Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför Eneby-Blacka

Blacka kommer imorgon att spela sin tredje seriematch. Mot Eneby BK som ses som stor seriefavorit tillsammans med Torstorp. Blacka som fortsätter att jaga sina första poäng kommer inte att vika ner sig. Blacka har förlorat de 2 första matcherna mot Azech och Bosna. Så nu gäller det att spelarna verkligen visar varför Blacka spelar i 4:an. Eneby har börjat bra i serien och har 2 vinster. 

Blacka fick Ponta Welen utvisad mot Bosna och han är inte tillgänglig imorn! 

Blackas startelva? 

Mål: Jack Nordholm
Har absolut inte gjort något fel när han spelat. Har spelat bra och målen han släppt förbi sig är inte han att skylla.

HB: Danne Larsson
Ponta Welen avstängd. Då kommer den kämpande Danne Larsson in. Gjorde mål senast så hoppas hans självförtroende är på topp imorn.

MB: Andreas Larsson
Storebror Larsson spelar som vanligt mittback. Kände av sitt lår på tisdags träningen men förhoppningsvis är det ingen fara med Larsson. Fick tre skorstenar senast.

MB: Felix Lellep
Stenhård som vanligt. Så sjukt viktig för blackas försvarspel. Ger alltid 110%. Det kommer han även visa imorgon.

VB: Jonte Lindgren
Vi alla vet vilka kvaliteer Jonte besitter. Han måste bara våga ännu mer. Han har spelat stabilt i dem tidigare matcherna. Men han kan fortfarande höja sig. Vilket jag tror han gör framöver.

MC: Jakob Magnusson
Har spelat bra dem första matcherna men kan fortfarande bli bättre! För när Jakob spelar på topp så spelar resten av laget på topp. En viktig punkt. 

MC: Kim Wall
Blir antingen Kim eller Jocke som kommer spela bredvid Jacke. Tror själv att det blir Kim som spelar bredvid Jacke. Kim som just nu har 2 skorstenar jagar flera. Imorgon kommer han att hungra efter fler. 

HY: Sebbe Svahn
Spelade riktigt bra under försäsongen.  Men har inte kommit upp i samma prestationer i serien. Har mycket att bevisa imorgon! Han har kvaliteerna, nu ska han bara visa det. 

OMC: Jocke Poikela
Det samma gäller Jocke P. Spelade också bra på försäsongen och har nu  i serien också sänkt sig. Imorgon kommer han göra en kanon match. Lita på mig. 

VY: Joel Eklund
Joel som tidigare varit ytterback har nu börjat spela ytter på mittfältet. Man ser att joel känner sig mer och mer hemma för varje match som går. Snart kommer han att kallas den nya Bale. 

ANF: Tommy Ljungström
Spelade riktigt bra senast. Fick sin första skorsten. Nu är det bara målen som fattas för Ljungström. Kommer in mer och mer i laget också. Imorgon är det Eneby som står i vägen för blackas första poäng! Visa lite vilja nu Blacka. 


Blacka-Bloggen
Blacka får stryk igen

I söndags var det hemma premiär på den fina Blacka IP. Solen lyste på och det var kanon väder. Tyvärr så blev det inte en dag att minnas för Blacka. Man fick stryk med 1-4 ( 0-1 ). Som ni läsare förstår så är det inte direkt roligt att skriva om matchen..

Men Bosna var det starkare laget matchen igenom och förtjänade alla tre poäng. 

Det blacka måste bli bättre på är att just när man släpper in ett eller två mål så måste man fortsätta kämpa för laget. 
Inte bara sluta spela fotboll. 

Domarna satte sig själva i centrum då man tog extremt många felbeslut. Men inte var det domarnas fel att Blacka fick stryk med 4-1. Men om Blacka var dåliga så var domarnas insats pinsam.

Mål: Danne Larsson
Assist: Tommy Ljungström


Tre skorstenar: Andreas Larsson
Spelade sin första match för året i söndags och gör en kanon match. Visar inställning matchen igenom och är oerhört stabil i backlinjen. 

Två skorstenar: Jakob Magnusson
Gör ett riktigt bra jobb på mittfältet. Fick  inte till sitt passningspel i söndags men spelade ändå bra nog för att få 2 skorstenar.

En skorsten: Tommy Ljungström
Slet som en varg uppe i anfallet. Var ensam på topp nästan hela matchen  så gjorde det bra matchen igenom.


Skorstensligan

8. Sebbe Svahn
8. Jocke Poikela
8. Jakob Magnusson
5. Felix Lellep
4. Axel Schylström
4. Pontus Welen
3. Jonte Lindgren
3. Calle Allerth
3. Andreas Larsson
2. Kim Wall
2. Danne Larsson
2. Simon Löfving
1. Fredrik Fridström
1. Tommy Ljungström


Poängligan:

1. Kim Wall 1 mål 0 assist
1. Danne Larsson 1 mål 0 assist
1. Jocke Poikela 0 mål 1 assist
1. Tommy Ljungström 0 mål 1 assist

Redan imorgon smäller det igen! Ska Blacka få med sig något poäng när man möter serie favoriten Eneby borta.
Inför rapport kommer antingen ikväll eller imorgon bitti..


JuniorHemmapremiär

Solen lyser och det är en klarblå himmel. Inte bara en bra dag utan en perfekt dag för en hemma premiär. 
 
Blacka fick stryk i premiären borta mot Azech med 2-1. Men den matchen är redan glömd och nu väntas NIF Bosna på den vackra Blacka IP. Bosna som vann sin premiär mot Linghem med 3-2 ser starka ut på pappret då man har fått en del spelare från dem högre divisionerna. Med spelare som Haris Dozo och Armin Ugljanin så vet vi att Bosna kommer bli en tuff match. 
 
Blacka kommer troligtvis starta: 
 
Mål: Jack Nordholm
Ingen av målvakterna har varit säkra första handsval.  Det är mer eller mindre 50/50 om vem som kommer starta varje match. Idag är det iaf Jack som vaktar blackas mål och idag har han massor att visa. 
 
HB: Ponta Welen
Har spelat bättre och bättre på sistone... Ponta har en riktig hög högsta nivå och den hoppas vi på att få se idag.
 
MB: Felix Lellep
Den spelaren som imponerat mest i blacka under 2014. Har spelat med ett bra självförtroende och visar sin styrka och längd i backlinjen. 
 
MB: Andreas Larsson
Ni har läst rätt. Ante Larsson gör sin debut idag och vill verkligen visa att han forfarande har det i sig.  Den snabbheten Larsson har kommer bli en viktig del i Blackas försvar framöver. Fan va kul att se han igen, äntligen.
 
VB: Jonte Lindgren
Går ner som vänsterback idag efter att Frippen fick problem med ljumsken under tisdags träningen och inte kan medverka idag. Jonte har spelat ytterback tidigare och har absolut inte gjort några fel. Ska bli intressant att se han som back idag. Jonte har så mycket potentsial. Hoppas han visar det idag. 
 
MC: Jakob Magnusson
Har spelat stabilt och varit jätte bra för blackas försvar och uppspel. Kan ändå höja sig ett snäpp och idag är nog Jacke fruktansvärt taggad. Idag kommer han bevisa alla hur bra han verkligen kan vara. 
 
MC: Jocke Poikela
Har gått ner som mittfältare nu dem senaste matcherna och har trivts bra  bredvid Jacke. Har ändå massor kvar att ge då han inte gjorde en höjdar match mot Azech. 
 
HY: Joel Eklund
Inte helt hundra på att det är Joel som kommer att starta som höger ytter. Men om han gör det så kommer blckas högerkant få en riktig slitvarg. Joel kämpar alltid för sitt lag och har inte gjort något fel när han spelat. 
 
OMC: Sebbe Svahn
Sebbe spelade offensiv mittfältare mot Lotorp där han spelade väldigt bra och gjorde en väldigt bra match. Idag får han chansen igen mot ett bättre motstånd och det är bara att visa vart skåpet ska stå Seb. Idag spelar han också på sin favorit position. Så visa dem.
 
VY: Kim Wall
Byter alltså plats med Sebbe. Ytter mittfält är en plats som Kim i tidigare ålder redan har spelat. Så han vet precis vad han ska behöva göra. Kim har en bra vänster så hans inlägg kommer bli giftiga i blackas anfallsväg. 
 
ANF: Tommy Ljungström
Det var några år sedan han spelade på Blacka IP i blacka tröjan. Äntligen är han tillbaka. Blir det mål i debuten för ljungström? Han har visat extremt bra anfallsspel i dem tidigare matcherna och han är ju så farlig framför målet. Hoppas att Tommy kan stänka in en eller två idag. 
 
 
Så ser Blackas lag ut idag mot NIF Bosna. Hoppas på en riktigt bra söndag då Blacka kan ta med sig sina första poäng för året.
 
Vi ses på Blacka IP kl 16:00!
Jag vet att jag är taggad, är du? 
 
/// 
      Junior
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Förlust i premiären

Det var äntligen dags för premiär och Azech stod på andra sidan, Azech som egentligen spelar på Mamre IP som dock inte var spelklar så flyttades denna match till härliga sydvallen i Hageby.
 
Blacka började matchen klart bäst och spelade med en mycket hög press, man vann bollen gång på gång första kvarten och borde kanske ha gjort 1-0 genom Jocke P när han fick ett bra skottläge precis innanför straffområdet. Azech började hitta förbi blackas första press och kunde spela sig förbi relativt enkelt och hittade upp i snabba kontringar som dock aldrig blev någon fara då deras avgörande pass ofta rann ut eller ner till Jack.
Blacka hade ett par skott utifrån av Kim Wall som aldrig blev någon direkt farlighet. 0-0 efter första halvlek som var väldigt jämn, dock borde nog blacka haft ledningen med 1-0.
 
Andra halvlek startade Azech klart bäst, man rullade bort blackas press ganska enkelt och kom i anfall gång på gång. 1-0 till Azech skulle inte heller dröja, en höjdboll som Felix missbedömde och som Jack inte hann att komma ut på.
Blacka försökte spela boll men kom inte till några farligheter. 2-0 skulle komma efter en snabb Azechkontring och snyggt spel med avslut i främre krysset, otagbart för Jack.
Efter 2-0 lyfte blacka upp lite folk men kom endast till ett bra läge, Kim Wall spelar Jocke P som hittar Tommy Ljungström, Tommy helt fri med målvakten men målvakten gör en bra räddning ut till hörna. Efterföljande hörna slår Kim Wall in som Jocke P nickar varpå en Azechspelare tar bollen med handen och domaren blåser straff. Kim Wall tar hand om straffen och gör inga misstag, 2-1. 
Direkt efter avspark blåser domaren av matchen och Azech får åka hem med 3 poäng.
 
Denna dag kändes blacka en aning uddlösa framåt, man har gjort mycket mål i försäsongsmatcherna men idag stämde det helt enkelt inte, man har alldeles för mycket felpass, framförallt i andra halvlek.
Nya tag mot Bosna i hemmapremiären på IP kl 16:00 på söndag.
 
 
Tre skorstenar: Calle Allerth
Calle spelade väldigt stabilt och enkelt och hade bra samarbete med mittbackskollegan Felix.
 
Två skorstenar: Felix Lellep
Felix ger alltid 100% och vinner nog alla sina dueller på planen, bra samarbete med Calle.
 
En skorsten: Pontus Welén
Ponta var väldigt stabil i defensiven och kom upp bra i anfallen också.
 
 
Skorstensligan:
8. Sebbe Svahn
8. Jocke Poikela
6. Jakob Magnusson
5. Felix Lellep
4.Axel Schylström
4. Pontus Welén
3. Jonte Lindgren
3. Calle Allerth
2. Kim Wall
2. Danne Larsson
2. Simon Löfving
1. Fredrik Fridström
 
Poängligan:
1. Kim Wall 1 mål 0 assist         
1. Jocke Poikela 0 mål 1 assist
 
 
Blackabloggen
 

Dagen till ära!

Dagen är här. Seriepremiären drar igång om mindre om 2 timmar.. 

1:a omgången är redan igång då Åbackarna igår slog Tallboda med 5-3 borta. 

Dagens matcher:

Eneby- Svärtinge
NIF Bosna- Linghem
Azech- Blacka IF

Måndagens matcher:

Torstorp- Chile Unido
Dagsberg- Hagahöjden

Kom igen nu Blacka! Dagen som alla väntat på är här! 


BLACKA-BLOGGEN

Seriepremiär!

Ganska exakt 3 månader har gått sedan Blacka startade sin försäsong, man har haft cirka 40 träningspass och spelat 8 matcher. 8 matcher som med blandat resultat har fått sin supporterskara att undra hur laget står sig i år.
De två senaste matcherna tycker jag däremot att Blacka verkligen ska ta med sig in i en tuff seriepremiär mot Azech. 
 
Azech som Blacka vann mot i premiären på hemmaplan förra året med 2-0 står alltså på andra sidan återigen denna premiär.
Jag vet inte mycket om Azech mer än att dom försöker rulla boll och spela fotboll, vilket dom också är duktiga på när dom får lite medvind på planen. 
 
Blacka har som sagt blandat och gett under försäsongen men höjt sig rejält de två senaste matcherna, försvarsspelet har börjat att sitta och man har börjat hitta positionerna inom laget.
 
Jag tror det kommer bli en tät match även denna premiär och att Blacka åker hem med 3p i bagaget, 
slutresultat 3-2 till Blacka.
 
Trolig startelva
Jack
                                                               Welen Allerth Felix Frippen
                                                                      Jocke P    Jacke
                                                              Sebbe         Kim      Lindgren
                                                                              Tommy
 
Förutom skorstensligan så kommer vi även ha en poängliga i år där vinnaren/vinnarna av dessa ligor självklart kommer att kamma hem fina priser. 
 
 
 
/Tony

LAGFESTHenka Åberg när Blacka gick upp till 4:an. 


// blacka-bloggen

Sista matchen innan Seriepremiären

Blacka spelade igår alltså sin sista match innan division 4 börjar. Man levererade verkligen och den blackas första halvlek var den bästa jag sett Blacka göra sen träningsmatchen mot Assyriska IF förra året då man vann med 5-1. 

Blacka-Lotorp 4-0 (3-0)

Första halvlek: 
Blacka började matchen riktigt bra. Tog tag i spelet direkt och tryckte ner Lotorp på deras egna planhalva. Blacka hade Lotorp precis där man ville ha dem. Man lirade mycket fin fotboll och gjorde fyra klassmål. Blacka tog ledning efter ett fint sammarbete mellan Jocke P och Sebbe då man kom igenom Lotorp-försvaret med en fin väggpass, Jocke P helt ensam med målvakten och kunde enkelt runda honom och lägga in bollen i mål. Inte långt efter 1-0 målet kommer även 2-0, och det är samma duo som står för målet. Jocke P gör en otroligt fin lyftning till Sebbe som inte gör något misstag när han kommer fri mot Lotorp målvakten. 2-0. Blackas tredje mål kommer inom Frippen som följer med i anfallet och får ett riktigt fint inlägg av Jocke P. Frippen som har varit en rutinerad anfallare i många år visste precis vad han skulle göra och satte pannan på bollen och 3-0 till Blacka. 
Blacka borde egentligen haft en ledning på 5-0 då Jocke P missade ett friläge och Zako hade en del chanser att göra mål på. Precis innan halvtidsvilan kommer Zako helt fri och blir kapad av en försvarare. Blacka väntar på att domaren ska blåsa men han friar. Jag lovar att Ponta Strandberg i Spanien hörde hur Lotorp förvararen var på Zakos hälar. Men ingen straff och ställningen är 3-0 i halvtid. 

Andra halvtid: 
Blacka kommer ut till andra halvlek med ett mycket högt självförtroende. Man fortsätter sitt spel och spelar även i andra halvlek ut Lotorp fullständigt. Blacka sprang slut på Lotorp spelarna redan i första halvlek och dem orkade helt enkelt inte att hålla tempot som Blacka höll. Blacka spelade med mycket fint lugn i sitt spel och kunde rulla bollen enkelt på lotorps planhalva. 
Blacka borde gjort fler i andra men ett klassmål till fick räcka. Sebbe slår en fin pass till Jonte Lindgren som på vänsterkanten knorrar bollen i bortre hörnet. En Ashley Young som vissa Man utd fans skulle säga. Matchen slutar 4-0 till Blacka. 

Tre skorstenar: Jocke Poikela
Spelade sin första match från start som innermittfältare och gör sin bästa match för året. Han var riktigt bra igår och gjorde 1 mål och 2 assist. Kunde blivit 2 assist till om avsluten hade varit bättre. 

Två skorstenar: Sebbe Svahn
En riktigt taggad Sebbe som inte gör något misstag när han spelar offensiv mittfält centralt för första gången i år. Gör även han 1 mål och 2 assist och har ett mycket bra sammarbete med Jocke matchen igenom. 

En skorsten: Fredrik Fridström
Frippen gör även han sin bästa match för året. Följer med i anfallet hela tiden och kämpar alltid för laget. Visar en extremt bra ledarförmåga också och jag hoppas att den fortsätter. 

Ett plus till spelare som Jakob, Felix och Jonte som även dem spelade riktigt bra. 

Ett större plus till Blackas målvakt Jack som frös matchen igenom men stod ut till domaren blåste av matchen. 

Skorstensligan:

8. Sebbe Svahn
8. Jocke Poikela
6. Jakob Magnusson
4. Axel Schylström
3. Felix Lellep
3. Jonte Lindgren
3. Pontus Welen
2. Kim Wall
2. Danne Larsson
2. Simon Löfving
1. Fredrik Fridström

Vi alla Blacka anhängare har ett intressant år som väntar. 
På fredag börjar allvaret men ikväll är det lagfest som gäller på Blacka IP. 

Cheers blacka. // JUNIOR !!!
Införrapport Blacka-Lotorp

Snart helg och den börjas på bästa sätt! Match! Idag är det Lotorp som står för motståndet och Lillen har själv sagt i press att han ska spela med spelare som inte har fått så mycket speltid i dem tidigare matcherna! Hur kommer laget se ut? 

Lillen har valt att ställa upp med en 
4-2-3-1 uppställning.

Mål: Jack Nordholm
Jack gör sin andra match för året! Hade ingen rolig första match då blacka fick stryk med 7-2 mot Kuddby. Jack har en riktig hög högstanivå och jag hoppas han visar det idag.

HB: Ponta Welen
Går ner från mittfältet till en ytterbacksposition. Gjorde ingen höjdar match senast med ett rött kort i bagaget. Ponta spelar idag högerback som han i stort sätt spelade hela förra säsongen. Jag skulle vilja se Ponta som högerback nu framöver. Där jag vet att han trivs bäst.

MB: Felix Lellep
Denna 100kg bjässe är i en underbar form och har varit riktigt bra dem senaste matcherna. Fick tre skorstenar senast och hjälpte Blacka att hålla sin första nolla året 2014. Om denna form fortsätter så blir det inte många mål bakåt idag heller. 

MB: Johan Flemgård
Gör sin första match från start och får äntligen spela där han vill! Han har i dem tidigare matcherna hoppat in som ytterback och även yttermittfältare. Flemgård har all anledning att vara taggad idag eftersom han har så mycket att bevisa för den nya tränaren. 

VB: Fredrik Fridström (K)
Spelade en mycket bra match senast mot Saltängen. Fick med sig en assist också. Frippen kommer mer och mer in i rollen som ytterback och kämpar alltid för att få igång den positiva inställningen i laget. 

MC: Jakob Magnusson
Än av blackas än så länge bästa spelare. Har samlat ihop sex skorstenar och ligger på en delad första plats med Sebbe Svahn. Jakob är så fruktansvärt viktig för Blacka i både försvar och i anfall. Håll koll på denna spelare idag och under året. 

MC: Jocke Poikela
Fick spela på det inre mittfälltet i 20 minuter mot Saltängen. Det räckte för att bevisa för lillen att det är här han vill och borde spela. Jocke och Jacke tillsammans igen. Spelat med varandra sen barnsben. Har också pratat med blackas gamla tränare Micke Pressfeldt som sa så här: 'Dem två är division 4 bästa mittfältspar'. Har Micke rätt? 

HY: Danne Larsson
Spelar sin andra match som höger ytter. Gjorde mål senast så Lillen ger han chansen där igen. Kämpar alltid för sitt lag och slutar aldrig springa. Precis vad som behövs idag? 

OMC: Sebbe Svahn
Spelar idag framför Jacke och Jocke och det gör han nog med glädje. Sebbe borde vara rejält spelsugen då han var frånvarande i matchen mot Saltängen. 
Han har gjort 6 mål på 6 matcher och bara det visar att Lotorps försvar ska akta sig. Riktigt giftig framåt och jag tror han idag får spela på sin favorit position. 

VY: Jonte Lindgren
Flyttat fram ett steg från ytterback till mittfält. Här får han ut sin snabbhet och teknik mer än vad han fått senast! Jonte har spelat väldigt bra som ytterback med jag ser han mer som en teknisk yttermitt som älskar att utmana.

ANF: Mikael Wester
Jagar fortfarande sitt första mål för året och idag får han chansen igen från start. Wester har precis som Flemma mycket att bevisa för Lillen. Wester har ju snabbheten men har inte fått till avsluten riktigt än. Blir det första målet för Wester ikväll?

Bänken: Anton Zako, Henke Larsson, Danne Lekander


Frånvarande denna match är: 

Kim Wall som ska bort.

Jocke Andersson som är skadad. 

Tommy Ljungström som är skadad

Axel Schylström skadad


Så ser laget alltså ut i blackas sista träningsmatch innan säsongen börjar. 
Nu börjar det dra ihop sig för året 2014 och vi på Bloggen är fruktansvärt taggade. 

Men ikväll är det Blacka- Lotorp som gäller. På City Gross Arena i Lindö klockan 19:15! Kan inte bli bättre än så här. 


// junior!       

Efterlängtad seger för Skärblacka IF

Trots att blacka har tränat hela veckan på kullersta så beslutades det tillslut att matchen skulle spelas på City Gross. Det var en trupp utan Tommy Ljungström som åkte till Lindö som inte kunde delta på grund av familjeskäl, istället plockades som hastigast Henrik Larsson in. Det var en molnig dag och regnet duggade ner på konstgräset vilket öppnade upp för en fin fotbollsmatch.

Skärblacka IF-Saltängen 2-0 (1-0)

1a halvlek:
Wester klev in istället för Tommy och matchen var igång. Blacka öppnade matchen ganska tempolöst, om det berodde på att täcka upp i defensiven vet jag inte. Skärblacka IF:s innermittstrio började senare in i första halvlek luckra upp Saltängens mittfält och hittade fina bollar ut på löpandes Joachim Poikela och Danne Larsson som inte hittad rätt med varken skott eller inlägg. Saltängen försökte hitta igenom men det var inte lätt när Felix stundtals dominerade i backlinjen. Efter ett inlägg från en frispark lyckades en Saltängenspelare vinna nickduellen men Simon Löfving var nere vid stolpen och lyckades styra den till hörna. Efter en långboll från mitten lyckades Frippen ta sig förbi sin försvarer och lägga bollen längs mållinjen som Danne Larsson självklart glidtacklade in. Domaren blåser av den första halvleken som Skärblacka leder välförtjänt matchen med 1-0.

2a halvlek:
På grund av det tråkiga vädret bestämmer sig båda lagen att gå in under halvtidsvilan. Skärblacka-spelarna står redo för andra halvlek att sparka igång men Saltängen dröjer sig på att komma in (taktiskt?) 11 spelare på vardera sida och matchen kan så småningom blåsas igång! Skärblacka inleder matchen minst sagt svajigt och frågan är om det var nervositet eller dålig konsentration som smygit sig på spelarna? Helt klart är iallafall att blackas fina rull var som bortblåst och Saltängen tilläts helt plötsligt att komma upp i plan och lägga längre djupledsbollar. En bra bit in i andra halvlek lyckades Kim spela fram bollen till Joachim som drev med sig bollen mot ett passivt Saltängen försvar och nöp till med ett hårt distansskott. Målvakten var på bollen men inte tillräckligt mycket mer än till att styra upp bollen ännu närmre krysset. Saltängen försöker hitta igenom med längre bollar men samtliga lyckas backlinjen och Simon rensa iväg. Pontus Welen fick sitt andra gula kort i matchen efter en tuff tackling utanför Skärblackas straffområde och var tvungen att bytas ut. (Första gula snackade han till sig sedan tidigare.) Saltängen har en nick från en hörna som går över, närmare än så kommer inte Saltängen och matchen slutar 2-0 till Skärblacka IF.

Tre skorstenar: Felix Lellep
Dagens tre skorstenar går till Felix för hans slit i backlinjen och hans attityd på planen. Med sin tyngd och längd vann Felix näst intill alla dueller och fick iväg ett flertal av Saltängens offensiva hörnor. Lyckades även rädda bollen från öppet mål när Simon inte fick iväg bollen tillräckligt långt efter en utrusning.

Två skorstenar: Simon Löfving
Idag höll Skärblacka IF sin första nolla i säsong 14. Samtidigt som backlinjen gör ett bra jobb gör Simon en stabil match med en bra räddning i första halvlek när matchen står 0-0. I andra halvlek jobbade han rätt i rätt lägen och kunde efter matchen vara nöjd med sin insats.

En skorsten: Jonte Lindgren
Jonte flyttades över till den högra sidan av planen när Frippen kom tillbaka och skötte sig utmärkt. Lindgren hittar rätt mer och mer i sin nya roll som ytterback. Går helhjärtad in i dueller och vill följa med på anfall, därför går även denna skorsten återigen till Jonte Lindgren.

Skorstensligan:

6. Sebbe Svahn
6. Jakob Magnusson
5. Joachim Poikela
4. Axel Schylström
3. Felix Lellep
3. Jonte Lindgren
3. Pontus Welén
2. Kim Wall
2. Danne Larsson
2. Simon Löfving

// Paul

Inför Blacka - Saltängen

Endast 2 veckor återstår till seriestart och det känns inte riktigt som att Blacka har fått sitt försvarsspel att stämma. Morgondagens match gissar jag på att försvarsspelet är det som kommer att prioriteras.
 
Saltängen som slutade på en fjärdeplats endast 2 poäng bakom Kuddby på andraplats i division 5 östra förra säsongen vet jag faktiskt inte mycket om, förutom att det är ett fysiskt starkt lag som verkar vara på gång uppåt.
 
Blacka kommer nog som sagt prioritera sitt försvarsspel imorgon, anfallsspelet har sett bra ut under försäsongen och finns där, bara man sätter dit chanserna också.
 
Trolig startelva
 
Simon
                                        Lindgren             Lekander             Felix          Frippen
                                                                 Welen                 Jacke
                                                                                Kim
                                                Danne Larsson       Tommy      Jocke P
 
/ Tony
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson