Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Grus träning i underbart väder

Att byta om i den legendariska baracken för första gången för säsongen är alltid lite extra. Seriepremiären ligger runt hörnet och snart byter man ut det tråkiga gruset mot gräs.

Vädret som en timme innan träningen verkade perfekt med lite duggregn förändrades snabbt till rena mardrömmen. Snöblandat regn och mycket vind är inte de perfekta förhållandena för fotboll men trots detta så befann sig 14 spelare på IP när träningen drog igång.Träningen inleddes med den klassiska övningen "3 lag, 2 håller boll och ett jagar". Man inledde med fria tillslag men efter en paus fick man enbart använda två tillslag på bollen. Man drog sedan fram målet och påbörjade en skottövning mot dagens målvakter Fredda och PJ. Övningen var ganska simpel och man spelade till en vägg och sedan sköt man, man inledde med uppvärmningsskott och gick sedan över till att köra max. Jesper Helle bjöd på ett mycket fint skott so letade sig rätt upp i krysset, ett flertal lobbmål gjordes också. Lite konstigt tycker jag personligen att man kör en sådan övning med så pass mycket vänta med tanke på vädret. Eftersom enbart en spelare i taget kan skjuta så blir det mycket vänta och av vad jag hört så var det många spelare som frös på grund av detta. Kanske bättre att köra dessa övningar när det är bättre väder? Det är aldrg bra att spelare fryser.

Efter skottövningen bjöds det på 6 mot 6 spel, det bjöds inte på något skönlir på den dyngsura grusplanen men enligt rapporter var Jocke Johansson den som utmärkte sig mest av utespelarna. Ingen kunde dock rå på Fredrik Holmgren som briljerade totalt med flertalet svettiga räddningar. Mycket tråkigt att Holmgren inte kan spela på söndag.


Den otroligt duktiga målvakten Fredrik Holmgren

Lagen under spelet såg ut på följande vis:

Kim                                   Fidde
Sundell                             Danne
Helle                                 Ahla
Jocke.J                            Ojje
Wieselgren                     Ponta.L
Felix                                 Frippen
Johnny                            Holmgren


Anton Bäckstedt kunde inte närvara på grund av jobb och sägs efter träningen ha sagt "Jag jobbar ju för fan. De ska vara glada att jag spelar i Blacka, det är ju inte direkt min nivå om man säger så".
Att jag jämförde Bäckstedt med Petter Northug i ett tidigare inlägg ångrar jag inte direkt idag. Bäckstedt är en man som alltid kommer med häpnadsväckande citat och man kan inget annat än att älska den mannens arrogans.

Bevakning av WieselgrenFrågorna var många inför dagens träning, skulle Wieselgren dyka upp? Om man dök upp, skulle han hålla låg profil med tanke på den långa träningsfrånvaron han haft? Efter över 20 dagars frånvaro dök äntligen Wieselgren upp. Föga överanskande så stod Wieselgren i centrum under dagens träning, det hela inleddes med att han blev skogstokig på en spelare efter en tackling och det fortsatte sedan i omklädningsrummet. På blackas officiella hemsida har man kunnat läsa att Wieselgrens nummer 17 saknas från matchdressen, Wieselgren fick idag reda på det och det blev ramaskri i baracken. Han sägs ha vägrat ställa upp på matchen på söndag om hans nummer inte återfinns och enligt rapporter så betedde han sig väldigt omoget. "Förstår inte vad han höll på med, inte tränat på 3 veckor så kommer han och tror att han är nått" Sades av en lagkamrat efter träningen, denne vill dock vara anonym. Vi har efter träningen försökt nå Wieselgren för kommentarer angående händelsen utan resultat.


Vi på Blackabloggen är hur som helst glada över att Wieselgren är tillbaka i träning. Det händer alltid något när Wieselgren är inblandad och det uppskattar vi bloggare som ni kanske vet.


Se till att gå och stötta IFK på söndag i den allsvenska återkomsten mot GAIS

Imorgon är det ingen träning pga IFKs premiär på söndag men vi kommer att publicera en inför-rapport angående mötet mot Skarphagen i Östgötacupen på söndag.

/Mou

Nästa nyförvärv är....

Ingen träning på två vardagar i rad, när hände detta senast? Under dessa två dagar har jag fått reda på att Skärblacka har gjort klart med ännu ett nyförvärv.

Det är John "Ojje" Nedell som skrev på för klubben i fredags efter träningen. Ojje har tidigare spelat i Åby IF i div 4 men har på grund av jobb i Stockholm tagit ett uppehåll från fotbollen innan han nu skrivit på för Blacka. Ojje är en ytter som kan spela både mittfältare och back, han är riktigt bra fysiskt och är helt klart ett namn för startelvan i år. Han är god vän med Ponta Larsson och Jack Nordholm och vi gissar på att det är dessa två som fått Ojje att välja Skärblacka.

Vi på Blackabloggen vill önska Ojje hjärtligt välkommen till Skärblacka och hoppas att han ska trivas.


Ojje i vitt under AT-cupen

Dagens ris går förövrigt till den ständigt lika virriga Anton Bäckstedt som skulle ge oss en rapport från träningen i fredags. Informationen Bäckstedt gav oss var väldigt bristfällig och jag nu fått reda på att han missade att Ojje skrev på för klubben gör inte saken bättre. Det är tur att Anton Bäckstedt som snackat upp sig så mycket under försäsongen är bättre på att spela fotboll än vad han är på att rapportera.

Imorgon kommer givetvis ett träningsinlägg och jag tror inte jag är ensam om att undra om Robin Wieselgren kommer dyka upp efter 2,5 veckas träningsuppehåll.

/Mou

Dagen träning 28/3

Det är måndag! och sedan två veckor tillbaka betyder måndagskvällar spinning för Skärblackas a-lag!

Man samlades på hälsobruket i Skärblacka för att dra igång med spinningen kl 20.30 nere i gymets källare.
Vissa var här för första gången, Holmgren som varit bortrest och sjuk gjorde sitt första spinningpass likaså var Fidde här för första gången. Tommy Sundell närvarande och satt och pressade i hydralikmaskinerna medan 16 blackagrabbar trampade sina pedaler så svetten rann i floder. Wieselgren lyste återigen med sin frånvaro...


Bäckstedt gjorde sitt andra spinningpass!

Riktigt bra kämpat av samtliga idag! Träningen imorgon är inställd! Sverige spelar EM-kval och majoriteten av laget beslutade att de ville se matchen. Jag tror varken spelare eller ledare grämer sig så mycket över en missad träning när ändå Sverige spelar match! Och det var som sagt riktigt bra jobbat så ni som var där förtjänar en dags vila

Nu ska jag avlsuta detta / El Shabazz

Är laget verkligen tillräckligt samspelt?

Jag är oroad. Imorgon söndag är det exakt en vecka kvar tills Skärblacka gör sin första tävlingsmatch för säsongen. Klockan 11:00 den 3e april möter Skärblacka Skarphagen i Östgötacupen på Sydvallen. Varför är jag då oroad?

Skärblacka IFs A-lag kommer kliva in till denna väldigt viktiga match med enbart två träningsmatcher i banen. Att de två lagen man mött har varit division sex lag med väldigt begränsade kvalitéer gör inte min oro direkt mindre heller. De två tänka genrepen mot Viken samt Ringarum snöade in förra veckan och tyvärr är det ingen annan match planerad innan man ska inviga årets Östgötacup. Laget har absolut imponerat mot både Lotorp och Gusum. Nyförvärven med Ponta Larsson och Jocke Johansson i spetsen har sett mycket giftiga ut i offensiven medan firma Svanberg, Larsson hållit ihop backlinjen på ett strålande sätt. Men faktum kvarstår, man kan omöjligt säga hur bra laget är efter dessa två matcher.

Motståndarna Skarphagen har hittills spelat tre träningsmatcher, man besegrade Jaguar med 6-3, man spelade 1-1 mot ett ordinarie? Bosna, man lyckades även förra veckan besegra ett b-betonat Hagahöjden med 3-1. Idag (söndag) möter man även TRIX i ett genrep inför matchen nästa helg. Givetvis är det svårt att bedöma de resultaten Skarphagen presterat på försäsongen men att laget har mött tuffare motståndare än Skärblacka är nog de flesta överens om. Joel Mohede som de flesta känner igen som en av femmans bästa spelare har inte deltagit i någon försäsongsmatch om jag förstår deras hemsida rätt. Om Skärblacka slipper "deras Anton Bäckstedt" så är det givetvis bra för oss. När man kollar kommentarerna på divisionfembloggen så tippar de flesta Skarphagen mellan plats 4-6 så det kommer helt klart bli en tuff match.

Jag hoppas verkligen att jag har fel gällande min oro och att laget har spelat ihop sig tillräckligt mycket på träningarna för att vara redo för säsongens första tävlingsmatch. Jag tror heller inte att jag är ensam om att sitta och gissa på startelvan till matchen. Jonny och Johan har en väldigt bred trupp och uttagningen på vissa positioner kommer vara knallhård med tanke på den konkurrens som finns.

/Mou

Dagens Träning 25/3

Igår kväll stapplade blackaspelarna ut från Primate Lounge med tunga ben. Ikväll kl 21 var det dags för träning igen. Medans resten av staden går ut och spenderar sina intjänade pengar på denna löne-fredag springer ett 15-tal blackaspelare runt och sparkar boll i Norrköpings teknikhall!En härlig skara blackaspelare hade samlats på teknikhallens konstgräs för en timmes träning. Det började givetvist som vanligt med uppvärmning, det kändes nog i de flestas kroppar efter gårdagens genomkörning på brottarmattan (bilder från brottningen finns att skåda på http://www.svenskalag.se/start.asp?teamID=4934).Vill med denna bild också passa på att gratulera Daniel Johansson på sin födelsedag!

Sedan väntade, som de flesta spelare vet om när det är träning i teknikhallen, tvålagsspel. Enligt vad jag hört så var tydligen provspelande Ojje en utav de bättre på dagens träning. Roligt att han tar för sig på träningarna och hoppas att han känner att Skärblacka kan vara rätt klubb för honom nästa säsong? Annars var det inget utöver det vanliga, Lindqvist gjorde sina TV-räddningar, Anton sina tvåfotare och allt rullade på som det ska en fredagskväll i Norrköpings teknikhall. Anton nämnde efter träningen att han gjorde en utav hans livs sämsta träningar idag, men tilläger ändå att han var bland bättre spelare på dagens träning- Eller sa han den bästa?
Hur som helst så sjunger det ju bara mer och mer självförtroende från denna människa ju närmare säsongspremiären kommer.

Bevakning av Wieselgren


Skulle Wieselgren återvända till dagens träning efter lång frånvaro? Både en vecka i Åre samt en veckas sjukdom! Eller håller suget på att försvinna från Wieselgren? eller ännu värre är en övergång pågång?

Till allas fasa dök inte mannen med sort M upp idag heller. Fortfarande sängliggande sägs det. Vi får hoppas att han tillfrisknar under helgen så vi kan få se Wieselgren tillbaka i träningen på spinning-cykeln på måndag. Vill ge ett tips till Wieselgren direkt från Prussiluskan "Ett barn ska snyta sig minst en gång i kvarten, det är lag på det" 


Det var allt av dagens rapport! Trevligt att se att Kimstadbloggen ska börja med spelarpresentationer, roligt att vi på blackabloggen kan vara till inspiration till era inlägg.

Tack och godnatt / El Shabazz


Dagens KM

Ingen hade egentligen någon aning om vad som väntade till dagens KM, ja förrutom ledarna då förstås. Men kl 19.30 stod förväntansfulla blackaspelare på IP och visste inte riktigt vad som väntade dem.. Vad skulle de möjligtvist tävla i såhär på en sen torsdagkväll?

Det var ingen korvätartävling som vi hade som förslag på bloggen tidigare. Dock så såg Leons personal ut att bli riktigt taggade när de såg att sju bilar stod uppradade på deras parkering, man hade denna plats som uppsammlingsplats för dem som kom direkt från staden.

Efter mycket om och men lyckas Johnny guida alla till rätt plats, Primate Lounge, detta gym/boxning/brottar lokal skulle alltså bli platsen för dagens KM... Man trodde säkert att det skulle bli just boxning som många gissat på..

Men istället träffar laget en riktig brottarkille vid namn Eddie. Killarna bytte om lite snabbt sedan förklarade Eddie att de har EN timme borttarfys framför sig!

Ska jag rabbla upp allt i detalj vad som skedde blir jag inte klar förren långt in på natten.. Kortfattat var det iaf en uppvärmning där kanske det mest intressanta var nackrullningen samt att stå på huvudet som jag så att i alla fall Danne J klarade av galant. Sedan var det ett gäng olika övningar där det inkluderade kullerbyttor, hålla emot son partner som springer, skottkärra med mycket mycket mera. Efter detta körde man en liten styrke varv där man inkluderade det man tränat på tidigare. Nu hade cirka 35 minuter av passet gått och då togs spyhinken fram...

Blacka grabbarna var riktigt slutkörda, Eddie körde riktigt hårt med dem! Nu skulle man två och två köra sju minuter tillsammans, först två minuter där man ska försöka få grepp om varandra, sedan vadhopp en minut på varje ben, tillbaka och köra 2 minuter i att försöka få grepp om varandra och sist roll-over alltså en hoppar över medan den andra rullar under den som hoppas osv... detta gjorde man även ett varv till.

Sist avslutade man med fys då man två och två körde övningar med varandra allt från ben till magmusklerna tränades.

Som bonus på det hela fick Danne J gå en match mot Eddie på slutet. Den skulle gå i 2x3 minuter och var i grekisk-romersk stil alltså inga grepp om benen eller använda benen var tillåtet.. Det började ganska lugnt, dock tog det inte lång tid innan vår stora starka björn flög runt som en vante på brottarmattan. Dock ska inte Danne ha något att skämmas över om han brottades mot en svensk mästare inom sporten.

Detta är alltså dagens träningsledare Eddie i aktion

Men vad var tävlingen med det hela? Publiken runt omkring dvs tränade+ det otroligt stora antal spelare som inte pallade med mer än hälften av passet röstade fram två stycken personer som gjorde bäst ifrån sig. Motiveringen var att det var dem som kämpade bäst och aldrig gav upp, dessa två var Frippen och Svanberg, stort grattis till ett par nya kalsonger.

Så vad säger man om träningen.. den var tufft, jobbig, varm, det var svettigt, killar som kramas, det var pust och stön men det var en bra inställning och bra träning och hoppas alla mår fördjävligt i kroppen imorgon =)
Jonny L hade med sig en splitter ny kamera så förvänta er mycket bilder från brottningen på www.svenskalag.se/skarblackaif

Då var KM nr 2 klart nu får vi se vad som väntar nästa gång? Det vet inte jag? det jag vet är i alla fall att imorgon är det träningen igen och självklart kommer det rapport från den!

Ville slutligen bara passa på att också tacka Eddie för hans pass idag och visa upp hans meritlista:

 • 2006: Brons i SM i brottning, Grek-romersk -84kg
 • 2007: Brons i SM i Lag-Fyrstads, Grek-romersk -96kg
 • 2007: Brons i Ores Grand Prix, Grek-romersk -96kg
 • 2007: Silver i Memorial Tournament of George Lurich, Grek-romersk -84kg
 • 2007: Guld i Turniej Barborkowy, Grek-romersk -96kg
 • 2008: Silver i SM i Lag-Fyrstads, Grek-romersk -84kg
 • 2009: Guld i SM i fristilsbrottning -96kg
 • 2010: Guld i SM i Submission Wrestling -91kg

På återseende / El-Hajj Malik El-Shabazz


Dagens KM

Ny, vild chansning, på vad som kommer på dagens KM!

Vi har fått in ett förslag på att det kan vara dags att bevisa vem som får i sig mest varmkorv?
Chansningen grundar på att alla ska samlas vid Leons Gatukök..
Väntar därmed en tävling om vem som kan trycka i sig flest korv på kortast tid?

Stämmer dock inte in på beskrivning så speciellt mycket men den kan ju också bara vara en vilseledning?


Vem vet, nån kanske har lyckats fått utslagna tänder utav denna fruktansvärda sport?Tackar för mig / El Shabazz

Dagens KM

Det finns dom som fortsätter i denna gren fast dom har fått axel bortslagen och alla tänder utslagna!

Några gissningar på vad det kan vara?


Anton Bäckstedt tror på boxning.

/Mou

En bild som garanterat lockar fram några skratt


Jack Nordholm, Fredrik Holmgren, Ante Larsson samt Robin Wieselgren våren 2008

/Mou

Träning tisdag 22/3

Det var väldigt dåligt med folk när man idag som vanligt började tisdagsträningen med att löpa. Man löpte ett ganska kort varv mot folkets hus och tillbaka. Vilka som låg i täten samt i botten har jag tyvärr inte lyckats ta reda på men jag antar att Ante Larsson var med i toppen medan PJ kom hopplöst sist.

Anton Bäckstedt och Chrille Sundell anslöt till laget efter löpningen, Anton hade arbetat medan Sundell hade varit i farten och köpt en MC. Även om de kom för sent så tror jag vi alla uppskattar att ha dem tillbaka. Holmgren, Wieselgren och Joel var inte heller idag närvarande, konstigt med tanke på hur lite skidåkning det blev för de två sista.

Jonny Larsson var sjuk idag och jag tror faktiskt vissa uppskattade detta då hans frånvaro innebar att fysen byttes ut mot futsal i en timme. Lättnaden var stor från många efter det extremt tunga spinningpasset igår. Under spelet bjöds det på flera fina mål från bl.a Jocke.P, Jocke. J, Ponta, Anton och Sundell. Laget med Orangea västar lyckades till slut vinna efter ett oturligt självmål av John Poikela. Annars var det bra fart på tvåmålet och som vanligt styrde och ställde Lindqvist i målet och trodde han var kung, men vi vet ju alla sanningen.

Bevakning av WieselgrenWieselgren sågs inte heller idag på träningen men flickvännens statusuppdatering "Min stackars älskling har blivit magsjuk" sägs vara anledningen till att Wieselgren uteblev idag. Vi kan även nu berätta att inom kort kommer en ny sång som skrivits om Wieselgren i Åre att presenteras.


Imorgon onsdag är det träningsledigt och på torsdag är det som vi tidigare sagt ingen träning heller då ett hemligt KM ska utspela sig på hemlig plats. Gissningarna har varit många och vi ser alla fram emot att få reda på vad det är spelarna ska tävla i.

/Mou

Måndagsspinning samt rapport från Åre

Ängtligen är jag hemma igen och redo för att skriva efter en veckas skidåkande i Åre. I slutet av inlägget får ni en rapport om vad som egentligen hände de 4 spelarna i Åre men vi börjar med ett klassiskt träningsinlägg.

Ca 13 pers hade samlats för dagens spinningpass. Några kom ganska sent så passet drog igång lite senare än planerat. Endast Anton Bäckstedt från Åregänget medverkade, Holmgren var sjuk och de andra helt spårlöst försvunna. När alla hade införskaffat sig vattenflaska samt handduk drog den ca 3 min långa uppvärmningen igång i relativt lågt tempo.

Sedan var det slut på det roliga. 35 minuter ren "tortyr" som min källa kallade det väntade nu för spelarna. Trots många trötta ben samt mycket gnäll tog sig alla igenom det stenhårda passet. Bäckstedt var enligt rapporter extra trött pga sin långa frånvaro. Inte helt ovanligt var det PJ som drog träningens kommentar då han efter ca 30 minuter började klaga på att hans sadel inte satt fast ordentligt. Detta tjat fortsatte under resterande del av passet men ingen tog direkt hans gnäll seriöst.

Förövrigt är torsdagens träning inställd pga ett hemligt KM.

Att Holmgren var sjuk på grund av den enorma mängd skidåkandet samt hans förkärlek till snörullning är väl inte så konstigt men vart var egentligen Wieselgren och Eklund?


ÅRE 2011

Efter en vecka där jag fått lära 4 Skärblackaspelare privat känner jag nu att jag kommer kunna utvecklas i mitt skrivande framöver. Jag har fått lite förklaringar till olika beteenden och jag har uppskattat denna resa något oerhört.

Innan resan hade spelarna kommit överens om att den person som gör den största "bloopern" under dagen kommer få ha på sig en Johnny Drama T-shirt på sig i backen dagen efter. Det första valet för Drama tröjan kändes ganska givet då Anton Bäckstedt glömde Ski Passet det första han gjort. Tisdagens val för den berömda tröjan blev Joel Eklund som stod för ungefär 30 vurper den första dagen.På tisdagskvällen stod Champions League fotboll på schemat. Man United beskådades på en lokal sportbar och Wieselgren hördes absolut mest av alla där inne med sina enorma och kanske lite överdrivna skrik?

Efter lite festande på tisdagskvällen var jag själv och målvakten Fredrik Holmgren de enda som pallrade sig upp på onsdagsmorgonen för lite skidåkning. De andra blev kallade lata jävlar och spenderade hela morgonen till sängs. Onsdagens Drama blev Holmgren efter att ha förstört 2 plattor med "Bärtzz". De andra pallrade sig upp efter lunch och kunde iallafall njuta av det strålande vädret i några timmar innan dagen var slut.På torsdagen bjöds det på after ski på bygget och det nya favoritbandet Marmeladorkestern, att de inledde spelningen med Soul Sister gjorde inte saken sämre. På kvällen väntade fest och för vissa blev det hårdare än för andra.

Wieselgren, Bäckstedt och Joel spenderade återigen morgonen till sängs. Bäckstedt och Wieselgren tog sig upp och deltog i eftermiddagsåket medan Joel var spenderade dagen i sängen. Efter åkningen väntade återigen after ski och hela gänget var samlade med undantag för Joel som stannade hemma.Lördagen var sista dagen och det bjöds på en väckning av rang signerat Mou och Holmgren. Vi lyckades få upp Bäckstedt men Wieselgren och Eklund var omöjliga så vi gav upp. Kvällen spenderades först på after skin sedan på Byggets nattklubb och det var en väldigt lyckad sista kväll.

Bjuder på lite citat från resan

 • SHHHHHCCCOOOO
 • You don't score, until you score!
 • Där har vi skidorna
 • Yes
 • Tjenare
 • Fredda, du kan gå så avslutar jag detta
 • Vem är Janne Josefsson

Måste även bjuda på lite roliga händelser från tågresan dit. Vi körde en tävling för att få tiden att gå snabbare och det gick ut på att komma på Premier League spelare. Säger jag Drogba så ska nästa person säga någon på A. Det komiska inträffade när turen kom till Anton Bäckstedt och han skulle säga någon på bokstaven G. Efter cirka 5 minuters betänketid gav Bäckstedt upp. Det komiska är att Antons favoritspelare heter Steven Gerrard.

Jag kan även bekräfta att spelarnas geografikunskaper är helt katastrofala. Nästa tävling gick ut på att komma på huvudstäder, vilken ordning spelade absolut ingen roll. Joel började första rundan med att dra till med det väldigt kloka svaret "Istanbul". Ganska imponerande att svara fel i första rundan med tanke på hur många huvudstäder det finns i världen ändå.. Efter några runder drog Wieselgren till med det ännu mer genialiska svaret "Melbourne". Bäckstedt fick hjärnsläpp och det var nu en kamp mellan mig själv och Holmgren. Men efter några minuter kom Holmgren fram till svaret "Montreal" och segern var därmed ett faktum för undertecknad.


Beklagar om det blev lite rörigt men jag hade ju lovat en rapport från Åre, imorgon tisdag är jag tillbaka på allvar och presenterar en rykande färsk träningsrapport.

Mer bilder finns att beskåda på Anton Bäckstedts Facebook

/Mou

MATCH INSTÄLLD (uppdaterad)

Matchen idag är inställd på grund av all jävla snö som kom igår och matchen imorgon riskerar att ställas in den med. Väldigt trist med tanke på att Blacka äntligen skulle få ställas mot bra motstånd, Ringarum med en hel del gamla kompisar till Anton Bäckstedt från hans tid i Bosna i laget, och Valdermarsvik som spelar i division IV. Väderrapporterna säger att det ska bli 6-7 minusgrader inatt och då lär det ju inte bli någon match imorgon heller, tyvärr. Det är ju som vanligt i Sverige, just när man tror att våren ska slå ut på riktigt börjar det snöa igen. Förra året var det snö ända in i April, så egentligen är det väll ingen överaskning.

 

Träningen igår bestod av uppvärmning och match på helplan 9-9. Det var lite delade meningar om upplägget. En del i laget föredrar mindre spelplan medan andra tycker det är bra med helplan.

 


Kort inlägg idag, men jag är är ju lite bitter  …

---

Bekräftat att matchen söndag 11.00 mot Valdermarsvik också är inställd

/ F

Träning torsdag 17/3 2011

I tisdags hann jag inte uppdatera bloggen vilket jag ber om ursäkt för, men träningen bestod av 7 set intervaller på gruset (Löpa 60 sekunder, vila 45, löpa 30, vila 15, löpa 15, sen vila 30 = Ett set) följt av fysträning inomhus.


Nu till dagens träning. Till spelarnas stora glädje var dagens träning ganska lugn, med tanke på att det var spinningtortyr i måndags, en aning mildare på tisdagen samt två matcher i helgen. Med andra ord var det endast onsdagen som var fri från fotboll. Träningen bestod av uppspel, lite småspel i straffområdet 1-1, 2-2 och 4-3 osv och ”allt möjligt Johan sa”. Det tränades en hel del på saker som är tänkt att användas när serien drar igång i slutet av april. Under träningen var det ingen speciell som utmärkte sig, alla var väll antagligen slutkörda sen i måndags och tisdags. Skönt att kapten Sundell är tillbaka i träning efter sin skada!


Som jag nämnde är det två matcher i helgen. På lördag 17.00 möter Skärblacka Ringarum med Anton Bäckstedts Big Brother kompis Muffe på sidlinjen på Sydvallen på den något osexiga tiden 17.00. Det lär ju uppröra en del utav lagets Premier League fanatiker, de vars lag som fortfarande har något att spela för. På söndag spelas matchen 11.00, också det på Sydvallen. Detta innebär att det blir en s.k vit helg för samtliga i laget såvida man inte har svart bälte i återhämtning efter en utekväll. Då kanske det kan tolereras att en öl eller två slinker ner efter träningen imorgon.


Fullt upp under veckan för samtliga på bilden, nästan!

 

Bevakning av Wieselgren

Kreka är fortfarande i Åre, och jag har inte hört att han gjort sig mer sen sist jag skrev, men Mou har säkert en hel del grejjer att dela med sig av när han är tillbaka från resan.

 


De som närvarade på dagens träning var:

Kim
Ahl
Sundell
Danne
Svanberg
Larsson
Jonte Lindgren
Helle
Felix
Jocke J
Lindqvist
Frippen

/ Filosofen

Dagens träning – Spinning 14/3 2011

 

I lördags vann man mot Gusum med 6-0 och nu ikväll var det dags för årets första spinningpass på Hälsobruket. Det var sedan tidigare känt att Wieselgren, Bäckstedt, Joel och Holmgren åkt till Åre för lite skidåkning och röj. Trots det hade det varit önskvärt med lite större uppslutning till passet.


De elva tappra krigarna som tog sig ner till hälsobruket var:

Sundell
Ponta Larsson
Danne
Svanberg
Jonte
Larsson
Ahl
Kim
Lindqvist
Ponta
Felix

 

Passledaren Leif ska ha kört hårt med laget hela timmen och alla var ”aströtta”. Sundell som varit borta från träning i ett par veckor såg väldigt sliten ut men Jonte Lindgren och Svanberg trädde fram och visade hur det skulle gå till.


Den pigge och den trötte

 

Mitt i cyklingen började Genom eld och vatten av Sarek dunka från högtalarna och skrattandes sjöng laget med medan Leif fortsatte med tortyren. Kul att man kan skratta sig genom de värsta smärtorna.

 

 

Bevakning av Wieselgren

Wieselgren är i Åre och medverkade med andra ord inte på kvällens pass. Enligt Mou har han gjort bort sig ändå när han spillde ut sin öl på tåget. Detta fick (av bilderna jag sett att döma) folk att utrymma området i närheten. Trist med dessa snefyllor hela tiden...

 

Som ni säkert har läst har Mou tagit bloggningen av laget ett steg längre och följt med Joel, Bäckstedt, Wieselgren och Holmgren upp till Åre i en vecka. När han är tillbaka är jag övertygad om att han har en hel del information att dela med sig av.


Till resan hade gänget specialbeställt en tröja med Johnny Goes Bananas på bröstet och Johnny Drama 10 på ryggen. Tanken är att ifall någon gör bort sig ska han ha på sig tröjan. Nu tror ni ju såklart att det är Wieselgren som blev förste man att dra på sig tröjan, men inte. Anton Bäckstedt kom på halvvägs till Norrköping att han glömt sitt skipass och blev den lyckligt lottade att under första dagen göra reklam för Johnny Drama i Åre.

/ Filosofen

Skärblacka IF - Gusum IF 6-0 (5-0)

Det var matchen med stort M, nej vem lurar jag egentligen? Skärblacka mötte Gusum på den mindre charmiga tiden 09.00 på Sydvallen och det var precis som förra helgen väldigt kallt. Skärblacka ställde precis som föregående vecka upp med en 4-2-3-1 uppställning som såg ut som följande från Höger. Holmgren, Helle, Larsson, Svanberg, Eklund, Wieselgren, Lellep, Lindgren, P.Larsson, J.Johansson, Fridström. Bänken bestod av juniorer i form av Poikela x 2, Flemgård, D.Larsson & nyförvärvet Pontus Enström från Kimstad.

Första halvlek
Redan efter 5 minuters spel såg man vilken enorm klasskillnad det var mellan de båda lagen. Skärblacka var bättre på alla positioner och det börjades redan snackas om tvåsiffrigt vid sidan av. Första halvlekens absolut bästa spelare var liksom sist trequartistan Pontus Larsson som själv gjorde 2 mål och spelade fram till 2 i första halvlek. Precis som mot Lotorp så var det nyförvärven Ponta Larsson och Jocke Johansson som gjorde de två första målen i exakt samma ordning. Pontas efter ett mycket fint inlägg av Jonte Lindgren och Jocke efter att ha visat upp ett enormt spelsinne samt teknik. Frippen gjorde 3-0 på ett friläge efter en strålande boll från Ponta Larsson. Efter 3-0 målet var det dags för Gusums målvakt att ha show. Han missade bollen på två utrusningar så att Ponta Larsson samt Jonte Lindgren enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål. Målvakten klagade enormt mycket på solen i de båda situationerna men det är hur som helst ingen ursäkt för två sådana kollosala misstag.

Andra Halvlek
Pontus Enström ersatte Joel Eklund direkt i paus pga en skada? annars var det exakt samma elva som klev ut i andra halvlek. Det syntes direkt att Blacka hade svårt att koncentrera sig på grund av att matchen redan var avgjort. Alla försökte slå de avgörande passningarna och göra den extra onödiga dribblingen istället för att spela enkelt. Ponta Larsson gjorde sitt tredje mål för dagen relativt tidigt i andra halvlek men sen blev det inget mer. Flemgård klev in som mittback, John Poikela som högerytter, Jocke Poikela som innermittfältare samt Danne Larsson som vänsterback då Enström skadade foten? i slutet. Jag tycker alla skötte sig strålande och fllera av dessa spelare har stor chans på A-lagsfotboll i sommar.
Wieselgren gjorde en väldigt bra match men jag är orolig över att denna mediahysteri blivit för mycket. Robin Wieselgren har som vi alla ett väldigt bra självförtroende men ibland undrar jag om det inte är för bra. I andra halvlek tror jag inte Wieselgren slår en enda enkel passning, han ska alltid slå de avgörande med hans briljanta vänsterfot. Många blir som vi alla vet lysande bollar medan han tyvärr även slår bort mycket. Wieselgren måste lära sig att variera sitt spel om han ska få ut fullt av sin potential. Fredda Holmgren i målet måste även nämnas som jag tror gjorde en räddning på hela matchen.

Jonny Larsson var efter matchen nöjd men han hävdade bestämt att det inte var någon riktig värdemätare att möta Gusum och att man inte ska dra för stora växlar av matchen. - Nästa vecka mot Ringarum kan vi se hur det ser ut på riktigt, sa Jonny efter matchen.

3 Skorstenar: Pontus Larsson
För andra matchen i rad blir Ponta utsedd till matchens lirare, gör man 3 mål och 2 assist är det enligt mig inget snack. Han var även mycket bra med i spelet och visade flera gånger upp sin teknik via fina dribblingar samt genialiska passningar.

2 Skorstenar: Robin Wieselgren
Trots att han slår bort en del väger det briljanta han uträttar på en fotbollsplan upp idag. Han ligger bakom flera av målen genom sina pressade krossbollar alá Scholes och gör det även bra i defensiven.

1 Skorsten: Joakim Johansson
Jocke kommer även han med på listan för andra matchen i rad. Jocke gör ett mycket snyggt mål och är delaktig i mycket som händer. Roligt att han fått en sådan bra start på säsongen.

Andra som förtjänar att nämnas

Svanberg, Larsson, Lindgren, Fridström

Skorstensligan: Försäsong
6. Pontus Larsson
3. Joakim Johansson
2. Robin Wieselgren
1. Kim WallMatchens lirare för andra matchen irad, Pontus Larsson

Jag tar som jag nämnde igår nu en veckas semester och lämnar bloggen helt åt min kollega Filosofen som jag hoppas ska göra ett bra jobb. Jag ska givetvis försöka skriva något från Åre om vad som hände med de 4 Blackaspelarna.

/Mou

Fredagsträning samt en väldigt kort införrapport

Av någon konstig anledning har inte min kollega Shabazz publicerat gårdagens träningsinlägg som han lovat göra under dagen. Jag konfronterade honom förut man han skyller på att han glömt. Givetvis blir jag besviken när vi välkomnat honom till den innersta kretsen av Blackabloggen och han rentav pissar oss rätt i ansiktet. Ska försöka koppla bort min ilska mot min kollega när jag ska bjuda på dagens träningsrapport.

Första halvlek på Vånga-Kimstad blev uppvärmningen inför dagens träning. Matchen slutade tydligen 2-2 men av det jag såg var det Vånga som imponerade absolut mest. 12 utespelare och 2 målvakter hade samlats till dagens träning. Jonny Larsson presenterade en ny uppvärmning där det var mycket fokus på snabba fötter. Under dagens träning var det två nya ansikten på träningen John "Ojje" Nedell som för närvarande är klubblös men har tidigare spelat i Åby samt Jonathan "Nibbe" "CerrRRoLLL" Niberius som haft ett längre uppehåll från fotbollen.

Träningen var inte allt för händelserik och det bjöds endast på 11 mål under de ca 50 minuterna man spelade. Laget med Fredda Holmgren i mål vann till slut efter ett sent avgörande då PJ inte riktigt hängde med, PJ som förövrigt var strålande hela träningen. Noterbart på dagens träning var att två spelare körde med en neongul tröja.

Jocke Johansson bar sin Evertontröja med Hibbert på ryggen medan Jack Nordholm som för andra raka träningen spelade ute hade sin Chelseatröja med Malouda på ryggen.

Anton Bäckstedt tränade även till tränarnas stora glädje och visade stundtals hur duktig han är. Även om stjärnan slarvade i vissa tillfällen så syns det vilken otrolig klasspelare han egentligen är.

Bevakning av WieselgrenWieselgren visade ett otroligt självförtroende idag, han sköt på allt men missade allt som oftast mål. Han retade gallfeber på Ponta Larsson tack vare sitt fula spel och flera var märkbart irriterade på Wieselgren.
Jag försökte locka fram information om var Wieselgren skulle spela imorgon men J.Larsson var omöjlig att knäcka.

Inför Skärblacka IF - Gusum IF

Förutom att Kim Wall och Anton Bäckstedt missar matchen pga jobb samt Robban Ahl pga en knäskada så tror jag att alla ät tillgängliga, kaptenen Chrille Sundell är som ni vet borta pga sitt nyckelben. Frippen klev av träningen med värk i ett knä men ska ändå göra ett försök att delta imorgon. Skärblacka ska givetvis vinna över Gusum och kommer man upp i normal standard så tror jag inte heller att det blir några problem. Det ska bli intressant att se om nyförvärven J.Johansson, Ponta Larsson och Svanberg kan göra lika bra insatser som i sin debut. Vi får se hur det blir med matchrapporten eftersom jag åker på semester tidigt på söndag och är upptagen hela lördagen men jag ska försöka skriva ihop något.

Roligt att veta är även att 4 av lagets spelare åker till Åre nästa vecka. Vi på Blackabloggen har fått reda på deras reseinformation och beslutat att lägga stora delar av våran budget för att skicka upp mig till Åre för att följa spelarna under en vecka. Givetvis är jag mycket stolt över att blivit tilldelad detta uppdrag och jag ska ska inte lämna de ur blicken under hela resan

/Mou


En hyllningssång till Robin Wieselgren

Detta är en hyllningssång till vår största stjärna Robin Wieselgren och den hyllar hans kärlek till sin moderklubb Skärblacka samtidigt som man får veta vad Robin tycker om Finspång. Se klippet nedan för att höra vilken melodi det ska vara.

Robin Wiesel is a Red,
Is a red,
Is a red,
Robin Wiesel is a Red,
He hates Finspång!

Vs

Jag tror inte att vi är ensamna om att se fram emot detta möte senare i vår!

/Blackabloggen

He can pass, tackle, head, Anton Backstedt is a red!

Dagens träning på IPs grusplan är avklarad och vad jag hört så deltog Chrille Sundell på träningen trots sin nyckelbenskada. Anton Bäckstedt sägs också ha kört sin andra träning. Detta får ni veta mer om imorgon när El-Hajj Malik El-Shabazz kommer presentera en träningsrapport.

Imorgon fredag är det lokalderby på Parken södra mellan Kimstad och Vånga och jag ska försöka vara på plats och scouta Blackas seriemotståndare. Är Kimstad så bra som det snackas om och Vånga sägs ha fått ett helt nytt lag som slog Stegeborg med 6-1 förra veckan. Skärblacka tränar som vanligt imorgon i teknikhallen och tidigt på lördagsmorgonen spelar man säsongens andra träningsmatch mot Gusum på Sydvallen. Trots att matchen har den mindre attraktiva starttiden 09:00 så ska jag försöka vara på plats och rapportera som vanligt. En införrapport kommer imorgon någon gång, räkna dock inte med lika lång som sist då jag inte lyckats få tag i någon information om Gusum.


He's back!

Vi kommer även i fortsättningen att puplicera lite spelarsånger i inläggen när vi kommer på någon. Jag skrev en på våran Facebooksida i lördags och nu publiceras den här på bloggen. Hoppas de olika fanclubarna som t.ex. "Kullen Boyz" på Billerud End kommer att sjunga våra sånger under säsongen.

When Robin goes marching down the wing
Wiesel! Wiesel!
When Robin goes marching down the wing
Wiesel! Wiesel!
When Robin goes marching down the wing the Billerud End will f*ckin sing...
We all know that Robin's going to score!
Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na Na!

(Torres melodi)

/Mou

Den framflyttade tisdagsträningen

Trots att tränarna flyttat fram träningen var det väldigt få spelare på plats när löpningen skulle dra igång. Löpningen fungerade som vanligt med undantag för att PJ fick löpa ett kortare varv än de andra spelarna. Ponta Larsson och Jonte Lindgren var de som låg i täten under löpningen. Det var flera spelare som var spårlöst försvunna enligt min källa. Matte Eriksson missade sin 5e raka träning? Eklund hade tidigare sagt att han skulle delta på löpningen men sågs inte till någonstans.

Efter löpningen så var det dags för fotboll o sporthallen. Felix som tydligen inte läser bloggen visste inte om att träningen var framflyttad så han kom lagom till att fotbollen skulle börja. Enligt rapporter var det mer skratt än finlir under spelet. Målvakten Jack Nordholm som spelade ute säg ha missat två kanonlägen och kanske är det bäst att han håller sig till målet.

Bevakning av WieselgrenRobin Wieselgren var spårlöst försvunnen!

Jack Nordholm som just nu praktiserar på NT tog flera bilder under matchen mot Lotorp och ni kan ladda hem dem på följande länk. Skärblacka-Lotorpbilder.

/Mou

Tisdagsträningen flyttad!

På grund av tisdagens match mellan Barcelona och Arsenal så är träningsstarten framflyttad till 19:15 så att man ska hinna hem till matchen. Som ni sett på presentationerna så finns det väldigt många Arsenalfans i laget och detta beslut från ledarstaben höjer garanterat träningsnärvaron.

Först kommer man löpa som vanligt på gruset och efter det blir det futsal i sporthallen.


Gör Bendtner mål iår igen eller blir Barcas tiki taki fotboll för svår?

/Mou

Gästkrönika: Fotboll är Lotorp i säsongens första..

Felix på språng
Felix på språng mot Lotorp


Att spela fotboll är en skruvad yttersida som frispelar lagkamraten bakom motståndarnas backlinje.

Att spela fotboll är en tafflig strumprullare från en perfekt position på ett midjehögt inlägg.

Att spela fotboll är en solig sommardag på en tät och jämn ­– nyklippt gräsmatta.

Att spela fotboll är Lotorp i säsongens första träningsmatch på en plaskvåt (för kommunen ville inte lägga värmeslingor) konstgräsplan i kraftig motvind och isande kyla.


Man skulle kunna kasta in en sliten klyscha här och säga att spelet värmde. Det gjorde det inte. Luften var verkligen iskall.

Pontus Larsson var också iskall när han tog ner bollen framför Lotorps målvakt innan han enkelt bredsidade in den i burgaveln. Kim Wall var glödhet. Hela matchen. På en ny och ovan vänsterbacksposition.


5–1 är faktiskt ett bra resultat. Jag tycker det. Med en till stora delar nykomponerad startelva och minst sagt bristfälliga meterologiska förutsättningar.


Jag vet inte vad som är mest anmärkningsvärt ­– att 4 av 5 målskyttar var nyförvärv – eller att 3 av 5 målskyttar startade i backlinjen. Eller kanske att Lotorps Jonny Borg gick mållös från matchen?


Den största frågan återstår. Jag lämnar den till Johan och Jonny. Vart i den här startelvan ska Bäckstedt och Sundell petas in?

Firma Jonny/Johan har angenäma problem
Firma Johan/Jonny har angenäma problem

King Carlo


Skärblacka IF - Lotorp IF 5-1 (2-1)

Förutsättningarna såg ut att vara perfekta när man vaknade upp på lördagsmorgonen och visste att Skärblacka skulle spela sin första träningsmatch för säsongen. Damernas tremil i Holmenkollen gick å TV och solen sken som om våren var här. Jag, Filosofen och Anton Bäckstedt tog tåget in till Norrköping och mötte upp Chrille Sundell och vi begav oss till Sydvallen. Att man hade tagit på sig rejält med kläder visade sig vara ett klokt beslut då det blåste något fruktansvärt på Sydvallen idag.

Uppvärmningen fick en liten komisk inledning då FFK spelade precis innan, det är fortfarande oklart om Wieselgren pratade med någon av dem. Svanberg fick kaptensbindeln eftersom Sundell är skadad och drog igång uppvärmningen. Skärblacka ställde upp med en 4-2-3-1 uppställning. Holmgren, Helle, Larsson, Svanberg, Wall, Wieselgren, Poikela, J.Johansson, P.Larsson, Eklund, Lellep. På bänken satt Lindqvist, Ahl, D.Johansson, Lindgren, Fridström. Bäckstedt, Strandberg, J.Andersson, Strand, Nordholm var alla närvarande trots att de inte var ombytta.

Första halvlek
Matchen var inte mer än 15 sekunder gammal när Robin Wieselgren gick in tufft i en närkamp och drog på sig matchens första frispark. Kanske hoppades Wieselgren att Finspångsspelarna var kvar och kollade. Wieselgren har pratat mycket om att han vill visa Jeppe Johansson att han växt till och inte är en liten pojkspoling längre. Skärblacka spelade första halvlek i en otrolig motvind och man fick inte mycket att stämma de första 10 minuterna. Istället var det Lotorp och framförallt Jonny Borg som skapade det mesta även om man inte satte Holmgren på några riktiga prov inledningsvis.


Jonny Borg med bollen

Efter ca 10 minuter missade Wieselgren en nick på ett inkast och bollen rullade på hans lugg ner på bröstet och helt plötsligt brast Wieselgren ut i fullt skratt mitt under matchen och blev av med bollen. Wieselgren kom sedan snabbt på sig och ilsknade till i blicken och tog snabbt tillbaka bollen.  Efter 25 minuters spel gjorde Skärblacka säsongens första mål och det var föga överraskande Robin Wieselgren som byggde upp anfallet via sin balansroll. Wieselgren vann bollen på mittplan och spelade till Pontus Larsson som trollade sig förbi flera spelare och serverade Jocke Johansson som enkelt kunde lägga in 1-0. Direkt efter målet är åter igen Lotorps superstar Jonny i farten, Jonny springer på en djupleds boll och är i klar offsideposition. När han kommer ifatt bollen och tror att han har ett friläge blåser domaren av för offside varpå Jonny skriker "-Hur jävla sen är du?" med lite thailändsk brytning. Minuten efter gör Holmgren en svettig räddning nere vid ena stolproten.

Med 10 minuter kvar av första halvlek utökar Skärblacka ledningen till 2-0 och åter igen är det samma tre spelare inblandade. Robin Wieselgren får bollen på mitten och slår en krossboll till Jocke Johansson som slår en lysande genomskärare till Ponta Larsson som lägger in 2-0. Endast två minuter senare reducerar Lotorp på en välslagen hörna. Holmgren säger själv att han kommer på mellanhand men jag anser inte att han kan lastas för målet. På bänken pratades det om att det var Joel Eklund som gick bort sig i markeringen. Innan halvleken är slut har de båda lagen fått varsin jättechans. Först är det Felix som får bollen utanför straffområdet och skjuter på helvolley bollen i ribba (Scholes) Det är ett under att ribban står kvar. På övertid är det åter dags för Jonny som på nära håll nickar bollen mot taket med Holmgren når precis bollen och tippar den över ribban.

Sammanfattning
En ganska dålig halvlek om man ser på det spelmässiga från Skärblackas sida. Det är mycket felpass och ibland känns det som att mittfältarna inte vet hur de ska agera. Man får dock tänka på att Skärblacka spelade i en enorm motvind och var trots det bättre än sina motståndare. Lindqvist, Ahl, Lindgren, Fridström och Danne Johansson ersatte Holmgren, Jocke Johansson, Eklund, Poikela och Lellep i pausAndra Halvlek

Kim Wall som gjorde sin första match någonsin som vänsterback drygade ut ledningen i den 50e minuten efter en fin passning från Pontus Larsson, jag tror Wall hann med 6 touch på 2 sekunder innan han lyckades fösa in bollen. Efter 65 minuter skjuter Wieselgren ett otroligt hårt skott från distans som träffar ribban som fortfarande skakar? Skärblacka har i detta läget av matchen tagit över totalt och Lotorp kommer inte över halva planen, troligtvis tack vare orken samt motvinden. Med 15 minuter kvar av matchen får en Lotorp spelare för sig att ta bollen med handen i straffområdet och domaren som förövrigt inte kan ha sprungit mer än en kilometer dömer straff. Mittbacken Ante Larsson kliver upp och slår den hårt till höger medan målvakten chansar fel.


Ni hör på klippet vilken stark vind det var under matchen

Matchen är nu väldigt avslagen och Skärblacka spelar bara av matchen vad det känns som. Helle, Wieselgren och Ahl bytte under andra halvlek och ersattes av Johansson, Lellep och Eklund. Jocke Johansson trivdes galant som högerback och man kunde tro att det var självaste Tony Hibbert som sprang fram och tillbaka på högerkanten med nummer 2 på ryggen. När matchen slutresultat fastställdes med 5 minuter kvar var det Jocke som slog hörnan som studsade ut till Svanberg som sköt bollen rätt upp i nättaket. Svanbergs första mål på 5 år? Lite noterbart är att i slutet av matchen så hade Skärblackas alla fyra försvarsspelare på plan gjort mål.

Som vi nämnde i införrapporten kommer vi ge poäng till de tre bästa spelarna varje match och vi har valt att kalla det "Skorstensligan" De tre bästa spelarna i varje match kommer alltså bli tilldelade 1-3 skorstenar och vi kommer föra en serie där man ser vilka som samlat ihop flest poäng.

3 skorstenar: Pontus Larsson
Gjorde 1 mål och 2 assist och låg bakom det mesta för Blacka i offensiv väg.

2 skorstenar: Joakim Johansson
1 mål 1 assist och slår hörnan som det blir 5-1 på. En mycket bra insats av Johansson.

1 skorsten: Kim Wall
Wall imponerar stort i sin debut som vänsterback, slår flera bra bollar och gör även ett mål.

Efter matchen begav sig laget till squashcenter för att spela KM i squash, Kim Wall gick segrande ur turneringen efter att ha besegrat Fidde Johansson i finalen.


Kim Wall efter finalen


Ponta Larsson som blev matchens lirare enligt Blackabloggen var nöjd

/Mou

Fredagsträning: The return of the king


Dagens träning började som vanligt 21.00 i Norrköpings teknikhall. Med tanke på att det var en träning i teknikhallen var det väldigt dålig uppslutning idag. Vissa spelade innebandymatch medan vissa var spårlöst försvunna. På grund av dagens manfall så skedda dagens träning ihop med juniorerna och man lirade nästan på helplan.Uppvärmningen tog den forne kaptenen Anderas Larsson tillsammans med självaste Wieselgren hand om(Wieselgren som förövrigt var assisterande kapten förra året). Efter att ha värmt upp i 7-8 minuter delade man in spelarna i två lag, tyvärr var man idag ojämnt antal så det orangea laget fick spela med en man mer. Jack Nordholm stod för de orangea medan juniorer Simon Löfing som imponerade stort i Stegeborg vaktade ofärgades mål. Ponta Larsson som representerade det ofärgade laget var mycket framträdande under dagens träning och löpte mycket på mitten samtidigt som han levererade flera "mackor" ut på kanterna och briljerade med sin fruktade teknik.Frippen imponerade stort och såg glödhet ut framför mål medan backklippan Ante som vanligt smällde på rejält där bak. Roligt att se! Efter träningens slut hävdade Pontus Larsson att hans lag vann, ingen verkade dock hålla med Larsson. Det orangea laget gjorde helt klart fler mål enligt min källa.


Dock kom dagens träning i skymundan eftersom självaste Anton Bäckstedt gjorde sin första träning sedan den 18e januari. Anton som tidigare i bloggen visat ett grymt självförtroende i sina uttalanden hävdade idag att han gjorde klart flest mål för sitt lag. Anton skulle man kunna säga är lagets Petter Northug på grund av sina kaxiga uttalanden och enorma självförtroende. På Facebook efter dagens träning visade kapten Sundell åter igen att han är rätt val då han skrev följande status "fan så skönt med ännu en Sörping seger, och även riktigt kul att se Anton tillbaks i fotbollsträningen..." Dock så var Wieselgren direkt i farten och skulle kritisera och man kunde läsa sig till följande kommentar "Han var ju inte direkt bra dock...:)" Givetvis inget man vill höra på sin första träning på nästan två månader.


Anton "Petter Butcher" Bäckstedt var åter i träning

Bevakning av WieselgrenWieselgren spelade idag för det ofärgade laget och hade precis som alltid mycket boll. Vi som känner Robin vet att han allt som oftast brukar slå fantastiska bollar till sina medspelare men idag stämde det inte alls. Bollarna spreds ofta ut över sidlinjerna och Robin sägs ha missat mål med åtminståne 85 % av sina skott, en otroligt dålig siffra om man heter Robin Wieselgren

Truppen mot Lotorp
Holmgren, PJ, Svanberg, Larsson, Eklund, Helle, Wall, D.Johansson, Ahl, J.Johansson, P.Larsson, Lellep, Lindgren, Jukka Poikela, Wieselgren & Fridström

Detta är truppen som ska möta Lotorp imorgon. Målvakterna ska spela en halvlek var och Mattias Eriksson kan ej medverka på grund av orientering, INTE en godtagbar ursäkt Matte. Som vi tidigare kommer Jag och Filosofen tillsammans med Bäckstedt och Sundell följa matchen på plats. Matchrapporten kommer antingen på söndag eller måndag.

/Mou

Inför: Skärblacka IF - Lotorp IF

Lotorp IF
Lotorp är laget som slutade precis över nedflyttningsstrecket 2008 och gjorde att Skärblacka ramlade ur division 5. Detta trots att Skärblacka besegrade Lotorp både hemma och borta, om jag inte minns helt fel så gjorde Tommy Ljungström 4 mål i bortamatchen. Trots att man precis klarade sig kvar denna säsong så åkte man ur med buller och brak säsongen efter.

Ivicia Lukic som hos många är känd som Stefan Strandbergs högra hand har tagit över Lotorp. "Ivo" är en briljant taktiker och hans sätt att analysera motståndare kan ha en direkt avgörande roll i morgondagens match. Lotorp har ett mycket giftigt nyförvärv i Ola Hasselgren som kommer från seriesegrarna i division 4, Torstorp. Han har varit på gränsen mellan startelvan och bänken och valde troligtvis därför att gå till Lotorp. Ola spelar centralt på mittfältet. Två andra spelare att hålla koll på är Jonas Randleff och lagkaptenen Eric Wikman. Johan har tidigare spelat hos Ffk och är fruktad för sin enastående fysik och briljanta huvudspel. Deras lagkapten sägs vara deras bästa passningsspelare. Vad jag har hört så brukar dock Eric spela matcherna bakfull och att matchen ligger på en lördag är nog inget Eric föredrar.

Förutom Ola så har även Lotorp värvat Jonny "Borg" Källgren från Torstorp där han spelat i U-laget. Jonny är en anfallare av rang och är känd för sin monstruösa fysik och han påstår själv att han aldrig förlorat en närkamp. Det finns väldigt många historier om Jonny och det florerar flera olika rykten om att han dödat en man på en resa till Thailand. Just Thailand verkar vara något som Jonny gillar då han på en resa bestämde sig för att tatuera sin skostorlek 44 under foten. Det enda problemet var att Jonny senare kom på att han hade storlek 45. Det finns även en Facebookgrupp vid namn "Fuck you I know Jonny Borg".

Vad är då Lotorp för typ av lag? Lotorp är ett väldigt fysiskt lag och man är kända för att alltid kriga i 90 minuter. Enligt säkra källor spelar Lotorp under mottot "Hellre en långboll än en boll på backen". Lotorp sägs dessutom ha imponerat stort när man spelade sin första träningsmatch förra veckan då man förlorade med 4-0 mot division 4 laget Syrianska. Att Johan Niklasson har lämnat för Ffk berättar min källa enbart är en förstärkning för Lotorp. "Johan är expert på att tro att han är bättre än han är, förpesta stämningen i truppen samt försöka ta över en ledarroll som ingen egentligen låter honom inneha".

Lite rolig fakta om klubben är att lagets damlag tidigare har spelat i Allsvenskan.

Skärblacka IF
Att ta ett avbrott från den hårda försäsongsträningen och kliva ut och jämföra sin styrka mot ett annat lag är alltid trevligt. Läget i truppen är som vi tidigare nämnt bra och de enda som garanterat missar matchen är Anton Bäckstedt, Chrille Sundell & Pontus Strandberg. Spelare att hålla koll på är givetvis Robin Wieselgren som givetvis kommer delta i morgondagens match. Det råder dock väldigt olika åsikter vart Robin ska spela denna säsong. Han avslutade förra säsongen som central mittfältare men många vill att Wiselgren antingen ska kliva tillbaka till vänsterback eller vänstermittfältarpositionen med tanke på konkurrensen på det centrala mittfältet. Oavsett var Wieselgren spelar kan man förvänta sig att han gör en bra match.

Förutom den skadade kaptenen Chrille Sundell så väntas alla nyförvärven komma till start och alla har bra chans på en startplats. Målvakten Fredrik Holmgren som vaktat Skärblackas mål de fyra senaste säsongerna kommer troligtvis enbart spela en halvlek med tanke på en fingerskada som vi ska återkomma med.

Matchen
På förhand ska givetvis Skärblacka vara favoriter men den första träningsmatchen är alltid oviss. Att Lotorp dessutom redan varit igång med matcher kan även det ha en viss inverkan, åtminståne inledningsvis. Det ska bli intressant att se Lotorps två nyförvärv från Torstorp men trots detta ska Skärblacka vinna. Det blir helt klart viktigt att man vågar stå upp fysiskt mot Lotorp som absolut inte kommer fega ur 50 / 50 dueller. Mittbacksparet som jag tror kommer bli Larsson och Svanberg blir givetvis väldigt viktiga då Lotorp kommer slå mycket långt på Jonny Borg. Robin Wieselgren kommer givetvis också ha en nyckelroll då det är han som måste stå för kreativiteten för att Skärblacka ska lyckas fullt ut.

Förhoppningsvis blir denna match startskottet på en mycket framgångsrik säsong. Mou & Filosofen kommer se matchen tillsammans med lagets stora affischnamn Anton Bäckstedt samt kaptenen Chrille Sundell. Enligt min åsikt ska det bli väldigt intressant att sitta och diskutera och analysera matchen tillsammans med dessa två briljanta spelare.

Vi kommer även under denna match plocka ut de tre bästa spelarna i Blacka som får 1-3 poäng. Vi kommer sedan köra en liga under försäsongen där vi ser vilken spelare som samlar ihop flest poäng. Givetvis börjar en ny tävling när tävlingsmatcherna drar igång.

Skärblackas trupp kommer senare läggas upp i samband med träningsinlägget ikväll.

Tränaren har ordet
Vi möter ett hett Lotorp som gjorde en bra match mot Syrianska där Ivo är tränare och lovat oss en tuff match...Jonny Borg i Thailand

Tack till FFKbloggen för informationen om Lotorp.

/Mou

Spelarpresentation del XX: Kristian Svanberg

Del 20 är här och nu är det inte många seniorspelare kvar att avverka, här har ni nyförvärvet Kristian Svanberg.Namn:
Kristian Svanberg

Ålder:
20

Tidigare klubbar:
Vånga IF

Nummer:
15

Position:
BC, HB

Styrka:
Följsam, svårpasserad

Svaghet:
För sportslig

Kort fakta om Kristian
Kristian är tillbaka i Skärblacka efter tre säsonger i Vånga. Krille blev som 17 åring utsedd till Blackas bästa spelare säsongen innan han lämnade. Han var även en väldigt tongivande spelare i Vånga och var kapten för laget vid ett flertal tillfällen. Kristian har nyligen börjat arbetat som rörmokare i Linköping och han följer både Man United och Brynäs väldigt intensivt. Som ni kan se på numret så är Krilles absoluta favoritspelare Uniteds mittback Nemanja Vidic.

Intervju med Kristian

Favoritmat?
Raggmunk med fläsk

Vem i laget umgås du mest med?
Joakim Johansson

Favoritlag?
Manchester United

Vem vinner skytteligan?
Anton Bäckstedt

Bäst på träning?
Jesper Helle

Största merit inom fotboll?
Vinnare av Calmare nyckel cup

5 snabba med Kristian

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Old Trafford

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Kristian
Är som många vet ett stort Brynäsfans men har en gång i tiden hållt på Luleå


Svanberg i Unitedtröjan

Bäckstedt - Wieselgren 13-7

/Mou

Dagens Träning 3/3

Återigen dags för träning på Skärblacka IPs grusplan. Klockan 18.00 lyste strålkastarna ner på en stor skara Skärblackaspelare. Efter uppvärmingen drog man igång med lite skottövningar för att värma upp Lindqvist i målet. Detta påföljdes utav inläggsövningar, som sägs vara Lindqvist favoritövning. Dock så var han inte så nöjd då de flesta inspelen kom på backen och Lindqvist kunde inte gå ut och dominera i luften.

Därefter tränade man lite uppspel med avslut.. Hur själva övningen gick till går vi inte in på då jag tror att denna taktik kan vara en nyckel till framgång mot många lag. Man avslutade träningen med tvåmål och det var stuntals bra spel och bra tempo.

Bra träning av samtliga idag. Ponta Strandberg och Anton Bäckstedt var ej med under dagens träning men jag tror att alla som följer den här bloggen vet anledningen till varför dessa spelare inte kan träna.

Bevakning av Wieselgren

Wieselgren gjorde en bra träning när det är uppspel och inlägg kan man alltid lita på denna killes känsliga vänsterfot. På tvåmålen var han även aktiv rörde sig bra och skötte uppspel och kom till avslut.

 

/El-Hajj Malik El-Shabazz


Spelarpresentation del XIX: Mattias Eriksson

Efter en dags uppehåll är del 19 här, Mattias ErikssonNamn:
Mattias Eriksson

Ålder:
24

Tidigare klubbar:
Vånga IF

Nummer:
14

Position:
HM, VM

Styrka:
Konditionen, spel utan boll

Svaghet:
Försvinner ur vissa matcher

Kort fakta om Mattias
Mattias är den i laget med absolut bäst kondition, inte så konstigt egentligen med tanke på att han på fritiden även sysslar med orientering. Mattias favoritlag är den engelska klubben Manchester United och han är mycket stolt i dessa dagar. Nani som nu gör succé i United har länge varit Mattias favoritspelare och han har fått utstå åtskilliga hån för detta. När nu Nani presterar som han gör kan man lugnt säga att Matte fått upprättelse. Han studerar även på universitet i Norrköping.

Intervju med Mattias

Favoritmat?
Taco

Vem i laget umgås du mest med?
Kristian Svanberg

Favoritlag?
Manchester United

Vem vinner skytteligan?
Anton Bäckstedt

Bäst på träning?
Kristian Svanberg

Största merit inom fotboll?
2a i Sparbanken cup

5 snabba med Mattias

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Old Trafford

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Mattias
Har spelat hockey i björnligan, slutade dock efter ett år eftersom han inte kunde åka baklänges


Eriksson ståendes

Bäckstedt - Wieselgren 12-7

/Mou

Läget i truppen inför Lotorp

Det är nu enbart 2 dagar kvar tills Skärblacka spelar sin första träningsmatch mot Lotorp, hur är då läget i truppen inför matchen?

Läget i truppen ser relativt bra ut och med tanke på tiden på året har man klarat sig bra från skador. De som garanterat missar matchen är Chrille Sundell (nyckelben) Anton Bäckstedt (virus) & Pontus Strandberg (fot). Vi sätter även ett stort frågetecken framför målvakten Fredrik Holmgren som har skadat ett finger, vi hoppas kunna tala närmare med Fredrik om detta inom en snar framtid. Förutom dessa fyra tror jag att alla spelare som tränat under försäsongen är tillgängliga för spel.

Frågorna är som vanligt många inför säsongens första träningsmatch. vilken uppställning kommer man spela? Kommer man testa spelare på ovana positioner? Vilka kommer spela? Alla dessa frågor känns svåranalyserade utan någon egentlig information och jag tror att Johan & Jonny är de enda som egentligen vet. Att Bäckstedt och Sundell garanterat missar matchen är givetvis stora avbräck men lyckligtvis har Skärblacka en bra bredd på båda deras positioner. Larsson & Svanberg kommer troligtvis bilda mittbackspar och Frippen, J.Johansson samt Pontus Larsson som alla kan spela i Bäckstedt position gör att det ser bra ut trots dessa avbräck.

Vi kommer som vi tidigare nämnt på fredag återkomma med en mer genomförlig matchrapport där vi hoppas fått reda på lite information om våra motståndare också.

Det meddelades idag via officiella hemsidan att Skärblacka från och med den 14e mars och 10 måndagar framåt kommer köra spinning på ortens lokala gym (Hälsobruket). Det presenteras samtidigt ett samarbete med Hälsobruket och det meddelas att matchshortsen i år kommer bära deras logga. Tillkommer gör även en passning till kaptenen Chrille Sundell, (funkar även med en axel).

Vi återkommer ikväll med en träningsrapport som vanligt och kommer även försöka få tag i Fredrik Holmgren för en intervju. Vi kommer även försöka skicka med ett frågeformulär till träningen på fredag för att få med de sista spelarna till presentationerna.

/Mou

Årets första träningsmatch

På lördag 5/3 kommer Skärblacka IF spela årets första träningsmatch och det är Lotorp som står för motståndet. Matchen kommer att spelas 15:00 på Sydvallen och undertecknad kommer givetvis vara där och kolla. Vi ser mycket fram emot denna match och kommer givetvis bjuda på en inför-rapport som förhoppningsvis presenteras i samband med träningsinlägget på fredag. Efter matchen väntar KM i squash samt en liten lagfest som vi förhoppningsvis kan rapportera ifrån.


Ängtligen drar träningsmatcherna igång och det är nu inte långt kvar till allvaret.

/Mou

Träning 1/3 Fys Vv Chelsea-United

Kvällens träning låg på samma tid som toppmötet i Premier League mellan Chelsea-Man Utd. Jag är säker på att tränarna hade det i åtanke när de åkte till träningen. Hur många skulle egentligen dyka upp? Dagens träning bestod av löpning till IP där den fruktade intervallsträningen väntade på spelarna. Minns ni vad den gick ut på? Löpa 60 sekunder, vila 45, löpa 30, vila 15, löpa 15, sen vila 30 = Ett varv.

Denna ljuva tisdagskväll tyckte dock Coach Johan att det behövdes ett varv mer än förra veckan, bara för att straffa dem som hade avstått Premier Leaguematchen. Extra varvet kan även ha berott på att Porr Johnny kastat ett par kvarglömda underkläder på självaste Johan. Vad som föranlett detta tilltag från PJ vet jag inte men tydligen ska "Norrlänningen lackat sönder" enligt min man på insidan.

Grabbarna fick nu ge sig ut igen och springa ett åttonde varv, tack vare "PJ". I täten befann sig Joel, Svanberg och Larsson tätt följda av Ponta Larsson (som i fredags inte alls var spårlöst försvunnen som min källa fick för sig) och Jocke J. Bakom detta gäng befann sig Kim, Danne, Ahl, Helle, Felix, Kostas och PJ. Man kan väll anta att den sistnämnde låg sist.

När det var dags att gå in i hallen tyckte ambulansåkaren Pontus Strandberg att det var dags att dyka upp. I sporthallen väntade de vanliga fysstationerna där även knäskadade Joakim Andersson deltog. Dock avstod han benövningarna. Den senanlädde Strandberg lyckades dock med ett konststycke på en utav övningarna. Han satte foten för långt ut på sidan av plinten att den välte och Strandberg ramla framlänges.
Strandbergs nära döden upplevelse.

Efter träningen satt lagets roligaste person Johnny PJ och spekulera i vad han skulle göra för en miljon. Ni som känner Johnny kan använda fantasin själva.

Vi kan även meddela att den virussjuke Bäckstedt lagt ribban väldigt högt. "Jag borde kunna göra 18 mål, för att bli riktigt nöjd ska jag göra 22. Jag gjorde ju trots allt 12 när vi åkte ur och om vi är ett topplag bör jag kunna stänka dit en 20-22 mål" Vi ställde oss givetvis frågandes till detta men Bäckstedt fortsätter "Jag var en av de bästa i AT-Cupen och är troligtvis en av division fems bästa anfallare" Vi kan bara hoppas på att han kan hålla vad han lovar, den där Bäckstedt!

Bevakning av Wieselgren


Wieselgren deltog inte under dagens träning men var rak och ärlig och ringde upp tränarna och sa att han skulle se på fotboll istället. Kanske kom han inte på någon ordentlig ursäkt efter att ha suttit hela eftermiddagen med att försöka komma på en? Tränarna sägs ha uppskattat hans ärlighet men var samtidigt besvikna över den dåliga anledningen. Det ska dock sägas att Wieselgren lovade att köra ett eget pass imorgon.

/Filosofen

Spelarpresentation del XVIII: Joel Eklund

Del 18 är här och det är Joel Eklund som är näste man ut.Namn: Joel Eklund

Ålder:
22

Tidigare klubbar: BK Vingen

Nummer: 9

Position: BV

Styrka: Fysiken, inställningen

Svaghet: Tekniken

Kort fakta om Joel
Joel är en av lagets äldsta spelare men den relativt unga ålder 22, (något som visar hur extremt låg Blackas snittålder är) Förra året skolades han om till vänsterback och ersatte självaste Wieselgren på ett mycket bra sätt när han flyttades högre upp i plan. Joel gillar att träna och sägs vara expert på att resa tält. När det är konditionsövningar på tärningarna  kan man alltid räkna med att Joel är med i täten.

Intervju med Joel

Favoritmat? Pepparstek, pressad potatis och sallad

Vem i laget umgås du mest med? Robin Wieselgren

Favoritlag? Arsenal FC

Vem vinner skytteligan? Anton Bäckstedt

Bäst på träning? Chrille Sundell

Största merit inom fotboll? Hattrick på sjumanna

5 snabba med Joel

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Emirates

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Joel
Spelade Schack, provade på brottning och försökte satsa på poker som ung, allt utan framgång


Eklund i svart med Wieselgren med en lurig min bakom sig

Bäckstedt - Wieselgren 11-7

/Mou

Spelarpresentation del XVII: Robin Wieselgren

Ängtligen är det dags, efter eget önskemål fick Robin Wieselgren bli spelare nummer 17 i truppen. Varsegoda och njut.Namn:
Robin Wieselgren

Ålder:
19

Tidigare klubbar:
Enbart Skärblacka

Nummer:
17

Position:
VB, VM, MC, OMC

Styrka:
Tekniken, vänsterfoten, spelförståelsen

Svaghet:
Humöret

Kort fakta om Robin
Jag tror ingen som läser denna blogg inte vet vem Robin Wieselgren är. Wieselgren har varit bloggcirkusens stora affischnamn de senaste månaderna och det har skrivits enormt mycket om denna briljanta fotbollsspelare, vem är han då egentligen? Robin flyttade för ca en månad sedan in till stan efter att tidigare bott i Blacka hela sitt liv, han har alltid varit Skärblacka trogen och jag minns det som igår när Robin gjorde matchens enda mål i finalen av Örebro cupen och föll ner i glädjetårar efter slutsignalen. Robins stora förebild på fobtollsplan är Patrice Evra och många ställer sig frågan var Wieselgren kommer spela iår, som ni ser tidigare så kan han spela på många olika positioner. Jag tror inte jag är ensam om att tycka att Wieselgren är skillnaden mellan succé och fiasko för Skärblacka iår.

Intervju med Robin

Favoritmat?
Boston Celtic BBQ Burger

Vem i laget umgås du mest med?
Anton Bäckstedt

Favoritlag?
Manchester United

Vem vinner skytteligan?
Anton Bäckstedt

Bäst på träning?
Kristian Svanberg

Största merit inom fotboll?
Tunnlat stjärnan Anton Bäckstedt på träning och tacklat ner proffset Fabian Jalkemo på match

5 snabba med Robin

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Old Trafford

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Det visste du inte om Robin
Somnade på en lektion och snarkade trots att 120 elever befann sig i salen


Wieselgren drar till med en Ronaldinho pose framför kameran

Bäckstedt - Wieselgren 10-7

/Mou

Spelarpresentation del XVI: Pontus Larsson

Nästa man till rakning är nyförvärvet Pontus LarssonNamn:
Pontus Larsson

Ålder:
20

Tidigare klubbar: Vånga IF

Nummer: 10

Position: OMC

Styrka: Tekniken

Svaghet: Defensiven

Kort fakta om Pontus
Pontus återvänder till Blacka efter 2,5 säsonger i grannklubben Vånga IF. Han är känd i området för sin briljanta teknik och det är ingen spelare i laget som kan göra vad Pontus kan med en boll. Sedan gymnasiets slut arbetar han som snickare. Ponta har en förkärlek till att beställa skor från utländska hemsidor eftersom han vill ha skor som ingen annan har på fotbollsplan.

Intervju med Pontus

Favoritmat? Hot dog

Vem i laget umgås du mest med? Jack Nordholm

Favoritlag? Manchester United

Vem vinner skytteligan? Pontus Larsson

Bäst på träning? Joakim Johansson

Största merit inom fotboll? 2 gula kort på 15 sekunder

5 snabba med Pontus

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Old Trafford

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Pontus
Spelar golf på fritiden och är känd över hela Norrköping för sin driver med gult skaft


Larsson räknar armhävningar

Bäckstedt - Wieselgren 10-6

/Mou

Spelarpresentation del XV: Felix Lellep

Det är dags för Felix Lellep att bli presenterad. Del 15.


Namn: Felix Lellep

Ålder: 19

Tidigare klubbar: Krokek IF

Nummer: 10

Position: OMC, FC

Styrka: Fysiken, Skottet

Svaghet: Tekniken

Kort fakta om Felix

Inför förra säsongen skrev Felix Lellep på för Skärblacka IF. Han var sen tidigare känd av lagets 91or eftersom att man flera gånger spelat mot Lelleps Krokeks IF. Tidigare hade Jesper Helle varit lagets biff men Helle fick nu snällt kliva åt sidan. När Lellep drog av sig tröjan för att hoppa in i duschen fick vi alla en mindre chock. Den smala och långhåriga killen man mindes var som bortblåst. Här hade vi ett rikitgt sexpack med bröstmuskler och armar som Wieselgren hade kunnat döda för att ha. Lägg även till att Felix hade rakad skalle och grovt skägg. "Din jävla mutant" sa Innerstans mittbackar till honom när vi slog dem med 3-2 förra året. Wieselgren kunde inte hålla inne på berömmet. Han lär ha sagt "fan så liten jag kände mig i duschen, stod fan och gömde mig". Man får anta att Wieselgren syftade på Lelleps muskelmassa.

Intervju med Felix

Favoritmat?
Sushi

Vem i laget umgås du mest med? Pontus Strandberg

Favoritlag? Arsenal FC

Vem vinner skytteligan? Fredrik Fridström

Bäst på träning? Sundell

Största merit inom fotboll? Tunnlat Wieselgren på träning

5 snabba med Felix

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Emirates

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Felix
Hävdar att han tar 145kg i bänkpress


Felix till vänster

Bäckstedt-Wieselgren 10-5

/ Filosofen

Spelarpresentation del XIV: Andreas Larsson

Det fjortonde intervjuoffret är här och det är den föredetta lagkaptenen Andreas Larssons tur att svara på frågor.

Namn: Andreas Larsson

Ålder: 19

Tidigare klubbar: Enbart Skärblacka

Nummer: 5

Position: BC

Styrka: Svårpasserad, Följsam, alltid stabil

Svaghet: Kommunikationen

Kort fakta om Andreas
Även Andreas tillhörde det välkända 91-laget och har varit Skärblacka trogen hela sitt liv. Andreas gör alltid bra ifrån sig och det är ytterst sällan man ser honom göra en plattmatch. När han inte tränar fotboll gillar Andreas att vara på på gymmet samt att umgås med bruden. Han jobbar även från och till som lagerarbetare. 

Intervju med Andreas

Favoritmat?
Kebabtallrik

Vem i laget umgås du mest med? Jonas Lindgren

Favoritlag? Arsenal FC

Vem vinner skytteligan? Fredrik Fridström

Bäst på träning? Svanberg

Största merit inom fotboll? Varit lagkapten i A-laget förra året

5 snabba med Andreas

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Emirates

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Andreas
I gymnasiet orkade inte Larsson göra en skoluppgift och kom på den briljanta idén att mejla till sin lärare  där han förklarar att hans internet inte fungerar så han inte kan skicka uppgiften. För att inte verka allt för dum la han till : Ps jag skickar från en kompis dator.


Larsson ståendes

Bäckstedt - Wieselgren 10 - 4

/Filosofen

Spelarpresentation del XIII: Jack Nordholm

Jack Nordholm som till vardags bor i Kalmar är nästa man ut.Namn:
Jack Nordholm

Ålder: 22

Tidigare klubbar: Kimstad GoIF, IFK Norrköping, Hagahöjden BK

Nummer: 1

Position: G

Styrka: Reflexerna, Kommunikationen

Svaghet: Luftspelet

Kort fakta om Jack
Jack är lagets journalist och studerar journalistisk- & medieproduktion i Kalmar sedan 2 år tillbaka på stadens universitet. Just nu är han hemma och praktiserar på det lokala tidningen NT och  vad jag läst så gör han ett riktigt bra jobb. Som ni ser på de tidigare klubbarna så får nog Jack klassas som lagets "klubbhora" men att han återvänt till sin moderklubb uppskattas stort. För tre år sedan åkte Jack på språkresa till Spanien och studerade språk, något jag vet att han rekommenderar alla att göra. Jack sympatiserar med storklubbarna Chelsea och Real Madrid och har alltid sagt att om de möts i Champions League så kommer han inte tveka på att åka.

Intervju med Jack

Favoritmat?
Tortilla

Vem i laget umgås du mest med? Pontus Larsson

Favoritlag? IFK Norrköping

Vem vinner skytteligan? Joakim Johansson

Bäst på träning? Joakim Johansson

Största merit inom fotboll? Tränat med IFKs A-lag

5 snabba med Jack

Bäckstedt / Wieselgren

IP / Nya Parken

Kimstad / Vånga

Naturgräs / Konstgräs

Ronaldo / Messi

Detta visste du inte om Jack
Spelat division 1 i handboll och mött vm-hjältarna Ekberg och Carlén


Jack som gjorde en strålande match i Svenska cupen förra året

Bäckstedt - Wieselgren 9 - 4

/Mou

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson