meddelat att de har lättare sjukdomar. Joel som även missat de två tidigare futsal turneringen på grund av sjukdom, finns det ett samband? Larsson är stabil som vanligt men behöver börja köra med lite fula knep. Knän och armbågar i ryggen på anfallaren, eller varför inte en dansk skalle? Du kan bara bli utvisad om någon av domarna ser det.

 


De fyra sjuka musketörerna ?!

 

 

Det var allt för idag. I dagarna kommer vi publicera en inför-rapport inför cupen där vi går igenom Skärblackas trupp samt vilka lag som kan tänkas stå i vägen fram till finalen.

 

Glöm nu inte följa oss på twitter. Det är oroväckande få ”followers” och blir det inte bättre får vi hitta på något annat istället. http://twitter.com/BlackaBloggen

 

/ Filosofen


Träning 25/1

Inledningsvis vill jag tala om att serieförslagen för nästa års division 5 serier är klara och det är en väldigt intressant serie Skärblacka hamnat i. Finspång, Hemgårdarna, Kimstad, Kisa United, Kurdiska, Rimforsa, Syrianska, Tallboda, Vånga, Åtvidabergs Södra & Örtomta är de lag som Skärblacka hamnat med enligt detta förslag. Trevligt med mycket derbyn och vi på bloggen hoppas att detta blir den slutgiltiga serien. Vi vet dock att mycket kan hända fram till seriestarten. Tack Sören Svensson för informationen.


Skärblacka samlades som vanligt i idrottshallen kl 20.15 för löpträning.. idag så blev det en gammal klassiker, varvet runt bygden vilket för dem som inte vet betyder löpsträcka från idrottshallen till stationsrakan hela sågvägen ner till ica, ner på skogängsvägen sedan upp på stora vägen tillbaka till hallen.. täten tog inte helt oväntat Jonte och Larsson. Jocke J hängde även på en riktigt bra bit. Kort efter var Holmgren och Sundell som hade sällskap ända fram till Shell där kaptenens ben inte längre orkade hålla Holmgrens tempo..


De fem främsta på dagens löpning blev alltså i rad: Larsson, Jonte, Jocke, Holmgren, Sundell.. kanske inte helt otippat ändå. Vi vet att alla dessa fem killar har bra kondition. Det ska bli intressant att se vilka  som orka hålla Erikssons tempo på denna löpsträcka nästa vecka, Matte kunde tyvärr ej delta på dagens träning pga av plugg(tror jag de sa). Wieselgren låg längst bak i klungan, som vi nämnt tidigare har han problem med hälsenan. Kan det vara det som störde honom eller är det så att han bara inte passar på långdistanslöpning..


Det var ett gäng trötta Blacka spelare som kom till sporthallen för att spela säsongens sista? 60 minutrarna innefotboll för säsongen på träningstid. Pontus Larsson som inte deltog på löpningen pga övertidsjobb tillkom även när fotbollen drog igång. Lagen såg ut som följer.


Lag Orange
Holmgren
Wall
Jocke.P
John
Fame
Jonte.L
Larsson
Ponta.S

Lag ofärgat
Lindqvist
Wieselgren
Sundell
Jocke.J
Ponta.L
Jukka
Danne
Ahl

Bäckstedt missade alltså sin andra raka träning pga virus sjukdom och hans medverkan är högst tvivelaktig inför lördagens turnering. Annars är det roligt att Ponta Strandberg lyckades ta sig ner till träningen idag, fortsätt så Ponta. Eklund, Svanberg samt Eriksson kunde inte delta pga sjukdom. Kanske drabbades Svanberg och Eriksson av något virus när de var i England? En av mina källor rapporterar dock att Svanbergs flickväns bil stod parkerad utanför hans hus när de åkte hem från träningen, misstänksamt.


Det färgade laget började helt klart bäst och visade upp ett imponerande bolltemp och försvarade stabilt med Holmgren där bak som återigen imponerade stort på träningen. Lagets bästa utespelare under träningen var Kim Wall som agerade som spelmotor och låg bakom det mesta av lagets uppspel. Han visade även en gång varför hans skott är ett av de mest fruktade i Östergötland när han satte ett snyggt långskott stolpe in.

Häpnadsväckande var också att lagets exkapten och mittback Ante Larsson gjorde 4 mål idag. Målskyttet är inte direkt Larssons styrka inom fotbollen. Jag minns en match med Skärblackas 91 lag där de spelade mot Norsholm. Jag tror slutresultatet blev ca 30-0 och Larsson var den enda Blacka spelare som inte lyckades göra mål trots att han sattes upp som forward i slutet. Imponerande därav att lyckas panga dit 4 mål på en träning.

En annan ovan målskytt som även idag lyckades göra mål var målvakten Fredrik Holmgren som snabbt uppfattade en hörnvariant och kastade ut bollen åt sig själv. Kvar på mittplan var Pontus Larsson som Holmgren på oklart vis lyckades passera, trots att han hade Larsson i ryggen så lyckades han trycka bort honom och slå in en klassisk tåfjutt mellan benen på Lindqvist. Mycket imponerande av en målvakt att stå för ett sådant klassmål på en träning.


Lagkaptenen Christian Sundell valde i slutet av träningen att kliva av av oklar anledning, vi hoppas att det hade att göra med sega ben och att det inte är någon skada som spökar. Sundell behövs verkligen på lördag.


Bevakning av Wieselgren

Wieselgen var inledningsvis av fotbollen ganska anonym, han sköt lite skott och skötte lite uppspel men det var inte riktigt något som hotade motståndarlaget. Var det hälsenan som spökade? Ju längre träningen gick så blev Wieselgren surare och surare. Han stod för "veckans fulaste" då han medvetet lade ut benet och fällde Jonte.L som kom helt fri, ren tur att Lindgren inte skadade sig efter den attacken.

Wieselgrens första mål kom efter 45 minuter och som vanligt när det handlar om Wieselgren så är det vackert. Hela laget spelade strålande fotboll och anfallet avslutades med att Ponta Larsson lobbade fram till Wieselgren som nickade in bollen i mål. Efter detta mål valde Wieselgren att avbryta träningen, det är dock oklart om det var pga hälsenan eller något annat. Vi kan inget annat än att be till gudarna att Robin kan spela på lördag, vi vet alla vad han betyder för laget.

Avslutningsvis vill jag tacka mina källor och signaturen El-Hajj Malik El-Shabazz som har hjälpt mig skriva texten om löpträningen. Personen i fråga kommer förhoppningsvis skriva flera texter i framtiden.

Vi ska försöka få upp en text om "läget i truppen inför Stegeborg " imorgon. Vi kommer även förmodligen på fredag att publicera "Inför Stegeborg" där vi går igenom Skärblackas lag samt motståndarna.

Vi har även börjat på en design hit till Blacka-Bloggen och vi hoppas den är klar så fort som möjligt.

Glöm inte att följa oss på Twitter då vi kommer livetwittra under cupen på lördag
kväll. http://twitter.com/BlackaBloggen

En ung Fredrik Holmgren
Skärblacka IF för 2 år sedan

/Mou

Träning 21/1

Tyvärr har jag inte mycket att rapportera från fredagens träning då mina två planerade källor inte kunde närvara av olika anledningar. Jag kan dock meddela att det verkar varit en väldigt medioker träning med väldigt få händelser värt att nämna. Fredrik Fridström gjorde sin första träning på länge och det får väl ses som träningens största händelse. Hoppas nu har fortsätter träna och kan leva upp till förväntningarna efter sin strålande debutsäsong. Vi vet alla hur svår den omtalade andra säsongen brukar vara.

Bevakning av Wieselgren

Robin Wieselgren närvarade inte på dagens träning, en öm hälsena sägs vara anledning men jag har kommit över annan information. Wieselgren sägs fortfarande vara besviken på den stjärnstatus som Bäckstedt fått sen han återvände och överväger nu sina alternativ. Wieselgrens agent sägs ha lämnat in en begäran på förhöjd lön samt truppstatusen "nyckelspelare" för att Wieselgren ska stanna. Vi hoppas verkligen att dessa förhandlingar går snabbt så att Wieselgren åter igen kan fokusera på sitt spel.


Förhoppningen är att få ut del 4 i våra intervjureportage i början av nästa vecka och givetvis kommer ni få en mer utförlig träningsrapport på tisdag än dagens inlägg.

Glöm inte att följa oss på Twitter http://twitter.com/BlackaBloggen


Skärblacka IF under en hockeymatch för 2 år sedan.

/Mou

Intervjureportage del 3

Efter ca 1 månads uppehåll är vi nu framme vid del tre i våra intervjureportage med lagets alla nyförvärv. Turen har kommit till hemvändaren Kim Wall som återvänt till Skärblacka efter två år på annat håll. Vid sidan av fotbollen spelar Kim även Innebandy i Skärblacka klubben BK Vingen och måste ses som lagets bästa spelare.

Kim är född 1987 och anser sig själv vara bäst som Vänsterytter. När jag frågade varför han lämnade Skärblacka för ca 3 år sedan så fick jag ett snabbt svar "Det var pågrund av att vi åkte ur, jag har hela tiden sagt att jag inte kommer spela i div.6" säger Wall. Kim pratar ganska positivt om sina ett åriga sejourer i Vånga samt Norsholm "Vånga trivdes jag väldigt bra i men jag fick knapert med speltid så därför valde jag att gå till Norsholm. Inledningsvis kändes det bra där men efter att folk började sluta träna så slutade vi enbart på 4 poäng i serien och det var ju ingen höjdare". Att Kim valde just att komma tillbaka till Blacka berodde på att de verkade ha någonting bra på gång och att han vill vara en del i den satsning som sker.

När vi pratar målsättning för laget så håller Kim med tränarna och hävdar att laget har vad som krävs för att sluta topp 3. Kim påpekar att det är väldigt viktigt att alla drar åt samma håll och fortsätter komma på träningar även om man kanske inte får så mycket speltid man har räknat med eller om det går dåligt för laget inledningsvis.

Individuellt hoppas Kim först och främst ta en plats i startelvan, han vet dock att det kommer bli tufft på grund av den enorma konkurrensen som finns i truppen just nu. Samtidigt hoppas han att denna konkurrens kommer bli bra för laget då spelarna förhoppningsvis kan höja sig när de vet att andra spelare utmanar dem om platsen i laget.

I slutet av intervjun pratar vi om vilka spelare Kim tycker är viktigast för att Skärblacka ska få en framgångsrik säsong. Föga överaskande är den första spelaren Kim nämner Anton Bäckstedt. "Han kommer från div.3, klart han kommer bli en av våra viktigaste spelare. Jag hoppas bara inte att han känner att pressen blir för stor på honom". Nyförvärvet och den nytillträdde Kapten Chrille Sundell är den andra Kim tar upp. "Sundell, vår lagkapten och en bra ledare, stor och stark på skallen och snackar mycket på planen". Den tredje spelaren är förra årets bästa Skärblacka spelare, målvakten Fredrik Holmgren. "Fredda, en bra målvakt behövs alltid om man ska ligga i topp" säger Wall.

När vi ändå pratar om lagets spelare så passar Kim på att nämna att han tror att sin Kusin Jocke Poikela kommer att få sitt stora genombrott iår och han hoppas på att han lyckas ta en plats i startelvan, även John Poikela tror han kommer utvecklas massor iår. Undertecknad håller verkligen med och hoppas att dessa två spelare som får ses som Skärblackas största talanger kommer få sitt stora genombrott iår.

Det jag själv reagerar på angående Kims spelarval är att självaste Wieselgren inte finns med bland de viktigaste spelarna. Har Kim tröttnar på Wieselgrens fasoner på träningarna eller är det så enkelt att han inte anser att han är bra nog?

Jag vill tacka Kim Wall för att han ställde upp på denna intervju och förhoppningsvis dröjer det inte lika länge innan del 4 kommer upp. Pontus Larsson, Joakim Johansson samt Kristian Svanberg är de spelarna vi har kvar att intervjua.

Glöm inte att följa oss på http://twitter.com/BlackaBloggen.


Dagens nyförvärv, Kim Wall

/Mou

Stegeborgscupen är lottad

Lottningen till årets sista futsal-turnering är fastställd och enligt mig har Skärblacka inte dragit någon av vinstlotterna. I gruppspelet kommer man ställas mot Åby lag 1, Saltängen lag 2 & de erkänt innestarka Loddby lag 1.

Ettan i gruppen kommer gå direkt till söndagens slutspel medan tvåan får kvala mot en annans grupps tvåa för att ta sig till slutspel.

Hagahöjden lag 2, Loddby lag 2, Azech lag 1 & Saltängen lag 1 är de lag Skärblacka kan få möta i ett eventuellt kval.

Skärblacka kommer spela sina matcher på lördagskvällen 29/1, bra kan tyckas då jag vet att väldigt många spelare vill se sina favoritlag spela sina matcher i FA-cupens fjärde omgång. Everton-Chelsea samt Southampton-Manchester United är de matcher som sägs vara av högst intresse hos spelarna. Lyckligtvis spelar Arsenal tidigt på söndagen om Skärblacka nu skulle ta sig vidare till slutspel. Lagets Liverpoolfans har inte detta problem då deras lag inte längre deltar i denna turnering.

Spelschemat i Skärblackas grupp ser ut som följer:

21:00 Loddby1-Saltängen2
21:15 Skärblacka- Åby1
22:00 Åby1-Loddby1
22:15 Saltängen2-Skärblacka
23:00 Loddby1-Skärblacka
23:15 Saltängen2-Åby1


Slutar Skärblacka tvåa i gruppen spelar man sin kvalmatch 00:15.

Jag och Filosofen kommer försöka vara på plats för att beskåda Skärblackas alla matcher och vi kommer även att liverapportera via Twitter.
Vi kommer även givetvis att leverera en inför-rapport där vi först och främst går igenom Skärblackas grupp men även utser våra favoriter och vad man ska hålla koll på inför cupen.

Kör en bild bomb för att visa vilket enormt Premier League intresse det finns i klubben.


Bäckstedt


Wieselgren


Nordholm


Svanberg


Wall


J.Johansson


Holmgren & Josefsson


J.Andersson, Fridström samt Eklund


Strandberg


P.Larsson


Eriksson


Strand


Sundell


/Mou

Dagens träning 18/1

Klockan 20:15 samlades 14 spelare vid Sporthallen och gjorde sig redo för ett tufft löppass. Istället för att ta det vanliga varvet runt orten så blev istället spelarna tillsagda att åter bege sig till sina bilar för att ta sig til IP. Det var väldigt oroliga spelare som åkte de ca 500 meterna till Skärblacka IP, jag tror de flesta insåg att detta skulle bli jobbigt. Strålkastarna på grusplan åkte på och intervalllöpning runt planen i 2 dm snö stod på schemat.


Matte Eriksson var inte helt överaskande personen om utmärkte sig mest under löpningen. Imponerande av Eriksson som även sysslar med orientering att imponera så pass med tanke på att han spenderat helgen i ölens hemland "England". Säkra källor säger dock att Eriksson enbart drack två pints med öl under resan. Eriksson drack istället en irländsk cider som han ansåg vara "manlig". Med tanke på detta kanske det inte är så konstigt att han inte tappat så mycket under resan. Stört som Eriksson själv skulle sagt.

Enligt mina rapporter så var personen som var en stor besvikelse under löpningen självaste Wieselgren som nog ändå får ses som lagets stjärna då Bäckstedt inte närvarade på dagens träning. Weiselgren hängde inte alls med i de andras tempo och det ryktas om för mycket julmat och alkoholhaltiga drycker under uppehållet.
Vi får dock påpeka att mannen aldrig imponerat just på löpträningarna men vi vet alla hur mycket den mannen kan springa när det finns en boll i närheten. Jag brukar dra en jämförelse med Wieselgren och Manchester Uniteds mittfältsmotor Anderson, de är obefintiligt dåliga på alla löptester men när det finns en boll i närheten så springer de mest i laget.

Sundell visade även på löpträningen att det var rätt att utse honom till kapten, istället för att vila mellan löpningarna så lade han sin kraft på att pusha sina medspelare som hade det tufft. Med detta mogna beteende märks det att Sundell närmar sig 30-års krisen.


Efter löpningen begav sig återigen spelarna sig till Sporthallen för att spela lite tvåmål. Det vita laget bestod av  Larsson, Chrille , Pontus L, Jocke J, Jocke P, Ahl & Joel, det färgade av Holmgren, Wieselgren, Kim W, Matte, Jonte L, Kostas & Svanberg. Noterbart är att Johnny Lindqvist efter förra vecka demonträning inte fanns på plats. Lindqvist Facebook status "sick, spyr som fan" anses nog som en bra förklaring varför han missade träningen.


Målvakten Fredrik Holmgren gjorde en av säsongens bästa inneträningar och släppte inte in många mål, Holmgren bjöd även på flera kvalificerade räddningar. Det var stundtals väldigt bra spel på träningen men mot slutet så drogs tempot ner och många spelare slutade att jobba hem, vilket man kan förstå med tanke på löpningen innan.
Mattias Eriksson som imponerat på tidigare träningar och på löpningen var dock väldigt irriterad på sin egen träning "Är tjurig! Sämsta träningen någonsin!" har Eriksson skrivit på Facebook efter träningen.


Bevakning av Wieselgren


Wieselgren imponerade som sagt inte på löpningen men när det finns en boll i närheten vet vi alla vad Wieselgren är kapabel till. Han kan skjuta med bägge fötterna och gjorde även idag träningens mål. Han drev upp bollen från egen planhalva och drar på en riktig kanon som går stolpe in.
Mina källor bekräftar att Wieselgren idag presterade på en mycket hög nivå och inte lade ner någon som helst kraft på att gnälla på sina medspelare. Vi hoppas att Wieselgren fortsätter på denna väg för vi vet som sagt alla hur bra han är när han gör det han är bäst på (fotboll).

Vi vill även tacka Mr Red för hans inlägg och hoppas att vi inte upprört Experten & Mr Ex som verkar ha blivit skogstokiga om man ska tro deras senaste inlägg, vi kommer som sagt inte att avslöja några namn.

Jag vet att vi kanske låter tjatiga men vi kommer fortsätta uppmuntra er att följa oss via Twitter. Vi vet att det är väldigt få personer som har skaffat sig ett Twitter Account men det skulle vara bra om alla våra läsare gör det.
Förutom att följa oss så kan ni även följa professionella fotbollsspelare från era favoritklubbar. Om vi får tillräckligt många "followers" på Twitter så kommer vi att leverera liverapporter där igenom under tex Stegeborgscupen, träningsmatcherna och givetvis när serien drar igång. Registrera er på http://twitter.com/ och följ oss på http://twitter.com/BlackaBloggen.


Den nya samt den gamla kaptenen visar upp sina rätta jag!


/Mou


Gästblogg av Mr Red

Jag får börja med att säga att det är en ära att vara den första gästbloggaren någonsin på Blackabloggen. Jag har förhoppningar att få skriva mer gästkrönikor och vill därför vara anonym, hoppas ni respekterar detta.

När jag vaknade imorse trodde jag att detta skulle bli en dag likt alla dagar, väldigt fel skulle det visa sig. Vid lunchtid får jag ett sms av en god vän där personen talar om för mig att han fått en lånetelefon, inget märkvärdigt med det kan tyckas men när personen börjar läsa messan på mobilen i fråga så kan han läsa sig till namnet Wieselgren i flera av messen. Jag bestämmer mig genast för att träffa personen och tänker att detta kan bli en fin story till Blackabloggen och mina goda vänner Mou & Filosofen.

Efter att ha gått igenom flera sms så känns det glasklart att det är en skribent på ffkbloggen som även han lånat telefonen och texterna består av väldigt intressant information.

Det är bla en Torstorps spelare som har drömt att han har hamnat i en dispyt med sina gamla tränare och det hela slutade med att en av dem blev mördad.
Jag kan även efter att ha fått denna information bekräfta att ffkbloggen är en blogg som upprör, det är nämligen en person som har blivit rent ut sagt skogstokig över att blivit omnämnd på ett "nedvärderande" sätt. Personen i fråga tros ha konfronterat skribenten via telefon pga händelsen.

Föga förvånande är det även väldigt mycket snack om bloggkändisen Robin Wieselgren, det är påminnelser om att de måste skriva om Wieselgren i bloggen, de påpekar även att de verkligen älskar när Blackabloggen håller på och skriver om Wieselgren. "Haha magiskt. Sjukt härligt med allt hets om wieselgren :)" lyder ett sms.

Wiselgren verkar även uppröra dessa personer en del, personerna i fråga påpekar att Wieselgren har "facerapat" sin flickvän och skrivit att Älsklingen var kung i AT cupen och att hon hatar Finspång. Något som givetvis upprörde dessa personer.


Jag kan även bekräfta att jag med stor sannorlikhet vet identiteten på åtminstonde en av signaturerna Experten & Mr X efter att ha läst dessa sms.


Jag hoppas att ni har förståelse över att jag inte vill nämna några namn av respekt till personerna i fråga. Jag vill även tacka Mou & Filosofen för detta privilegium att vara den första att gästblogga här och jag hoppas att få skriva flera gånger.


Signerat Mr Red


Back in business

Eften en trevlig helg i London är jag nu tillbaka. Detta inlägg kommet egentligen inte handla om någonting utan är bara en förberedelse inför vad som komma skall under kvällen.
Givetvis kommer vi ge er en träningsrapport där vi går igenom träningen och rapporterar vilka som presterar bäst på årets första löpningspass. Vi har även planer på att fortsätta bevakningen av Wieselgren med "Bevakning av Wieselgren".


Men det är inte därför jag skriver detta inlägg. Vi kommer under kvällen att få ta del av våran första gästbloggare någonsin här på Blackabloggen. Personen i fråga har ännu inte kommit på något namn och vill än så länge vara anonym. Jag kan lova er att det är ett väldigt intressant och häpnadsväckande inlägg han kommer skriva då han kommit över information som jag tror personerna i fråga aldrig hade räknat med skulle komma ut.


Det är trevligt att vara tillbaka och glöm nu inte att titta in ikväll igen för att läsa om träningen och denna händelse som vi än så länge vill hålla hemlig. Vi kan även utlova lite trevliga bilder som kommer publiceras under kvällen.

/Mou

Träning i teknikhallen fredag 14 januari

Träning i teknikhallen 14 januari

 

Nu är det äntligen slutvalsat i teknikhallen och dags att börja använda hallen på det sätt den byggdes för – fotboll. I stort sätt hela Norrköpings fotbollsklubbar har slagits med näbbar och klor för att få tid i hallen. Skärblacka fick tid på fredagar 21.00. Personligen tycker jag att det var ett mycket smart drag av Johan & Jonny att lägga träningen på fredagskvällarna. På det vis kan man bota en del av de alkoholproblem som finns i klubben. Vi minns alla hur matchen mot Vånga borta var förra året. Många utav generation 91 lär ha varit mitt i en studentvecka dagen matchen spelades.  Matchen slutade 6-0 till Vånga och Wieselgren var rosenrasande under matchen och krävde flera gånger att få byta eftersom att han var ”skadad”.

 

Vi hoppas att detta drar ner på spritkonsumtionen hos samtliga och även förhindrar årskull 93 att börja halsa allt för mycket av de starkare dryckerna då de blir krog & körkortsmyndiga i år.  I dess rätta bemärkelse ett genidrag utav tränarstaben att lägga detta pass på fredagskvällarna!

 

Nu över till träningen. Grabbarna samlades 20.15 på IP för avresa mot Norrköping och Teknikhallen. När Skärblacka var ombytta och klara att inta planen uppenbarade sig det för Blackaspelarna att Assyriska hade tränat precis innan. Assyriska har enligt våra källor ryckt i ett par av Skärblackas mer etablerade spelare. Med Wieselgrens flytt till Norrköping i baktanken var det säkert många nervösa spelare som intog planen.

 

Det var första träningen på större ytor på flera månader och träningen var tämligen lugn. Lättare löpning som uppvärmning följt av matchspel med tre lag.

 

Det märktes att grabbarna tyckte det var roligt att få lira i teknikhallen där stora förebilder som Bamberg, Falk-Olander och ”Whassa” sparkat boll. Dock höll inte spelet någon vidare hög kvalité men det kan förklaras med att det var första träningen. Positivt var att många visade väldigt bra inställning och det lovar gott inför säsongen. Flera juniorer tog för sig, vilket är bra men den som imponerade mest på de som var i hallen var nyförvärvet Chrille Sundell. Han visade verkligen den inställning som man önskat sig av honom. Han dominerade i luften, han glidtacklade och var även uppe och högg på hörnor. Om vi skulle haft ett ”träningens spelare” pris skulle Sundell vara den självklara vinnaren. Sundell visade verkligen varför han blivit tilldelad kaptensbindeln. Strålande träning av Sundell! Dessutom gjorde Johan Lindmark comeback och lirade forward i ett utav lagen.  Han var lite ringrostig, men gjorde trots det ett bra jobb. Riktigt kul att Johan är tillbaka i träning!

 

Bevakning av Wieselgren

 

Wieselgren blandade och gav. Han dundrade ett in ett långskott som unge Simon Löfving inte kunde styra bort. Det han faller på är som vanligt det oändliga gnället på allt och alla. Vi får verkligen hoppas att han hämtar sig från besvikelsen över att inte ha vunnit årets spelare priset förra säsongen.

 

ä'

Träningens lirare! Chrille Sundell

 

Jag vill även be er att skänka en tanke till Mou som har tagit ledigt över helgen för att åka till London och titta på fotboll.

 

Ha en trevlig söndag och glöm inte att följa oss på twitter! http://twitter.com/BlackaBloggen

 

/ Filosofen


Silly Season 14/1

Är det som vi alla fruktat hela vintern på väg att hända?
Är Robin Wieselgren på väg att lämna Skärblacka?
Efter ett par lugna veckor där ryktena om Wieselgren lugnat ner sig tog idag ryktena fart på allvar.

Det var Robin själv som släppte bomben på Facebook där han berättade att han i slutet av månaden ska flytta till Norrköping, rykten började direkt florera hurvida detta har något med en övergång att göra.

Robin har varit ryktenas man i Östergötland under silly season och det har framförallt ryktas om en övergång till  Finspång, vi tolkar dock denna flytt som att Finspång inte längre är ett alternativ för Wieselgren.

De klubbar det framförallt pratas om för Wieselgren just nu är Sylvia, Sleipner och Smedby. Det ryktas om att Wieselgren har blivit erbjuden lägenheten i en såkallad "sign on bonus" Vi kan dock ännu inte bekräfta om det ligger någon sanning i dessa rykten men givetvis håller vi alla våra tummar att Wiselgren trots flytten kommer bli Skärblacka trogen.


Förövrigt så gör Skärblacka ikväll sin första träning i Nya Parkens teknikhall, Chrille Sundell sägs vara nervös för att kliva ut på samma spelyta som sin idol Kristoffer Arvhage har befunnit sig på.

Två Skärblacka spelare åker även till England imorgon, vi hoppas kunna få tag i dem efter deras resa för att få kommentarer om hur det var i fotbollens hemland.


Glöm inte att följa oss på Twitter, Blackabloggen heter vi. Om många följer oss så kommer vi när matcherna börjar spelas att köre liverapporter därifrån.
Har vi sett det sista av Wieselgren i Blackatröjan?

/ Mou


Upptaktsmöte samt träning

Då var tisdagens försäsongsmöte och träning avklarad och jag kommer nu sammanfatta vad som sades på mötet och skriva om lite händelser på träningen.
Det var väldigt länge sedan Skärblacka IF hade sådana höga förväntningar på sig inför en säsong och det har länge pratats om vad som egentligen skulle sägas på detta möte, vad hade tränarna för mål med säsongen? Hur skulle försäsongsträningen se ut? Vem skulle bli kapten?

 

I början av mötet så började tränarna prata om hur försäsongen kommer se ut.
Skärblacka IF kommer under försäsongen träna tre gånger, träningarna drar igång fullt nästa vecka.

 

·         Löpning/fys i Sporthallen

·         Vånga-Stallet

·         Teknikhallen

 

När detta var avverkat var det dags att summera föregående säsong, gå igenom årets trupp, framtida träningsläger, hemsida. Det bestämdes även att laget från och med nu kommer ha både ett spelarråd och en festgrupp.

Målet med kommande säsong är topp 3 sades det även på mötet, när Bäckstedt i slutet av mötet frågar det som alla väntat på, vem som ska bli kapten så kommer bomben att nyförvärvet Christian Sundell med fyra säsonger hos ärkerivalen Vånga kommer att bli kapten. Enligt mina källor sägs en viss Wieselgren ha blivit väldigt besviken över beslutet då han hade hoppats på att bli utnämnd efter Andreas Larssons avhopp efter säsongen. Undertecknad tycker trots Sundells förflutna i Vånga är den mest lämpade kaptenen i laget iår, han har mest rutin och är en förebild för både lagkamrater och ungdomar på plan. (Det kanske var pga detta han valdes framför Wieselgren?)


Träningen

Efter mötet var det dags för träning som jag tyvärr inte kunde medverka på, jag har dock fått rapporter från mina källor och ni ska givetvis få del av de mest anmärkningsvärda händelserna under träningen.

 

·         Sundells stenhårda spel och hans inställning

·         Wieselgrens drömmål

·         En påstådd dispyt mellan J.Johansson och Sundell

·         Orangea laget var ”odugliga”

 

Det första alla mina tre källor skrev om när de skulle beskriva träningen var hur bra Johnny Lindqvist var idag i målet. Direkt när jag hörde om detta försökte jag få tag i Lindqvist för att få en kommentar om träningen och lyckligtvis lyckades jag.
”Det är den bästa träningen jag gjort i mitt 20åriga liv. Jag var helt sjuk, räddade allt” säger Lindqvist innan han fortsätter med att tacka sina försvarare ”Jag vill även tacka försvararna i mitt lag som var så jävla dåliga idag, utan dem hade jag inte fått så många skott på mig och då hade jag inte kunnat rädda dem” Med sådana spektakulära och vågade uttalanden hoppas vi kunna få tag i Lindqvist för en längre intervju innan säsongen börjar.

 

Den 29/30 januari spelar Skärblacka Stegeborgscupen och vi kommer givetvis att rapportera både inför och efter, vi hoppas även att i dagarna få upp del 3 i våra intervjureportage med lagets nyförvärv.

 

Jag vill även upplysa er om att BlackaBloggen nu finns på Twitter. Sök bara på BlackaBloggen och lägg till oss så kommer ni få mer kortfattade uppdateringar om laget i form av ”Tweets”. http://twitter.com/#!/BlackaBloggen är adressen.

 

 

Lagets nyförvärv: Från vänster: Sebastian Svahn, Christian Sundell, Kim Wall, Mattias Eriksson, Kristian Svenberg, Joakim Johansson. Saknas gör Pontus Larsson.

 

Tack Jonny för bilden.

 

/Mou

 


Summering av säsongen 2010

Nytt år, nya möjligheter. Förra året är glömt och vi på Blacka-Bloggen ser nu med stor spänning fram emot 2011.

Till att börja med vill vi presentera klubbens senaste nyförvärv. Det är den 20-åriga offensiva mittfältaren Pontus Larsson som har bestämt sig att återvända till Skärblacka efter att ha prövat lyckan i Vånga under 2,5 säsong. Vi kommer givetvis försöka få tag i Larsson för kommentarer angående klubbytet.

I detta inlägg kommer vi se tillbaka och minnas de oförglömliga ögonblick vi fick uppleva under 2010. Vi kommer även dela ut årets spelare i en rad olika kategorier. Blacka ställer i år även upp i Stegeborgs berömda nattcup.   Vi måste ändå medge att det känns tryggt med Wieselgren i laget inför denna cup, då det förra året var fullt slagsmål på planen i finalen.

 

Utmärkelser säsongen 2010


Första halvan av säsongen 2010 var inte godkänd. Dåligt spel blandat med dåligt självförtroende gjorde att Skärblacka låg näst sist i tabellen inför sommaruppehållet med 11 poäng. J&J var av förklarliga skäl inte nöjda med hur det sett ut och gav inte grabbarna mycket ledigt. Stenhård träning under sommaren gjorde att Skärblacka gick in med nytt hopp och självförtroende till höstsäsongen. Den hårda träningen gav resultat och under höstsäsongen förlorade man endast en match, Innerstan borta.

 

Under säsongen fick vi som sagt uppleva en hel del oförglömliga händelser.


Årets spelare: Fredrik Holmgren
Kommentar: Var stabil under säsongen och räddade laget i flera matcher. Vånga hemma och Kurdiska borta är bland de bättre målvaktsinsatser vi på Blacka-Bloggen skådat. En annan stor anledning till att vi tilldelar Holmgren priset är hans imponerade psyke.


Årets genombrott: Jocke Poikela
Född 1994 och har redan slagit sig in i A-laget.  En riktig imponerande säsong av Poikela som visar en enorm potential och stor mognad i sitt spel.  Johan & Jonny lär ha fått en hel del samtal från Spanien och Italien men Poikela lär enligt ryktena inte ha några planer på att packa väskorna.

Årets rookie: Fredrik Fridström
Vem hade trott att hockeyspelaren Fridström skulle vara så bra som han var? Vann interna skytteligan och retade gallfeber på varenda mittback i Östergötland med sitt rivande spel och sin stora mun. Frippen går in 110 % i varje situation och är en sån där spelare varje tränare vill ha till sitt förfogande.


Årets Janne Tauer: Robin Wieselgren
Kriterier: Den ytterback som blivit mest uppsnurrad av sin motståndare under 90 minuter.
Vi som var på Grosvad IP den sjunde Maj 2010 vet vad jag pratar om.
Max Vs Wieselgren slutade i total knockoutseger för Max. Om man tycker Nani var överlägsen Chimbonda i Uniteds 7-1 seger mot Blackburn tidigare denna säsong kan man inte ha sett denna match. Att just Wieselgren tar hem detta pris tycker vi på bloggen är ett bevis på att även de bästa kan ha dåliga dagar på jobbet.

Årets Filmning: Fredrik Fridström
Fridstöms filmning mot Vånga IF gör att han vinner denna utmärkelse utan stor konkurrans. Jag tror ni alla har sett Gilardinos filmning mot Celitc i Champions League. Frippens filmning var identisk.


Årets bloggkändis: Robin Wieselgren
Behövs en motivering?

 

Händelser som vi alla minns från den gånga säsongen

·         Träningarna i stallet

·         Matchen mot Nyköping i Svenska Cupen

·         Himmel & Helvete på måndagar

·         PJs comeback

·         Holmgrens match mot Vånga hemma

·         Felix till Robin ”Hoppa upp då”

·         Bäckstedts comeback

·         När Joel trodde att han vunnit pris och gick fram


Händelser med Wieselgren inblandad som vi alla minns från den gånga säsongen

·         Wieselgren Vs Max

·         Wieselgren Vs Jeppe Johansson

·         Wieselgrens De Jong spark mot Åtvid

·         Wieselgrens ”skada” mot Vånga borta

·         Wieselgrens kändisskap i bloggvärlden

·         Wieselgrens match mot Innerstan hemma

·         Wieselgrens hemåtpass mot Vånga

·         Wieselgren Vs Finspångs-bloggen

 

Då var årets första inlägg klart och vi har nu fått med det vi minns bäst av säsongen 2010, om ni spelare tycker vi glömt nått så får ni gärna skriva det i gästboken.
På tisdag 11/1 är det dags för upptaksmöte med träning efter och vi kommer givetvis att ge er rapporter om mötet och träningen.

Det känns skönt att säsongen snart drar igång och vi ser fram emot att fortsätta med våra reportage om nyförvärven. Pontus Larsson, Joakim Johansson, Kim Wall och Kristian Svanberg är de som återstår och vi ska givetvis försöka få tag i dem alla.
Vi kommer även göra en spelarpresentation innan träningsmatcherna drar igång där vi går igenom lagets alla spelare.

 

BILDBOMB


Wieselgren mot Åtvidaberg Södra

 

Frippen mot Vånga

 

Jack som gjorde en strålande match i Svenska Cupen

 

Nyförvärvet Pontus Larsson

 

 

// Mou & Filosofen


RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson