Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Veckan som varit:

Detta blir en kortare rapport om veckan som varit, hittills.

Skärblacka fick på söndagen revanch på Trix efter förlusten i matchen som spelades på långfredagen. Söndagens match avgjores på det "legendariska" konstgräset på Sydvallen. Och då menar jag inte legendariska som i något positivt utan pga att konstgräset där är så extremt dåligt och svårspelat. Men men, även fast förutsättningarna inte alltid är dom bästa (mer om det senare), så var det lika för dom. Detta var i alla fall en match som Blacka ägde från början till slut. Vi vann med 3-1 men vi borde vunnit betydligt större. Vi hade förtvivlat svårt att göra mål och vi missade otroligt många lägen (Hur många var det Kim och Sebbe? :P) Men en vinst är alltid en vinst och det tar vi med oss. Nämnas ska också att detta var en match mellan de så kallade "b-lagen" så revanchen blev bara "halv".


Tisdag:
Tisdagens träning för precis som tidigare veckors träningar belagd på Kullerstad. Det var ett litet manfall på denna träningen då ett flertal var iväg på någon jävla studentkryssning medan ytterligare några hade andra förhinder. 15 spelare och en vikarierande Pressa var ändå på plats. De övningar som genomfördes var en kombinerad inlägg- och avslutningsövning (där jag har för mig att det inte blev ett enda ordentligt avslut på mål), lite smålagsspel samt en avslutande matchliknande övning med väggar på en lite större plan. Träningen visade sig bli något av en parodi på fotboll då planen efter flera dagars nederbörd var lite vattensjuk och sank. Träningen kan ändå summeras som att det var en ganska kul träning i nästan omöjliga förhållanden där man mest gled omkring (Eller vad säger du Lindqvist?)

Onsdag:
Under onsdagen spelade den delen av laget som under förra året tillhörde juniorlaget en träningsmatch mot Sleipners juniorer. Jag var själv inte på plats för att se matchen men vad jag har hört via diverse matchrapporter så visade sig inte Blacka från sin allra bästa sida just den här dagen. Sleipner vann också matchen med 4-1. IKS gick till pausvila med en 1-0 ledning och direkt på avspark (10 sekunder in) i andra utökades denna ledning till 2-0. Detta efter ett "litet" dribbelmisstag i backlinjen (jag nämner inga namn CAllerth ;)) IKS utökade ytterligare en gång till 3-0 innan Blacka hann att reducera efter ett nickmål av Danne Larsson. Matchen fick då lite liv igen men IKS gjorde en bit från slutet 4-1 och stängde därmed matchen. Sleipner vann helt rättvist då man var det effektivare och allertare laget. Sebbe ville att jag skulle nämna att han spelade högerback under matchen. Enligt han själv så gjorde han det godkänt, med ett plus. Jag tvivlar dock på trovärdigheten i detta då det är sagt av en som måste ha en liten skev världsbild då han har Fernando Torres som favoritspelare ;)

Torsdag:
Då planen på Kullerstad inte hade återhämtat sig efter tisdagens träning så blev dagens träning lite improviserad. Det var bilfärd till Mårn, löparskor på och ut i spåret som gällde. Tufft men nyttigt. Efter en kortare joggingtur stannade Pressa truppen mitt på elljusspåret. Det var dags för intervaller. Förutom hos mig själv, så var det inte så jättemånga glada miner hos sperlarna. De 18 spelarna som dykt upp radade ändå upp sig för att sätta igång utan några jättestora protester. 4 intervaller som tog strax över 2 minuter sprangs och det såg överlag bra ut. Efter dessa intervaller joggade spelarna tillbaka och för att det inte skulle bli alltför stora protester så fick vi leka av oss lite. Spelarna delades in i 3 lag varav två spelade och ett körde lite smidighetsövningar. Och så turades vi om. Det var en ojämn, blöt och svårspelad yta som matcherna spelades på, men jag tycker ändå (och det här är min personliga åsikt) att några agerade alldeles för oinspirerat för att det ska vara helt ok. Jag tycker att det minsta man kan göra när man väljer att komma på en träning är att visa lite attityd och vilja och att man faktiskt kämpar lite, för allas skull då spelet blir betydligt bättre och givande då. Visst planen var jävligt dålig men det är ändå lika för alla.


Nog om det. I helgen som kommer skulle Blacka möta Bråvalla i östgötacupen. Den har nu blivit flyttad och kommer att spelas nästa onsdag kl. 21:00. Jag lyssnade inte tillräckligt för att uppfatta vart den skulle liras. Vad jag dock vet är att juniorerna ska ta revanch för gårdagens förlust då dom spelar DM-match på Kullerstad kl. 14:00. Motståndet i den matchen står Linghem för.  


Kommentarer
Postat av: En gång Blacka alltid blacka..

Matchen spelas på Sörpings konstgräs...Men du glömde ta upp att liten Larsson likt Jesper Blomqvist runda målvakten,men att det sluta med att målvakten fick utgå för frilägesutvisning..Mycket Bra skrivit TOTTI.

2012-04-13 @ 01:42:41
Postat av: Krösus

Tycker ni borde skriva mer/oftare här i bloggen så den får mer liv, ett förslag är kanske att fixa någon/några fler skribenter. Annars fortsätt som ni gör!

2012-04-15 @ 18:22:40
Postat av: TOTTI

Krösus> Vi tar din åsikt i beaktning. Vi vill dock inte ha för många skribenter då det gör att det blir väldigt rörigt om vem som ska skriva vad osv. Vi har några som inte så skriver så mycket för tillfället pga tidsbrist men de kommer att komma igång att skriva mer när säsongen drar igång så vi ber dig att ha tålamod. Det kommer att bli bättre!

2012-04-17 @ 21:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson