Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Försäsongen

Efter att det av olika anledningar varit lite dåligt med uppdateringar här på den annars stekheta blacka-bloggen dyker det nu upp en ny representant som skall avlösa dom andra skribenterna och se till att uppdateringsfrekvensen ökas något. Jag skall ge er en kort presentation om vem jag är. Jag är grym och jag är jävligt ödmjuk. Dom kallar mig Totti.

Här följer en uppdatering om läget i laget, vad som hänt under vintern och några korta matchreferat från lagets hittills spelade träningsmatcher.

Efter förra säsongens sista match, nämligen hemmakrossen av Kisa (9-2) var läget i laget ovisst. Vem skulle träna laget? Vilka skulle ansluta? Vilka skulle lämna? På den legendariska avslutningsfesten där den ena odugliga kareoketolkningen avlöste den andra kom så det första beskedet. Micke "Pressa" Pressfeldt skulle ta över laget på heltid efter att ha varit en av två som delat på ansvaret under hösten. Starten som ensam huvudcoach kunde dock fått en enklare start. Knappt en månad efter denna avslutning så hade 7 "spelare" lämnat Blacka. Den stora stjärnan Anton Bäckstedt ville återigen pröva vingarna i en klubb högre upp i seriesystemet. Denna gånga blev det i Smedby. Ponta Larsson kritade på för division 4-klubben Eneby. Krille Svanberg och Jocke Johansson lämnade för Norsholms IF. Sen var det väl inga fler. Eller, inga värda att nämna vid namn i alla fall. 3 stycken valde att göra den förbjudna flytten. Man valde "pengar" framför hjärta och förstånd då man skrev på för lokalrivalen Real Kimstad. Vänta er ingen klapp på axeln.

Pressa och dom andra ledarna kring laget hade nu en tuff uppgift framför sig. Hur skulle man tackla detta manfall. 7 "spelare" hade ändå lämnat. Lösningen dröjde något men när den väl kom var den lika självklar som enkel. Blacka har under de senaste säsongerna haft ett utav regionens allra bästa juniorlag. Ett lag som så sent som i höstas spelade kval till pojk-allsvenskan men där man tyvärr föll på målsnöret. Vissa av spelarna hade redan fått chansen i a-laget men nu var det dags. Detta lag skulle nu flyttas upp och tillsammans med resterna av det tidigare a-laget bilda en ny stark seniortrupp. Detta beslut kryddat tillsammans med att ett par värvningar (presenteras vid ett senare tillfälle) har gjort att blacka nu har ett väldigt ungt, spelskickligt och dynamiskt lag som kommer att bli en obehaglig överraskning för många andra lag.

Så till matcherna som spelats hittills.

Träningsmatch, Norsholm 1-4 SIF:

I en match där båda lagen saknade ett par spelare drog Blacka det längsta strået. Man var lite hetare och alertare över hela banan och det speglades också i resultatet. En bra start på försäsongen där tålamodet i passningsspelet tas med till resten av säsongen. Vi visade också att all fys vi kört under vintern inte gjorts i onödan.

Träningsmatch, SIF 2-1 Rimforsa:

En jämn och välspelad match mot en av seriekonkurrenterna. Det var mycket ställningskrig där båda lagen ville hålla bollen mycket inom laget innan man via fina kombinationer spelade sig fram till lägen. En felaktigt tilldömd straff i slutet efter en filmning av John (fy skäms men snyggt svandyk ;)) som han sedan förvaltade på bästa sätt blev skillnaden denna dagen.

Träningsmatch, SIF 2-7 NFF:

Ska börja med att säga att vi ska inte ta ifrån NFF deras prestation. Dom gjorde det bra och möjligt att dom även gjorde oss dåliga för detta var en dag när inte mycket funkade. Vi hamnade fel i positionerna och de individuella misstagen avlöste varandra. NFF var inte sena med att utnyttja detta och vann fullt rättvist. Bara att försöka glömma själva matchen samtidigt som vi får ta med oss att om inte alla kämpar tillsammans för varandra så vinner vi inte matcherna.

Träningsmatch, SIF 3-0 FFK:

Blacka gick segrande i denna "derbymatch" som spelades en iskall lördagskväll i societetsområdet Lindö. Varken Finspång eller Skärblacka är väl kända som några överklassområden och spelarna kan därför ha känt sig aningen vilsna att befinna sig så långt från "verkligheten". För matchen var inte direkt en välspelad match men det saknades inte chanser. FFK hade ett friläge. Blacka hade nästan 10. Har läst FFK:s matchreferat från deras uppskattade blogg och dom tyckte att oavgjort hade varit ett rättvist resultat. Jag är kanske något blåögd men jag tyckter snarare att vi borde vunnit med ytterligare en 4-5 bollar bara skärpan framför hade varit som den borde. Ser i alla fall fram mot tuffa och täta derbymatcher under säsongen.

Träningsmatch, SIF 1-3 Valdermarsvik:

Första matchen på riktigt naturgräs. Planen kanske inte var som nya Wembley men även fast det var lika för båda lagen så läggs mycket att fokus just på detta. Domaren fick också oförtjänt mycket skit då frustrationen över vårat inte fullt godkända spel skulle ut. Viken som struntade fullt i förutsättningarna vann matchen med 3-1. Ska dock tillägga att vi även denna matchen missade alldeles för mycket lägen. Avsluten måste inte sitta i krysset. En styrning på backens ben som rullar in över mållinjen är värt lika mycket. Det är något vi måste jobba på.

Östgötacupen, SIF 2-1 Mantorp:

Första tävlingmatchen för säsongen.Ett för dagen piggt Skärblacka vann på ett soligt Kullersta med 2-1 över division 4-klubben Mantorp. Detta efter att först ha tagit ledningen via ett välplacerat skott av Kim och sedan efter att Mantorp kvitterat så uttnyttjades våran bonusstraff som John säkert satte. Denna dag låg fokus på helt rätt saker och vi visade hur bra och stabilt vi kan spela när vi det gör just det. I nästa omgång möter vi nu Bråvalla som i dagsläget lirar i sexan. Den matchen avgörs om 2 veckor och då är det vi som har en bonusstraff emot oss.

Det var det. Vad händer då med Blacka i framtiden? Ja, jag är ju grym, men jag är ju inte GUD. Säkert är i alla fall att vi tränar som vanlig denna vecka. Det innebär träningar på Kullersta tisdag och torsdag kl. 17:30-19:00. I helgen väntar sedan ett dubbelmöte med Trix med matcher på fredag och söndag.

WE BELIEVE IN SKÄRBLACKA IF

På återseende

TOTTI


Kommentarer
Postat av: Sundell , inte tommy :)

Bra skrivet, alltid lika roligt att läsa :) Bortsett från förra säsongen så va det ca 13 år sen man hade en Blacka tröja på sig...Så varför denna bitterhet ? :)

Sen spelar ju faktiskt Real Kimstad i en division högre :)Kör hårt i år grabbar, ni kommer överraska många i år !

2012-04-02 @ 23:43:33
Postat av: TOTTI

Sundell, inte Tommy> Lugn nu, vi är inte bittra. Vi trodde bara att den förlorade sonen hade kommit hem för att stanna, likt Fabregas i Barcelona ;)

2012-04-05 @ 10:34:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson