Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Förlust i premiären

Det var äntligen dags för premiär och Azech stod på andra sidan, Azech som egentligen spelar på Mamre IP som dock inte var spelklar så flyttades denna match till härliga sydvallen i Hageby.

Blacka började matchen klart bäst och spelade med en mycket hög press, man vann bollen gång på gång första kvarten och borde kanske ha gjort 1-0 genom Jocke P när han fick ett bra skottläge precis innanför straffområdet. Azech började hitta förbi blackas första press och kunde spela sig förbi relativt enkelt och hittade upp i snabba kontringar som dock aldrig blev någon fara då deras avgörande pass ofta rann ut eller ner till Jack.
Blacka hade ett par skott utifrån av Kim Wall som aldrig blev någon direkt farlighet. 0-0 efter första halvlek som var väldigt jämn, dock borde nog blacka haft ledningen med 1-0.

Andra halvlek startade Azech klart bäst, man rullade bort blackas press ganska enkelt och kom i anfall gång på gång. 1-0 till Azech skulle inte heller dröja, en höjdboll som Felix missbedömde och som Jack inte hann att komma ut på.
Blacka försökte spela boll men kom inte till några farligheter. 2-0 skulle komma efter en snabb Azechkontring och snyggt spel med avslut i främre krysset, otagbart för Jack.
Efter 2-0 lyfte blacka upp lite folk men kom endast till ett bra läge, Kim Wall spelar Jocke P som hittar Tommy Ljungström, Tommy helt fri med målvakten men målvakten gör en bra räddning ut till hörna. Efterföljande hörna slår Kim Wall in som Jocke P nickar varpå en Azechspelare tar bollen med handen och domaren blåser straff. Kim Wall tar hand om straffen och gör inga misstag, 2-1.
Direkt efter avspark blåser domaren av matchen och Azech får åka hem med 3 poäng.

Denna dag kändes blacka en aning uddlösa framåt, man har gjort mycket mål i försäsongsmatcherna men idag stämde det helt enkelt inte, man har alldeles för mycket felpass, framförallt i andra halvlek.
Nya tag mot Bosna i hemmapremiären på IP kl 16:00 på söndag.

Tre skorstenar: Calle Allerth
Calle spelade väldigt stabilt och enkelt och hade bra samarbete med mittbackskollegan Felix.

Två skorstenar: Felix Lellep
Felix ger alltid 100% och vinner nog alla sina dueller på planen, bra samarbete med Calle.

En skorsten: Pontus Welén
Ponta var väldigt stabil i defensiven och kom upp bra i anfallen också.