Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Vad ska man säga?

 

 
 
 
Är detta vad våra spelare gör om helgerna?
 
 

Träningsläger Åland !!

Ja nu var det äntligen dags. Imorgon åker Skärblacka IF för att spendera en helg på Åland. Syftet är att träna, ha roligt men framför allt att spela ihop laget till seriepremiären. Helgen kommer bestå av 4 träningar och lagtävlingar! Träningarna kommer alla att vara 90 minuter och kommer vara en på fredagen, två på lördagen och en på söndagen. Lagtävlingarna vet jag inte riktigt vad det är men det kommer Micke ta upp medans vi är där!
Blacka åker till Åland med en väldigt stor trupp. Riktigt roligt att se! Truppen består av:
Sportchef: Johnny Lang
Tränare: Micke Pressfeldt, Tompa Andersson, Tompa Sundell, Fidde Johansson
Spelare: Mattias Eriksson, Henka Larsson, Danne Lekander, Valle Hansson, Frippen Fridström, Sebastian Svahn, Ponta Larsson, Ponta Strandberg, Anton Strandberg, Danne Larsson, Anton Zako, Jocke Andersson, Johan Flemgård, Ponta Welen, Ante Larsson, Kalle Allerth, Fabbe Jalkemo, Jocke Poikela, John Poikela, Jack Nordholm, Simon Löfving, Robban Karlsson, Felix Lellep, Jacke Magnusson, Jonte Lindgren.
Folk som inte följer med:
Jukka Poikela, Henka Åberg, Kim Wall, Ponta Enström, Micke Wester.

Blacka har även köpt nya vattenflaskor och nya bollar som kommer tas med till Åland! Det kommer nog gillas av laget. Någon mer nytt? Vad jag har hört så kommer laget få något men jag vet inte vad än! Det märks imorgon när man är framme!
Bilarna från Blacka går 04:30 och från Norrköping går dem 05:00. Blacka kommer att komma fram till Eckerö Hotell runt halv 2 imorgon!
Om det kommer nått inlägg under helgen får vi se! Om inte så kommer det efter helgen..

// JUNIOR


Åby away

Match mot Åby och revanch från förra veckans plattmatch mot Rimforsa stod på schemat idag. Lite ändringar i startelvan på grund av lite otillgängliga spelare samt lite roation i truppen. Vi ställde upp med en 4-1-4-1 uppställning med följande spelare från höger.
 
Simon, Lindgren, Henka.Å, A.Larsson, Fabbe, Jacke, Frippen, Jocke.P, Matte, John, Ponta.
 
Avbytare. Felix, P.Strandberg & D.Larsson.
 
Vi pratar innan om att spela mer distinkt än sist och även ha mera tålamod. Första halvlek känns relativt bra och vi har extremt mycket boll och kommer runt bra men tyvärr så uteblir de riktigt heta målchanserna. Vi har några skott utifrån samt några bollar som blir rensade i sista stund annars lyser målchanserna med sin frånvaro. 
 
Istället är det Åby som ganska ologiskt gör 1-0 efter ca 35 minuter spelade. Deras anfallare rinner igenom i misstänkt offsideposition och lyckas vinna ett motlägg med Simon i målet och kan enkelt sätta matchens första mål i den tomma kassen. 
 
Resultatet står sig halvleken ut och vi pratar om att använda ett högre bolltempo i andra samt utnyttja vinden som var väldigt starkt mot oss i första halvlek. Inga byten i paus och även om första halvleken var helt okej så är den andra flera gånger bättre. Det är ett mer direkt spel och det märks att vi orkar springa mer än Åbyspelarna. Vi skapar mer chanser än under första halvleken och det är främst Frippen, Ponta och John som kommer till det sista avslutet. Felix Lellep byter av John efter uppskattningsvis en kvart och gör mål ganska omgående fint framspelad av Ponta Larsson. 
 
Samme Larsson sätter 2-0 några minuter senare med ett riktigt snyggt avslut då han kliver in i banan från vänster och sätter ett snyggt högerskott i det högra krysset. Båda poängen för Ponta som vänstermittfältare då han tog Johns plats i samband med bytet. Efter 2-1 går vi ner oss lite och det känns som att vi vill slå lite för många avgörande bollar och visar inte samma tålamod som tidigare under matchen. Sista 10 är väldigt loja från båda lagen men trots det lyckas Jocke P sätta 3-1 från ca 30 meter då han påpassligt uppmärksammar att målvakten är långt ute och sätter bollen säkert i det öppna målet.
 
Sammanfattningsvis så var det ett stort framsteg sett från förra veckan i framförallt inställningen men även passningsspelet och mottagningarna satt bra mycket bättre. Nu väntar en träningsvecka som vanligt med pass på tisdag samt onsdag innan vi beger oss på träningsläger på fredag.  
 
Svårt att framhäva någon speciell idag men Ponta Larsson gör det bra och bidrar med en assist samt ett riktigt klassmål. Jacke gör det fantastiskt bra i sin mittfältsroll, Jonte Lindgren spelar stabilt på den ovana positionen som högerback och Felix Lellep gjorde ett väldigt bra inhopp och var en bidragande orsak till att vi lyckades vända.
 
Ska även tilläggas att Danne Larsson ersatte Frippen och spelade högerytter och Ponta Strandberg tog Lindgrens plats och avslutade matchen som högerback under de sista 20 minutrarna.
 
Orkar inte klistra in texten i World så ber om ursäkt för diverse felstavningarna om det nu finns några sådana.
 
Cheers
Mou
 

Blacka- Ringarums IF

Blackas match nummer två är spelad. Ringarum stod för motståndet. Blacka ställde upp med följande lag:
 
                                                  Fidde
Andreas Larsson, Fabbe Jalkemo, Jocke Andersson, Kalle Allerth
                                                Jacke 
Ponta Welen, Jocke Poikela, Matte El Capitano, John Poikela
                                      Ponta Larsson
 
Bänken: Jonte Lindgren, Sebbe Svahn, Frippen Fridström
 
Inte mycket positivt från gårdagens match..
Att det var blackas andra match i år märktes. Man spelade inte bra, många felpass, dålig rörelse och bollmotagningar. Ringarum visade mer vilja och inställning och gick 100% i varje duell. Det gjorde inte Blacka. 
Blacka gjorde dock första målet genom Pontus Welen men det räckte inte hela vägen. Ringarum gjorde 1-1 på en retur på straff! Sen 2-1 tätt efter som sedan stod sig till halvtids vilan. Blacka gjorde 2-2 och återigen genom Ponta Welen. Men som sagt så var blackas spel under all kritik och just det var avgörande då Ringarum vann med 4-2. Blacka spelar nästa match om exakt en vecka då Åby står för motståndet. Bara att blicka framåt för blackas del! Vinsterna kommer komma men då måste man visa lite mer vilja. 
 
// Junior
 
 

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson