Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Gott nytt år alla Blacka anhängare!

 
önskar oss på Blacka Bloggen!! 
Vi ses 2013 !!

Blacka jagar sin tredje värvning?

Efter värvningar av Pontus Larsson och Felix Lellep så ryktas det nu att ännu en spelare kommer att vara klar till Blacka innan jul. Namnet är Fabian Jalkemo som för närvarande spelar i Kimstad GOIF. Jalkemo sägs vara intresserad och har även blivit kontaktad av Blackas tränare Micke Pressfeldt.
21 åringen har redan spelat för Blacka och även Vånga, Kimstad och till och med tränat med Smedby AIS.
En intressant spelare som vi på Blacka-Bloggen Silly Season kommer att följa vidare..
 
// Blacka-Bloggen Silly Season
 
 

Tack för allt, en gästkrönika av Mou

Trots att Skärblacka IF lyckades både knipa förstaplatsen samt tredjeplatsen i Billerud Cup i söndags skulle jag beskriva den 9:e december 2012 som en av de mest sorgliga dagarna i fotbollsvärldens historia. Blackabloggen firade igår två år och som en av grundarna av bloggen vet jag vem som har haft störst del i att den här bloggen har blivit den succé den blivit. Vi har haft olika skribenter under dessa två år och bloggen har gått in i vissa svackor men trots detta har en spelare född tidigt på 90-talet varit bloggens största profil. 

 

Jag pratar givetvis om Robin Wieselgren. Robin Wieselgren skrev efter cupen följande på sin Facebook-sida. ”Då var det officiellt. Den urusla straffen i Billerud cup denna eftermiddag var det sista jag gjorde på fotbollsplan! Efter nästan 17 år av fotboll är det slutspelat!”. Jag tror ni alla vet vilken stor spelare Robin var och det ni nu ska få läsa är en hyllningstext till en av de största i blackas historia. 

 

Jag minns det som igår, Robin avgjorde Örebro cupen för Blackas 91:er och föll ner i tårar vid mittcirkeln, året var 2003 och det var här en lysande karriär startade. Året senare kom Robin i ett par vita Mercurial Vapor på försäsongen och hans lagkamraters ögon lyste av avundsjuka. Robin kom i tidig ålder upp i a-laget och var trots degraderingen till div. 6 kanske lagets bästa spelare den säsongen. Wieselgren var kvar och hjälpte klubben upp direkt och trots att Bäckstedt fick all uppmärksamhet på grund av sina mål var det Robin som enligt många var lagets bästa spelare. 

 

Det var året efter detta Wieselgren fick sitt riktiga genombrott och skrev in sig i Blackas historia för evigt. Bäckststedt drog till Bosna och Wieselgren var nu lagets största stjärna och trots att han gärna inte skyltade med det var det tydligt att han njöt av uppmärksamheten. Trots en ganska tuff vår var det Robin som var klart bäst i Blacka, Anton kom tillbaka till hösten men trots detta fortsatte Wieselgren bjuda på stor show och sänkte bla seriesegrarna Innerstan på egen hand hemma på IP. Det som kanske var början på slutet när det gäller Robins karriär var när målvakten Fredrik Holmgren vann årets spelare på lagets avslutning, detta sägs ha tagit väldigt hårt på Robin. 

 

Även om Robin var bra året efter kom han inte upp i samma nivå som tidigare, han var truppens störst lysande stjärna men många började ana att hans huvud var någon annanstans. Blacka som siktade på en toppplacering tappade på slutet och detta fick Robin att anse att det var nog, han tog det förbjudna steget och skrev på för Kimstad GoIF.

 

Robin gjorde en väldigt stark höst i Kimstad och var en starkt bidragande orsak till att laget höll sig kvar. Trots detta valde alltså Robin att meddela att han lägger skorna på hyllan i söndags. Kanske ångrade han övergången från första början men klarade inte av att gå tillbaka nu när Blacka gått upp. Anledningen går att diskutera i evigheter men jag tror enbart Robin vet den exakta anledningen. 

 

Hur som helst skulle jag vilja tacka Robin för en strålande karriär och man skulle kunna jämföra detta med när Eric Cantona la skorna på hyllan helt överraskande  på toppen av sin karriär. Trots övergången till Kimstad kommer han för evigt vara en legend i Skärblacka IF och det skulle inte förvåna mig om hans nummer 17 kommer pensioneras någon gång i framtiden.

 

Det har varit en ära att dela några år tillsammans med dig av din fantastiska karriär.

 

 

 

/Mou


Billerud Cup! Guld och brons!!!

Med tårar i mina ögon kan jag nu ikväll skriva att Blacka gjorde sitt namn ännu större med att ta hem Billerud cup för andra året iradoch även komma på en fin tredje plats.
 
Gruppspelet:
Lag 1:
Blackas lag 1 hade hamnat i grupp 1 och just denna grupp blev det inte mycket mål i! Vet inte om det var för att försvaren var grymma eller om avsluten var dåliga! Nae men Blacka började sitt gruppspel mot Tallboda och där blev det 0-0. Efter det var det dags att möta dem tunga Loddby och det var deras lag 2. Där det såg ut på pappret att man hade med sitt bästa lag! Där fick Blacka stryk med 1-0! Efter 2 spelade matcher hade man alltså 1 poäng och även 0-1 i målskillnad. Tredje matchen var det lokalderby där man skulle möta BK Vingen! En bra match där den enda målskytten blev Henka Larsson. Tre viktiga poäng för Blacka! Med en match kvar och det mot Norsholm så såg det ändå rätt så bra ut för Blacka då man ändå hade 4 poäng på 3 matcher. Sista matchen slutade 0-0! Så Blackas lag 1 kom alltså 2:a i Grupp 1 med 5 poäng efter Loddby IF 2 så fick 12 (4 vinster). Att man kom 2:a på att bara göra ett mål bevisar att verkligen allt kan hända i fotboll. Blacka gick alltså vidare till Kvartsfinal direkt då ettan och tvåan fick en plats.
Lag 2:
Eftersom Blackas lag 2 hade haft lite sovmorgon kunde man börja med att ta tag i bollarna och verkligen visa att det var vi som vann förra året! Man gjorde en helt okej match då man vann mot Kuddby med 3-0. Målskyttar blev Matte, Jakob och John! Inte långt efter det var det dags för Finspång! Vet inte riktigt vad som hände, hört på flera håll att Blacka var så bra att Finspång inte kunde göra mycket mer. Har även hört att dem spelade sjukt illa. Matchen slutade 6-0 och det gjorde att Blacka var en klar etta om man inte skulle förlora sista gruppspelsmatchen med stora marginal. Det gjorde man inte. Man vann sista matchen med och slog Loddby IF lag 1 med 3-1! Man vann alltså gruppen och fixade en plats i Kvartsfinalerna! (har ingen aning om målskyttar eftersom det blev så mycket mål)..
 
Slutspelet:
Lag 1:
Blackas lag 1 skulle få vinnaren mellan Linghem och Loddbys lag 1 och alla hade väntats sig att få Division 4 vinnarna men blev istället Loddby då Loddby vann med 2-0. En match som var såg ut att inte bli spännande men när Loddby gjorde sitt reduceringsmål när det var 4 minuter kvar? så blev det tyst hos Blacka klacken! men Blacka höll emot och avancerade till en Semi final. Till Semi finalen blev det ett derby där också!
Skärblacka IF 2- Skärblacka IF 1. Man fick alltså möta varandra och det var väll bra och dåligt då ett Blacka lag redan var klart för Final. Dåligt för att man kanske skulle vilja mötts i Finalen istället om man nu skulle komma dit! Tränaren Jukka hade sagt till Blacka att dem skulle köra mycket defensivt och det gjorde man mycket bra! Det andra Blacka hade svårt att komma igenom och med en Simon som storspelat dagen igenom var inte lätt att få hål på. Men tillslut fick han ge sig! 0-1 i baken efter ett fint spel av Blacka. Efter det var Blacka 1 tvungna att flytta fram som dem visst var en chansning, Med ungefär en sekund kvar gör Blacka 2 0-2 och Blackas lag 1 få nöja sig med en tredje pris match. Där Kuddby stod för motståndet då dem fått stryk på straffar i den andra Semi finalen. Man slog Kuddby med 1-0 efter mål av Henka Larsson och tog hem bronset. mycket roligt för Blackas lag 1 !!
Lag 2:
Blackas lag 2 hade 12-1 i målskillnad i gruppen och alla Blacka suportrar hoppades på att man skulle fortsätta med den offensiva fotbollen! Det var Vingen som stod för motståndet i kvarten och Blacka kanske inte gjorde sin bästa match under dagen men hade matchen under kontroll då man vann med 3-0. I Semi finalen mötte man Blackas lag 1 och även där hade man kontroll under matchen även fast man inte fick in bollen i början. Men tillslut fick man hål på lagkamraterna och gjorde ett noll! Blackas lag 1 flyttar fram och på en kontring gör Blackas lag två 2-0 och går därmed vidare till Final där Finspång väntas. Att man vann mot Finspång med 6-0 tidigare under dagen säger inget för Finspång kom ut på planen som ett nytt lag. Man hade en del lägen och Jack fick visa även idag att han är en riktigt bra målvakt! Med 2 minuter kvar så får Blacka en frispark ungefär vid halva plan! Kim lägger upp bollen och slår dit den med vänstersläggan. 1-0 Blacka och det blir även det ända målet. Kim Wall match hjälte!! Blackas lag 2 tycker jag vinner cupen rättvisst och gör det obesegrat med en målskillnad på 18-1. Mycket imponerande!
 
Bästa Blacka spelarna under dagen:
Under kvällen har jag njutit med lite cola och även pratat med mycket folk om vem som var Blackas bästa spelare under dagen. Har fått många svar! Några inte lätta! Även pratat med A-lagstränaren Micke Pressfeldt om veem han tycker. 
 
Skärblacka IF 1 bästa spelare:
Simon Löfving! Strålande målvaktsspel av denna kille idag som gjorde en stor del att Blackas lag 1 kunde komma dit dem kom. Gjorde en hel del strålande räddningar och vissa av dem var till och med med näsan..En annan person som man inte ska glömma är Henka Larsson som gjorde 3 av 4 av Blackas alla mål. 
Skärblacka IF 2 bästa spelare:
Jakob Magnusson! Spelade forward i Ica cupen! Här spelade han back och gjorde det riktigt bra. Spelade enkelt och gjorde det han skulle. Fick även näta idag. Fick mycket berömm för sin insats i gruppspelet. Micke Pressfeldt hyllar kollektivet i Blackas lag 2 då man spelade som ett lag under hela dagen. 
Grattis till dagens bästa spelare Simon och Jakob.
 
 

Får heller inte glömma det att Mattias Eriksson vann billerud cups skytteliga med sina 4 mål och att även Jonas Lindgren och Joachim Poikela hyllas av vissa i publiken för deras drömmål!

En riktigt rolig helg där Skärblacka IF (herr) och Vimmerby (dam) tog hem Billerud Cup! Stort grattis!
 
 
 
Blackas 2 lag med alla priser! Blir Tårögd faktiskt :')

Inte länge kvar nu på detta år! det kan nog inte sluta dåligt nu med att man fick ett brons och ett guld! Hoppas ni följer med oss ända in tills årsskiftet!
 
Ha det bra! // BLACKA-BLOGGEN
 

Billerud Cup 2012

Ja det är äntligen dags igen! Imorgon är det avspark på den världsberömda Billerud Cup. Dem regerande cup- vinnarna är ju som sagt Blacka och självklart ska Blacka göra allt i sin makt för att försöka försvara cup-titeln. Blacka ställer upp med 2 lag! Ena i grupp 1 och det andra i grupp 3.
 
Skärblacka IF 1                                                                                                       
Målvakt:                                                              
Simon Löfving                                                   
Backar:                                                            
Carl Allerth                                                       
Daniel Lekander                                               
Johan Flemgård (K) ?
Pontus Enström
Henrik Larsson
Forwards:
Anton Strandberg
Daniel Larsson
Anton Zako
Jonas Lindgren
Sebastian Svahn
 
Skärblacka IF 2
Målvakt:
Jack Nordholm
Backar:
Jocke Andersson
Pontus Larsson
Andreas Larsson
Kim Wall
Forwards:
Fredrik Fridström
Matte Eriksson (K)
Jocke Poikela
John Poikela
Jakob Magnusson
 
Skärblacka IF 1:
Skärblacka IF 1 spelar i grupp ett och som man ser ovan så är det en väldigt ung trupp. Truppen består av 94:er, 93:er och en 92:a. Det är Jonas Lindgren som är rutinen i laget. En 92:a! Blackas lag 1 hamnade i en grupp med följande lag: BK Vingen, Loddby IF 2, Tallboda och Norsholms IF. En grupp som man inte vet mycket om.
BK Vingen är med iår som vanligt men vad har dem för lag? Finns som vanligt folk som Tobbe Wall och Marcus Andersson med? Riktiga kvalite spelare som har sitt ursprung i Blacka IF. Har även hört att Ljungstöms bröderna Peter och Tommy ska ta på sig den gula tröjan imorgon. Man vet inte heller vad Norsholm ställer upp med. Man har bara med 1 lag i år och det lär vara toppat. Även Loddby är ett riktigt utmanar lag i gruppen men eftersom Loddby har med 2 lag så vet inte hur dem ställer upp. Sen sist Tallboda som jag inte vet nånting om..
Allt jag vet är att man vann 6:an i år med 18 vinster på 18 matcher.
Skärblacka lag 1 ställer som sagt upp med ett ungt lag.
Målvakt:
Simon Löfving har varit bra på träningarna dem senaste veckorna och imorgon tror jag han kommer fortsätta som på träningarna och bara glänsa.
Backar:
Ett ungt försvar med många som verkligen vill visa fram fötterna. Inte mycket rutin men mycket vilja.
Forwards:
Om rykterna är sanna så ser det ut som om Anton Strandberg och Daniel Larsson ska spela forwards, dem spelar dock oftast på försvaret båda två och här vet vi inte hur dem trivs. Men förra året gjorde Danne Larsson 5 mål i Billerud Cup så det skulle inte förvåna mig om han blir anfallspartner med Sebbe Svahn som spelade fram till alla Dannes mål.
 
Skärblacka IF 2:
Skärblackas lag 2 spelar i grupp 3 och i denna trupp ser vi en lite mer rutinerad trupp och även samma trupp som Blacka hade med i Ica cupen. Man hamnade som sagt i grupp 3 där man får möta Loddby IF 1, Kuddby och Finspång. En grupp där jag själv tycker att Blacka är favoriter. Blackas lag 2 möter alltså Loddbys lag 1 och vi vet ju inte där heller vad dem ställer upp med. Kuddby är också ett motstånd där jag inte kan ge så mycket information men allt det får vi se imorgon. Sist med inte minst har vi Finspång och det är väll alltid ett litet derby när lagen korsar varandras vägar. Blacka möter alltså 3 lag som spelar i division 5 nästa år så tycker helt ärligt att Blacka ska visa fram fötterna och visa att man ska spela i 4:an nästa år!!!
Målvakt:
Jack Nordholm spelade helt klart som en gud förra helgen i Ica cupen. Han var Blackas bästa spelare enligt mig och jag tror han helt klart kommer vara lika bra om inte bättre imorgon när det är 5-manna-mål.
Backar:
Försvaret ser riktigt bra ut här. Lika bra bakåt som framåt. Spelade mycket bra i Ica cupen och här finns även rutinen som gör att Blackas lag 2 kan komma långt i Billerud.
Forwards:
Blackas offensiv i det här laget ser giftiga ut. Snabba och tekniska är orden som beskriver detta anfall. Matte Eriksson eller El Capitano som vi brukar kalla han har visat ett fint målsinne som vi hoppas han har kvar till Billerud. Även Frippen Fridström är en klinisk avslutare när han väl kommer till ett läge. Sist och även minst är dem tre 94:orna som vill visa fram fötterna.
 

Så får man inte glömma grupp 2 också där Kimstad kommer att spela tillsammans med Vånga, Linghem och Hjulsbro. Ska man säga en dödens grupp där ett lag spelar i 3:an nästa år (Linghem), 2 lag spelar i 4:an (Kimstad,Hjulsbro) och Vånga som spelar i 5:an! En intressant grupp där det även sägs att Crille Sundell och Robin Wieselgren ska spela för Kimstad. Mycket trevligt.

Skärblackas Lag 1 spelshema ser ut
08:45 Tallboda
09:15 Loddby IF 2
09:45 BK Vingen
10:15 Norsholms IF
Skärblackas Lag 2 spelshema ser ut
12:00 Kuddby
12:30 Finspång
13:00 Loddby IF 1
Om ni vill se spelshema på hela dagen så tryck på länken nedan!
http://www.bkvingen.se/fotboll/turnering/Billerud_Spelschema_Herrar_2012%20v1.0.pdf
 
Då ses vi imorgon alltså! När vi ser Blacka göra allt i sin makt för att försvara Billerud Cup!
Come on boys..
 
// Júnior !!!

Ica cupen Slutspelsdag!!

Efter att Blacka kommit 2:a i gruppen första veckan så var det dags igen! Men denna vecka stod  FC Linköping United och IFK Norrköping för motståndet.
 
FC Linköping United
Blacka startade matchen något sämre än Linköping! Linköping tog tidigt ledningen och pressade på Blacka. Men Blacka ökade takten sista minuterna och kunde göra 1,2 och 3 mål
Målskyttar: John Poikela, Matte Eriksson och Jocke Poikela.
 
IFK Norrköping
IFK hade innan slagit Linköping med 5-1 och just därför var Blacka tvungna att vinna mot IFK. IFK spelade enkelt och gjorde inga misstag. Blacka gjorde 2 misstag och IFK gjorde 2 mål! Med en minut kvar så behövde Blacka göra 3 mål om man skulle bli gruppetta. Man kämpade och på en hörna kunde Pontus Larsson smälla dit reduceringen till 2-1. Det räckte tyvärr inte och Blacka slutade på en andra plats!
 
En klart godkänd turnering av Blacka IF och jag ska även tillägga att IFK vann senare på kvällen Ica cupen!!
Grattis IFK Norrköping till segern !!

Blacka-Bloggen
 

Cup dags igen!!

Blacka är som sagt klara för andra omgången av Ica cupen och i andra omgången har man fått FC Linköping United och IFK Norrköping.
 
FC Linköping United

Kom tvåa efter NIF Bosna i grupp 10. Man fick stryk match nummer 1 mot NIF Bosna med 2-0. Sedan hade man FC Riverside då man vann med 4-3 och slutligen fick man en seger mot Grebo IK med hela 5-0. Med 6 poäng kom man alltså på en andra plats och hamnade i Blackas grupp i omg. 2. Linköping Utd spelar annars i division V och spelade i samma serie som Blacka när Blacka vann serien. Ska också nämna att Blacka inte har vunnit mot detta lag där tvillingarna (trollen?) är stjärnorna...Imorn kanske det vänder?
 
 
IFK Norrköping
 

IFK vann sin grupp 1 ganska enkelt! Fick full pott och vann rättvisst. Man började mot Krokeks IF och vann med 2-0. Sedan vann man andra matchen med 4-1 mot Syrianska KF. Sista matchen kunde man vara lugna då man redan var en klar etta, man vann sista matchen med 3-0 mot Eneby BK B.
IFK spelar annars i Allsvenskan och det tror jag alla ni vet..
Men IFK har i denna cup med sitt juniorlag, men imorgon har det ryktas om att en A-lags spelare ska vara med! Frågan är ju vem! Denna grupp är en av de mest intressanta grupper tillsammans med Grupp D där Smedby AIS A, IK Sleipner och Svärtinge SK spelar!
 
Skärblacka IF
 

Blacka kom ju som sagt tvåa efter att ha fått samma poäng som Sleipner men dock förlorat på straffar! Man har inte samma lag som förra veckan! Den ända ändringen är att Jakob Magnusson inte kan vara med, självklart är det ett stort avbräck eftersom Jakob gjorde 3 mål förra veckan. Men in där kommer Fredrik Fridström som ser ut att få spela tillsammans med Jocke Poikela. Frippen som var sjuk förra veckan kunde inte alltså vara med men kommer nu in taggad som FAAN !!Målvakt:
Jack Nordholm
Backar:
Joakim Andersson
Pontus Larsson
Andreas Larsson
Kim Wall
Forwards:
Mattias Eriksson (K)
John Poikela
Joachim Poikela
Fredrik Fridström
 
 
Så imorgon avgörs det! Vi på Blacka bloggen tror på våra röda krigare!
Blood is red for one reason! SKÄRBLACKA IF <3
 
Blacka-bloggen!!!

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson