Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför Torstorp - Blacka

Miniderby väntar ikväll mot Torstorp borta, Torstorp som har hittat storform och innehar andraplatsen som innebär kval till 3an. Mötet i våras slutade 1-0 till Blacka efter att Viktor Björhn blivit utvisad tidigt i matchen, Frippen blev även han utvisad med kvarten kvar att spela.

Blacka kommer till kvällens match med lite frånvaro som vanligt, Tommy Ljungström har ett sprucket revben, Pontus Welén lirar hockey och Anton Strandberg är avstängd. Kim Wall och Andreas Larsson är tillbaka efter avstängningar och Sebbe Svahn är nyligen hemkommen från Grekland.

Fw: Jocke Poikela

Lillen har gjort några ändringar till dagens match, Kim Wall får kliva in på vänsterbacksplatsen eftersom Anton är avstängd, Jonte Lindgren får förtroendet igen efter en grym match senast.

Matchstart 18:00 på Rejmes arena.

/ Blacka-bloggen

Blacka tar efterlängtad seger!

Blacka tog för en vecka sen sin första vinst sen vinsten mot Åbackarna. Senast tog man emot Dagsberg på Blacka IP och tog en efterlängtad seger, vinst med 3-1 ( 0-1 ).

Mål: Jonte Lindgren, Jocke Andersson, Jocke Poikela
Ass: Jakob Magnusson 2, Anton Strandberg

Tre skorstenar: Jonte Lindgren
Gör sin bästa match för året och är Blackas bästa spelare. Är en bidragande faktor i Blackas vändning i andra halvlek.

Två skorstenar: Anton Strandberg
Fortsätter att spela bra och gör en riktig fin assist till Jocke A:s kanonmål. Gör en riktigt bra match på sin vänsterkant och gör det alltid svårt för motståndarnas yttrar.

En skorsten: Jakob Magnusson
Gör som alltid en bra match och får två assist i matchen. Visar vem som bestämmer på mittfältet och gör det med en skadad häl. Starkt!

Fyfan! Viktig match mot Dagsberg väntar

I måndags åkte Blacka till Tallboda för att försöka ta sin första vinst på höstsäsongen men så var inte fallet. Blacka skulle få åka hem med inte ens ett poäng, det blev förlust med 2-1 för Skärblacka då Tallboda gjorde mål på sista sparken..
Ett mål som lägger Blacka på en tionde plats då bara Haga och Dagsberg är bakom.. Att få stryk mot Tallboda i måndags gör ont i mitt Blackahjärta, ännu ondare gör det när domaren visar sig vara ett Tallboda-fan och blåser i deras väg under hela matchen. Jag blir så förbannad när jag tänker på det..
Men hoppas på revansch ikväll när Dagsberg kommer på besök till Skärblacka och Blacka IP.

Mål: Jocke Poikela
Ass:

Tre skorstenar: Jocke Andersson
Spelade riktigt bra mot Tallboda. Gick in i duellerna och la mycket fina bollar till anfallarna. Han var lika bra i försvaret som i anfallet.

Två skorstenar: Kim Wall
Gör sin bästa match som yttermittfällt. Han springer upp och ner på sin vänsterkant och kunde fått 2 assist om inte Tallbodas målvakt storspelat. Dock så får han en riktigt onödig varning..

En skorsten: Anton Strandberg
Anton har imponerat stort efter uppehållet och spelat mycket bra. Mot Tallboda fortsätter han att spela bra och gör det svårt för yttrarna att komma förbi honom. Fortsätt så här Anton.

Inför Blacka - Dagsberg

Ikväll spelar Blacka mot Dagsberg som ligger på en sista plats i tabellen. En oerhört viktig match som kan betyda väldigt mycket om man tar tre poäng. För Blackas del så kommer man som ni alla redan vet från en 2-1 förlust mot Tallboda. Dagsberg kommer från en förlust på hemmaplan mot Linghem där man förlorade med hela 1-4. Ikväll behöver verkligen båda lagen poäng och Blacka ska bara ha tre poäng. Inget annat !!
Blacka kommer till matchen med en del avstängningar och bortresta. Kim Wall, Ante Larsson fick varningar senast och med det avstängda ikväll. Calle Allerth är i Karlstad och Fredda Holmgren är i Frankrike så dessa två kan inte heller medverka i denna match. Även Sebbe är utomlands.. Jocke Andersson medverkade inte på gårdagens träning då han var hemma och hade haft feber. Om Jocke ska medverka idag vet jag inte, men självklart hoppas vi på det. Jakob Magnusson medverkade inte heller på gårdagens träning för att vila sig till matchen ikväll. Han har problem med sin häl och just därför fick han klartecken om att han skulle vila igår. Även Axel fick problem igår då han gick av träningen haltande. Men källor säger att han är fit for fight så han förväntas starta ikväll. Blacka har som ni nu har läst många borta och några frågetecken till kvällens match. Därför har Blacka ringt in en Blacka-legend till dagens match. Vem det är ser ni läsare på startelvan lite lägre ner.

Anf: Jocke Poikela

Så ser alltså Blackas lag ut till  kvällens match och Henka Åberg är tillbaka i Blacka-dressen. Ett intressant namn och mycket roligt för publiken att en favorit spelare är tillbaka på Blacka IP.

Så se nu till att vara på Blacka IP när matchen drar igång 18:30.
En mycket viktig match för Blacka som fortfarande jagar sin första vinst efter uppehållet..

ByeBye säger vi på bloggen, Ses ikväll

Blacka-bloggen !!

Inför Tallboda borta

Tallboda borta väntar för Blacka och det är två skapligt formstarka lag som möts. Tallboda kommer ifrån 2 raka 1-0 vinster och Blacka kommer ifrån 2 oavgjorda där krysset mot Eneby utmärker sig mest.
Senaste mötet mellan lagen slutade 3-3, rättvist resultat där både Blacka och Tallboda hade chans för vinst i slutet.
Tallboda är ett storväxt lag som gillar att lyfta långt likt många andra lag i serien.

Blacka kommer till dagens match med bra självförtroende och nästintill full trupp. Vad vi fått höra på byn så är Jack tillbaka i målet då Fredda Holmgren är bortrest. Pontus Welén som lirar hockey i storsatsande Guts har haft lite för mycket frånvaro och är därmed inte kallad nu när det varit mycket folk på träningarna.

Blacka krigar sig till ett poäng

Ännu en vecka går mot sitt slut här i Blacka-byn. Veckan har sett ut på följande sätt att Blacka tog 1 poäng mot topptippade Eneby och en bra träning gjordes under torsdagen.

Blacka - Eneby 2-2 ( 1-2 )

Blacka startade matchen:

Målvakt: Fredda Holmgren

Försvaret: Frippen, Felix, Andreas, Anton S

Mittfältet: Axel, Jacke, Jocke A, Kim

Anfallet: Jocke P, Tommy

Blacka började matchen rent uselt och var alldeles för passiva när det gällde bland annat närkamper. Eneby visade sig mycket starkare och man vann alla dueller under dem första 20 minuterna.. Eneby gör sitt första mål efter ett fint inlägg som stöts in av Enebys Eric Rydgren som då gör sitt åttonde mål för säsongen. Inte en start som Blacka hade hoppats på.. Eneby fortsatte trycka på och Blackaspelarna hade inte mycket att säga till om och efter 17 minuter spelade så kommer mål nummer två. Efter bra räddningar av Holmgren och lite kött i straffområdet så skjuts bollen in bakom en chanslös Holmgren. Målskytt denna gång Anton Moberg.
Blacka kommer in mer och mer i matchen och får ett fåtal bra anfall men det är fortfarande Eneby som har matchen och dem farligaste målchanserna. Eneby kunde minst sagt säga att man kunde avgjort matchen då Fredda Holmgren gör en makalös räddning och räddar Blacka från ännu en kross mot Eneby. Inte långt därefter så kommer en reducering från Jocke P som då gör sitt tionde mål för säsongen och får Blacka in i matchen igen.
Bra uppfattat av Jacke som slår bollen får inte glömmas. Ett mycket viktigt mål för Blacka som går till halvtidsvila med ett underläge med 1-2 istället för 0-3. Blacka kommer ut till andra halvlek med ett stort självförtroende och visar verkligen för Eneby att detta är våran hemmaplan. Blacka började spela riktigt fin fotboll och det var en fröjd att se på. 25 minuter in på andra så gör Jocke sitt andra mål för dagen och det är ett mycket vackert mål, han får en riktigt fin genomskärare av jacke som Jocke tar med sig och lägger in bollen i bortre hörnet. 2-2 håller sig matchen igenom och båda lagen får ett varsitt poäng. Även om Eneby var det bättre laget så var Blackas slit iaf värt minst 1 poäng. Nu blickas det framåt och imorgon åker Blacka till Tallboda för att fixa hem 3 poäng. En mycket viktig match för Blacka då Linghem slog Dagsberg idag (söndag) och gick om Blacka IF..

Mål: Jocke Poikela 2
Ass: Jakob Magnusson 2

Tre skorstenar: Fredrik Holmgren
Gör helt klart sin bästa match för året och gör en hel del makalösa räddningar. Holmgren räddade en viktig poäng som kan bli avgörande i slutet av säsongen. Ett bra avslut då han inte kan delta mycket mer under säsongen då han ska plugga..

Två skorstenar: Jocke Poikela
Efter två missade frilägen mot Bosna så blev det nu istället två mål för Poikela. En skön revansch för honom som gör en riktig bra match och ständigt är ett hot i djupled.

Spelar fram till båda målen och gör en bra match på mittfältet. Jacke var en av få spelare som verkligen kämpade när man låg under med 2-0.

Inför Blacka - Eneby

Blacka spelar idag sin första hemmamatch efter uppehållet och det är mot storfavoriterna Eneby. Eneby är nog det lag som Blacka blivit utspelat mot, borta fick man stryk med 5-1 och man kan inte mer än att säga att det var rättvist. Eneby kommer till denna match med ett 0-0 resultat mot Linghem och eftersom Azech igår vann mot Bosna så är en vinst mycket viktig. Blacka ska klart göra allt i sin väg för att inte låta det hända.
Blacka kommer nog starta en liknande uppställning i kvällens match, dock så har man borta Ponta Welén, Calle Allerth och Sebbe Svahn av olika skäl. Självklart stora avbräck..

Lillen kommer starta dagens match på följande sätt (enligt källor från blacka tidning):

Mål: Fredrik Holmgren
HB: Fredrik Fridström
MB: Ante Larsson
HM: Axel Schylstöm
MC: Jocke Andersoon
VM: Kim Wall

Ungefär en liknande startelva till dagens match, det enda Lillen valt att ändra på är att Frippen kommer in på högerbackspositionen istället för Calle och att Tommy startar tillsammans med Jocke P i anfallet istället för Ponta.

SES VI PÅ BLACKA IP KLOCKAN 19:00?

Klart vi gör!

/// Blacka-Bloggen

Blacka jagar fortfarande sin första vinst efter uppehållet..

Blacka spelade i fredags sin första seriematch efter uppehållet och det var mot NIF Bosna borta. Blacka började matchen med en 4-4-2 uppställning.

