Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför Stegeborgscupen

I helgen spelas den prestigefyllda futsal turneringen Stegeborgscupen som för många klubbar avslutar årets futsal-säsong. Skärblacka har som vi tidigare nämt hamnat i samma grupp som Åby 1, Loddby 1 samt Saltängen 2. Vi kommer i detta inlägg gå igenom vilket lag Skärblacka ställer upp med samt lite tankar om lagets motståndare i gruppen. Vi kommer även att utse våra favoriter samt vad ni åskådare ska hålla koll på.

Skärblacka
Blacka ställer upp med följande lag:
Fredrik Holmgren
Simon Löfving
Kim Wall
Chrille Sundell
Kristian Svanberg
Andreas Larsson
Robert Ahl
Jonte Lindgren
Pontus Strandberg
Pontus Larsson
Mattias Eriksson

Som ni ser så finns det varken någon Bäckstedt eller Wieselgren med i truppen och det är som ni förstår två riktigt stora avbräck. Bäckstedt dras fortfarande med en virussjukdom medan Wieselgrens hälsena inte håller för spel, han ska kolla upp det nästa vecka säger han själv. Att Skärblacka tar med sig två målvakter beror på att Holmgren stukade ett finger på fredagens träning. Han hoppas kunna spela men den unga Löfving har tagits med som en försiktighetsåtgärd. Pontus Strandberg sägs även vara tveksam till spel, föga överaskande är det återigen en skada som spökar för den unga pojken, denna gång är det knät.

Nog om skadorna och vi går nu in på det positiva. Skärblacka ställer upp med iallafall 8 friska spelare och jag tror man formerar laget på följande vis. Backar: Wall, A.Larsson, Svanberg & Sundell Anfallare: Ahl, Lindgren, Eriksson & P.Larsson. Pontus Strandbergs säger själv att det är 75 - 25 om han kommer kunna spela imorgon och om han hinner återhämta sig får vi antagligen se honom som forward. Förhoppningsvis får vi se ett väldigt revanchsuget Skärblacka IF efter fiaskot i Billerud cup, enligt en spelare så är de väldigt inställda på att visa att de är bättre än vad de visade i Billerud. Laget känns intressant och 5 av lagets nyförvärv kommer att delta. Pontus Larsson känns som en av få som kan göra det där lilla extra nu när Bäckstedt saknas och är det något jag tycker saknas i Skärblackas lag till denna cup så är det just sådana spelare. Trots att lagets två största affischnamn inte deltar så vet vi alla vilken högstanivå detta laget har vilket man stundtals visade i AT cupen.


Loddby
Loddby som kanske klassas som det bästa division 5 laget i futsalsammanhang var ingen motståndare Skärblacka önskat sig så här tidigt. Vi på Blackabloggen har dock kommit över information som säger att 4 spelare som var med i det vinnande laget i Billerud cup inte kommer delta på grund av oklara omständigheter, en av dessa 4 är lagkaptenen Jimmy Bäckmark. Det är än så länge osäkert om detta kommer bli Loddbys bästa lag.


Åby
Gruppens enda division 4 lag som även brukar vara duktiga inomhus. Imponerade stort för två år sedan i AT-cupen genom att ta sig ända fram till semifinal där man åkte ut mot Sylvia efter väldigt tveksamma domslut. Iår åkte man ur det andra gruppspelet likt Skärblacka om jag inte minns fel. Det ska dock sägas att de hade en ganska tuff lottning.


Saltängen
Min källa från Saltängen säger att det ännu inte är bestämt vilken grupp Saltängen kommer ställa upp med sitt bästa lag. Han vet inte heller hur lagen kommer vara uppbyggda, kommer de spela med ett toppat lag eller två jämna? Hur som helst påstår han att de kommer besegra Blacka vilket fall som helst, något jag personligen tvivlar på.

Vilka tror vi då kommer vinna?

Det känns väldigt svårt att utse en vinnare inför cupen. Åby, Söderköping, Syrianska, Hagahöjden & Azech känns på förhand som de kanske största favoriterna till att vinna. Man får ju självklart inte heller räkna bort de alltid underskattade Loddby. Skärblacka är en outsider men jag tror det blir för tufft med tanke på de avbräcken laget har.

Saker att hålla koll på under lördagen

  • Hur Blacka klarar sig utan Bäckstedt & Wieselgren

  • Hur presterar Pontus Larsson i sin comeback?

  • Har Söderköping lärt sig veta hut efter förra året?

  • Kommer Bäckstedt och kollar trots sin virussjukdom?


Förhoppningsvis får vi svar på alla dessa frågor imorgon och givetvis hoppas vi på att få återvända till Söderköping på söndag för att titta när Skärblacka spelar slutspel. Avslutningsvis vill jag uppmuntra alla som läser denna bloggen att läsa om hur Fernando Torres betett det senaste dygnet, ett prakt exempel på hur man inte ska bete sig som fotbollsspelare.


Vi kommer imorgon köra live via Twitter så se nu till att böja följa oss via http://twitter.com/BlackaBloggen
Förhoppningsvis får vi se denna gest många gånger under morgondagen

På återseende på söndag om Skärblacka tar sig vidare

/Mou

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson