Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Vidare i Cupen!

I söndags var det cupdags och det var Smedby AIS B, IK Sleipner och Drothems IK som stod för motståndet!

2-2  SMEDBY AIS B

Smedby AIS B var det första laget som stod på Blackas spelshema denna ljuvliga söndag morgon. Smedby hade kommit till Stadium Arena med ett lag med både seniorer och juniorer. Dagen innan hade Smedby juniorerna blivit slagna i finalen mot Karle, det sägs ha tagit hårt på deras psyke. Men när väl matchen hade kommit igång så var Smedby det starkare laget. Blacka spelade för svårt och tappade lite för mycket boll..
Smedby började med att göra 1 och 2-0 och det kändes ganska avgjort ett bra tag! Men med 1 minut kvar av matchen så höjer Blacka tempot och kämpar för ett reducerings och kvitteringsmål. Med lite mindre än en minut kvar av matchen så gör Matte Eriksson reduceringen och sista minuten skulle bli mycket spännande. Men Matte var inte klar där, Med ungefär 10 sekunder kvar så får Matte en fin boll av Jack som han kan nicka en båge i bortre hörnet! Ett mycket fint mål av Matte som visar sin ledarfigur i Blacka.

BLACKA   4-4   IK SLEIPNER

Matchen som skulle bli den tuffaste i gruppen. IK Sleipner stod för motståndet i C,D hallen. Blacka gjorde en mycket bra match och spelade mycket bättre än Sleipner och förtjänade att få med sig alla poängen. Matchen var bra, den var tuff och mycket hände och det märktes ju på resultatet. Med ungefär 40 sekunder kvar gör Jocke Poikela 4-3 till Blacka och det såg ut som att Blacka skulle få med sig alla poängen men med mindre än en sekund kvar av matchen gör Sleipner en kvittering och matchen slutar 4-4...
Blacka har alltså 2 poäng på 2 matcher inför sista mot Drothems IK.

BLACKA   5-2   DROTHEMS IK

Det behövdes en vinst för Blacka i den sista matchen och det började mycket bra! man gör 2 snabba mål och sedan flyter det bara på. Man vinner till slut matchen med 5-2 och är etta i gruppen. Men sista matchen mellan Smedby och Sleipner ska spelas och Blacka behöver ett kryss i denna match! Antingen 0-0, 1-1 eller 2-2. Vid 3-3 så skulle Blacka och Sleipner komma på exakt samma poäng, målskillnad och även gjorda mål. Vad blir sista matchen då? 3-3!

Till slut fick allt avgöras på straffar för att man skulle få avgöra vem som skulle vinna gruppen och vem som skulle komma 2:a. Blacka förlora på straffarna och får då IFK Norrköping och FC Linköping United på lördag! Hade man förlorat hade man fått möta Smedby AIS A och Svärtinge SK.