Blacka startade matchen :

Mål: Fredda Holmgren
HB: Calle Allerth
HM: Axel Schylström
Anf: Ponta Welén

Bänken: Sebbe Svahn, Frippen, Jonte Lindgren

Ett riktigt bra lag som blacka kom med och jag kan ärligt säga att det kan vara det bästa lag Blacka haft under året. Blacka började dock matchen uselt och var inte med för 5 öre och ett 1-0 mål hängde i luften, så blev även fallet när Bosnas Mustafa Ajanic gör 1-0 i den 10:e minuten. Efter målet börjar Blacka skärpa sig och tar över mer och mer i matchen. Men som mot Finspång så är man inte riktigt heta den sista tredjedelen. I matchminut nummer 40 får Blacka en tveksam frispark och flera Bosna spelare går mot domaren för att diskutera, samtidigt som det händer så ser Jocke A Jocke P springa i djupet och slår en riktigt fin boll och Poikela gör inga misstag då han lägger bollen en båge över målvakten i mål. Självklart blir snack efter detta mål och Bosna är inte helt glada över detta domslut. När dem första 45 är spelade så fortsätter diskussionen om det verkligen var mål eller inte men mål var det och 1-1 stod det i halvtid..
Till andra fortsatte Blacka som dom slutade i första halvlek, pressade och tröck ner Bosna som inte hade mycket att komma med. Jocke Poikela missar tyvärr 2 frilägen där det ska vara mål, Kim Wall har också en boll i stolpen. I slutminuterna när Blacka var som mest överlägsna kontrar Bosna och får ett friläge som lobbas högt över. I det stora hela borde Blacka vunnit denna match men det blev en poäng i alla fall som kan visa sig väldigt viktig i slutändan.

Tre skorstenar: Anton Strandberg
Anton började matchen lite nervöst men när han kom in i det såg han väldigt bekväm ut och släppte inte till något, han hade Bosnas Ajanic och tog bort honom fullständigt i andra halvlek.

Två skorstenar: Jocke Andersson
Jocke fick spela innermitt den här matchen och gjorde det väldigt bra, spelade hela tiden enkelt och fattade rätt beslut. Tröttnade mot slutet men inte så konstigt när han varit skadad väldigt länge. Väldigt fin assist till 1-1 målet.

En skorsten: Calle Allerth
Det börjar kännas som Calle har fäst sitt namn vid dessa 3 platser, men Calle har storspelat dom senaste matcherna. Spelar alltid väldigt enkelt och är svårpasserad.

Förlust efter uppehållet, men Lillen ser det positiva inför Bosna

Blacka fick som säkert alla redan vet om stryk mot rivalen Finspång med 3-2 på Grosvad förra tisdagen. En match som spelades i lysande solsken och ca 30 graders värme. Blacka kom till matchen med en 17-mannatrupp som skulle komma igång innan höstsäsongen drar igång. Skönt att se att Lillen tar ut en stor trupp till denna träningsmatch så alla spelare får visa vad de går för.
Blacka startade matchen med en vanlig 4-4-2 uppställning och den såg ut så här:

HB: Kalle Allerth
HM: Jocke Poikela
MC: Axel Schylström
VM: Fredrik Fridström

Bänken: Jocke Andersson, Danne Lekander, Danne Larsson, Jonte Lindgren, Sebbe Svahn och Kim Wall.

En bra trupp följde med till Finspång och Blacka började klart bäst i matchen. Man hade bollinnehavet under större delen av matchen och i den första borde blacka gjort ett eller två då bland annat Tommy Ljungström gick runt Finspångs målvakt och sköt och bollen räddades på linjen. Hade man satt den hade Blacka tagit en ledning med 2-0 och då tror jag inte Blacka hade tappat matchen. Innan denna målchans skapade även Jocke P en riktigt bra målchans då han kom på sin högerkant efter en fin boll från Axel slår den på volley men skottet går precis över..
Jocke fick däremot revansch, efter en mycket känslig chip av Jacke kommer Jocke fri mot målvakten och gör 1-0 Blacka när han skjuter bollen i målvaktens högra hörn. Precis innan halvlekens slut har Finspång ett skott utifrån, ett bra skott som Holmgren ser ut att ha kontroll på men missbedömer och bollen går i mål. Matchens första halvlek slutar 1-1.
Lillen hade lovat alla 17 man som var med i truppen att man skulle minst få 45 minuter speltid, och eftersom Blacka-tränaren inte gjort något byte i första så förväntades hela 6 byten till andra halvlek.

Anton Strandberg ersattes av Danne Larsson
Ante Larsson ersattes av Danne Lekander
Axel Schylström ersattes av Jocke Andersson
Frippen Fridström ersattes av Sebbe Svahn
Ponta Welén ersattes av Jonte Lindgren
Tommy Ljungström ersattes av Kim Wall

Blacka fortsatte ha bollen väldigt mycket i andra och Finspång försökte slå till på kontringar. Men i andra halvlek så var Blacka väldigt uddlösa i sista tredjedelen och man kom aldrig fram till målchanser. Jag ser Finspångs två mål i den andra halvleken som två skitmål! En hörna som man nickar in och en rensning som springs ifatt Blacka försvararen.. Blacka kommer ändå tillbaka i matchen efter ett drömmål av Jocke Andersson som slår direkt till på volley efter Jocke P:s hörna. Mycket vackert och tyvärr var det bara 5 minuter kvar på matchen. Men Blacka skulle få ett sista läge, när matchens sista minut spelas får Kim bollen utanför straffområdet och gör en mycket fin passningsfint och kommer helt ensam mot målvakten. Han väljer att skjuta bollen i målvaktens hörn men bollen ville annat och den går utanför stolpen. Blacka får stryk mot Finspång med 3-2 och det var inte den början man ville ha på höstsäsongen.
Men Lillen ser ändå det positiva i förlusten och sa efter matchen:
- Inget att vara besvikna över grabbar, vi gjorde en bra match och vårt passningsspel var riktigt bra. Det finns en del saker vi ska träna på..

Lillen tog sig en funderare då han promenerade hem från Grosvad. Nästa match är i serien och mot NIF Bosna.

Tre skorstenar: Kalle Allerth
Kalle gör en riktigt bra match och är en av få som får spela hela matchen, han springer upp och ner på sin kant och kämpar alltid för laget. Lika bra uppe i anfallet som i försvaret. Någon att hålla koll på nu i höstsäsongen.

Två skorstenar: Fredrik Holmgren
Missbedömer skottet på Finspångs 1-0 mål men gör annars en riktigt bra match. Har en del fina räddningar i andra och räddar två frilägen.

En skorsten: Ante Larsson
Spelade 45 och visade verkligen var skåpet skulle stå. Finspångs anfallare var snabba, jaa visst men inte tillräckligt för Blackas mittback. Ante satte stop för Finspångs anfallsspel gång på gång,och hade Ante spelat mer än 45 så hade han jagat fler skorstenar.

12. Kalle Allerth
8. Kim Wall

Poängligan:

13. Jocke Poikela 9 mål 4 assist
1. Jocke Andersson 1 mål 0 assist

INFÖRRAPPORT  NIF BOSNA vs SKÄRBLACKA IF      !!!

Blacka spelar idag sin första seriematch på höstsäsongen och det gör man mot NIF Bosna borta. På den kända konstgräsplan Parken södra.. Man kommer till matchen med två tuffa träningar och en lugn efter mötet mot Finspång. Man kommer väl förbereda och mycket taggade. På gårdagens träning var det 17 spelare plus 2 juniorer som träna vilket är bra innan Bosna matchen. Nu får ni se till att det fortsätter vara så mycket folk på träningarna.
Aja skit i träningarna. Nu mera matchsnack.

Som alla vet hade blacka det väldigt tufft i början och fick stryk med 1-4 hemma på Blacka IP. Idag ska blacka skämma ut Bosna på deras hemmaplan. Blacka kommer med ett bra lag. Inga skador och inga avstängningar. Men tyvärr jobbar Jonte Lindgren och det är nog den ända som inte är tillgänglig till dagens match. Jag har som vanligt inte en aning om hur blacka kommer ställa upp men som vanligt så får jag chansa och min elva ser ut så här:

MB: Felix Lellep (K)
VB: Frippen Fridström
MC Jocke Andersoon

Inte helt säkert dagens elva men inte omöjlig!

Ses idag på Parken Södra klockan 19:00, Blacka har stor revansch att ta sedan senaste mötet.