Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Efterlängtad seger för Skärblacka IF

Trots att blacka har tränat hela veckan på kullersta så beslutades det tillslut att matchen skulle spelas på City Gross. Det var en trupp utan Tommy Ljungström som åkte till Lindö som inte kunde delta på grund av familjeskäl, istället plockades som hastigast Henrik Larsson in. Det var en molnig dag och regnet duggade ner på konstgräset vilket öppnade upp för en fin fotbollsmatch.

Skärblacka IF-Saltängen 2-0 (1-0)

1a halvlek:
Wester klev in istället för Tommy och matchen var igång. Blacka öppnade matchen ganska tempolöst, om det berodde på att täcka upp i defensiven vet jag inte. Skärblacka IF:s innermittstrio började senare in i första halvlek luckra upp Saltängens mittfält och hittade fina bollar ut på löpandes Joachim Poikela och Danne Larsson som inte hittad rätt med varken skott eller inlägg. Saltängen försökte hitta igenom men det var inte lätt när Felix stundtals dominerade i backlinjen. Efter ett inlägg från en frispark lyckades en Saltängenspelare vinna nickduellen men Simon Löfving var nere vid stolpen och lyckades styra den till hörna. Efter en långboll från mitten lyckades Frippen ta sig förbi sin försvarer och lägga bollen längs mållinjen som Danne Larsson självklart glidtacklade in. Domaren blåser av den första halvleken som Skärblacka leder välförtjänt matchen med 1-0.

2a halvlek:
På grund av det tråkiga vädret bestämmer sig båda lagen att gå in under halvtidsvilan. Skärblacka-spelarna står redo för andra halvlek att sparka igång men Saltängen dröjer sig på att komma in (taktiskt?) 11 spelare på vardera sida och matchen kan så småningom blåsas igång! Skärblacka inleder matchen minst sagt svajigt och frågan är om det var nervositet eller dålig konsentration som smygit sig på spelarna? Helt klart är iallafall att blackas fina rull var som bortblåst och Saltängen tilläts helt plötsligt att komma upp i plan och lägga längre djupledsbollar. En bra bit in i andra halvlek lyckades Kim spela fram bollen till Joachim som drev med sig bollen mot ett passivt Saltängen försvar och nöp till med ett hårt distansskott. Målvakten var på bollen men inte tillräckligt mycket mer än till att styra upp bollen ännu närmre krysset. Saltängen försöker hitta igenom med längre bollar men samtliga lyckas backlinjen och Simon rensa iväg. Pontus Welen fick sitt andra gula kort i matchen efter en tuff tackling utanför Skärblackas straffområde och var tvungen att bytas ut. (Första gula snackade han till sig sedan tidigare.) Saltängen har en nick från en hörna som går över, närmare än så kommer inte Saltängen och matchen slutar 2-0 till Skärblacka IF.

Tre skorstenar: Felix Lellep
Dagens tre skorstenar går till Felix för hans slit i backlinjen och hans attityd på planen. Med sin tyngd och längd vann Felix näst intill alla dueller och fick iväg ett flertal av Saltängens offensiva hörnor. Lyckades även rädda bollen från öppet mål när Simon inte fick iväg bollen tillräckligt långt efter en utrusning.

Två skorstenar: Simon Löfving
Idag höll Skärblacka IF sin första nolla i säsong 14. Samtidigt som backlinjen gör ett bra jobb gör Simon en stabil match med en bra räddning i första halvlek när matchen står 0-0. I andra halvlek jobbade han rätt i rätt lägen och kunde efter matchen vara nöjd med sin insats.

En skorsten: Jonte Lindgren
Jonte flyttades över till den högra sidan av planen när Frippen kom tillbaka och skötte sig utmärkt. Lindgren hittar rätt mer och mer i sin nya roll som ytterback. Går helhjärtad in i dueller och vill följa med på anfall, därför går även denna skorsten återigen till Jonte Lindgren.