Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Nya mål till IP!Så här kommer målen som vi ska pricka att se ut under kommade säsonger. Plugga in ordentligt för att det måste bli en uppryckning mot tidigare år vad gäller målgörandet. Och visst vill vi väl "betala" tillbaka till klubben för denna investeringen! ;)

TOTTI

Uppdatering!

Efter en lite längre period utan uppdatering har jag fått påtryckningar från flera håll att något måste upp på bloggen. Det har ju hänt lite sen sist...

Blacka vidare i cupen:
Skärblacka spelade förra onsdagen match i Östgötacupen mot Bråvalla. Det var en jämn match som böljade framåt tillbaka. Blacka tog ledningen på hörna via Jocke Poikela, ett resultat som stod sig halvleken ut. Andra halvlek började Bråvalla något bättre och deras kvicka anfallare  (som jag tyckte var jävligt duktig) hitta ytan bakom vår vänsterback, slog ett svinhögt inlägg men som ändå hittade fram till en ensam röd spelare (Bråvalla i rött och blacka i vitt för dagen) i bortre delen av straffområdet och som sen kunde lägga in kvitteringen ganska lätt. Efter det målet tog Blacka tag i matchen igen. Man visste att Bråvalla hade en bonusstraff att utnyttja och man var därför tvugna att jaga mål. Blacka tog sen ledningen med 2-1 halvvägs in i andra. Även det målet kom på en hörna då Ante Larsson höll sig framme och petade in bollen efter en tilltrasslad situation. Bråvalla kontrade då med att ta sin bonusstraff och det var 2-2. Efter 2-2 målet handlade det bara om Blacka. Det var spel mot ett mål förutom någon enstaka kontring från "Valla". Dock lyckades inte Blacka sätta något av sina lägen så matchen slutade 2-2 och fick avgöras på straffar.

Blackas 5 straffskyttar visade ingen nervositet (eller hur Robban?) utan dom sattes "lugnt" och behärskat av i tur och ordning: 
Matte, Jocke A, Jocke P, Robban och Kim.

Lagen hade följt åt i straffsparksläggningen fram till den absolut sista straffen för Bråvalla. Där klev Blackas målvakt Simon fram och räddade och blev hela bygdens hjälte när han tog sitt lag vidare till nästa omgång.

I nästa omgång ställs Skärblacka mot division 3 laget IK Östria-Lambohov som kommer från Linköping. Det lär bli ett kul test för Blackas unga trupp.  

Träning torsdagen:
Dagen efter match och detta blev en ganska lugn träning (om jag minns rätt) med lite löpning och avslut.

Inställda matcher:
Förra helgen spelade inte Skärblacka några matcher. Både a-lagets match mot FC Linköping och b-lagets match ställdes in. Väderguden ville annat än vad vi alla andra ville och då han vägrade att sluta vräka ner regn så blev planerna ospelbara och matcherna fick skjutas upp. När matcherna kommer att liras är ännu inte bestämt.

Träning tisdag och torsdag, denna veckan:
Bara lite kort om veckans träningar. På tisdagens träning fick vi för första gången i år entra a-planen. Lite drygt 20 pers hade dykt upp till träningen som innehöll lite spel- och passningsövningar samt lite tvåmål (TOTTI blev träningens enda målskytt med en läcker lobb över Fidde som som vanligt står och drömmer långt utanför linjen ;) )
Regn under onsdagen gjorde sen att a-planen inte fick beträdas på torsdagens träning. Istället fick det liras lite smålagsspel bakom ena kortsidan och lite avslut på andra sidan. Ingen speciellt märkvärdig träning men har man inga planer som är dugliga så får man göra det bästa av det.

TOTTI

Junior-DM

Under söndagen spelade Skärblacka juniorer dm-match. Det var en match som först skulle ha spelats på Kullerstad under lördagen men pga av väder och vind fick flyttas fram till söndagen. Det innebar samtidigt att matchen kom att spelas på Ryds konstgräs i Linköping. Då jag inte var på plats för att heja på junisarna så har jag därför fått en rapport som jag kommer att citera nedanför. 

Skärblacka - Linghem:

"Skärblacka började sådär. Vi slog mycket felpass men vi kände ändå att vi hade kontroll på matchen för Linghem var inte alls farliga. Linghem lyckades inte ens få iväg ett enda skott på mål under hela första halvleken. Vi missade dock hur mycket som helst. Vi fick dessutom Jakob skadad (problem med höften) efter 15 minuter. Då vi bara hade en avbytare med till Linköping så fick nu ingen mer bli skadad. Men självklart blev Sebbe halvskadad vilket tvingade in Jacke igen under tiden Sebbe tejpade foten. Lagen gick i alla fall till pausvilan med resultatet 0-0.

Andra halvlek började bra för Skärblackas del. Vi tog tag i spelet, fick lägen, men precis som i första så brände vi dom. Tyvärr så fick dom en frispark med 20 minuter kvar som dom trycker in returen på. 0-1. Efter det flyttar vi fram laget. Vi spelar 4-5-1, går först över till 4-4-2 och sedan till 3-4-3. Vi fortsätter att skapa lägen men vi får aldrig in bollj*veln. Vi vinner bollinnehavet med 80-20 men vi får inte in bollen. Det får Linghem och det är det som räknas."

Linghem vann alltså matchen med 1-0 och det innebär att Skärblackas äventyr i junior-DM tog slut snabbare än vad många hade trott och hoppats.

Tisdagens träning:

Dagens träning blev en träning helt utan att en enda boll rördes. På grund av den förbannade väderguden som vägrar sluta pissa ner regn och snö på oss och gör våra planer spelodugliga så var det löparskor på. Vi sprang en klassisk runda, en sväng runt på Blackas finfina gator i skuggan av röken från skorstenen. Vi löpte alla i ett lugnare tempo då vi har cupmatch imon. Väl tillbaka hade vi ett litet teorisnack och laget kallades. Har inte full koll på alla som kallades men de som definitivt inte kommer att medverka är Kalle, Helle och Jacke. I övrigt ser Blacka ut att komma med en stark trupp till matchen som spelas (enligt ryckten) inför fulla läcktare på Söderköpings konstgräs klockan 21:00 mot Vrålballa.... nej, Bråvalla menade jag (klasskämt jag vet ;).

TOTTI


Veckan som varit:

Detta blir en kortare rapport om veckan som varit, hittills.

Skärblacka fick på söndagen revanch på Trix efter förlusten i matchen som spelades på långfredagen. Söndagens match avgjores på det "legendariska" konstgräset på Sydvallen. Och då menar jag inte legendariska som i något positivt utan pga att konstgräset där är så extremt dåligt och svårspelat. Men men, även fast förutsättningarna inte alltid är dom bästa (mer om det senare), så var det lika för dom. Detta var i alla fall en match som Blacka ägde från början till slut. Vi vann med 3-1 men vi borde vunnit betydligt större. Vi hade förtvivlat svårt att göra mål och vi missade otroligt många lägen (Hur många var det Kim och Sebbe? :P) Men en vinst är alltid en vinst och det tar vi med oss. Nämnas ska också att detta var en match mellan de så kallade "b-lagen" så revanchen blev bara "halv".


Tisdag:
Tisdagens träning för precis som tidigare veckors träningar belagd på Kullerstad. Det var ett litet manfall på denna träningen då ett flertal var iväg på någon jävla studentkryssning medan ytterligare några hade andra förhinder. 15 spelare och en vikarierande Pressa var ändå på plats. De övningar som genomfördes var en kombinerad inlägg- och avslutningsövning (där jag har för mig att det inte blev ett enda ordentligt avslut på mål), lite smålagsspel samt en avslutande matchliknande övning med väggar på en lite större plan. Träningen visade sig bli något av en parodi på fotboll då planen efter flera dagars nederbörd var lite vattensjuk och sank. Träningen kan ändå summeras som att det var en ganska kul träning i nästan omöjliga förhållanden där man mest gled omkring (Eller vad säger du Lindqvist?)

Onsdag:
Under onsdagen spelade den delen av laget som under förra året tillhörde juniorlaget en träningsmatch mot Sleipners juniorer. Jag var själv inte på plats för att se matchen men vad jag har hört via diverse matchrapporter så visade sig inte Blacka från sin allra bästa sida just den här dagen. Sleipner vann också matchen med 4-1. IKS gick till pausvila med en 1-0 ledning och direkt på avspark (10 sekunder in) i andra utökades denna ledning till 2-0. Detta efter ett "litet" dribbelmisstag i backlinjen (jag nämner inga namn CAllerth ;)) IKS utökade ytterligare en gång till 3-0 innan Blacka hann att reducera efter ett nickmål av Danne Larsson. Matchen fick då lite liv igen men IKS gjorde en bit från slutet 4-1 och stängde därmed matchen. Sleipner vann helt rättvist då man var det effektivare och allertare laget. Sebbe ville att jag skulle nämna att han spelade högerback under matchen. Enligt han själv så gjorde han det godkänt, med ett plus. Jag tvivlar dock på trovärdigheten i detta då det är sagt av en som måste ha en liten skev världsbild då han har Fernando Torres som favoritspelare ;)

Torsdag:
Då planen på Kullerstad inte hade återhämtat sig efter tisdagens träning så blev dagens träning lite improviserad. Det var bilfärd till Mårn, löparskor på och ut i spåret som gällde. Tufft men nyttigt. Efter en kortare joggingtur stannade Pressa truppen mitt på elljusspåret. Det var dags för intervaller. Förutom hos mig själv, så var det inte så jättemånga glada miner hos sperlarna. De 18 spelarna som dykt upp radade ändå upp sig för att sätta igång utan några jättestora protester. 4 intervaller som tog strax över 2 minuter sprangs och det såg överlag bra ut. Efter dessa intervaller joggade spelarna tillbaka och för att det inte skulle bli alltför stora protester så fick vi leka av oss lite. Spelarna delades in i 3 lag varav två spelade och ett körde lite smidighetsövningar. Och så turades vi om. Det var en ojämn, blöt och svårspelad yta som matcherna spelades på, men jag tycker ändå (och det här är min personliga åsikt) att några agerade alldeles för oinspirerat för att det ska vara helt ok. Jag tycker att det minsta man kan göra när man väljer att komma på en träning är att visa lite attityd och vilja och att man faktiskt kämpar lite, för allas skull då spelet blir betydligt bättre och givande då. Visst planen var jävligt dålig men det är ändå lika för alla.


Nog om det. I helgen som kommer skulle Blacka möta Bråvalla i östgötacupen. Den har nu blivit flyttad och kommer att spelas nästa onsdag kl. 21:00. Jag lyssnade inte tillräckligt för att uppfatta vart den skulle liras. Vad jag dock vet är att juniorerna ska ta revanch för gårdagens förlust då dom spelar DM-match på Kullerstad kl. 14:00. Motståndet i den matchen står Linghem för.  


Träningsmatch SIF 3-4 (1-2) Trix

Fredag den 6 april. Långfedagen. Och det blev en lång dag för Blackas grabbar. Resultatet bidrog till det men det gjorde även vädret. Termometern orkade endast upp på ett par plusgrader och regn och snö turades om att falla över City Gross Arena i Lindö som stod som kampplats för matchen.

Ett Skärblacka med flertalet spelare borta av olika anledningar ställde upp med följande lag, från höger:

Bam-Bam - Helle, Ante L, Jocke A, Kalle - Danne Larsson, Matte, Jacke, Sebbe S - Emil J, Jonte L
På bänken började Emil F, Henke och Fidde. (Där fanns det tyngd som Fidde själv hade uttryckt det)
Så till själva matchen. Det var en match med flera ansikten. Blacka började klart bäst. Man höll bollen fint inom laget och kom till flertalet skapliga chanser. När sedan 1-0 kom från Jonte L via en hörna så var det inte helt ologiskt. Efter målet fortsatte Blacka sitt fina spel och hade ytterligare några bra chanser innan chocken kom. Trix kvitterade på en frispark efter att Blackas spelare gott bort sig. Detta var sedan början på ett ras som stod sig halvleken ut och en bit in på andra. På cirka 20-25 minuter hade Trix gjort ytterligare 3 mål på ett Skärblacka som hade tappat allt var spel, press och inställning var. Med ungefär 25 minuter kvar var det sedan som att vi bestämde oss för att vi inte skulle förlora den här matchen. Vi började press igen och vi vann bollen högt upp i många lägen. Vi flyttade upp mycket folk vilket också gjorde att Trix fick mycket ytor att kontra på. 2-4 reduceringen kom sen ändå efter en snygg Xavi-framspelning av Emil J till en djupledslöpande Sebbe som enkelt rullade in bollen bredvid en chanslös målvakt. Jocke A reducerade ganska snart därefter till 3-4 på ett snett-inåt-bakåt spel. Då återstod det en kvart av matchen. Vi fortsatte att skapa lägen och lyfta in bollar i deras box medan dom fortsatte att kontra på oss. Det sista lilla ville sig dock inte denna dagen och Trix gick segrande ur matchen.

Analys: Tycker förutom den perioden där vi släpper in 4 bollar (vilket är under all kritik) att vi spelar bra. Vi har tålamod och skapar flera bra lägen. Trots att vi ligger under med 1-4, att vädret är skit och att "alla" bara vill åka hem så höjer vi oss och hämtar så när upp det i slutet (då vi också borde fått en straff). Det tycker jag är starkt och det är något vi får ta med oss. Nu får vi komma igen och ta revanch redan på söndag då lagen möts igen.
Vill innan jag önskar alla en glad påsk också passa på att önska Trix lycka till kommande säsong.

Glad påsk!


TOTTI

Träning 5 april

Torsdag och dag innan match. Det betydde att det var en lättare träning som skulle genomföras på Kullerstad. Då coach Pressa var lite krasslig för dagen fick Jukka och Fidde hjälpas åt att hålla i träningen som 18 spelare hade dykt upp till. Träningen började med en lättare uppvärmning. Det klassiska 2 varv runt plan tillämpades även denna träning. Detta följdes av att halva gänget körde lite smålagsspel medan den andra halvan körde lite avslutningsövningar innan man skiftade övning. I smålagsspelet blev det lag som släppte in mål straffade och fick till exempel göra sit-ups eller liknande. Bara ett lag lyckades att slippa bli straffade. Inte helt oväntat slapp mitt lag att bli straffat :)

Träningen avslutades till sist med matchspel på halvstor plan. Detta för att antalet avslut skulle öka. Det finns egentligen inte jättemycket att rapportera om mer än att kvalitén på spelet var betydligt bättre den här träningen än i tisdags.

Grej-of-the-day: Sako´s lobbmål under matchspelet (meningen eller ej). Det var snyggt!
Efter träningen kallades laget till helgens matcher mot Trix. Truppen till matchen på fredagen var enligt följande: Bam-Bam, Helle, Kalle, Ante L, Danne Larsson, Jocke A, Matte, Jacke, Sebbe, Emil J, Emil F; Jonte L och Henke.
Truppen till söndagsmatchen var ännu inte helt spikad.

TOTTI

Träning 3 april

Idag är det tisdag och som vanligt betyder det träning för skärblackas killar. I detta inlägg kan ni läsa en rapport om dagens träning men innan den kommer så måste jag bryta emellan med att meddela om en ny spelarskada i truppen. Lagets målvakt Jack, drabbades i samband med måndagens IFK-match av en dråplig skada då han bröt tummen. Hur skadan har uppkommit är ännu oklart men rykten säger att det var en "olycka" som orsakade skadan. Klart är i alla fall att det blir minst 2 veckor i gips innan han kan vara tilbaka mellan stolparna. Att Jack får ett par stödhjul och en balansplatta av tomten senare i år kan vi bara hoppas. Krya på dig Jack önskar vi på bloggen!

Så till rapporten från träningen. 21 starka lirare hade slutit upp på Kullerstad. Och så va Ponta Strandberg där också. Pressa satte efter en kortare genomgång av tidigare helgens matcher igång träningen som började med lite jogg och spel i kvadraten. Yngst började i mitten vilket i alla fall Tom tyckte va bekvämt då hann slapp att leta ihjäl sig efter en kvadrat där det var minst två yngre än honom. Efter kvadraten så följde ett par avslutningsövningar. Eller det var tanken i alla fall. Spelarna ägnade dock mesta tiden av övningarna att springa efter bollarna långt ut på gärdena bakom mål. Nu förstår jag varför vi har dragit ner på fysen. Vi får ju ändå välbehövlig löpträning under dessa övningar. Smart tänkt Pressa ;)

Efter en stunds "löpande" fick sen Micke nog. Han hade nu inte mer hår att slita. Isället delade han in spelarna i två lag i hop om att få något att glädja sig åt från dagens träning. Det var nu dags för det avslutande tvåmålsspelet. Matchen innehöll dock inte något bländande skönspel, men det var mest pga att Kullerstads matta för ovanlighetens skull var extremt stutsig. Det gjorde att bollen blev mycket svårbehandlad. Kamp präglade matchen men några fina kobinationer lyckades ändå lagen att åstadkomma. Tror i alla fall att det blir en uppryckning från alla till torsdagens träning då lagena till helgens matcher skall spikas.

Tänkte till sist avsluta med ett par dagens:

Dagens mål: Mål? Vem behöver mål?

Dagens fulaste: Kapningen bakifrån på Henke under avslutnigs... ehh. ursäkta, jag menade löpövningarna. Men vem var det egentligen som kapade?

Dagens debutand: Bam-Bam som gjorde sin första träning i målet sedan han skrev på för Blacka under vintern. Välkommen!

Dagens solklaraste: Genomgången av kommande veckors träningstider. Vi tränar alltså.... nae f*n jag vet fortfarande inte. Kolla hemsidan för exakta tider.

TOTTI


Försäsongen

Efter att det av olika anledningar varit lite dåligt med uppdateringar här på den annars stekheta blacka-bloggen dyker det nu upp en ny representant som skall avlösa dom andra skribenterna och se till att uppdateringsfrekvensen ökas något. Jag skall ge er en kort presentation om vem jag är. Jag är grym och jag är jävligt ödmjuk. Dom kallar mig Totti.

Här följer en uppdatering om läget i laget, vad som hänt under vintern och några korta matchreferat från lagets hittills spelade träningsmatcher.

Efter förra säsongens sista match, nämligen hemmakrossen av Kisa (9-2) var läget i laget ovisst. Vem skulle träna laget? Vilka skulle ansluta? Vilka skulle lämna? På den legendariska avslutningsfesten där den ena odugliga kareoketolkningen avlöste den andra kom så det första beskedet. Micke "Pressa" Pressfeldt skulle ta över laget på heltid efter att ha varit en av två som delat på ansvaret under hösten. Starten som ensam huvudcoach kunde dock fått en enklare start. Knappt en månad efter denna avslutning så hade 7 "spelare" lämnat Blacka. Den stora stjärnan Anton Bäckstedt ville återigen pröva vingarna i en klubb högre upp i seriesystemet. Denna gånga blev det i Smedby. Ponta Larsson kritade på för division 4-klubben Eneby. Krille Svanberg och Jocke Johansson lämnade för Norsholms IF. Sen var det väl inga fler. Eller, inga värda att nämna vid namn i alla fall. 3 stycken valde att göra den förbjudna flytten. Man valde "pengar" framför hjärta och förstånd då man skrev på för lokalrivalen Real Kimstad. Vänta er ingen klapp på axeln.

Pressa och dom andra ledarna kring laget hade nu en tuff uppgift framför sig. Hur skulle man tackla detta manfall. 7 "spelare" hade ändå lämnat. Lösningen dröjde något men när den väl kom var den lika självklar som enkel. Blacka har under de senaste säsongerna haft ett utav regionens allra bästa juniorlag. Ett lag som så sent som i höstas spelade kval till pojk-allsvenskan men där man tyvärr föll på målsnöret. Vissa av spelarna hade redan fått chansen i a-laget men nu var det dags. Detta lag skulle nu flyttas upp och tillsammans med resterna av det tidigare a-laget bilda en ny stark seniortrupp. Detta beslut kryddat tillsammans med att ett par värvningar (presenteras vid ett senare tillfälle) har gjort att blacka nu har ett väldigt ungt, spelskickligt och dynamiskt lag som kommer att bli en obehaglig överraskning för många andra lag.

Så till matcherna som spelats hittills.

Träningsmatch, Norsholm 1-4 SIF:

I en match där båda lagen saknade ett par spelare drog Blacka det längsta strået. Man var lite hetare och alertare över hela banan och det speglades också i resultatet. En bra start på försäsongen där tålamodet i passningsspelet tas med till resten av säsongen. Vi visade också att all fys vi kört under vintern inte gjorts i onödan.

Träningsmatch, SIF 2-1 Rimforsa:

En jämn och välspelad match mot en av seriekonkurrenterna. Det var mycket ställningskrig där båda lagen ville hålla bollen mycket inom laget innan man via fina kombinationer spelade sig fram till lägen. En felaktigt tilldömd straff i slutet efter en filmning av John (fy skäms men snyggt svandyk ;)) som han sedan förvaltade på bästa sätt blev skillnaden denna dagen.

Träningsmatch, SIF 2-7 NFF:

Ska börja med att säga att vi ska inte ta ifrån NFF deras prestation. Dom gjorde det bra och möjligt att dom även gjorde oss dåliga för detta var en dag när inte mycket funkade. Vi hamnade fel i positionerna och de individuella misstagen avlöste varandra. NFF var inte sena med att utnyttja detta och vann fullt rättvist. Bara att försöka glömma själva matchen samtidigt som vi får ta med oss att om inte alla kämpar tillsammans för varandra så vinner vi inte matcherna.

Träningsmatch, SIF 3-0 FFK:

Blacka gick segrande i denna "derbymatch" som spelades en iskall lördagskväll i societetsområdet Lindö. Varken Finspång eller Skärblacka är väl kända som några överklassområden och spelarna kan därför ha känt sig aningen vilsna att befinna sig så långt från "verkligheten". För matchen var inte direkt en välspelad match men det saknades inte chanser. FFK hade ett friläge. Blacka hade nästan 10. Har läst FFK:s matchreferat från deras uppskattade blogg och dom tyckte att oavgjort hade varit ett rättvist resultat. Jag är kanske något blåögd men jag tyckter snarare att vi borde vunnit med ytterligare en 4-5 bollar bara skärpan framför hade varit som den borde. Ser i alla fall fram mot tuffa och täta derbymatcher under säsongen.

Träningsmatch, SIF 1-3 Valdermarsvik:

Första matchen på riktigt naturgräs. Planen kanske inte var som nya Wembley men även fast det var lika för båda lagen så läggs mycket att fokus just på detta. Domaren fick också oförtjänt mycket skit då frustrationen över vårat inte fullt godkända spel skulle ut. Viken som struntade fullt i förutsättningarna vann matchen med 3-1. Ska dock tillägga att vi även denna matchen missade alldeles för mycket lägen. Avsluten måste inte sitta i krysset. En styrning på backens ben som rullar in över mållinjen är värt lika mycket. Det är något vi måste jobba på.

Östgötacupen, SIF 2-1 Mantorp:

Första tävlingmatchen för säsongen.Ett för dagen piggt Skärblacka vann på ett soligt Kullersta med 2-1 över division 4-klubben Mantorp. Detta efter att först ha tagit ledningen via ett välplacerat skott av Kim och sedan efter att Mantorp kvitterat så uttnyttjades våran bonusstraff som John säkert satte. Denna dag låg fokus på helt rätt saker och vi visade hur bra och stabilt vi kan spela när vi det gör just det. I nästa omgång möter vi nu Bråvalla som i dagsläget lirar i sexan. Den matchen avgörs om 2 veckor och då är det vi som har en bonusstraff emot oss.

Det var det. Vad händer då med Blacka i framtiden? Ja, jag är ju grym, men jag är ju inte GUD. Säkert är i alla fall att vi tränar som vanlig denna vecka. Det innebär träningar på Kullersta tisdag och torsdag kl. 17:30-19:00. I helgen väntar sedan ett dubbelmöte med Trix med matcher på fredag och söndag.

WE BELIEVE IN SKÄRBLACKA IF

På återseende

TOTTI


RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson