Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför Lindö-Blacka

Dags igen. 3:e matchen på mindre än en vecka. Idag står seriefavoriterna Lindö FF för motståndet. 
Lindö började sin säsong borta mot Svärtinge och hade där inga problem alls. Vinst med 0-5 efter mål av Rafid Hadad, Simon Storm och Alexander Olsson 3. Nu vet jag inte om Lindö var bra eller om det var Svärtinge var dåliga. Men som sagt så är det inget dåligt resultat. En sak till som Blacka måste hålla koll på. Det är på Lindös vänsterkant. Alexander Olsson verkar vara en giftig målgörare, även fast han spelar vänsterback. 3 mål senast och idag så måste Blackas högerkant ha koll. Det kommer inte bli en enkel match för Blackas del. En av de svåraste matcherna iår. 
Jag tror Blacka ställer upp med följande lag:
 
Simon Löfving
Kalle Allerth, Ante Larsson, Jocke Andersson, Henka Åberg
Jakob Magnusson
John Poikela, Jocke Poikela, Matte Eriksson, Ponta Larsson
Robban Karlsson
 
Inte tillgängliga till denna match är Jack Nordholm och Fabbe Jalkemo då båda jobbar. 
 
Så alltså på city gross ikväll klockan 19:00 så möts Lindö FF- Skärblacka IF
 
BLACKABLOGGEN

Blacka vidare i cupen

Blacka vidare i cupen efter en 4-0 vinst mot division 5 laget Loddby. 
 
Laget såg ut från höger:
Jack Nordholm
Fabbe Jalkemo, Jocke Andersson, Kalle Allerth, Kim Wall
Jakob Magnusson
John Poikela, Matte Eriksson, Ponta Larsson, Jocke Poikela
Robban Karlsson
 
bänken: Danne Larsson, Frippen Fridström, Anton Strandberg, Jonte Lindgren
 
Borta var Ante Larsson, Henka Åberg och Felix Lellep. 
 
Blacka hade svårt att komma in i matchen då planen var mycket svårspelad. Men det var inte lättare för Loddby. 
Första halvlek var som sagt svårspelad och inget av lagen spelade någon form av drömfotboll. Ändå var det Blacka som hade övertaget. Man kom till farliga inläggslägen men blev aldrig riktigt farligt då inläggen var bedrövliga. Men 1-0 kom tillslut och det var Robban Karlsson som enkelt kunde lägga bollen bakom Loddbys målvakt efter en fin pass av Ponta Larsson. Halvtidsresultat: 1-0 Blacka. 
 I andra blev Blacka bättre och man ser att Blacka har tränat hårt i vinter. Man orkade mer och sprang sönder Loddby. I andra kom även 2,3 och 4-0 efter mål av Jocke Poikela, Ponta Larsson och John Poikela. Loddby fick ju även en bonusstraff eftersom Loddby spelar i en lägre division än Blacka. Man lägger den när det står 3-0 och det är ju också lustigt. Varför lägger man den inte när Blacka gör 2-0. Så man kan reducera och pressa Blacka. Men man lägger den när det står 3-0 och man missar. Bra räddning av Jack Nordholm. 
 
Så matchen slutar 0-4 ( 0-1 )
Nu möter man alltså Assyriska i omgång 3 av Östgötacupen. Dem spelar i division 2 så Blacka har två bonusstraffar. Matchen kommer spelas på Skärblacka IP. Tid vet jag inte. 
 
Nu för Blacka väntar träning ikväll och sen match på City gross Arena imorgon mot serie favoriten Lindö FF. 
Inför Lindö FF VS Skärblacka IF kommer imorn! 
 
// Júnior

Gameday!

Efter söndagens vinst mot Azech så är det idag dags för premiär i Östgötacupen 2013. Loddby är det som står för motståndet. Loddby har redan slagit ut AC Studenterna med 4-0 i omgång 1 då gamla Blacka spelaren Krister Perfors gjorde hattrick och Jacob Mahrs gjorde 1 . Blacka hoppar alltså in i den andra omgången efter fjolårets insatser då man kom till kvartsfinal. 
 
Skärblacka IF
Blacka vann sin premiär i 4:an mot Azech med 2-0 efter mål av Robban Karlsson och Matte Eriksson. Negativt att man spelade i söndags! Inte mycket vila men om jag känner till Micke Pressfeldts Blacka IF så kommer dem att orka. Hur laget ser ut vet jag inte. Men vad jag har hört ska en del spelare från helgens match vila. Så man är i form till fredagens borta match mot serie favoriten Lindö FF. Men som sagt så är det bara vad jag hört. Men skulle inte förvåna mig om det är sant då Micke Pressfeldt prioriterar serien först. 
 
Loddby IF 
Loddby vann även dem sin premiär men med lite större siffror. Man slog IK Klockaretorpet borta med hela 7-2 efter mål från Krister Perfors 2, Jimmy Bäckmark 2, Peter Sandell, John Nyberg och Joakim Karlsson.
Är Loddby ett lag att räkna med iår? Dem har ju varit i 5:an nu några år och vill säkerligen visa att dem är bättre än så. Ett topplag är jag säker på att de blir. Med spelare som Markus Fredriksson och Krister Perfors så kan dem nog bli ett tufft gäng även för Blacka nu ikväll. 
 
Senast man körde mot varandra var bara för ett par veckor sedan i en träningsmatch då Blacka vann med 1-0. Men då hade man inte med Krister Perfors. En mycket giftig målskytt. Målet gjordes då av Ponta Larsson. 
Loddby åkte ut första omgången förra året när man blev slagna av Sturefors på straffar. Blacka däremot höll sig kvar tills kvartsfinalen då näven dem blev utslagna på straffar, men mot Linghem. 
 
Det väntar alltså en intressant match ikväll. Matchen kommer spelas klockan 18:00 på kullerstad plan. 
Men enligt ÖFF så har ju Blacka IF borta mot Loddby så jag vet inte riktigt om man kommer spela i rött eller vitt. 
Men det märks ikväll. Ses vi där? Klart vi gör !!!
 
BlackaBloggen

Blacka - Azech SF 2-0 ( 0-0 )

Årets division 4 östra är nu äntligen igång. 
För Blackas del så fick man med sig tre poäng när Azech gästade Blacka IP. 
Första 30 var lite nervöst från Blackas sida men det kändes som man hade kontroll på matchen. Även om det var Azech så hade den vassaste målchansen i första då man hade en boll i stolpen. 
I andra halvlek började man mindre bra. Tappade boll och positioner för mycket. Sen hittade Blacka tillbaka till spelet och skapa en hel del chanser. 1-0 kom efter en hörna av Kim Wall som skarvades av Henka Åberg till Robban Karlsson som med en stående cyckelspark kunde lägga in bollen. Blacka skapade ännu mer och det var närmre 2-0 än 1-1. Men tillslut kom 2-0 av Matte Eriksson på straff efter att Jocke Poikela blivit tacklad i straffområdet! 
Efter 2-0 målet så blev det mer passivt och man såg att Blacka spelarna inte orkade följa med i anfallet. Men 2-0 blev matchen och det var ett rättvist resultat. 
Pressfeldts man of the match: Skärblacka IF. Hela laget , det var men lag insats! 
 
Andra matcher denna dag:
Lindö FC - Skarphagens IK 2-0
Svärtinge SK - Lindö FF 0-5
Hagahöjdens BK - Eneby BK 2-3
 
Nu blickar vi åter igen framåt och nu på tisdag väntar Loddby i Östgötacupens andra omgång. Matchen kommer spelas på Kullerstad, och sedan på fredag är det match mot seriefavoriterna Lindö FF borta på City gross Arena.
 Följ med oss. Detta är bara början !! Blacka IF!
 
// BlackaBloggen

Äntligen dags ( PREMIÄR )

Inte långt kvar nu, om några timmar sparkar äntligen division 4 östra igång. 
 
Söndag:
Skärblacka IF - Azech SF
Hagahöjdens BK - Eneby BK
Svärtinge SK - Lindö FF
Chile Unido IF - Torstorps IF
Lindö FC - Skarphagens IK 
Måndag:
Norrköpings IF Bosna - Dagsbergs IF
 
Det är alltså 10 lag som har sin premiär under söndagen. Ett av lagen är såklart Skärblacka IF. Blacka IF gör sin comeback i 4:an efter att ha varit i dem lägre divisionerna i ungefär 20 år. 
 Man börjar säsongen mot Azech SF som kom 4:a ifjol då man kom bakom Linghem, Hagahöjden och Chile Unido. Det är en tuff match som väntar för Blacka..
Så är Blacka redo för division 4:a ? 
Jag tror att man är redo! Efter att man slagit ihop båda senior- och juniorlag förra året så har man fått en bättre bredd på truppen. Juniorerna har verkligen tagit steget upp och satt press på seniorerna. Vilket är bra då det blir bra fart på träningarna och inte för oseriöst. Även sammanhållningen i truppen är mycket positiv då man skrattar och har kul med varandra. 
Måste ju även nämna att jag tror starkt på att Blacka eftersom man har spelarna för att spela i 4:an. Förra året slog man t.ex. ut division 3 laget Östria Lambohov i Östgötacupen med 3-1. Så alla vet hur bra Blacka kan spela. När Blacka väl spelar och släpper boll i rätt lägen så har dem en mycket hög högsta nivå. Spelar man så kommer detta år bli återigen ett fantastisk fotbollsår. 
Träningsmatcher: 
Hur har det gått i alla Blackas träningsmatcher då?
Eftersom det har varit en så dålig uppdatering på BlackaBloggen så har vi inte skrivit så mycket om Blackas träningsmatcher. Just därför tar jag då en snabb summering av alla Blackas träningsmatcher.
 
Blacka VS Assyriska IF 0-6 ( 0-1 )
Som man ser på resultatet var det inte någon höjdar match, Blacka var bra i första halvlek, i andra dog man! Men var ju första matchen för säsongen och man mötte ett division 2 lag..
 
Blacka VS Ringarums IF 2-4 ( 0-1 ) ?
En match med alldeles för många felpass. Man släppte inte bollen när man skulle och det var det som gjorde så man fick stryk. Tänk även på att det här var ett division 5 lag. I 4:an kommer inte motståndet vara lika snälla.. Får inte glömma att det bara var match nummer 2. Långt kvar till seriepremiären. 
 
Blacka VS Åby 3-1 ( 1-0 ) 
Fortfarande en hel del felpass och ibland för mycket kladd på bollen men det räckte. Kan fortfarande bli bättre. Första vinsten för säsongen. Positivt!!!
 
Blacka VS Loddby 1-0 ( 0-0 )
Man börjar spela som ett lag. I andra kör man över Loddby. Bara avsluten som ska bli bättre. 4-0 eller 5-0 hade varit mer rättvist. Men ännu en vinst. På en bra väg nu.
 
Blacka VS Valdermarsvik 3-1 ( 2-0 )
Ännu en match som man kladdar för mycket på bollen. Men man är så pass bättre än Viken och kan enkelt vinna. Vi ska upp gubbar, inte ner! Vi kan så mycket mer! 
 
Blacka VS Åbackarna 7-0 ( 1-0 ) 
Sista träningsmatchen. Blacka killarna visste om det! Man gick ut på plan och visade vart skåpet skulle stå. En jämn första halvlek men Blacka snäppet starkare. I andra kör vi över dem. Man gör även mål. Mycket positivt innan premiären. 
 
Ja, det var träningsmatcherna detta år. Nu skiter vi i dem och blickar framåt. 
Inte långt kvar innan seriepremiären mot Azech. 
Men hur ser truppen ut tills premiären? 
Det är säkert många av er som ställer sig frågan om hur truppen ser ut. Micke Pressfeldt har inget enkelt jobb när det gäller att ta ut sin första elva. Hur ser den ut? 
Jag ska ta ut den elva jag tror kommer starta, från höger:
 
Jack Nordholm
Fabbe Jalkemo, Andreas Larsson, Jocke Andersson, Henka Åberg
Jakob Magnusson
John Poikela, Matte Eriksson, Jocke Poikela, Ponta Larsson
Felix Lellep
Så ser i alla fall min trupp ut. Får se senare om det är den elvan som kommer starta. 
 
För övrigt då:
Blacka spelar som sagt sin första match i 4:an sedan 20 år tillbaka...
och även sin första tävlingsmatch i år.
Felix Lellep, Ponta Larsson och Fabbe Jalkemo spelar sin första tävlingsmatch sedan man skrev på i vintras.
Felix Lellep tillbaka efter en ryggskada. 
Ponta Welen skadad (ledbandet knät). 
Blackas nya matchställ är inte klart ännu! Spelar i fjolårets dress.
Matte Eriksson är även iår utsatt till Blackas kapten. 
 
 Så nu vet ni hur det har sett ut för Blacka under försäsongen. Hoppas ni är lika taggade och nervösa som jag. 
Snart smäller det: 
Kom ner och stötta oss, Seriepremiären
 
BLACKA IF VS AZECH SF 
Skärblacka IP klockan 16:00 ! 
Blood is red for one reason! SKÄRBLACKA IF<3
 
 
Junior !!!
                   //BlackaBloggen!!!
 

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson