Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför FFK-Blacka

15:00 imorgon smäller det på Grosvad. Tre timmar tidigare spelas ett toppderby mellan serieledande Kimstad och Vånga. Trots att det är ettan mot fyran som möts på Krokhagen känns detta inte i närheten av lika hett som mötet på Grosvad. Hatet mellan dessa klubbar går inte beskriva i ord och varken något engelskt eller italienskt derby är ens i närheten av detta.

Finspång har ett ganska sargat lag enligt bloggen där man saknar Jeppe Johansson, Billa (bänken), Rebwar, Siegers samt Skuja. Gerson som plockade bort Pulsanton finns även han på bänken. Hallestig samt Sigurdur bildar mittbackspar och Frippen ska nog se upp om han inte vill dö. FFK-Bloggen tror att Mr Hutka, mannen med 1000 smeknamn kan ta upp kampen med Wazza istället för Johansson och Wazza sägs vilja ha något nytt hatobjekt i FFK efter att nu Johansson och han funnit varandra. Josef är som jag skrev igår tillbaka efter avstängning och är väl spelaren Blacka ska se upp mest med då han ligger bakom det mesta i offensiv väg. Denna Gustafsson kan dock vara riktigt sjuk i huvudet på planen och exempel på detta visade han upp i matchen mot Kimstad tidigare i höstas. Kimstad ledde med 3-1 i 89e och Jonte Ekeroth ställde sig 1 meter ifrån bollen när FFK skulle slå en hörna. Alla blev chockade och undrade vad fan Ekeroth höll på med och Josef blev fullständigt skogstokig. "Är ha dum i huvudet eller? Domarn, varna honom då! Va fan, jävla idiot, gör något, SLÅ HONOM" Ropades det från stjärnans mun och Blacka får se upp med dennas humör imorgon.

Blacka saknar Bäcka som jobbar, enligt rykten har han blivit petad från butiken och ska nu jobba på Stadiumlagret. Enligt Bäcka själv verkar Wieselgren ha gjort ett väldigt stort intryck efter sina 6 månader på denna arbetsplats då det hänger planscher på Wieselgren över hela arbetsplatsen. Sundell har premiär i innebandyn och prioriterar detta, Holma är återigen hemma från Jönköping och sägs vara otroligt laddad. Skulle jag gissa på startelvan så får det bli såhär.

Holma
Helle, Svana, Matte, Wazza
Jocke.P, Larsson
John, P.Larsson, Wall
Frippen

En relativt slagkraftig startelva men man måste vara redo för att FFK kommer slita som djur och offra en kroppsdel i varje duell. Det återstår att se om Jensa Strandberg även denna gång sitter på bänken. Tre poäng i snitt är ett ganska imponerande facit faktiskt.

Blackabloggen

Rimforsa samt lite FFK

Blacka slog Rimforsa med 3-2 efter att ha vänt ett 0-2 underläge i lördags. Ponta Larsson gjorde första målet på straff och målvakten borde kanske blivit utvisad i situationen. Kvitteringen stod Joel för och det kanske var årets snyggaste på IP då han sköt bollen med högern i bortre krysset, det är oklart om det var menat som ett inlägg. Matchavgörande 3-2 kom i slutet efter att Kim spelat bollen hårt in mot mål där Tom kom och satte foten på bollen. Resultatet var kanske inte helt rättvist då Fredda många gånger räddade Blacka och det var två straffsituationer som domaren mycket väl kunde blåsa på. Tre poäng blev det iallafall och det var skönt med tanke på den bedrövliga formen som varit. Värt att nämnas är att Jensa Strandberg hoppade in i slutet. Fidde Johansson gjorde även han debut för säsongen.

3 skorstenar: Ponta Larsson

2 skorstenar: Fredda Holmgren

1 skorsten: Joel Eklund

Skorstensligan
10. Andreas Larsson
9. Anton Bäckstedt
8. Jochim Poikela
7. Fredrik Holmgren
7. Kristian Svanberg
6. Pontus Larsson
6. Chrille Sundell
6. Fredrik Fridström
5. Mattias Eriksson
5. Jocke Johansson
4. Robin Wieselgren
2. Jesper Helle
1. Joel Eklund
1. Kim Wall


Lite inför FFK

På lördag är det dags för höstens hatmöte och jag tror vi alla hoppas på mer underhållning än sist. Blacka vann med 5-0 och det kunde varit det dubbla. Förklaringen är dock ganska enkelt då FFK endast hade 3 ordinarie spelare med. På lördag får vi förhoppningsvis se en riktig derbymatch med mer kamp än skönspel. Josef är tillbaka efter en tre? matchers lång avstängning och sägs vara otroligt sugen på att smacka dit Blacka. Det är oklart om kapten Billström kommer att medverka då han tillbringar all sin tid åt studier i staden där scouse bastarden Astrit inte vill bo. Gerson som plockade bort Puls-Anton totalt förra matchen kan vara nöjd över sin insats då Anton tydligen inte ska vara med på lördag. Jobb säger Pulsmannen själv men jag vet inte? Han tränade förövrigt igår.

FFK fick stryk mot Syrianska senaste och det är väl inget speciellt med det, Syrianska är enligt mig seriens bästa lag när det flyter för dem. Sigurdur som var helt galen i förra matchen gjorde ett av FFKs mål och vi hoppas givetvis att detta isländska vilddjur finns med på lördag. Personligen tycker jag inte matchens känns allt för intressant nu på grund av Wazzas och Johanssons nyfunna vänskap. De forna fienderna har flera gånger setts tillsammans i både Finspång och Norrköping och Razze-Kebab har flera gånger serverat denna nyblivna duo både pizza, gyros, falafel samt kebab på Babylon i Finspång.

Återkommer imorrn med mer om matchen.

Blackabloggen

Inför Blacka-Rimforsa

Läget i truppen har de senaste veckorna känts väldigt uppgivet och omotiverat och jag antar att denna inställning har smittat av sig till bloggen. I onsdags mötte man Syrianska på Sydvallen och torskade med 4-2, helt okej resultat med tanke på hur många som var borta. Konstigt kan tyckas att det inte fanns någon information var/när/hur matchen skulle spelas, den insatte lyckades säkert på reda på spelplats via Syrianskas hemsida, dåligt Blacka.

Det har varit dåligt med folk på träningarna och många verkar skita i det, Sundell vill inte belasta sitt knä, Fredda har flyttat till Småland & Anton Bäckstedt jobbar ihjäl sig och har inte synts till sen Kimstadsmatchen. De två senaste passen har körts tillsammans med juniorerna pga att det varit så lite folk på träningarna. Tråkigt att så många väljer att skita i det enbart för att det går dåligt, eller finns det en annan förklaring till detta ökande missnöje?

Imorgon tar Blacka emot serietvåan Rimforsa som är mitt uppe i guldracet tillsammans med Kimstad och Kurdiska. Man är 4 poäng efter Kimstad och det känns som att det ska mycket till om man ska komma ifatt med tanke på att det enbart återstår 3 omgångar. Rimforsa är väldigt hemmastarka och har tagit majoriteten av sina poäng på hemmaplan men man ska väl ändå ses som favoriter imorrn känns det som. Sundell är borta, Anton jobbar och juniorerna har match, Matte Eriksson avstängd dessutom. Jocke.P kommer att vara med trots detta och rykten säger att Joel Eklund som inte tränat sen Glan brann finns med i truppen.

Nu gäller det att rannsaka sig själv och spela av resten av säsongen på ett bra sätt till att börja med imorgon. Blacka har nu 3? raka förluster och inställningen har inte alls varit på topp i de senaste matcherna och nu väntar alltså ett hungrigt Rimforsa och veckan efter det ett revanschsuget FFK på Grosvad.

Trots de påstådda arbetspassen har Puls-Anton synts till på Puls förra fredagen samt lördagen, han var även ute i onsdags och har redan ikväll setts på Puls. Behöver jag säga att han ska till Puls imorgon också?

Trolig startelva, ren chansning då jag inte har någon aning.

Fredda
Helle, Larsson, Svanberg, Eklund
Wazza, Jocke.P
Jocke.J, P.Larsson, Wall
Chamakh

Ren chansning som sagt, ursäkta om jag glömt någon som är given.

Blackabloggen

Skärblacka-Syrianska INSTÄLLD

Matchen som skulle spelats idag är inställd. Den officiella förklarningen är vattensjuka planer.

http://www.svenskalag.se/skarblackaif-Herrar

"Goda nyheter för mig eftersom det innebär att jag kan ha en ordentlig förfest innan jag går till Pulz" sa Anton Bäckstedt på telefon alldeles nyss.

Cheers
Blackabloggen

Kimstad-Blacka 4-1 (2-0)

Andra raka derbyförlusten mot Kimstad och enbart en poäng på säsongens fyra derbyn. Kimstad var egentligen klasser bättre och det syntes redan från matchminut ett att det skulle bli en tuff match för Skärblacka. Blacka ställde upp med en 4-4-2 upställning: Holmgren, Helle, Svanberg, Eriksson, Wall, John, Jukka, Larsson, Jocke.P, Anton, P.Larsson. Anton låg lite bakom Ponta men jag skulle ändå kalla uppställningen för 4-4-2 i första halvlek. Väldigt konstigt om ni frågar mig att sätta Jocke.P som yttermittfältare. Jocke har varit strålande som central mittfältare och jag personligen ser verkligen inte Jocke som en ytter där han inte får ut sina kvaliteer. Kimstad ställde upp med följande lag. Andreas, Ogge, Vångerstrand, Jonte.E, klubbhoran, T.Ekeroth, Sama, Matte.P, Robin.A, Fredda.P, Tommy. Även Kimstad spelade med en 4-4-2 uppställning.

Kimstad började klart bäst och kändes hetare i i stort sett varje duell. Blackas taktik verkade vara att använda mittfältet så lite som möjligt för att istället slå långbollar mot Ponta Larsson. Just Ponta tillsammans med Bäcka var de som var inblandade i det lilla Blacka skapade. När 1-0 kom efter 20? så var egentligen ingen förvånad, Fredda Pettersson gjorde det efter att lyckats överlistat Fredda i målet. Jag tror Tommy passade. Kimstad tog över ännu mer efter målet och även 2-0 kom av samma Pettersson i slutet av halvleken. Det blev även lite gruff mellan Tommy Lj och Matte E där egentligen ingenting hände men domaren tyckte tydligen att båda förtjänade en varning.

Blacka gjorde några byten i andra, Helle hade utgått skadad och bla Jocke.J samt Ahla hade kommit in. Anton klev ut som högerytter och man möblerade om lite i offensiven. Publiken satt och väntade på att Blacka skulle ta över spelet och pressa Kimstad men den uteblev. Kimstad var även bättre i andra halvlek och när Tobbe Ekeroth satte 3-0 framspelad av Tommy så kändes matchen avgjord. Inhopparen Gusten hann även med att sätta 4-0 med en klassisk tåfjutt i mitten av andra halvleken. Det fanns ingen glöd i Blackalaget och det var verkligen ingen som tog tag i att säga till spelarna. Personligen tycker jag man kan kräva mer inställning i en derbymatch än vad Blackaspelarna visade igår. Inte heller gjordes något på bänken för att ordna upp det. Med 13? min kvar gjorde Blacka 4-1 efter att Bäckstedt sprungit åttor runt Kimstads backlinje för att sedan spela in bollen til Jocke.P som satte bollen i öppet mål. Dock ska det sägas att bollen aldrig var över linjen, Kimstads målvakt samt Jalkemo som stod i linje blev tokiga på linjedomaren som uppenbarligen hade svårt att se. Även Anton samt målskytten Jocke.P sa efter matchen att bollen aldrig var inne. Jag kan inte förstå att man kan sätta en jävla praktikant på linjen i en derbymatch mellan två toppklubbar, någon feeling kan de väl ha. Ännu mer tragiskt blir det när ingen av linjemännen vet hur offsideregeln fungerar och det går inte kommunicera med dem för 5 öre.

Efter målet gick Bäcka ut pga känningar i låret och i och med det bytet så dog Blackas anfallsspel. Ponta hade gått ner på mitten och det kändes väldigt tunnt för Blacka i offensiven. Matchen spelades av utan några större händelser och Kimstad vann matchen mycket rättvist med 4-1.

Även om Kimstad är ett bättre lag än Blacka så var insatsen under all kritik, Jalkemo skrev på Facebook efter matchen "Pojkar mot män" och jag kan inget annat än att hålla med. Vart var ledarfiguerna? Vart var puschandet från bänken? Vad var lagets taktik egentligen? Kimstads backlinje är bättre i luftrummet än vad man är i djupledsselet och varför man då slår långbollar mot Ponta Larsson på kroppen i stort sett hela tiden är för mig obegripligt. Jag tror inte Blacka gjorde ett enda anfall där man spelade genom mittfältet för att sen spela vidare till Ponta. Det var även alldeles för mycket felpass och Sama och Tobbe Ekeroth ägde mittfältet totalt.

I och med förlusten så är Blacka 9 poäng efter Kurdiska med 4 matcher kvar och chansen på en serieseger är körd. Man blev även passerade av Vånga och just nu ligger man på 6e plats och är sist av alla "derbylag". Nästa match spelas på fredag? mot Syrianska hemma och som det såg ut igår så kommer det bli en väldigt tuff match. Taktiken måste absolut förändras och spelarna måste få mer glädje i spelet.


Tre Skorstenar: Ingen

Två Skorstenar: Ponta Larsson
Fick mycket boll och gjorde oftast något bra med den, låg tillsammans med Bäcka bakom allt Blacka skapade.

En Skorsten: Anton Bäckstedt
Ganska osynlig stora delar av matchen men står för en briljant assist och skapar mycket på egen hand.

Skorstensligan
10. Andreas Larsson
9. Anton Bäckstedt
8. Jochim Poikela
7. Kristian Svanberg
6. Chrille Sundell
6. Fredrik Fridström
5. Mattias Eriksson
5. Jocke Johansson
5. Fredrik Holmgren
4. Robin Wieselgren
3. Pontus Larsson
2. Jesper Helle
1. Kim Wall


Beklagar en dålig och negativ matchrapport men det fanns inget positivt att nämna om jag ska vara ärlig.

Inför: Kimstad Golf - Skärblacka IF

STORT hatmöte på gång. Imorgon 12.00, svensk tid blåser domaren igång vad som troligtvis är en avgörande match för hur säsongen kommer sluta för traktens två lag.  Ingen lätt uppgift väntar Skärblacka då man gästar Kimstad. Spökena från förra matchen lär fortfarande ligga kvar i spelarnas huvud. Matchen kommer tyvärr, för Skärblackas del, att spelas utan den hetlevrade Robin Rambo Wazza Pelé Wieselgren som i förra matchen mot Kurdiska snackade till sig ett gult kort fem minuter in i andra halvlek trots löften om att hålla sig lugn. Det gula kortet innebär att Wazza samlat på sig för många gula och är därmed avstängd imorgon.

Avstängd är även lagets rivjärn i anfallsspelet Fredrik Frippen Chamakh Fridström. Mot Kurdiska blev han i straffområdet stämplad fult och for upp och knuffade Kurden.  Domaren tvekade inte en sekund och visade ut…FRIPPEN.  Skandal från domarteamet och tydligen var det ett par jävla färskingar på linjen. Det var en av dem som skuttade upp och ner efter incidenten, viftandes med flaggan och insisterade på att det var Frippen som var boven i dramat. Om du trodde att dagens domarteam var nöjda med att visa ut Frippen trodde du fel. Tydligen har de i princip polisanmält Frippen för grov misshandel iom knuffen. Frippen ska dock lämna in ett brev med sin syn på saken så det löser sig, sa mannen som sket i sadeln.


Matchen imorn då! Vad har spelarna att ”se fram ” mot? Ja, bland annat har Kimstad sen förra gången lagen möttes värvat traktens klubbhora.  För dålig för Smedby så återvände han till femman. Det var ett enkelt val för Jalkemo och trots alla rykten som florerar upplever inte Jalkemo att det känns konstigt att dra på sig Kimstadtröjan. Jalkemo har nu representerat Skärblacka, Vånga IF, Smedby och nu Kimstad. Jag har för mig att han även vart aktiv i BK Vingen, då som innebandyspelare. Skulle fan inte förvåna mig om han lirat i Norzaa med.


I övrigt har vi flera gånger nämnt att de värvat ihop ett storlag med femmans mått mätt. Ekeroth, Ljungström, Petterson från Sleipner och några till jag inte vet namnet på. Rykten på byn säger även att Peter, tränaren, ska snöra på sig skorna och delta imorgon. Peter som har ett djupt hat mot FFKbloggen sägs avsky Skärblacka IF minst lika mycket och kommer sätta skräck i Skärblacka imorn med vansinniga tacklingar i maghöjd. Peter är även mycket, mycket, mycket känd häromkring för sin snabba tvåfotare och även skottfinten sägs vara något till och med Bäckstedt dreglar över.


Kimstads målvakt Andreas sägs vilja ta revansch på Anton efter att denne avsiktligt/oavsiktligt satt ett knä i skallen på målvakten i förra mötet, så det vår unge spjuv får allt se upp.


På mitten finner vi ju den avdankade liraren Sama som säkert kommer göra det han ska. Även den finurlige Tobias Ekeroth finns att hitta där samt Jalkemo.


I anfallalet finns den före detta målspottaren Ljungström som bröt en måltorka nöstan lika lång som Micke Dahlbergs i Gefle, mot Skärblacka förra gången. Har la stänkt in ett par baljor efter det. Sleipnerliraren Fredrik Pettersson är på ena kanten och Matte på den andra. Kapten Bergdahl är bortrest enligt Kimstads införrapport och även Sebastian Lindgren saknas.


Jag gissar på följande elva imorn: Andreas; Oscar Månsson, Ekeroth, Vångestrand, Robin Andersson; klubbhoran, Sama, T.Ekeroth; Petterson, Matte, Ljungström.


Skärblacka då. Bäckstedt är den stora stjärnan, givetvis. Senast idag berättade han hur folk på Puls hälsat på honom förra helgen. ”Klart folk vet vem man är” skrattade Bäckstedt och drog sitt fula hår bakåt. Sundell är borta med knäskada. Wieselgren och Frippen är avstängda. För att inte tappa chansen att ta hem skiten behöver Skärblacka vinna matchen och då behövs en Bäckstedt som inte går ut skadad efter 15 minuter. Hela vägen från Jönköping reser Holmgren som hävdar att det inte finns något som skulle hindra honom från att spela en match för Skärblacka IF. Helle sägs ha gymmat extra mycket i veckan och hatar Kimstad något oerhört. Svanberg och Matte klickar klockrent tillsammans och finns det verkligen en plats för Sundell när han återvänder? Jocke P har inte vart lika bra som han var i våras, eller så är det helt enkelt att man vant sig vid hur duktig han är. Det tror jag. Larsson krigar på som vanligt. Leder även skorstensligan. I anfallet saknas lite spelare och det betyder att Bäckstedt inte har tid att fjanta runt och tänka på nästa utgång. Kamma håret, ät en rejäl frukost och förfan unge man. Sköt kvällsplanerna efter matchen!


Förväntad startelva: Holmisen; Helle Svanberg, Matte, Wall; Larsson, Jocke P, Ponta; Lindgren, Bäckstedt, Jocke J


Tror det blir en promenadseger för Skärblacka. 0-7. Bäckstedt gör alla mål.


I övrigt möter FFK Kurdiska och jag är nog inte ensam om att hoppas på en FFK vinst. Kurdiska beter sig som vidriga as på planen. De spottar på motspelare, trakasserar domare och är allmänt ouppfostrade i sättet de uppför sig på plan.


Vi ses på Krokhagen imorn 12.00!


Cheers

Blackabloggen

 


RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson