Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Vidare i Cupen!

I söndags var det cupdags och det var Smedby AIS B, IK Sleipner och Drothems IK som stod för motståndet!
 
  2-2  SMEDBY AIS B
 
Smedby AIS B var det första laget som stod på Blackas spelshema denna ljuvliga söndag morgon. Smedby hade kommit till Stadium Arena med ett lag med både seniorer och juniorer. Dagen innan hade Smedby juniorerna blivit slagna i finalen mot Karle, det sägs ha tagit hårt på deras psyke. Men när väl matchen hade kommit igång så var Smedby det starkare laget. Blacka spelade för svårt och tappade lite för mycket boll..
Smedby började med att göra 1 och 2-0 och det kändes ganska avgjort ett bra tag! Men med 1 minut kvar av matchen så höjer Blacka tempot och kämpar för ett reducerings och kvitteringsmål. Med lite mindre än en minut kvar av matchen så gör Matte Eriksson reduceringen och sista minuten skulle bli mycket spännande. Men Matte var inte klar där, Med ungefär 10 sekunder kvar så får Matte en fin boll av Jack som han kan nicka en båge i bortre hörnet! Ett mycket fint mål av Matte som visar sin ledarfigur i Blacka.
 
 
BLACKA   4-4   IK SLEIPNER

Matchen som skulle bli den tuffaste i gruppen. IK Sleipner stod för motståndet i C,D hallen. Blacka gjorde en mycket bra match och spelade mycket bättre än Sleipner och förtjänade att få med sig alla poängen. Matchen var bra, den var tuff och mycket hände och det märktes ju på resultatet. Med ungefär 40 sekunder kvar gör Jocke Poikela 4-3 till Blacka och det såg ut som att Blacka skulle få med sig alla poängen men med mindre än en sekund kvar av matchen gör Sleipner en kvittering och matchen slutar 4-4...
Blacka har alltså 2 poäng på 2 matcher inför sista mot Drothems IK.
 
 
BLACKA   5-2   DROTHEMS IK
 

Det behövdes en vinst för Blacka i den sista matchen och det började mycket bra! man gör 2 snabba mål och sedan flyter det bara på. Man vinner till slut matchen med 5-2 och är etta i gruppen. Men sista matchen mellan Smedby och Sleipner ska spelas och Blacka behöver ett kryss i denna match! Antingen 0-0, 1-1 eller 2-2. Vid 3-3 så skulle Blacka och Sleipner komma på exakt samma poäng, målskillnad och även gjorda mål. Vad blir sista matchen då? 3-3! 
 
Till slut fick allt avgöras på straffar för att man skulle få avgöra vem som skulle vinna gruppen och vem som skulle komma 2:a. Blacka förlora på straffarna och får då IFK Norrköping och FC Linköping United på lördag! Hade man förlorat hade man fått möta Smedby AIS A och Svärtinge SK.
 
Blacka spelar sin första match mot Linköping och andra mot Norrköping
FC Linköping United (12:15) C,D hallen
IFK Norrköping (14:15) A hallen
Blev lite besviken i lördags då det inte var allt för många som kom ner och stöttade Skärblacka IF!
Ses vi på lördag? Jaaa det gör vi
 
// Júnior !!

Cup dags!!

Imorgon är det Blackas tur att träda fram i den kända Ica cupen. Man spelar i grupp 12 och har i gruppen IK Sleipner, Smedby AIS B och Drothems IK.
Blackas spelshema:
Smedby AIS B 09:45
IK Sleipner       10:30
Drothems IK     12:00
 
Smedby AIS B
Smedby gick i år upp från 3:an då man vann serien. Men just det att det är Smedby AIS B så vet jag inte vad dem har med för lag. Allt jag vet är att gamla blacka spelaren Anton Bäckstedt kommer att få möta sin gamla klubb. Spännande för honom och även för Blacka lirarna. Har också hört att han mött Jocke Andersson och vännerna uppe i Stockholm då han sa till mig.
- jag träffa dem jävlarna igår i Stockholm, lova att jag skulle tunnla Jocke...
Så Jocke måste vara på sin vakt imorn alltså. Han fortsatte att säga att det ska bli roligt att möta Blacka fast lite konstigt. Frågan alla ställer sig just nu är om Bäckstedt kommer göra mål, kommer han att fira?

IK Sleipner
Inte den lättaste lottningen Blacka kunde fått men detta möte ska bli intressant. Sleipner åkte iår ur 1:an och just därför kanske inte så många A-lagsspelare är sugna på just Ica cupen..
Hur dem än ställer upp så är det alltid Sleipner.
 
Drothems IK
Allt jag vet om Drothems IK är att det är ett nystartat lag och vann iår sexan.

Skärblacka IF
För tränaren Micke Pressfeldts del har det inte varit lätt att ta ut laget till Ica cupen iår! Med ett snitt på 25-man på alla träningar så kan det inte vara lätt att bara ta ut en 10 manna trupp. Men med det här laget har han valt att ställa upp med:

Målvakt:
Jack Nordholm
Backar:
Andreas Larsson
Joakim Andersson
Kim Wall
Pontus Larsson
Forward:
Mattias Eriksson (K)
Jakob Magnusson
Fredrik Fridström
Joachim Poikela
John Poikela
 
Ett intressant lag då 7 av 10 spelare var med och vann Billerud cup 2011.
Får inte glömma att Pontus Larsson kommer att göra comeback i den röda tröjjan!!!
Jag hoppas vi ses i Stadium Arena imorgon !! Jag kommer i alla fall vara där
 
// Júnior

Välkommna tillbaka!!

Skärblacka IF har gjort klart med två nya spelare och det är Pontus Larsson från Eneby BK och Felix Lellep från Krokek IF. Pontus Larsson kommer tillbaka efter bara ett år i Eneby och verkar vara spänd på att få spela med sina gamla lagkamrater igen. Felix Lellep sägs vara sugen på lite högre divisioner och lämnar alltså Krokek för Blacka. Lellep är även han en gammal Blacka spelare.
 
 
 
 
Pontus Larsson efter ett mål i den röda dressen.
Felix Lellep i action.
 
/ Blacka bloggen!
 

Blacka bloggen tillbaka!

Efter ett långt långt uppehåll så är vi äntligen tillbaka. Det har gått en hel del månader och det har hänt en del sen dess. Var ska man börja? Jo vi börjar med en liten summeringen av denna säsong! Till denna säsong så blev Blacka av med åtta A-lagsspelare:

Crille Sundell, Frippen Fridström, Robin Wieselgren (Kimstad)
Kristian Svanberg, Jocke Johansson (Norsholm)
Robban Ahl (Finspång)
Ponta Larsson (Eneby BK)
Anton Bäckstedt (Smedby AIS)

Efter dessa förluster var målet att hålla sig kvar i div 5 mellersta…och inte ens det trodde många att Blacka skulle göra.
Värvningar som Robban Karlsson Lidberg, Viktor Tillberg och Pontus Welen skulle hjälpa blacka med att hålla sig kvar.
Även gamla blacka spelaren Henka Åberg väljer att flytta hem under sommaren efter spel i högre divisioner. Frippen Fridström väljer även han att flytta tillbaka under sommaren då han inte trivdes i dem vitklädda Kimstad.

SLUTTABELL!
                   

Skärblacka IF

20

16

 1

 3

63-24

39

49

Rimforsa IF

20

15

 1

 4

56-20

36

46

Kurdiska FF

20

14 

1

5

63-36

27

43

FC Linköping United

20

11

2

7

58-45

13

35

Sturefors IF

20

10

4

6

38-28

10

34

Gusums IF

20

7

3

10

37-37

0

24

Vånga IF

20

7

2

11

43-58

-15

23

Sonstorps IK

20

7

1

12

53-58

-5

22

Finspångs FK

20

7

1

12

45-54

-9

22

Örtomta GoIS

20

5

3

12

39-55

-16

18

FF Jaguar

20

1

1

18

14-94

-80

4

                 

 

Ingen troddet men vi gjordet!

Efter säsongen var det klart! Blacka spelar i Div. 4 nästa säsong efter att man vunnit serien med 49 poäng på 20 matcher.
Allt avgjordes när Blacka slog Gusum hemma i sista matchen med 4-0 efter mål av Robban Karlsson, Kim Wall, Jocke Andersson och John Poikela.

Godkänt i cuperna med!

Blacka spelade även fram sig till en kvartsfinal i Östgöta cupen då man fick stryk mot Linghem på straffar. Man slog bland annat ut lag som Östria Lambohov från division III . Man kom tvåa i Blackas sommarcup då man fick stryk mot Torstorp, även där på straffar.


Årets målskyttar blev både Robban Karlsson Lidberg och Jocke Poikela då båda gjorde 11 mål.
Årets assistkungar är svårt att besvara men skulle tro att det blev antingen någon av kusinerna Kim Wall eller John Poikela då deras hörnor ofta ledde fram till mål på vårsäsongen.
Årets Rookie blev Pontus Welen som kom till denna säsong och glänste under hela året.

MR. 4000:
Blacka gjorde även sitt 4000:e mål i A-lagssammanhang. Det gjorde man mot Örtomta borta i den tredje matchen för säsongen. Blackas 4000:e mål gjordes av Jonte Lindgren. Han blev alltså historisk.

// JÙNIOR! (the new guy)RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson