Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

EXTRA

Anton Bäckstedt har till slut bestämt sig. Valet föll på Smedby AIS som spelar i division tre med ambitionen att avancera tillbaka till tvåan. Allt som fattas är signaturen. 

Tack gode gud att valet föll på Smedby. Mitt Skärblackahjärta hade inte klarat av att se Anton i Kimstads dress. Bäckstedt hade även erbjudande från Vånga IF. 


Lycka till Anton! (Bilden är från första dagen när bloggen skapades)

Shits about to go down

SILLY SEASON

IN:
Mikael Pressfeldt. tränare.
Tränare som gillar att skrika och dirigera från sidlinjen. Kan vara lönsamt då truppen är väldigt ung och oerfarna på sina håll och kanter. 

UT:
Robert Ahl. Finspångs FK
Christian Sundell. Kimstad GoiF

Rykten:
Fredrik Fridström. Kimstad GoiF
Fredrik sägs vara klar för Kimstad och bara signaturen fattas. Hade samtal med Kimstads sportchefer och sägs ha nått ett muntligt avtal. Meddelade sedan Skärblackas ledning om sitt beslut på träningen. Akta dina ben nästa år i femman eller ifall vi stöts på i cupen.

Anton Bäckstedt. Smedby AIS, Kimstad GoiF, Vånga IF
Som sagt tränat med Kimstad och Smedby och hela tiden har Smedby verkat vara hans förstaval. Pratade i helgen med Smedbys ordförande som går under kodnamnet Sterner och det gick bra sa han då till mig.

Under Kimstads träning i Skärblacka , passet innan Blackas, sågs Bäckstedt föra en konversation med Kimstads sportchefer han också. Samtalet ska ha gått bra säger han själv när jag attackerade honom. Kimstadbloggen vräkte även ur sig att Vånga kontaktat Bäckstedt men han har sagt flera gånger att om han lämnar ska det vara för högre divisioner. Men rykten är rykten. 

Fredrik Holmgren, (Klubb i Jönköping)
Holmgren har som bekant flytt länet och bosatt sig i världsmetropolen Jönköping. Han ska/har tränat med en division fyraklubb där nere och förhoppningarna är att han ska kunna delta på Skärblackas matcher genom ett avtal mellan klubbarna. Liknande det som kalmarstudenten Jack Nordholm har. 

Robin Wazza Wizzelgren. Åbackarna, Kimstad GoiF
Vilken klubb är inte ute efter hans signatur? Nyuppflyttade division femlaget Åbackarna med Jason Forshav som assisterande coach sägs leda racet. Wieselgren skulle givetvis bidra med stor erfarenhet bland dessa oerfarna ynglingar. Kimstad, såklart sägs också vilja ha honom. Grabben bor i Norrköping och sägs vara orolig för att hans vänner ska fly klubben. Lång resa och från Skärblackaledningens håll finns ännu inga planer på betalt körkort och tjänstebil. Wazza sägs sitta hemma vid telefon klockan sju varje kväll ifall Kimstad skulle höra av sig.

Gusten. Kimstad GoiF
Tränade med Skärblacka förra veckan men det var bara för att han kände för det och han har inga planer på att skriva på.

Eftersom att jag riskerar att anklagas för plagiat ifall jag skriver dit de nyinkomna ryktena under de gamla med datum skiter jag i det. Bryr ni er får ni la gå tillbaka och läsa gamla inlägg. 

Cheers!
Filosofen

Long time no see (again)

Som ni säkert har märkt har det ännu inte dykt upp något inlägg om våra kära Skärblackakrigare som förra helgen deltog i ICA-Cupen. Den försenade rapporten ska ni få nu. Anledningen till att jag inte skrivit tidigare är att det vart mycket i skolan i veckan. Tiden har inte funnits tid och framför allt inte orken. 

Inläggen framöver kommer även innehålla Silly Season där spelare in och ut kommer läggas in. Förhoppningsvis blir det framöver lite roligare läsning. Kan också meddela att jag inom en snar framtid kommer presentera en ny kollega efter den äcklige Mous svek. Spännande!

ICA-Cupen då. Blacka lottades mot FF Jaguar i sexan. Dagsbergs IF A, fyran och Assyriska från div två. Matchrapporterna bör betraktas med varsamhet då mitt minne under veckan tynat bort en aning. 

Skärblacka IF-FF Jaguar 2-0
Det var knappt att man hunnit lägga snusen tillrätta innan Skärblacka var uppe i en 2-0 ledning.  Första målet var på rena Petter Hansson manér (Grekland EM 08) av Frippen där han snubblar in en retur efter skott av Anton. Direkt på avspark, typ, i samma byte gjorde Bäckstedt 2-0 när han bröt ett uppspel och överstegsfinta och la in bollen i mål. 40 sekunder hade då gott på matchen och det var fler än jag som hävdade att Jaguar var det sämsta som skådats i den vackra Stadium Arena. 

Jaguar ryckte upp sig och tog inom några minuter över spelet och hade bud på flera mål. Fredrik Holmgren i mål hade dock ätit sin gröt till frukost och höll Skärblacka kvar i ledning. Mot slutet av matchen avtog Jaguars press och de återgick till sitt inledningsvis dåliga spel. Deras anfallare, med förflutet i Vånga IF, var en fröjd att skåda i matchen. Inte för att han var speciellt duktig utan för att han verkar vara en väldigt konstig människa helt enkelt. Jaguar var gruppens sämsta lag och att bara vinna med 2-0 var inte så bra kanske då det mycket väl kan bli målskillnadsaffärer i dessa turneringar. 

2-0 slutade det och dagens första test var avklarat men tuffare uppgifter väntade. 

Dagsberg IF-Skärblacka 2-1
Holmgren hann inte ens spänna pungskyddet innan det rassla till bakom honom. En Dagsbergspelare sköt på avspark och Holmgren var inte på tårna och bollfan gick in i hans högra stolpe. Kuken, tänkte vi tillresta Blackasupportrar. Denna match var den mest viktigaste i och med att Assyriska var det bästa laget och på direkten var man i underläge. Skärblacka vek inte ner sig helt dock och efter ett par minuter lyckades Frippen skjuta in kvitteringen.

Skärblacka, genom Anton Bäckstedt tog nu kommandot och visst fan borde Bäckstedt ha gjort något mål. Konstiga passningar till helt fel spelare i skottlägen blandat med misslyckade passningar såg till att Dagsberg sen kunde göra 2-1 på ett skott en bit utanför. Då var det inte mycket kvar av matchen. Skärblacka var tvungna att pressa och stressa som fan för att få in kvitteringen men det var svårt att skapa några målchanser när lagets överlägset bäste spelare satt på bänken sista två minuterna eller vad det var. "Jag var ju trött som fan fattaruväll, filosofjävel" sa han när jag sågade honom.
Matchen slutar 2-1 till Dagsberg och nu var Skärblacka tvungna att vinna med fyra bollar eller mer mot Assyriska.

Assyriska KF-Skärblacka IF 4-1
Det var inte mycket att orda om i denna match. Assyriska var helt enkelt för bra. Igge som lirar i Assryriska gjorde tre av målen och Igge var troligtvis med sina TIO mål söndagens bästa spelare i ICA-Cupen. Assyriska var redan klara gruppvinnare och Skärblacka visste arr det krävdes en bragdmatch för att gå vidare.

Kul för kapten Andreas Larsson att få göra ett snyggt mål i alla fall.

___

Sammanfattningsvis en ganska blek turneringsinsats av Skärblacka, trots en på förhand svår lottning. Det var Dagsbergsmatchen som blev den mest avgörande för debaclet. 

Skorstenarna
3: Anton Bäckstedt
2: Fredrik Holmgren
1: Fredrik Fridström

SILLY SEASON

IN:
Mikael Pressfeldt. tränare.
Tränare som gillar att skrika och dirigera från sidlinjen. Kan vara lönsamt då truppen är väldigt ung och oerfarna på sina håll och kanter. 

UT:
Robert Ahl. Finspångs FK
Ahla gör det som borde vara förbjudet. Skriver på för Finspångs FK. Inte så lustigt kanske att han lämnar eftersom att han bytts in och ut fjorton gånger per match. 

Christian Sundell. Kimstad GoiF
True Story. På Christians facebook kan man läsa att han i stort sätt är klar för Kimstad. Meddelandet löd: "Efter några intressant samtal/möten så är jag nu i princip klar för Kimstad Goif. Blir en otroligt rolig fotbollssäsong och jag ser fram emot det sjukt mycket"
Christan var skadad en del förra året men man kan inte skylla på det. Detta är en enorm förlust för Skärblacka då Christian bidrar med en enorm erfarenhet och kunskap hos de unga. Han är ju egentligen ganska snäll men skenet kan bedra, tydligen. Nu kan du ju glömma att du frå låna min Xboxkontroll mer! LUUUUUDEEEER.

Rykten:
Jalkemo skrev idag om att han ska släppa en bomb imorgon efter att de åkt ur gruppspelet i ICA-Cupen. Eftersom att Sundell är klar för dom och skrev det på facebook får man väll anta att det inte är den enda bomben det handlar om.

Fredrik Fridström. Kimstad GoiF
Jag tror han kan vara inblandad i bomben Jalkemo dillar om. Har tränat med dom ochs sägs vara väldigt sugen på att testa sina vingar. **HOST*** Ingenting är bekräftat dock. 

Anton Bäckstedt. Smedby AIS, Kimstad GoiF
Tränat med Kimstad en gång med jag tror och hoppas att det är Smedby han väljer. De verkar väldigt intresserade och Anton har tränat med dem i ett par veckor. Skulle vara en enormt stor förlust men man förstår ju killen ändå till skillnad mot Sundells och ev Frippens beslut. 

Fredrik Holmgren, (Klubb i Jönköping)
Holmgren har som bekant flytt länet och bosatt sig i världsmetropolen Jönköping. Han ska/har tränat med en division fyraklubb där nere och förhoppningarna är att han ska kunna delta på Skärblackas matcher genom ett avtal mellan klubbarna. Liknande det som kalmarstudenten Jack Nordholm har. 

Tråkigt att så många vill lämna, men spel i en högre division under en säsong lockar. Hoppas bara att Pressa och sportchefen Jonny har ett par äss i rockärmarna, för om alla spelare som nämsts lämnar ser det fan i mig inte bra ut. 

Vi hörs!
Filosofen

Enemy of the state pt II ?

Det har vart på tapeten under ett tag men nu är det alltså klart. ROBERT AHL spelar nästa år i Finspångs FK där han ansluter tillsammans med den förre Skärblackatränaren Johan Lindmark. 

Robert har varit Skärblackaspelare hela livet förutom en kort sejour i Sylvias juniorlag och han var med i Skärblackapojklagets storhetstid då vi vann allt. 

Mycket tråkigt att Robert beslutat sig för att lämna. Han var väldigt omtyckt och kommer vara saknad av många. Dörren är alltid öppen för en comeback i Skärblacka. Inga hard feelings från min sida och jag önskar Ahla all lycka i sin nya klubb.
Robert på övre raden bredvid Stefan Strandberg

Lite inför ICA-Cupen

På lördag spelas de första matcherna i ICA-Cupen och bland annat Finspång kliver in i turneringen. Jag kommer dock inte att närvara överhuvudtaget under lördagens matcher eftersom att det vankas Premier League och en spännande bortamatch mot Norwich. På söndagen är det bara tråkiga matcher i Premier League så då kommer jag vara med hela dagen, inte minst för att stötta mitt Skärblacka IF men även att det ska bli kul och se kimstad, traktens Chelsea.

Ni som läser bloggar om traktens lag vet redan om det men förra veckan tränade tre av våra spelare med kimstad Goif. Det var Christian Sundell, Fredrik Fridström och Anton Bäckstedt som körde med kimstad i cirka 40 minuter innan det var dags för ett möte i Skärblacka som tränar timmen efter.

Det ska sägas att ingenting är klart än men division IV-spel i kimstad verkar lockande för en del. Jag kan med stor säkerhet säga att det är väldigt osannolikt att, om de nu skrivit på för kimstad, skulle spela Ica-cupen i den fula vita dressen. Det krävs ju specifika papper för det har jag för mig.

Det blir Mickes första test som huvudansvarig för Skärblacka och det blir självklart intressant att se hur han klarar av uppgiften. Det är en ganska tuff grupp man hamnat i men Skärblacka bör gynnas då man har många tekniskt skickliga lirare. Även Robin Wieselgren gjorde en lyckad comeback från sin knäskada i tisdags och med nytt jobb, ny lägenhet och ett helt knä kan han bidra med en hel del positiv energi.

13.15 Assyriska KF-Dagsbergs IF A
13.30 Skärblacka IF-FF Jaguar
14.30 FF Jaguar-Assyriska KF C/D
14.45 Dagsbergs IF A-Skärblacka IF C/D
15.45 FF Jaguar-Dagsbergs IF A
16.00 Assyriska KF-Skärblacka IF

Transferfönstret är nu öppet och det lär bli väldigt livat i år i och med kimstads avancemang till fyran. Skärblackas fokus bör väll kanske ligga på att hitta en ny målvakt eftersom Homgren flyttat till Jönköping och Simon har juniorlaget att tänka på. Sen hänger det ju mycket på vilka spelare som stannar och inte.

Jag uppdaterar när jag vet vilka som ska spela på söndag.

Blackabloggen

Lottat i ICA-Cupen

Det har lottats i Norrköpings mest prestigefyllda inomhusturnering. AT-Cupen eller numer ICA-Cupen. Turneringen går av stapeln den 19/20 november med slutspel helgen därpå och det siktar vi ju så klart på?!

Skärblacka har hamnat i grupp 15 tillsammans med Assyriska KF, Dagsberg IF A och FF Jaguar. Assyriska lirar i division II, Dagsberg gick upp till division IV och FF Jaguar håller till i division VI. En för Skärblacka ganska tuff lottning där Dagsberg är ett sånt där "löparlag" om jag fattat det rätt och man får även ata att A:et efter Dagsberg IF innebär att detta är deras toppade lag. Assyriska är ju, ja, Assyriska. Lirar i div II och bör promenera genom gruppspelet. FF Jaguar har jag inte någon bra koll på. Tror de var involverade i en rekordmatch för röda kort under förra säsongen. Nystartad klubb inför förra säsongen f.ö. Det blir svårt att lämna några förhandstips nu då jag inte riktigt vet vilka spelare som kommer att vara kvar och vara tillgängliga. 

Spelschemat lyder som följer:

Söndag 20 november
87 A 13.15 Assyriska KF Dagsbergs IF A –
89 A 13.30 Skärblacka IF FF Jaguar –
98 C/D 14.30 FF Jaguar Assyriska KF –
100 C/D 14.45 Dagsbergs IF A Skärblacka IF –
106 A 15.45 FF Jaguar Dagsbergs IF A –
107 A 16.00 Assyriska KF Skärblacka IF –
13.15 Assyriska KF-Dagsbergs IF A
13.30 Skärblacka IF-FF Jaguar
14.30 FF Jaguar-Assyriska KF C/D
14.45 Dagsbergs IF A-Skärblacka IF C/D
15.45 FF Jaguar-Dagsbergs IF A
16.00 Assyriska KF-Skärblacka IF


Samtliga matcher utom de med C/D efter sig kommer att spelas i A-hallen. 

Kimstad har även dem hamnat i en knepig grupp.
Kimstad GoiF, IV
BK Kenty, III
Söderköpings IK, III
Lindö FC, V

Vångas grupp
Vånga IF, V
Chile Unido, IV
Lindö FF, III (?)
Smedby AIS B, III

Full info läses här

Jag återkommer med mer info framöver
Blackabloggen

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson