Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Träningsmatch SIF 3-4 (1-2) Trix

Fredag den 6 april. Långfedagen. Och det blev en lång dag för Blackas grabbar. Resultatet bidrog till det men det gjorde även vädret. Termometern orkade endast upp på ett par plusgrader och regn och snö turades om att falla över City Gross Arena i Lindö som stod som kampplats för matchen.

Ett Skärblacka med flertalet spelare borta av olika anledningar ställde upp med följande lag, från höger:

Bam-Bam - Helle, Ante L, Jocke A, Kalle - Danne Larsson, Matte, Jacke, Sebbe S - Emil J, Jonte L
På bänken började Emil F, Henke och Fidde. (Där fanns det tyngd som Fidde själv hade uttryckt det)
Så till själva matchen. Det var en match med flera ansikten. Blacka började klart bäst. Man höll bollen fint inom laget och kom till flertalet skapliga chanser. När sedan 1-0 kom från Jonte L via en hörna så var det inte helt ologiskt. Efter målet fortsatte Blacka sitt fina spel och hade ytterligare några bra chanser innan chocken kom. Trix kvitterade på en frispark efter att Blackas spelare gott bort sig. Detta var sedan början på ett ras som stod sig halvleken ut och en bit in på andra. På cirka 20-25 minuter hade Trix gjort ytterligare 3 mål på ett Skärblacka som hade tappat allt var spel, press och inställning var. Med ungefär 25 minuter kvar var det sedan som att vi bestämde oss för att vi inte skulle förlora den här matchen. Vi började press igen och vi vann bollen högt upp i många lägen. Vi flyttade upp mycket folk vilket också gjorde att Trix fick mycket ytor att kontra på. 2-4 reduceringen kom sen ändå efter en snygg Xavi-framspelning av Emil J till en djupledslöpande Sebbe som enkelt rullade in bollen bredvid en chanslös målvakt. Jocke A reducerade ganska snart därefter till 3-4 på ett snett-inåt-bakåt spel. Då återstod det en kvart av matchen. Vi fortsatte att skapa lägen och lyfta in bollar i deras box medan dom fortsatte att kontra på oss. Det sista lilla ville sig dock inte denna dagen och Trix gick segrande ur matchen.

Analys: Tycker förutom den perioden där vi släpper in 4 bollar (vilket är under all kritik) att vi spelar bra. Vi har tålamod och skapar flera bra lägen. Trots att vi ligger under med 1-4, att vädret är skit och att "alla" bara vill åka hem så höjer vi oss och hämtar så när upp det i slutet (då vi också borde fått en straff). Det tycker jag är starkt och det är något vi får ta med oss. Nu får vi komma igen och ta revanch redan på söndag då lagen möts igen.
Vill innan jag önskar alla en glad påsk också passa på att önska Trix lycka till kommande säsong.