Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

The miraculous comeback + lite me

Dåligt uppdaterat på den senaste tiden. Det har inte funnits motivation till att skriva när det egentligen funnits tid till det. Dessutom har bokstaven E på mitt tangentbord försvunnit efter ett vredesutrbrott vilket gör det hela ännu mer jobbigt.


Som jag antar att ni redan vet förlorade Skärblacka förra matchen mot Kisa med 3-1 på bortaplan. Kisa var inte alls så dåliga som man hade trott och även fast Skärblacka inte gjorde en katastrofalt dålig match är det pinsamt att förlora mot ligans såhär långt sämsta lag. Jag vet inte myckt om matchen och på hemsidan kan man läsa följande om matchen: Inställning?? Orkar inte skriva om Matchen...


På grund av den bristfälliga informationen utgår skorstenarna från Kisamatchen.

 

Den sista matchen innan uppehållet spelades ikväll mot Tallboda, även den matchen borta. Med femton minuter kvar låg Skärblacka under med 2-0 men man gav inte upp och helt osannolikt (nåja) lyckades man vända matchen till 2-3 efter mål av Kapten Larsson, Bäckstedt och Wieselgren.


Matchen var skit, Skärblacka spela skit och man hade gått tillbaka till "Långa bollar på Bäcksedt". I första halvlek gjorde Tallboda mål på friläge och 1-0 stod sig till halvtidsvilan. I andra halvlek ökade man på ledningen efter ett välplacerat skott utifrån letat sig in bakom dagens målvakt Jack Nordholm. Skitspelet fortsatte och det mesta var skit, även skitplanen var skit. Skärblacka hade svårt att rulla ut och tack vare skitplanen lär man ha tvingades slå långbollar istället. Sista 20 minutrarna lyckades Skärblacka skapa tryck mot Tallboda och 2-1 kom via straff som Larsson dunkade dit. I 80 kom kvitteringen av Bäckstedt som på ett inlägg volleysparkade in bollen och inte långt därefter slet sig Wazza fri från kanten och satte dit 2-3 som matchen sen slutade.

 

Tyvärr för vår nya tränare Micke P lyckades han inte låsa upp ”Comebackkungen” som kräver att man ligger under med 2-0 i halvtid. Ni som spelar Football Manager 2011 via Steam vet vad jag talar om.


Skorstensligan


Tre Skorstenar: Robin Wieselgren

Kom in i andra halvlek som en ny spelare och var i högsta grad med och förändrade matchbilden. Ingen var bra i första men i andra lyfte sig samtliga och Wieselgren var en som utmärkte sig. Satte 2-3 målet med.


Två Skorstenar: Joachim Poikela
Slog många bra bollar, sprang mycket och tog för sig i luftrummet trots att han stångades med höghus.


En Skorsten: Andreas Larsson
Däckades i första efter ett stenhårt skott i huvudet men kom tillbaka och fortsatte med sitt ovärderliga slit. Fixade även reduceringen.

 

Skorstensligan

8. Jochim Poikela
7. Andreas Larsson
6. Chrille Sundell
6. Kristian Svanberg
6. Fredrik Fridström
4. Mattias Eriksson
4. Robin Wieselgren
3. Jocke Johansson
3. Anton Bäckstedt
2. Jesper Helle
1. Kim Wall
1. Fredrik Holmgren

Halva säsongen är nu spelad och vi kan stolt meddela att Joachim Poikela leder skorstensligan i halvtid. Vi på Blackabloggen ska försöka komma på något bra pris att dela ut till Joachim för hans fina bedrift. Stort grattis Joachim önskar vi!

 


En ung Joachim tillsammans med kusinen John Poikela och Herr Löfving

 

Förhoppningsvis kan vi slänga upp en liten summering av Skärblackas säsong såhärt långt innan vi tar en OTROLIGT välförtjänt bloggsemester. Men jag vågar inte lova er något.

 

Övrig info: Delar av Blackabloggen avslöjades för ett par dagar sen på FFK-bloggen. Kan väll kontra med att säga att i detta skede är Mou ledare på ÖFF träningsläger tillsammans med Josef Gustavsson från FFK-bloggen samt den berömda Experten eller Poeten. Förhoppningsvis har han lite historier att dela med sig av när han kommer hem.

 

Blackabloggen


Inför: Kisa United-Skärblacka IF

Det är dags för säsongens längsta bortamatch, Kisa United. Vi hittar Kisa absoulut sist i tabellen med endast 1 ynka poäng på 10 matcher. Skärblacka har halkat ner till 9onde plats med 16 poäng. Men man har en del matcher tillgodo. Vinner man ikväll till exempel går man upp på sjätteplats och allt annat en än vinst idag är en katastrof.

I söndags ställdes matchen in pga av regn och spelas alltså idag (torsdag) 19.00 istället. Bäckstedt som i söndags var sjuk är nu frisk nog att delta på matchen. Jag tror Jonny och Micke har ett fullt lag att tillgå. Det enda frågetecknet är Sundell som i tisdags på träningen fick ett skott på axeln och klev av träningen. Om jag fattat rätt skulle han "testas" idag.

Det var länge sen Skärblacka spelade match och det gäller att inte ställa in skorna idag mot Kisa. Det ryktades lite på träningen i veckan att Kisa hade med spelare från deras "riktiga" lag i Div 3 eller 4 (osäker). Jag kan väll säga som såhär att jag utgår från att det lag Finspång hade mot Blacka bör vara bättre än det Kisa ställer upp med ikväll. Alltså betyder det om man bara får till spelet och rullar boll bör det inte vara några problem att plocka hem tre poäng.

Dessutom borde den otroligt långa bortaresan vara motivation nog.

Jag tror på följande XI:

------------Holmgren------------
Helle, Svanberg, Sundell, Wazza
---------Larsson, Matte-----------
---Bäckstedt, P.Larsson, Wall---
------------Frippen--------------Se till och vinn nu gubbar! Come on!

Blackabloggen

Skärblacka IF - Finspångs FK 5-0 (4-0)

Årets mest uppsnackade match blev inte spännande någonstans. Finspång hade om jag förstått det rätt 3 ordinarie i truppen och 5-0 var i underkant, det hade lika gärna kunnat blivit 10. Frippen gjorde samtliga mål i första halvlek och Jocke Poikela kom in och nickade in matchens sista mål efter en strålande hörna från Robin Wieselgren. Det var god stämmingen matchen igenom och lugnast av alla var nog Johansson samt Wieselgren. Jag beklagar att det dröjt så länge och att matchreferatet blir så kort men vi har helt enkelt inte haft tid.

Jag måste passa på att berömma FFKs vänsterback Gerson som tydligen är född 1996. Han gjorde sin första match i femman och plockade bort Anton Bäckstedt totalt under 90 minuter. Ett mycket stort framtidslöfte för FFK.

Förhoppningsvis för oss åskådares skull så har FFK bättre lag i returen och även då kommer vi givetvis liveblogga om möjligheter finns.

Tre Skorstenar: Fredrik Fridström
Gör fyra mål och avgör matchen på egen hand. Är nu uppe i 10 mål i serien än så länge, mycket viktig för Blackas anfallsspel.

Två skorstenar: Mattias Eriksson
Att han knappt tränat fotboll på flera månader märks verkligen inte av. Matte dominerade på mittfältet totalt och låg bakom det mesta i anfallsväg för Blacka, bra defensivt också.

En skorsten: Andreas Larsson
En klippa på mitten mot FFKs isländning, förlorar inte många närkamper och följde även bra med i djupled.

Skorstensligan

6. Jocke Poikela
6. Chrille Sundell
6. Kristian Svanberg
6. Andreas Larsson
6. Fredrik Fridström
4. Mattias Eriksson
3. Jocke Johansson
3. Anton Bäckstedt
2. Jesper Helle
1. Kim Wall
1. Fredrik Holmgren
1. Robin Wieselgren

Alltså fem personer i delad ledning när det återstår en match innan serien vänder. Det ska även påpekas att Matte Eriksson har fyra skorstenar efter enbart två matcher. Blacka möter i de två nästkommande omgångarna seriens förmodligen sämsta lag i Kisa och Tallboda och 6 poäng är ett måste om man ska kunna utmana i toppen.

Man kan även idag läsa på Blackas officiella hemsida att man fått en ny tränare. Johan lägger av på grund av tidsbrist och kommer i fortsättningen enbart att vara spelare. Mikael Pressfeldt är ny tränare och kommer framöver dela på jobbet med Jonny Larsson. "Pressa" var tidigare tränare i Kimstad men av olika anledningar tog Peter Lj över inför förra säsongen.

Blackabloggen

Försoningen

Det finns viktigare saker än fotboll, vänskap och försoningar. Som ni kanske vet så har den så kallade dispyten mellan Jeppe Johansson och Robin Wieselgren varit en stor snackis i hela Östergötland det senaste halvåret. Igår mötte man varandra för första gången på nästan ett år och jag tror nog de flesta blev besvikna på de uteblivna duellerna. Wieselgren sköt Johansson i huvudet med en volley efter ca 2 minuter men var snabbt framme för att be som ursäkt och roligare än så blev det inte.

Efter matchen gick flera Skärblackaspelare ut för att fira den underbara 5-0 segern mot sina rivaler från FFK i Norrköpings nattliv. Robin Wieselgren var på strålande humör och sa personligen att det var skönt att det inte hände något mellan han och Jeppe, han påpekade även att den där Johansson kanske inte är så tokig som person ändå.

Personligen tror jag att jag ser i syne när helt otroligt nog beskådar självaste Jeppe Johansson på en av stadens uteserveringar igår. Jag tror inte mina ögon och tar direkt upp telefonen för att leta reda på Wieselgren, det tar inte alls lång tid innan jag hittar honom och säger att han bara måste följa med. Sagt och gjort, jag drar med mig Robin mot Jeppe och deras blickar när de ser varann går ej beskriva med ord. De båda spelarna börjar garva för att sedan hålla en normal konversation där de talar om för varandra att de inte har något som helst emot den andre egentligen. Hela situationen är mycket komisk med tanke på snackat som varit och jag känner att jag måste föreviga detta ögonblick med en bild. Sagt och gjort, kamrean åkte upp och här har ni resultatet.Matchreferat kommer kanske senare under dagen men jag skulle tro att det blir imorgon. Jag vill även passa på att säga att vi precis som FFK hade besöksrekord igår. Mycket roligt att så många vill läsa bloggen och hoppas ni uppskattade livebloggandet, det kommer tillbaka minst en gång denna säsong.

Blackabloggen

Liveblogg: Skärblacka IF - Finspångs FK

SLUT. Matchen är slut och Blacka vinner konfortabelt. Jag gissade på 7-0 innan matchen och jag var inte jätte långt ifrån. Vi skriver lite mer om matchen senare, just nu hinner jag inte på grund av att batteriet dör.

90.
Sundell slår årets sämsta passning och det borde vara slut när som helst. Wieselgren bjöd även nyligen på en klack som självaste Messi varit nöjd med. Sigurdur drar till med ett isländskt vrål i 92e minuten så att det hörs enda till Reykavik.

88.
FFK skriker på straff efter att Svana fått bollen på handen? Domaren blåser hörna och det känns som ett korrekt domslut. Båda lagen spelar bara av matchen just nu och det bjuds inte på någon Tiki-Taka fotboll alá Barca om vi säger så.

86.
Svanberg ligger ner och slår i backen av smärta. FFK spelaren gick in hårt i duellen men träffade klart bollen. Svana är nu uppe och går haltande i mitten.

83.
Både Wieselgren och Johansson tycks vara livrädda för varandra. Så fort den andra närmar sig så väöjer de att släppa bollen, en stor besvikelse för oss som tittar som sett fram emot denna duell.

82.
Sigge kliver in som forward och vinner genast en duell mot Wieselgren. En FFK spelare tilldelas i situationen efter ett gult kort då han inte håller med domaren angående ett domslut.

80.
Vi har 16 % kvar av batteriet och det är på håret om det kommer hålla, om vi slutar rapportera så vet ni vad det beror på.

79.
John Ersätter en av matchens bästa spelare Matte Eriksson och tar platsen som offensiv mittfältare.

77.
Blackas defensiv är otroligt bra och man släpper inte till någonting. Ingenting vill sig för Bäckstedt idag, han tar sig förbi Gerson men när kapten Billström kommer så skjuter Bäckstedt tätt utanför, han ser mycket irriterad ut.

75.
5-0 Blacka genom Jocke Poikela som nyligen ersatte Ponta Larsson. Robin Wieselgren slår en perfekt hörna som Jocke nickar in helt omarkerad från ca 2 meter.

74.
FFKs nummer 20 blir avblåst i friläge efter att han medvetet tagit med bollen med handen, korrekt domslut och inget gnäll från FFKs spelare. Anton Bäckstedt ser mycket frustrerad ut.

71.
Kim Wall går ut och ersätts av Robert Ahl på vänsterkanten.

70.
Noterbart är att Tom Poikela har nummer 6 och att Anton har 8. Anton har tidigare uttryckt sig att om Tom tar åttan när han kommer tillbaka så kommer han bli tokig. Vilken tur att vi slipper se Anton tokig.

66.
Frippen har gått ut och jag har missat det helt, Tom kom in. Frippen som har haft feber inatt har alltså gjort 4 mål i denna match och kommer vara hela Blackas hjälte mycket länge.

65.
Det har nu gått 20 minuter och det har inte hänt någonting. Jag måste passa på att berömma domaren som hittils gjort en exemplarisk insats. Wieselgren orndar en frispark och slår igång den fort. Domaren blåser dock av spelet eftersom tre bollar befinner sig på plan samtidigt, vet ej om jag upplevt detta tidigare.

61.
Tom och Robert Ahl värmer upp, John och Jocke fortfarande kvar på bänken. Helle försöker göra en Erik Edman mot Liverpool från vänsterkanten men bollen går i burgaveln.

60.
Jag väljer efter en timmes spel att plocka fram ett citat som Man Unitedspelaren Patrice Evra gillar. Detta är pojkar mot män!

58.
Jeppe är nära att komma till ett bra läge men Wieselgren är snabbt framme och rensar ut bollen till hörna innan Johansson ens hunnit nudda bollen.

56.
Holmgren behöver en vattenflaska och Wieselgren börjar direkt styra och ställa "Låt John eller någon gå med en flaska till Fredda" skriker W mot bänken. Robban Ahl tar saken i egna händer och springer ner till Fredda med en flaska när spelet är avblåst. Han får berömm från Fidde Johansson från läktaren på grund av hans intiativ.

55.
Frippen bjuder nummer 18 på en riktig flygtur efter en patenterad hockeytackling. Domaren pratar länge med fyramålsskytten och till slut tilldelas han en varning för situationen.

53.
Patte Strand kläcker ur sig "Anton är värdelös" efter att han tappat bollen och sedan skyllt på domaren. Chrille Sundell skriker för allt han är värd att Anton ska fokusera på spelet och jobba hem istället för att gnälla. En riktig diva den där Bäckstedt.

51.
Mycket händelsefattig inledning av andra halvlek. FFK har kanske spelat upp sig något men ingen chans värd att rapportera.

48.
John och Jocke kommer tillbaka, de ser måttligt roade ut och sätter sig åter igen på bänken.

46.
Sigurdur har utgått för Finspång ser vi även nu.

Andra halvlek.
Inga byten i Blacka, Jonny ropar "Kom igen". Tompa Andersson skickade kusinerna John och Jocke från bänken för att gå och fylla på vatten. Ingen är förvånad.

SLUT på första halvlek.
Tappar vi detta vet jag inte vad jag gör. FFK är odugliga rakt igenom!

45+1.
4-0! Återigen är det Frippen. Matte vänder bort en gubbe och lyckas med en tå få bollen till Frippen som lägger in bollen.

45.
Sundell får ont efter en glidtackling me tar sig samman och fortsätter spela. Återstår att se om han fortsätter i andra halvlek då han haltar ganska rejält.

43.
Frippen blir frispelad och lyckas peta bollen förbi FFK:s målvakt och kan enkelt rukka in 3-0 i öppet mål. Mina damer och herrar, vi har en hattrick-hjälte på planen. Nu kännse det avgjort, men man har tappat ledningar förr.

41.
Anton kommer fri på högerkanten och skjuter ribba in tror vi, men bollen var aldrig över målinjen

39.
Långboll mot Fredda som en Finspångspelare nickar in i mål. huvuddomaren blåser mål men linjedomaren flaggar för frispark och HD ändrar sitt beslut till frisaprk för Blacka. Konstigt beslut.

37.
Ponta LArsson nickar en hörna i ribban, returen nickar Matte i stolpen. Nära 3-0 för Blacka! Kan f.ö tilläga att publiksiffran är en stor besvikelse! Tydligen prioriteras nattinnebandy och vitt vin med räkor före fotboll.

34.
Hutka har en egen stödgrupp på läktaren som uppmanar honom att möta bollen!

32.
Vi börjar känna igen Anton nu. Återigen taxi för FFK spelarna på vänsterkanten!

31.
Taxi för Gerson när Anton löper med bollen på högerkanten. En försvarare reder upp det och efterföljande hörna räddas av FFK målisen.

23.
Frippen missar öppet mål efter att Anton serverat honom. Ensamma mot en försvarare.

22.
Bäckstedt dribblar bort en gubbe på högerkanten och avlossar ett skott som går högt och långt utanför

21.
2-0 Blacka genom även denna gång Frippen. Han gör det han är bäst på, köttar till sig bollen mellan 2 FFK spelare och lägger bollen i mål trots att målvakten är på den. Jag måste förövrigt berömma firma Billstrlm, Gesons sammarbete mot Bäckstedt hittils, han kommer ingenstans.

20.
Helle missar öppet mål på returen efter Mattes skott, det kändes som solklar offside.

17.
1-0 Blacka efter en kollosal målvaktstavla. Helle slår en tämligen ofarlig långboll som går mott FFKs straffområde, backen kan enkelt nicka undan den men av någon anledning så skriker målvakten att han ska ta den. Sagt och gjort, backen släpper den och Frippen är först på bollen. Han skjuter mitt på men är först på returen och sätter enkelt bollen i öppet mål.

16.
Hittils har vi inte fått se någon riktig duell mellan Johansson och Wieselgren. Är det lugnet före stormen eller kommer de hålla sig lugna matchen ut? Matte Eriksson är Blackas hitils bästa spelare men han kommer ändå i skuggan av nummer 9 Geson som varit riktigt bra.

12.
Kapten Billström styr FFK på ett bra sätt och jag måste även säga att nummer 9, Geson? verkar vara riktigt duktig för sin ålder (född 1996). Han tog nyss bollen väldigt enkelt av Bäckstedt.

10.
Mycket nära 1-0 efter att Anton varit igenom, målvakten hann dock ut innan Bäckstedt hann avsluta. Det kändes som misstänkt offisde.

7.
Matchens bästa chans går till Frippen efter att han på ett strålande sätt tagit ner bollen på bröstet i fart. Volleyskottet gick tyvärr några dm efter. Ca 30 sek efter ser det helt klart ut som att Blacka ska ha straff när Kim Wall blir fälld. Robin Wieselgren skriker så det hörs över hela Blacka och t.o.m FFK-bloggen tycker att det är straff lät det som.

6.
FFK har tagit över lite och sstör Blacka via ett högt presspel. Spelar de ett för högt spel med denna press? Orkar de i 90?

4.
Matchens första hörna går till FFK efter att Svanberg haft ut bollen. Wieselgren markerar INTE Johansson. Hörnan blir resultatlös och Bäckstedt fixar sedan sin första frispark för dagen då FFKs spelare inte hinner med.

2.
Blacka börjar klart bäst och Frippen var tidigt mycket nära på att ta sig igenom. Wieselgren har redan hunnit med att däcka Johansson genom att skjuta bollen i huvudet på honom. Det ska dock nämnas att W snabbt var framma för att be om ursäkt.

Matchstart.
Larsson och Billa hälsar på varandra och lagen ställer upp. FFKs målvakt Berntsson är tydligen sjuk och någon veteran står i mål. Pajen skämtar glatt med Kim Wall när han promenerar över planen. Wieselgren och Johansson är nu ca 20 meter ifrån varandra. Det är väldigt lite folk här, en stor besvikelse.

Det är ca 20 minuter till avspark och äntligen har vi fått igång vårt internet. Man kan tro att det är högsommar i Skärblacka om man kollar på hur extremt fin IP Arena är. Man kan inget annat än att berömma Tommy Sundell för det enorma jobbet han gör med planen.

Skärblacka ställer upp med en ganska väntad elva, det är bara Ojje som vi gissade på som inte är med. Kim Wall tar hans plats till vänster och elvan ser där med ut som på följande vis.

Holmgren
Helle, Svanberg, Sundell, Wieselgren
Larsson, Eriksson
Bäckstedt, P.Larsson, Wall
Fridström

Bänken: Jocke.P, John.P, Ahla, Tom.P (Alltså 3 Poikela på bänken, intressant)

Brevid oss på "Billerud End" sitter våra kollegor från FFK-bloggen och ser väldigt laddade ut. Jeppe Johansson är på plats och vi har redan nu sett hur Wieselgren och han kollat ilsket på varandra. FFK ställer upp med ett isländskt vilddjur på det centrala mittfältet och rent utseendemässigt ser han livsfarlig ut om jag ska vara ärlig. Matte Eriksson, Ponta Larsson samt Ante Larsson måste helt klart spela fysiskt om de ska vinna kampen om mittfältet. Vi återkommer när lagen går in för det sista snacket.Alla från Finspång ska inte till IP Arena idag

Vi på Blackabloggen åkte till Finspång för att ta pulsen på stan, hur var stämmningen inför årets match egentligen? Till vår stora förvåning var det väldigt många som inte skulle till Skärblacka för att se matchen och deras anledningar. Nja, personligen vet jag inte om jag godkänner dem. Dock kanske man inte ska bli förvånad, vi var trots allt i Finspång...2,5 timmar till avspark på IP Arena. Det mobila bredbandet funkar perfekt och jag hoppas ni är laddade, det är vi.

Blackabloggen

FFKs uppladdning inför kvällens drabbning

På grund av de många avbräcken inför kvällens match kände tränare Pajen och Steffe att matchen mot Blacka kommer bli en omöjlig uppgift om man inte gör något extraordinärt. Efter en lång mejlkonversation "with the local lad" Tenik-Pata som är känd från P3 så kom tränarduon och Pata överens om att man skulle få köra uppladdningen inför matchen på Patas egna Lan hus i Finspång.

För er som inte vet det så är Teknik-Pata vad jag skulle kalla en typisk urtyp för en människa som kommer från Finspång. Han är "expert" på tekniska saker och har en förkärlek till spelet World of Warcraft. Pata har den senaste tiden gjort sig känd via radiokanalen P3 där han pratar med sin vän Linus.Lan huset har ännu inte öppnats för allmänheten så jag tror att det var ett smart drag av Steffe och Pajjen att låta sina spelare träffa sin stora förebild såhär dagen innan match. "Det är ju inte varje dag man får träffa på en sådan legend" sa någon. När frågan kom upp om det är särskilt smart att sitta och lana dagen före årets match så fick vi journalister följande svar på morgondagens presskonferans "Skämtar du? Jag har träffat alla Finspångsbor stora förebild, jag skulle kunna vara vaken i 48 timmar utan att äta något och ändå prestera över min förmåga."

Vad denna uppladdning har för påverkan på matchen är svårt att sia om men en sak är säkert, om man hade räknat bort FFKs chanser igår så bör man ta tillbaka sina ord. Att som Finspångsbo "Eggskalle" få en exklusiv sneak peak på Teknik-Patas Lan hus före alla andra samt spendera kvällen tillsammans med honom är svårt att toppa. Jag skulle kunna tänka mig att det vore desamma för tex Anton Bäckstedt att få träffa Steven Gerrard dagen före match, för Robin Wieselgren att få tips av sin förebild Patrice Evra eller för mittbacksbjässen Chrille Sundell att spendera kvällen före match med Kristoffer Arvhage.

Det är nu ca 8 timmar kvar till match och efter att ha läst detta hoppas jag verkligen att Blacka inte kommer underskatta Finspång. För er som inte kunde få nog av Finspångssonen Teknik-Pata så finns det flera klipp på Youtube där han b.la. spelar WoW.

Blackabloggen

Inför Skärblacka IF - Finspångs FK

Matchen vi väntat på sedan spelschemat släpptes i vintras är äntligen här. Skärblacka IF mot Finspångs FK, det blir inte mycket större i division fem sammanhang. Rivaliteten går väldigt långt bak i tiden och hatet var redan för 50 år sedan mycket stort då orternas raggare slogs mot varandra. Jag som är uppvuxen i Skärblacka lärde mig tidigt att det var ett måste att hata Finspång som ort och jag är ganska säker på att det är samma i Finspång med Skärblacka.

 

Om man tycker de senaste årens matcher mellan Blacka och FFK varit heta så är det ingenting mot morgondagens match. Lagets båda bloggar har snackat upp denna match i flera månader och det känns skönt att dagen D äntligen är här.

 

Finspångs FK

 

Finspång parkerar inför den tionde omgången på en tredjeplats med 17 poäng, man är endast en poäng bakom serieledande Rimforsa. Finspång är en mycket stark lagmaskin och alla spelare prioriterar laget före jaget. Man är efter Rimforsa det laget som släppt in minst mål i serien (9) stycken och man släpper väldigt sällan till onödiga chanser. Det ska även nämnas att man inte direkt är seriens målstarkaste lag, endast 14 mål gör att det enbart finns tre lag som har gjort mindre mål, Örtomta har tex gjort ett mål mer än FFK.

 

Till dagens match så har FFK väldigt många spelare borta av olika anledningar. Josef Gustafsson samt någon Martin som brukar spela på det centrala mittfältet är avstängda. Lägg även till skador och sjukdomar på startspelare som Ola Pynnönen & Oscar. Dennis Hallestig är osäker på grund av skada och mittbackarna Rebwar och Siegers tros missa matchen på grund av olika skador. Är jag inte helt fel ute så är detta FFKs tre ordinarie centrala mittfältare, ordinarie mittback samt vänsterback. Framförallt Josef Gustafsson kommer saknas då han enligt mig är en av seriens bästa spelare trots att han är född 1994.


Josef Gustafsson har dragit på sig tre varningar!

 

 

Trolig startelva enligt FFK-Bloggen

 

Anders Berntsson

Joakim Svensson - Rickard Johansson - Fredrik Billström - Gerson Silva

Jesper Johansson - Robin Gustafsson - Sigurdur Stockberg - Sebastian Skuja

Rasmus Sundkvist - David Henriksson

 

Trots att flera tongivande spelare saknas så får Blacka absolut inte underskatta Finspång. Man han seriens i särklass mest erfarna tränarduo i Steffe och Pajjen. Man har även en förmåga att på något underligt sätt alltid prestera lite för bra för sin egentliga nivå.

 

Skärblacka IF

 

Det har varit en mycket bra vecka för Skärblacka, Man spelade 1-1 mot serieledarna på bortaplan och man har även fått mycket viktiga spelare tillbaka inför denna match. Frippen spelade hårt tejpad senast mot Rimforsa och kommer även spela imorgon, Krille Svanberg är tillbaka efter en utlandsresa. Chrille Sundell som trodde han slitit av sitt korsband för två veckor sedan är även smått mirakulöst spelklar till morgondagens match. Knät är tydligen okej och Chrille tränade för fullt idag och kommer spela imorgon. Jag är väldigt glad inte bara för Blackas skull utan även för Chrille personligen då jag vet hur mycket detta betyder för honom. Joakim Johansson missar matchen på grund av jobb och jag tror heller inte Jonte Lindgren kommer att delta på grund av att han är mitt uppe i sin studentvecka.

 

He's back!

 

Skärblackas två huvudtränare har missat de två senaste matcherna på grund av jobb men åtminstone Jonny tros vara med imorgon under matchen. Med tanke på den skadefria truppen har Jonny ett väldigt dilemma när han ska ta ut truppen och framförallt mittfältet känns väldigt svårt att lista ut i förväg. Robin Wieselgren får förmodligen fortsatt förtroende som vänsterback och Svana och Sundell bildar efter sin frånvaro återigen Blackas mittlås. Helle kommer som vanligt spela högerback. Mittfältet känns lite krångligare och det enda som känns säkert är att Anton tar en ytterplats medan Ponta Larsson tar den offensiva mittfältsrollen. Två av Larsson, Jocke.P samt Matte Eriksson lär ta de defensiva mittfältsrollerna medan den återstående ytterplatsen står mellan Ojje, Ahla, Wall samt eventuellt Matte Eriksson om han nu inte spelar på mitten. Frippen kommer garanterat starta som forward.

 

Jag tror på följande startelva (Jag tycker inte, jag tror)

 

Holmgren

Helle, Svanberg, Sundell, Wieselgren

Larsson, Eriksson

Bäckstedt, P.Larsson, Nedell

Fridström

 

Personligen håller jag alla tummar i världen för att Jocke Poikela får starta då jag tycker han varit Blackas bästa spelare hittills under säsongen. Oavsett vilka spelare Jonny väljer så kommer Skärblacka starta med en väldigt stark elva som oavsett vad kommer vara favoriter när domaren blåser igång matchen.

 

Matchen

 

Med tanke på situationerna i de båda lagen så håller jag Skärblacka som skyhöga favoriter inför matchen. Dock är det ett derby och det är lätt att dra fram klyschan att inställningen betyder mer än kvalitet i ett derby. Med tanke på Finspångs manfall så måste Skärblacka verkligen våga rulla bollen på backen och våga vara det spelförande laget. Om jag inte är helt ute och cyklar så startar FFK med en mycket stor spelare som forward och man kommer troligtvis slå mycket långt på denna. Skärblacka får se upp med FFKs fasta situationer då de iår gjort flera mål på både hörna samt frispark, Skujas vänsterfot ska man akta sig för har jag hört.

 

En match i matchen är givetvis den som kommer utspela sig på Blackas vänsterkant. Robin Wieselgren kommer förmodligen spela vänsterback medan Jeppe Johansson kommer starta som högermittfältare. Denna kamp kan inte sluta med något annat än minst ett gult kort till någon av spelarna om ni frågar mig. Om Wieselgren enbart fokuserar på matchen och gör det han är bäst på (fotboll) så är jag övertygad om att han kommer gå segrande ur matchen.

 

Vs

 

Med tanke på informationen vi fått angående de båda lagen de senaste 24 timmarna håller jag Skärblacka som skyhöga favoriter. Finspång ställer upp med 3-4 riktigt ordinarie medan Blacka har fullt lag. Skärblacka har redan förlorat två derbyn och det vore en stor katastrof om det blev en tredje. Domaren som fått äran att döma årets match i Division fem heter Conny Örtegren och har genom åren dömt mycket fotboll i Östergötland. Han är bosatt i Norrköping enligt svff så inget lag kan skylla på något sådant.

 

Jag är ingen expert på mobila bredband men om jag lyckas fixa det till imorgon så kommer ni under matchen kunna följa Blackabloggens första liveblogg någonsin. Vi kommer befinna oss på IP Arena tidigt för att följa uppvärmningen och dela med oss av de olika startelvorna. Om vi nu mot all förmodan skulle misslyckas att ordna med internet så kommer vi givetvis köra via Twitter.

 

Matchen börjar som sagt 19:00 och man ska ha en mycket bra anledning om man inte befinner sig på IP Arena då. FFK-Bloggen hoppas på 500 i publiken och detta skulle väl vara rimligt sett till matchens betydelse. El Classico eller ett Merseyside derby är ingenting om man jämför med detta. Detta är Skärblacka IF – Finspångs FK.

 

Glöm inte att kika in på FFK-Bloggen där de skrivit både en införrapport samt lite roligt information om flera av Skärblackas spelare.

 

Blackabloggen


Inför Skärblacka IF - Finspångs FK (Intervju med Robin Wieselgren)

Vi på Blackabloggen är mycket stolta över att presentera den första intervjun med Robin Wieselgren sedan denna bloggcirkus drog igång på allvar i december. Jag valde att göra intervjun med inriktning på morgondagens match mot FFK men vi pratade även om bloggarna överlag. En sak kan jag lova er, denna intervju gör inte sugen mindre inför morgondagens match på IP Arena.


Det har talats om denna matchen mycket länge, hur laddad är du egentligen?

 

Grymt laddad. har sett fram emot denna match sedan spelschemat sattes. förmodligen årets match, iallafall för mig.

 

Denna bloggcirkus, hur har den påverkat dig som spelare?

 

Den har varit väldigt påfrestande, är inte direkt van att stå i rampljuset. väldigt mycket som har skrivits har ju självfallet inte varit sant och väldigt överdrivet. Men det har inte påverkat mig ett skit om jag ska vara ärlig. lite irriterande bitvis.

 

Vi på Blackabloggen har länge sett fram emot detta möte och framförallt matchen i matchen mellan dig och Johansson. Kan du kort dra bakgrundshistorien sen berätta vad du tycker om honom samt hur du ska göra för att vinna kampen?

 

Det var en incident förra året på IP, vet inte egentligen vad som hände men jag tror att jag slet rätt mycket i honom och gjorde en liten eftersläng när han tacklade mig, då fick han damp och sparka till mig. grymt taktiskt av mig eftersom vi gick upp till 3-3 då så jag borde få beröm för det hela. Vet inte ett dugg om honom eller hur han är privat, kan ju vara hur schysst som helst vid sidan av planen, men på planen är han lite störd. Lite som jag, hett temperament, dryg osv. Roligt att möta sånna spelare så får väl se vad jag ska hitta på, tror tyvärr att han kommer hålla sig i skinnet denna match. Så även jag!

 

Finspång har enligt deras blogg väldigt många tongivande spelare borta. B.l.a Josef Gustafsson som jag personligen tycker är deras absolut farligaste offensiva vapen. Hur ser du på dessa avbräck? Finns det risk för underskattning?

 

Absolut inte, om man räknar detta som ett derby ( vilket jag verkligen tycker att vi ska göra ) så är det vår tredje för denna säsong. Vi har förlorat dom två första så det finns inte en chans vi förlorar denna match. Kommer från en bra match borta mot Rimforsa så jag tror på vinst

 

Du spelade vänsterback senast mot Rimforsa och gjorde det enligt rapporter mycket bra. På vilken position vill du egentligen spela?

 

Spelar ingen som helst roll, bara jag startar är jag nöjd. Men visst vänsterback är ingenting ovant för mig och det känns naturligt att spela både där och till vänster på mittfältet. Har ju faktiskt spelat vänsterback sen jag kom upp i a-laget så det är där jag har spelat mest. Men vänsterback eller vänstermittfältare är same same för mig. Helst inte MC för där känner jag mig vilsen.

 

Jag måste bara fråga, hur mycket vill du sätta FFK på plats efter allt deras hets mot dig det senaste halvåret?

 

Självklart skulle det vara skönt att ta tre poäng, deras blogg har varit jävligt jobbig faktiskt, förstår inte varför dem har valt att rikta in sig på mig. Så att vinna mot dem skulle vara en bra revansch för mig

 

Avslutningsvis, vad slutar matchen och vilka gör mål?

 

Tror det blir en jämn match, mycket kamp, som vanligt mot finspång. Vi går dock vinnande ur matchen, 3-2 blir slutresultatet. Blackas mål görs av frippen x2 och anton. Finspångs av skuja och el capitano billström.

 

Tack för att du ville ställa upp på denna intervju Robin, lycka till imorgon.

 

Tack själva, nöjet var helt på min sida.

 

Detta var alltså vad självaste Robin Wieselgren hade att säga angående matchen imorgon, vi är mycket tacksamma att Robin ville ställa upp på denna intervjun. Imorgon någon gång på förmiddagen kommer en mycket detaljerad införrapport läggas ut på bloggen.

 

Blackabloggen

 

 


 

 


Inför Skärblacka IF - Finspångs FK (Intervjuer del 3)Det är nu dags för den förmodade sista delen i våra intervjuinlägg. Imorgon kommer en längre intervju med Robin Wieselgren och även en införrapport. Jag kan även meddela att enligt FFKbloggen så kommer Jeppe Johansson spela högerytter idag mot Syrianska. Behöver jag säga vem som spelade vänsterback för Skärblacka igår? Detta kan bli något utöver det vanliga.


Jesper Johansson (Finspångsspelare som förra året hade en dispyt med Wieselgren och blev därmed utvisad på IP Arena)

Vad tror du om matchen?

 

Jag tror det blir en jämn och tuff match, mkt kämpatag då det blivit mkt prestige mellan lagen, men bara kul det!

 

Vågar jag fråga om mannen vars efternamn börjar på W? Vad tycker du egentligen om honom?

 

haha, jag vet inte om jag vågar säga för mkt, får jag väl hälsenan avsparkad :) känner ju inte hans personligen, men på plan så är det ju ingen favorit direkt, jag brukar ju inte få rött kort allt för ofta, men han triggar upp humöret rejält :)

 

Vad slutar matchen och vilka gör mål?

 

Jag tror vi vinner med 2-1 , jag själv gör ett , och skuja avgör matchen på straff efter W tappat humöret och fällt någon av våra spelare.Simon Löfving (Juniorlagets målvakt som är mycket lovande)

Vad tror du om matchen?

 

Jag tror att finspång kommer ta tag i spelet i början,blacka kommer försöka hitta anton och jocke på kanterna för att komma på instick till frippen. resultatmässigt blir det 3-2 till skärblacka

 

Vad blir nyckeln för att Blacka ska vinna matchen?

 

Blacka måste våga rulla bollen, eftersom både de är snabba och tekniska bör bollarna komma längs marken emellan finsångs mittbackar och ytterbackar

 

Johan Andersson (Spelar i IFK och representerar Sveriges P-17 landslag, har Blacka som moderklubb)

 

Vad tror du om matchen?

i och med att det är derby så är det inte "kvalitén" på spelarna som kommer att avgöra matchen. Derby är alltid ett derby och då är det mycket vilja och kamp som kommer sättas på spel. det laget som vinner är det laget som har visat mest vilja och kamp i 90 minuter och det gäller även att kunna hålla sig kall och spela taktiskt så man inte går över gränsen liksom  de laget som vinner tror jag är det laget som visat mest som sagt. även om blacka på pappret kanske har ett litet starkare lag men dem har väll en hel del skador som kanske ställer till det och kommer dem igen efter dem 2 senaste bottennapp mot kimstad och syrianska. så jag tror blacka kommer ut mycket revansch sugna i detta derby och kommer ge allt för att ta den här viktiga vinsten.

Någon individuell spelare som måste kliva fram om Blacka ska vinna matchen?

jag tror att holmgren måste komma igång igen och prestera vad han egentligen kan. 11 mål på 2 matcher är inte nått bra facit och ett lag som siktar mot toppen måste alltid ha en bra målvakt att luta sig emot som gör dem där avgörande räddningarna när laget inte funkar som det ska göra. Sen då även den gamle skyttekungen anton bäckstedt har inte haft nån vidare säsong egentligen om man tittar på hans facit gentemot tidigare år. Han har inte alls kommit upp i sin kapacitet och för att blacka ska komma tillbaka till toppen så krävs det att anton börjar göra det han är bra på och det han ska göra, mål! Jag tror att om det börjar lossna för anton så kommer kommer blacka få ett rejält lyft och väldigt stor tillgång nu dem kommande matcherna. Anton har haft ett år i Bosna och han har lite mer erfarenhet än vad dem andra spelarna har vad som gäller tuffa matcher. så dem 2 måste kliva fram för att blacka ska komma igång

Vad slutar matchen och vilka gör mål?

tyvärr så tror jag finspång tar hem matchen, det blir en jämn match där finspång drar det längsta strået och vinner med 2-3. Blackas självförtroende är inte det bästa och jag tror att dem 2 senaste matcherna fortförande kommer sitta i huvudet. Målen i blacka görs av joachim poikela och "frippen"

 

Kim Wall (Skärblackas vänsterback som även spelar innebandy)

 

Vad tror du om matchen?

Jag tror att det kommer bli en tuff och jämn match. Finspång verkar vara riktigt starka bakåt.

Hur ser du på eran säsong hittills?

Vi startade riktigt bra med 3 raka segrar och hade rejält med självförtroende men sen åkte vi på ett par "skit förluster" kändes det som och en rejäl storförlust men krysset senast mot  Rimforsa kändes nog riktigt skönt hos alla.  

Har du sett FFK spela iår? Vad tycker du om dem?

Har bara sett matchen mot Vånga borta och då imponerade dom inte. Men dom ligger i topp och har dessutom inte släppt in nåt mål på hemmaplan så nåt bra måste dom gjort.

Vad slutar matchen och vilka gör mål?

2-1 vinner vi med, Anton gör 1 och Jocke P gör 1. Vill även säga att jag flertalet gånger har slagits med Pajen och Ante Åberg på jobbet dom senaste dagarna.. (Pajen är tränare för FFK och Ante Åberg spelare för er som inte visste det).

 

 

Vi på Blackabloggen vill tacka alla er som valde att ställa upp på dessa intervjuer. Glöm nu inte kika in i dagarna för att läsa mer inför matchen, ingen vill väl missa den första intervjun med Robin Wieselgren sedan denna bloggcirkus drog igång?

 

Blackabloggen


 

 


Rimforsa - Blacka 1-1 (1-0)

Blacka tog en viktig poäng mot serieledande Rimforsa på bortaplan och detta trots att man saknade många tongivande spelare. Mitbackarna Svana och Sundell var fortsatt borta medan även Kim Wall vaar avstängd. Anton Bäckstedt gjorde Blackas mål och är nu uppe på två mål de senaste tre matcherna (Jag skulle inte vilja stå i FFK backlinjes skor just nu). Ni får ta del av Jonnys matchreferat från hemsidan då vi tyvärr inte kunde närvara under matchen. Vi delar heller inte denna gång ut några skorstenar eftersom vi inte sett matchen men Matte Eriksson samt Ponta Larsson var de spelare som blev omnämnda på hemsidan iallafall.


1-1 med mersmak mot Rimforsa,jag kunde tyvärr inte vara med men jag hade telekontakt så mycket jag kunde och fick glädjande ord av Tommy och Tommy att grabbarna tar över mer och mer av matchen och att Rimforsa börjar gå på knäna..

 

Dom sa oxå att Anton har missat 2gånger så nästa gång blir det mål, Robin i stolpen Frippen ensam med Målvakt mm.

Efter Matchen ringer jag igen och får svaret jag redan visste 1-1 Anton B..

Även att grabbarna kämpa enda in i kaklet (matchslut)

Nu är det Finspång tur att möta Blacka på Tommy S Sköna Matta...

 

Nu ligger allt fokus på Fredagsmatchen mot FFK och jag tror inte jag är ensam om att se fram emot matchen. Mycket snart publiceras del 3 i intervjuerna där vi pratar med folk inför matchen.

 

 


Inför Skärblacka IF - Finspångs FK (Intervjuer del 2)
Hoppas ni har uppskattat intervjuerna vi tidigare publicerat. Nu fortsätter uppladdningen med tre nya personer med kopplingar till Skärblacka.


John Poikela (Skärblackas framtidshopp och kusin till Joachim Poikela)

 

Vad tror du om matchen?Tror det blir en tuff match, vi måste spela mycket bättre än vi gjorde mot syrianska om vi ska ta 3 poäng.


Första A-lagsmatchen för säsongen senast. Personligen tycker jag den borde kommit mycket tidigare, några kommentarer?


Det har varit en tuff konkurans i laget, självklart så hade jag velat bli uttagen tidigare men nu ska jag göra allt för att stanna i truppen. lite otur att jag blev sjuk nu bara när jag blev uttagen idag igen.

 

Jocke Poikela är egentligen den enda junioren som verkligen fått chansen iår. Vilka andra tror du redan nu skulle kunna gå in i seniortruppen på ett bra sätt?

 

finns många som skulle kunna spela i a-laget. tycker speciellt fame borde få chansen!

 

Vad slutar matchen och vilka gör mål?

 

3-1 till blacka, jocke p, frippen och bäckstedt


Jonte Ekeroth (Spelade förra året i Blacka och representerar nu Kimstad GoIF)


Vad tror du om matchen?

 

tror blacka vinner, köttmatch på hög nivå. dom borde vara grymt taggade efter den senaste förlusten. plus att finspång inte har varit bra nån match jag sett, vet att blacka har högre kvalitet.

 

Jag måste få fråga om matchen mot Blacka, tänkte du tanken att ni skulle vinna matchen när du ställde dig i målet efter Skärblackas 3-0 mål?

 

nae, inte direkt. vi fick ju en mardröms start utan dess like. tur att vi lyckades peta in ett mål innan halvtid, tror vi kände att vi hade en liten chans i det läget, sen bjöd ni ju in oss och backade hem. otroliga känslor gav matchen iaf.

 

Vad beror Blackas kris på? 3 inledande segrar har förvandlats till enbart 3 poäng på de senaste 5 matcherna.

 

ett par riktigt duktiga spelare har väl varit skadade om jag inte har fel, sen vet jag att ni har spelare som helt klart ska klara av jobbet. en förlust med 7-1 ser jag som brist på kompetens från tränarna.

 

Vem vinner matchen och vilka gör mål?

 

3-2 skärblacka, anton gör ett, jocke p. ett och wieselgren ett slutgiltigt för att visa äggen. har hört att han inte tycker om dom, frågan är om nån gör det.. finspångs mål är nåt riktigt turligt.

 

Fame Hägg (Spelar i Blackas juniorer och är enligt många tillräckligt bra för att spela i A-laget)

 

Vad tror du om matchen?

 

som det sett ut senaste matcherna för blacka har det ju inte gått så värst bra, så jag skulle tro att blacka slår bort för mycket boll som kommer vara till nytta för Finspång.

 

Vad tror du den så kallade krisen beror på egentligen?

 

Inge lagspel, och för mycket bort spelade bollar, samt konstiga uttagningar.

 

Personligen tycker jag det är konstigt att inte fler juniorer får vara med och spela då de enligt mig absolut håller rätt nivå, några kommentarer?

 

Just det jag menar, känns som klubben inte vill bryta div 5 trenden och spelar därför med sina ''rutinerade'' spelare och inte vågar använda sig av juniorer i klass med iaf div 5.

 

Vad slutar matchen och vilka gör målen?

 

Som jag ser det så tror jag 2-0 finspång. Johansson gör båda.

 

Ponta Strandberg (Blackas mest skadade spelare, son til FFK-tränaren Steffe Strandberg)

 

Vad tror du om matchen?

 

Formmässigt är FFK favoriter, men om blacka skärper till sig i defensiven och om anfallet med anton i spetsen kommer upp i normal standard ska vi kunna vinna. För kollar man spelare för spelare tycker jag vi har ett bättre lag

 

Din far är tränare i FFK, påverkar detta dig något inför matchen?

 

Bara att jag vill att vi ska vinna ännu mer, så man slipper höra hans tjat!

 

Har du någon inside information? Hur arg är egentligen Johansson?

 

Att det är lite ont blod mellan dom är ingen hemlighet! Ända sen han fick det där röda kortet har han velat han sin revansch, om det är med lekstuga eller med hårt spel återstår att se säger Steffe.

 

Vad slutar matchen och vilka gör mål?

 

2-1 blacka frippen x2 skuja x1

 

 

 

Det var dagens intervjuer och imorgon publiceras flera intressanta personers tankar angående årets match i division 5. Vi kommer även att skriva lite kort om kvällens match mot Rimforsa imorgon men fokus ligger på FFK matchen.

 

Blackabloggen

 


Inför Skärblacka IF - Finspångs FK (Intervjuer del 1)Vi på Blackabloggen kommer inför matchen att publicera korta intervjuer med personer som på olika sätt har med lagen att göra. Det kan vara Spelare från de båda lagen eller helt enkelt folk som har ett förflutet i Blacka eller rent av bara är vanliga supportrar. Vi kommer varje dag fram till matchen lägga upp ett par intervjuer och det hela avslutas med en stor intervju med Robin Wieselgren på torsdag kväll eller Fredag runt lunch.

Anton Bäckstedt (Skärblackas stora stjärna med ett förflutet i division 3)

Vad tror du om matchen?

 

tror inte på någon samba fotboll från något av lagen, utan det blir en match på vilja och fyfiskt spel men jag tror att vi har det lilla extra som krävs för att lyckas plocka 3 poäng


Du var stundtals briljant mot Kimstad, är den gamla Anton tillbaka?

 

nej inte riktigt men det känns mycket bättre, en match gör ingen spelare. jag kommer fortsätta jobba och jag är säker på att det kommer vända för både mig och laget. vi är inne i en negativ trend men det är bara hårt jobb och slit som kan vända. det är upp till oss själva


Wieselgren Vs Johansson, vem vinner matchen i matchen?

 

Jag tror på Wieselgren. Han är en riktigt bra spelare och kommer att vara grymt taggad till matchen på fredag. Jag tror absolut på Robin. Han kommer hjälpa oss vinna matchen!


Vad slutar matchen och vilka gör mål?

 

vi vinner med 2-1. Målen görs av Frippen x2


Finally Anton, can i borrow 10 quids?

 

No you can't!

 

Fredrik "Billa" Billström (Skriver på FFK-Bloggen och är även deras kapten)


Vad tror du om matchen?

Jag tror på en jämn tillställning med mycket kamp, skönspel är väl knappast något man bör förvänta sig. Anton Bäckstedt och Josef Gustafsson tror jag är två spelare som kan bli tungan på vågen för de båda lagen

 

Wieselgren Vs Johansson vem vinner matchen i matchen?

 

Wieselgren drog det längsta strået i förra kampen men Johansson var nog inte beredd på den energiske blacka-killen. Johansson har förberett sig både mentalt och fysiskt under hela försäsongen, därför måste jag framhålla Johansson.

 

Man måste bara fråga om Blackalegendarerna Steffe och Pajen, några kommentarer om detta radarpar

 

De känns som gjutna för varandra som ledare, Stefan är den som håller i rodret samtidigt som Pajen flikar in med visa experttips. Pajens roll är samtidigt att hålla koll på allt som Steffe glömmer. De är två underbara karaktärer som är guld värda för FFK.

 

Vad beror Blackas "kris" på? 3 inledande segrar har förvandlats till enbart 3 poäng på de senaste 5 matcherna.

 

Jag tror att det är lätt att få lite huvud för vissa spelare i laget, speciellt eftersom det är så många unga spelare i laget. Enligt mig är Blackas största kvalité att man är bra på att kämpa, börjar man då att tycka att man är alldeles för bra så tappar man mycket. Samtidigt hade Blacka ett enkelt spelschema i början så serien var nog ganska missvisande efter 3 omgångar.

 

Vad slutar matchen och vilka gör mål?

 

Som den store FFK: aren jag är kan jag inte göra annat än att framhålla oss. Jag tror att vi vinner med 3-2 efter en jämn tillställning och många gula kort. Anton Bäckstedt och Frippen gör varsitt. Johansson gör ett hat-trick.

Chrille Sundell (Lagets mittbacksklippa som för närvarande är skadad)

Vad tror du om matchen?

 

Efter det jag har sett av FFK i år så har jag inte blivit imponerad, men å andra sidan så har inte vi heller det i de senaste matcherna. Så jag förväntar mig en jämn och hård match . Det är ju prestige att möta FFK, den med mest vilja vinner fredagsmatchen.

 

Har du något att säga angående att ni släppt in 11 mål på två matcher utan dig och Svanberg? Inte ska väl två spelare göra så mycket skillnad?

 

Att släppa in 11 mål på 2 matcher är absolut inget bra. Det får inte rasa så mycket, sen om det beror på om vi två är borta vet jag ej, men vi har ju hållt ihop det jäkligt bra när vi har spelat . Min skada kom väldigt olägligt, plus att svana är utomlands.

 

Du har tränat med Wieselgren hela hösten, hur laddad är ha egentligen inför mötet med FFK och framförallt Jeppe Johansson?

 

Jag vet att det har varit mycket snack om det där , och jag tror robin är väldigt taggad inför matchen på fredag. Men jag vet vad robin kan och han kommer vinna duellen helt klart . Förresten vet jag knappt vem den där jeppe är.

 

Vad slutar matchen och vilka gör mål?

 

Blir tufft som sagt men vi vinner med 3-2, ponta, ojje och Jocke P

The Wag (Personen i fråga vill vara anonym)

Vad tror du om matchen?

 

jag tror att det kommer bli krig, bokstavligt talat

 

Vad blir matchavgörande?

 

jag tror frippen kommer lyckas få fram en straff

 

Vad slutar matchen och vilka gör mål?

 

matchen slutar 4-3 till blacka. jocke anton wall samt Larsson på straff.Detta var våra första fyra intervjuer och vi kan lova att det under den närmaste dagarna kommer dyka upp många fler. Jag kan även meddela att vi otroligt nog lyckats få tag i Jeppe Johansson för en intervju så kika in under de närmsta dagarna för att se vad en av matchens huvudrollsinnehavare har att säga. Hoppas ni uppskattar dessa intervjuer.

Blackabloggen

Syrianska, Rimforsa samt inför Finspång

Syrianska

Tyvärr har vi inte lyckats få tag i någon som kan skriva matchrapport från fredagens debackel mot Syrianska men jag ska ge er Facebook kommentarer från Robin Wieselgren efter matchen.

Robin Wieselgren

Helvete vad pinsamt, förlora med 7-1 är fan inte okej!

Vettefan, dom slog långt bakom våra backar hela tiden och ingen fattade det...

1-7 mot lag på undre halvan är absolut inte okej och kan inte enbart skyllas ifrån på Svanberg, Sundell och Fridströms frånvaro. Det egentligen enda positiva från matchen var att Ojje gjorde sitt första mål för Blacka och enligt rapporter var det dessutom riktigt snyggt.

Vi väljer att inte dela ut några skorstenar till denna match på grund av det pinsamma resultatet. Enligt tränarna var Robin Wieselgren bäst ska vi ändå tillägga.

Rimforsa

Imorgon så möter Skärblacka serieledande Rimforsa på bortaplan och just nu känns det inte som att mycket talar för Blacka. Mittbackarna Sundell och Svanberg missar även imorgon matchen och det är givetvis väldigt tunga avbräck. Laget har släppt in 11 mål på de två matcherna de inte deltagit, detta kan jämföras med de 6 målen de släppt in på lika många matcher när de båda funnits på plan. 5,5 insläppta vs 1 insläppt per match talar sitt tydliga språk. Frippen lär även han missa matchen imorgon på grund av fotledsskadan han ådrog sig mot Kimstad, vi hoppas han finns med på fredag.

Rimforsa har enbart släppt in 4 mål på 8 omgångar och leder serien på grund av sitt försvarspel. Jag har själv inte sett dem spela men de verkar vara ett lag som prioriterar defensiven före offensiven. Det är tex 5 lag som har gjort fler mål än Rimforsa. Skärblacka ska helt klart vara nöjda om man får med sig några poäng imorgon och förhoppningsvis finns även tränarna med vid sidan under denna match.

Tyvärr kommer vi inte heller denna gång kunna följa matchen live då vi åter igen anser att Sveriges landslag är mer intressant att kolla på.

Inför Finspång

Det är mindre än en vecka till årets viktigaste match och redan nu börjar vi ladda upp lite inför matchen. Jag tror inte jag beyöver dra bakgrundshistorien till detta men som det känns nu är det en av de mest prestigefyllda matcherna som spelats på P Arena på mycket länge. Vi kommer under de kommande dagarna publicera diverse texter samt givetvis intervjuer med några inblandade personer. Vi har stora förväntningar på att få tag i matchens huvudperson Robin Wieselgren som näst intill lovat att tala ut inför matchen. Kika in i Bloggen under de närmaste dagarna så kan nu följa allt uppsnack inför årets match i Östergötland.

Blackabloggen

INFÖR FC Syrianska - Skärblacka IF

Det är dags för en tuff bortamatch mot FC Syrianska. Vi finner syrianerna på 8:e plats med 8 poäng. Skärblacka har efter dröminledningen tillslut kommit ner på jorden och ligger på en 5:e plats med 12 poäng. Sju omgångar har spelats av serien och i topp finner vi Rimforsa, Finspång och Åtvidaberg. Det vankas toppmöte i Åtvidaberg ikväll med andra ord då Finspångs FK gästar. Förhandsfavoriterna Kurdiska ligger 9:a och har verkligen inte imponerat. Tänk om de skulle lägga energin på att spela istället för att gnälla på domare och hota motspelare…

 

Skärblacka måste rycka upp sig rejält efter det pinsamma poängtappet i förra matchen. En 3-0 ledning förvandlades till en förlust med 3-4 mot den värsta rivalen man kan tänka sig. Syrianska är vad jag har förstått underskattade och hemma på Stångebro sportfält ger de inte bort några poäng gratis. Till skillnad mot Kurdiska ska Syrianska lägga mer fokus på att spela fotboll, också det baserar jag på vad jag hört. Vi får väll bara hoppas att det inte blir en likande situation för domarna som det var mot Kurdiska.


Återigen har det vart katastrofalt dåligt med folk på träningarna, så det blir svårt att gissa någon startelva. Skärblacka dras även med skador på viktiga personer. Sundell är borta med skada på korsbandet, Frippen är fortfarande skadad sen förra matchen och Svanberg är utomlands. Matte tror jag är iväg på orientering om jag tolkat hans facebook korrekt.

Jag skulle lirat med följande start11 om alla dessa nu är tillgängliga:

Holmgren

Helle, Larsson, J.Lindmark, Wall
J.Poikela, Ju.Poikela
Ojje         P.Larsson       Wieselgren
Bäckstedt

Subs: Ahl, Lindgren, J.Johansson, Danne Johansson ev någon juniorback


Ojje har imponerat varenda gång han kommit in och förtjänar en startplats. Jag är osäker på hur mittfältet ska formeras om varken Jukka eller Danne kan medverka. Det blir alldeles för tunt där såvida man inte gör en rövare och sätter upp Kim som har en fin vänsterdoja och flyttar ner Wieselgren på vänsterbacken och in med Ahla eller Jocke på kanten. Den som lever får te sa kinesen.


Eftersom att matchen spelas i Linköping och samtidigt som Sverige möter Moldavien kommer inte bloggen ha några representanter på plats men vi ska se till att ni får en utförlig rapport ändå. Det blir isåfall på söndag eftersom att bloggen reser över till England på lördag för att se på England-Schweiz.

 

Vi på bloggen vill även passa på att gratulera lagkapten Andreas Larsson och Robert Ahl som idag fyller 20 år.


Liten update: Billa på FFK-bloggen länkade till ett helt fantastiskt klipp från Syrianska i Västerås. Det lär väll vara feststämning även på Stångebro ikväll. LÄNK


Blackabloggen


RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson