Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Malmens FF-Blacka IF 2-2 (1-1)

Igår spelade Blacka sin första match detta år och många såg fram emot matchen. Tyvärr fick man bara med sig 1 poäng från Linköping.

Om matchen:

Första halvlek:
Blacka började riktigt bra och om jag får chansa hade man ungefär 80% av bollinnehavet i första halvlek. Tommy Ljungström var sjuk och istället började Sebbe Svahn som anfallare tillsammans med Jonte L och Jocke P.
Efter bara 30 sekunder in i matchen slår Axel en riktigt bra boll till Jocke P som skjuter bollen i ribban. Blacka spelade säkert och rörde sig utmärkt hela halvleken. Efter 20 minuter spel fick Jonte Lindgren en riktigt bra möjlighet då han kom fri mot målvakten men lägger bollen i stolpen. Samspelet mellan Sebbe, Jonte och Jocke igår var riktigt bra. I den 25:e minuten gör Blacka sitt första mål 2014 och det är Jocke P som gör det. Jocke kommer i en mycket fin löpning som uppfattas av Axel som lägger den snyggt mellan två försvarare. Jocke P lägger den sedan tunnel på målvakten och 1-0 Blacka.
Malmens väljer att lägga sin bonusstraff direkt efter blackas 1-0 mål. Man slår den säkert i mål och det är 1-1 i matchen.
Precis innan halvtidsvilan får Sebbe Svahn en riktigt fin träff med vänsterfoten som målvakten gör en super räddning på. I halvtid står det 1-1, men det borde nog stå 3-1 minst. Blacka gjorde en riktigt bra första halvlek.

Andra halvlek:
Andra halvlek börjar som den första slutade. Blacka spelade en mycket fin fotboll och tryckte ner Malmens. Varje gång man pressade slog Malmens bort bollen och Blacka kunde anfalla. Den första kvarten kom man inte till så många farliga målchanser men i den 64 minuten blir Kim nersparkad och straff Blacka. Detta domslut var mycket tveksamt. Jocke la upp bollen och la säkert in bollen i vänstra burgaveln. Målvakten gick åt rätt håll men det var en mycket bra straff av Jocke som gjorde sitt andra mål i matchen. Efter Blackas 2-1 mål ville man göra fler. Jocke var nära på ett hattrick när han fick en utmärkt boll av Kim som han tog ner snyggt men sköt utanför. Även Jacke kunde även han avgjort matchen när han kom högst på en hörna, men bollen räddades på mållinjen av en utespelare. När det återstod 10 minuter kvar vet jag inte riktigt vad Blacka gör. Man backar hem och låter Malmens slå långa bollar. Just därför kommer kvitteringen. En lång boll kommer som försvaret får problem med. Man försöker täcka ut bollen till en inspark men anfallaren tar bollen och slår ett bra inlägg som når en Malmen spelare. 2-2 slutar matchen och båda lagen får 1 poäng.

Igår fick man bara 1 poäng. Jag ser gårdagens resultat som 2 tappade poäng. Men ska man tänka positivt så spelade Blacka riktigt bra matchen igenom men den första halvleken var kanon. Fortsätt så i kommande matcher.
Den andra matchen i gruppen igår var Loddby-Åby och den slutade med Åby vinst 1-4.
I nästa match väntas Loddby IF för Blacka och där väntas 3 poäng. Matchen kommer att spelas på City Gross Arena.

Tre Skorstenar: Axel Schylström
Spelade igår sin första match för Blacka IF och gör en kanon match. Spelar enkelt, går in 110% i duellerna och kämpar för laget. Igår kändes det som om han var överallt på planen. Gör även en assist till första målet.

Två Skorstenar: Jocke Poikela
Var alltid rörlig och farlig djupled. Visade att han kommer bli giftig framåt för Blacka i år. Spelade forward för första gången i sitt liv och gjorde 2 mål. Bra start denna säsong.

En Skorsten: Sebbe Svahn
Fick spela istället för den sjuke Tommy Ljungström. Gjorde det riktigt bra. Kom ner och gjorde sig spelbar matchen igenom. Hade ett riktigt bra skott i första som målvakten rädda. Någon att hålla koll på i kommande matcher.