Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Malmens FF-Blacka IF 2-2 (1-1)

Igår spelade Blacka sin första match detta år och många såg fram emot matchen. Tyvärr fick man bara med sig 1 poäng från Linköping.

Om matchen:

Första halvlek:
Blacka började riktigt bra och om jag får chansa hade man ungefär 80% av bollinnehavet i första halvlek. Tommy Ljungström var sjuk och istället började Sebbe Svahn som anfallare tillsammans med Jonte L och Jocke P.
Efter bara 30 sekunder in i matchen slår Axel en riktigt bra boll till Jocke P som skjuter bollen i ribban. Blacka spelade säkert och rörde sig utmärkt hela halvleken. Efter 20 minuter spel fick Jonte Lindgren en riktigt bra möjlighet då han kom fri mot målvakten men lägger bollen i stolpen. Samspelet mellan Sebbe, Jonte och Jocke igår var riktigt bra. I den 25:e minuten gör Blacka sitt första mål 2014 och det är Jocke P som gör det. Jocke kommer i en mycket fin löpning som uppfattas av Axel som lägger den snyggt mellan två försvarare. Jocke P lägger den sedan tunnel på målvakten och 1-0 Blacka.
Malmens väljer att lägga sin bonusstraff direkt efter blackas 1-0 mål. Man slår den säkert i mål och det är 1-1 i matchen.
Precis innan halvtidsvilan får Sebbe Svahn en riktigt fin träff med vänsterfoten som målvakten gör en super räddning på. I halvtid står det 1-1, men det borde nog stå 3-1 minst. Blacka gjorde en riktigt bra första halvlek.

Andra halvlek:
Andra halvlek börjar som den första slutade. Blacka spelade en mycket fin fotboll och tryckte ner Malmens. Varje gång man pressade slog Malmens bort bollen och Blacka kunde anfalla. Den första kvarten kom man inte till så många farliga målchanser men i den 64 minuten blir Kim nersparkad och straff Blacka. Detta domslut var mycket tveksamt. Jocke la upp bollen och la säkert in bollen i vänstra burgaveln. Målvakten gick åt rätt håll men det var en mycket bra straff av Jocke som gjorde sitt andra mål i matchen. Efter Blackas 2-1 mål ville man göra fler. Jocke var nära på ett hattrick när han fick en utmärkt boll av Kim som han tog ner snyggt men sköt utanför. Även Jacke kunde även han avgjort matchen när han kom högst på en hörna, men bollen räddades på mållinjen av en utespelare. När det återstod 10 minuter kvar vet jag inte riktigt vad Blacka gör. Man backar hem och låter Malmens slå långa bollar. Just därför kommer kvitteringen. En lång boll kommer som försvaret får problem med. Man försöker täcka ut bollen till en inspark men anfallaren tar bollen och slår ett bra inlägg som når en Malmen spelare. 2-2 slutar matchen och båda lagen får 1 poäng.

Igår fick man bara 1 poäng. Jag ser gårdagens resultat som 2 tappade poäng. Men ska man tänka positivt så spelade Blacka riktigt bra matchen igenom men den första halvleken var kanon. Fortsätt så i kommande matcher.
Den andra matchen i gruppen igår var Loddby-Åby och den slutade med Åby vinst 1-4.
I nästa match väntas Loddby IF för Blacka och där väntas 3 poäng. Matchen kommer att spelas på City Gross Arena.

Tre Skorstenar: Axel Schylström
Spelade igår sin första match för Blacka IF och gör en kanon match. Spelar enkelt, går in 110% i duellerna och kämpar för laget. Igår kändes det som om han var överallt på planen. Gör även en assist till första målet.

Två Skorstenar: Jocke Poikela
Var alltid rörlig och farlig djupled. Visade att han kommer bli giftig framåt för Blacka i år. Spelade forward för första gången i sitt liv och gjorde 2 mål. Bra start denna säsong.

En Skorsten: Sebbe Svahn
Fick spela istället för den sjuke Tommy Ljungström. Gjorde det riktigt bra. Kom ner och gjorde sig spelbar matchen igenom. Hade ett riktigt bra skott i första som målvakten rädda. Någon att hålla koll på i kommande matcher.

Inför rapport Malmens FF-Blacka IF

Idag är dagen då Skärblacka IF ska spela sin första match 2014. Matchen startas 14:00 på Ryds konstgräsplan i Linköping och man möter division 5 laget Malmens FF.
Allt jag vet om Malmen är att man kom 2:a i division 6 södra ifjol. Man kom 20 poäng bakom serie ettan Vikingstad. Malmens bästa målskytt blev Tim Törnqvist med sina 11 mål. Ett hot för Blacka?

Mina tankar om matchen:
En bra första match för Blacka. Ny tränare och en helt ny spel idé. En match som Blacka kommer att ha boll större delen av matchen och föra boll tempot. Malmens kommer säkerligen att flytta ner för att sedan försöka kontra. Malmens kommer få det tufft idag och i gruppspelet. Blacka vinner idag överlägset.

Tonys tankar om matchen:
Malmens kommer få det riktigt tufft idag. Blacka kommer att pressa Malmens redan från start och vinna mycket boll högt upp i banan. Det kommer bli avgörande idag. Malmens blir frustrerade och allt kommer gå Blackas väg. Jag tror även att Blacka håller nollan. Simon räddar bonus straffen.

Pauls tankar om matchen:
Att åka till Linköping är aldrig enkelt. Jag tänker mest på Linköpings domare som aldrig riktigt varit i Blackas fördel. Även planen man ska spela på är ingen favorit hos vissa spelare. Men som sagt, jag tror att trots all denna skit så kommer Blacka att ta med sig 3 poäng hem. Blir kamp i 90 minuter och Blacka vinner med udda målet.

Målvakt:

Simon Löfving: Simon är den av målvakterna som tränat mest helt enkelt. En bra målvakt som har många år framför sig. 20 år och en riktigt säker målvakt. Kommer göra en kanon säsong i år, och säsongen börjar idag.

Försvar:

Danne Larsson: En löpstark ytterback med en jävla vilja. När han sätter på motorn så stannar den inte. Danne kommer att springa upp och ner i 90 minuter. Håll koll på högerkanten.

Ponta Welen: Spelade inte allt för mycket förra året. Jag hoppas på fler matcher detta år för jag vet hur bra Ponta kan vara. Ponta har en väldigt hög högsta nivå och om han håller den så kommer han att bli en viktig del i Blackas trupp i år. Mittback idag dock. Jag är lite skeptisk. Hoppas jag har fel.

Danne Lekander: En mycket passningssäker mittback som alltid letar upp mot mitten. Vill alltid starta anfallet genom att slå in bollen där. Dannes snabbhet kan dock förbättras. Men står han rätt idag så spelar snabbheten inte någon så stor roll.

Frippen Fridström: Den största överraskningen i denna laguppställning idag. Frippen som egentligen spelar anfall flyttas ner och ska spela vänsterback. Frippen är även han en löpstark spelare och just därför kanske Lillen valde att sätta ner honom som vänsterback. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta men jag tror på Frippen. Han har viljan och styrkan för att vara back. Men hans skott med både fötterna kommer att saknas uppe i anfallet.

Mittfält:

Jakob Magnusson: En mycket spelsäker fotbollsspelare som har så många fina kvaliteer. Hans teknik och hans vänskap med bollen är ut över det vanliga. Hans defensiva spel kommer vara en mycket viktig del i Blacka i år.

Axel Schylström: Nyförvärvet från Sleipner som kommer göra debut idag. En mycket imponerande spelare som kommit in bra i truppen. Axel har ett mycket bra spelsinne och bollkänsla. Blacka behöver fler sådana spelare. Ska bli mycket intressant att se Axel ta på sig Blacka dressen idag.

Kim Wall: Förra året spelade han vänsterback/ mittfält. Men han har bevisat för tränaren att han har tekniken, kontrollen, sinnet för att spela på mitten. Det är inte första gången han kommer spela där men det var nog ett tag sen för Kim. Denna trio på mitten kommer vara hotfullt framåt idag och Kim kommer slå en hel del fina pass till anfallarna. Jag skulle gärna vilja tillägga att Kim har en extremt fin och kraftfull vänsterfot.

Anfall:

Jonte Lindgren: En av dem som bevisat mest på träningarna. Har varit extremt bra och om han fortsätter så så kommer han bli en tongivande spelare för Blacka IF. Jonte har snabbheten och tekniken för att göra en bra säsong. Jag tror att Jonte kommer göra Blacka första mål 2014. Våga utmana mer bara Jonte.

Tommy Ljungström: Blackas andra värvning och kommer närmst från Vingen. Tommy som en gång tidigare redan har spelat i Blacka är en utmärkt målskytt och nu med lite bättre spelare runt sig kommer han göra en bra säsong. Hans sinne för mål är högt, kan använda båda fötterna och kommer bli livsfarlig i anfallet i år.

Jocke Poikela: Vann skytteligan tillsammans med Robban Karlsson året då Blacka vann division 5. Han var då mittfält och i år kommer han att spela i anfallet. Intressant val av Lillen. Jocke som är så bra på att springa i djupled kommer bli ett ständigt hot i Blackas anfallsväg. Han kommer ge andra spelare i laget yta med sina fina löpningar. Hans skott är även det fruktat.

Bänken:

Johan Flemgård: En mycket spelsäker back som ofta vill spela fotboll.  Har även spelat forward, mittfältare i sina yngre dagar. Men mittback är nog det Johan föreslår mest.

Felix Lellep: Felix som började träna inte för så länge sen har redan imponerat på Lillen. Idag blev det bänken men får han upp konditionen kommer han att slåss om en startplats framöver. Felix har styrkan och längden för att bli användbar både framåt och bakåt. Hans skott är något jag borde varna motståndarna för.

Mikael Wester: Wester sitter på bänken idag. Har inte fått mycket chans i A-laget och idag har han chansen att bevisa att han ska vara med i A-laget. Wester har snabbheten och är nog den snabbaste i Blackas hela trupp just nu. Hans avslut kan bli bättre och får han till dem blir det många mål i år.

Sebbe Svahn: En som verkligen vill bevisa något idag är denna kille. Sebbe ger allt för laget och när han kommer in idag kommer han att glänsa. Han har bra rörelse och en mycket fin högerfot. Sebbe tror jag kommer få ett kanon år i år. Om han bara tror på sig själv, inte ger upp och verkligen vågar ta för sig på planen så kommer han att vara giftig.

Så ser Blackas trupp ut idag. Intressant elva som kan diskuteras på många sätt. Men ska bli så fruktansvärt roligt att komma igång igen.

Mattias Eriksson: ????

Jag personligen hoppas att så mycket folk som möjligt kommer och hejar fram Blacka för 3 poäng i Östgötacupen.
Idag smäller det. Tagga!

//   JÙNIOR

Snart dags för match

Imorgon kommer en inför rapport om matchen mellan Malmens FF och Blacka IF.

Missa inte

/// BLACKA-BLOGGEN

6 dagar kvar!

Nu är det bara 6 dagar kvar till första matchen detta år. Jag måste dock säga att det inte ser bra ut.
I fredags så var det bara 11 spelare på träningen. Bedrövligt. Positivt var att Ponta Welen tränade sin första träning i år.
Idag (måndag) är det den första av tre träningar denna vecka och jag hoppas verkligen att det blir mer folk.

Kom igen nu Blacka. Det är snart dags  !!

Blacka - Dagsberg förra året. ( vinst 3-1 )

// Júnior

Spelarpresentation 2

Spelarpresentation nummer 2 är här. Det är Kim Wall som blir presenterad.

Spelarpresentation 1

Spelarpresentationerna är nu igång. Blackas målvakt Jack Nordholm är första spelare.
Namn: Jack Nordholm