Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Spelarpresentation

Blacka-Bloggen ska i år göra en spelarpresentation på Blackas alla spelare. Senast man gjorde en spelarpresentation var 2011 då Filosofen och Mou hade hand om bloggen. ( Titta i kategorin truppen. )
 
Anledningen till dessa spelarpresentationer är så att ni läsare vet lite om spelarna i Skärblacka IF.
 
 
// Paul !

 

 
 
 
 

blackas sportchef 46 år

Idag 30/1 är inte vilken dag som helst, utan det är Blackas sportchef Johnny Langs födelsedag. Han blir hela 46 år.
 
Grattis till dig från oss på bloggen! 
 
Ha en fortsatt bra dag Johnny!
 
 
 
 
blacka-bloggen
 

BREAKING NEWS!

Blackas gamla tränare är nu klar för IFK Norrköping DFK.

IFK skriver på sin hemsida:

 

IFK gjorde igår kväll klart med en fin ledarförstärkning. Mikael Pressfeldt skrev igår på för två år och kommer i första hand att vara ansvarig Rehab-tränare. 

- Han kommer även att vara assisterande tränare och hjälpa till med den vardagliga träningen,men dom skadade spelarna är prio ett. En väldigt viktig uppgift, säger Christer Svensson i sportgruppen.

Mikael är ett välkänt ansikte i Norrköpings fotbollskretsar och har stor tränarerfarenhet i såväl fotboll som bandy,men nu är det alltså IFK som gäller två år framåt.

 - Det ska bli intressant att åter komma till IFK där jag tidigare varit tillsammans med Kent Hellström och Tony Martinsson i IFK tipselit,säger Mikael själv inför uppgiften.

Vi hälsar Mikael varmt välkommen till IFK Norrköping DFK.

Fakta Mikael Pressfeldt.

Ålder: 44

Moderklubb: Kimstad GOIF

Aktiv som spelare: Kimstad, Vånga, IFK Norrköping (U&B), IK Sleipner samt Div 1 bandy i BK Borgia och Finspångs AIK.

Klubbar som tränare: Kimstad herr & dam i Div 5 resp. Div 3, Vånga IF, IFK tipselit, Skärblacka IF (herr) samt bandytränare BK Borgia (Div1)

 

Lycka till Micke

// BLACKA-BLOGGEN

 
 

Mindre än en månad kvar nu!

Som ni ser på rubriken så är det mindre än en månad kvar till match. Första matchen 2014. Den kommer att spelas i Linköping mot division 5 laget Malmens FF. Den 23/2 är dagen till ära.
 
Hur ser Blackas trupp ut än så länge ?
 
En liten titt på hur det ser ut:
 
Målvakter: Jack Nordholm och Simon Löfving. Båda två är riktigt bra målvakter som har olika kvalitéer. Jack är den mer rutinerade av dem två och har vaktat målet i Blackas A-lag ifjol. En riktigt bra målvakt med många kvalitéer. Simon är 20 år och har imponerat stort i B-laget. Har även fått chansen i A-laget och har även där imponerat. Torstorp borta är en match att minnas för Löfving.
 
 
Försvar: Försvaret ser just nu mindre bra ut än målvakts sidan. Man har förlorat Henka Åberg som flyttade till Stockholm. Blacka bör också vara bekymrade över att Ante Larsson inte tränar. Larsson som vann årets försvarare förra året blir ett mycket stort avbräck om han inte börjar träna. Även Ponta Welen har inte tränat sen förra året. Ett plus är att Jocke Andersson är tillbaka från sin knäskada, men kommer det att räcka?
 
 
Mittfältet: Mittfältet är nog än så länge Blackas starkaste del. Med Spelare som Kim Wall, Jocke Poikela och Jakob Magnusson så blir det mittfältet som blir avgörande vissa matcher. Nyförvärvet Axel Schylström stärker också mittfältet med sina kvalitéer. Hur mittfältet kommer se ut är det bara Lillen som vet. Rykten säger att det kommer bli Kim och Jakob som kommer spela centralt på mittfältet. Vad händer då med Axel och Jocke?
 
 
Anfallet: Blir intressant då Blacka kommer att spela med 3 anfallare. Vilka 3 det kommer att bli är en bra fråga, men jag har ett antal namn som skulle kunna spela där. Tommy Ljungström, Jonte Lindgren, Sebbe Svahn, Frippen och även Jocke P är några namn. Tommy Ljungström är som Axel ett nyförvärv för säsongen och har ett riktigt bra målsinne. Dock så har Tommy inte börjat tränat än. Spelare som Jonte och Sebbe tror jag kan göra en toppen säsong. Frippen är en spelare som alltid kämpar för sitt lag och har han även ett mycket bra målsinne.
 
 
Det var en liten titt på hur truppen ser ut.
Det jag personligen hoppas är att vissa spelare drar igång med träningen snart. Det är inte division 5 längre..
 
 
// Júnior

Ny vecka

En ny vecka har startat och försäsongen är i full gång.
Idag (måndag) träning för seniortruppen på Hälsobruket.
Imorgon (tisdag) träning i Skärblacka sporthall.
Fredag, träning i Teknikhallen i Norrköping.
 
 Blir det dans ikväll också?
 
 
//
 
     Blacka-bloggen

En intervju med John Poikela

Jag vaknar upp med ett leende på läpparna. Det är inte bara lördag. Det är dagen jag ska intervjua John Poikela. En underbar känsla i magen. Nervöst att äntligen få möta den store Poikela.
 
Vi möttes på det nu så kallade Kullerstad torg där vi tog en kaffe och pratade lite bullshit innan intervjun. Det var inte helt enkelt att få igång en lång konversation med John då det kom fram människor stora som små och ville ha autografer. Jag medger att jag var en av dem..
John är en väldigt social person som älskar att skratta och skämta. En riktig publik favorit.
 
När vi fikat klart kände han att han var redo för intervjun och jag började:
 
 
John! Tack som ställer upp på intervjun!
Tack själv. En ära att få vara med på Blacka-bloggen.
 
Efter att varit blacka trogen i hela ditt liv, hur känns det att nu spela för Assyriska?
Det har varit en omställning att byta från blacka som jag har spelat i ända sen barnsben! Men jag trivs än så länge bra i Assyriska och det är en bra klubb. Jag är säker på att jag har gjort rätt val!
 
Vad tror du om Blackas chanser denna säsong då man har fått en ny tränare och förlorat dig och Ponta Larsson i anfallet?
Blackas nya tränare verkar bra av vad jag har hört så jag hoppas att han kan få ihop laget bra! Jag och Ponta stod ju för en del mål förra året så jag hoppas att andra offensiva spelare tar steget i år. Då är jag säker på att blacka kan göra en bra säsong!
 
Vem tror du kan bli en viktig faktor i Blackas trupp i år och varför?
Tror att Jakob blir viktig på mitten, mycket av blackas uppspel förra året gick via honom! Tror även att han kommer ta hand om blackas uppspel även i år.
 
Du och din kusin Jocke har spelat tillsammans sen ni var vid 5 års åldern? Hur känns det att inte längre spela med honom?
Det är tråkigt att inte få spela med honom längre! En bra spelare som jag har spelat fotboll med hemma på gården sedan vi var små och jag hoppas och tror att vi kommer spela tillsammans igen inom en snar framtid!
 
En snar framtid säger du. Du tror att han kan komma att lämna Blacka?
Gör han en bra säsong så kan allt hända!
 
Nu när flera spelare har lämnat finns det öppningar i startelvan. Vem ser du som kan ta chansen och bli en viktig spelare för Blacka i år?
Jonte Lindgren och Sebbe Svahn!
 
Varför just dem?
Dom har boll i sig och gör ett mycket imponerande jobb på träningarna men har inte fått till det på matcherna än. Det är där jag tror det vänder i år.
 
Matte Eriksson är ett stort frågetecken i Blacka än så länge. Någon kommentar om detta?
Jag hoppas verkligen att han kommer att spela i år! Kapten och en viktig del i Blackas offensiv nu när jag och Ponta lämnat. En väldigt löpstark spelare som alla lag behöver!
 
Tillbaka till dig! Vad jag vet var det mellan Assyriska och Söderköping som skulle få din underskrift. Varför blev det Assyriska och inte Sörping?
Jag valde Assyriska för jag vet att dom tror på mig. Styrelsen och spelarna vill gå upp till div2 så fort som möjligt. Där hör Assyriska hemma! Jag själv vill spela så högt upp som möjligt och Assyriska har alla möjligheter att klättra i seriesystemet.
 
I Blacka spelade du ytter på mittfältet och även anfallare! Vad ser du dig som och varför?
Jag är en offensiv spelare helt klart. Gillar att utmana och kan göra det från både kanter och mitten. Jag ser mig som en offensiv mittfältare som ligger precis bakom anfallaren. Då kan jag få ytor jag vill ha mellan mittfält och backlinje och sedan vända upp och utmana. Men anfallare och ytter mittfältare skulle jag också kunna se mig som i Assyriska. Upp till tränaren. Haha,,
 
Men bland annat värvningar som Robin och Hampus Lönn så har Assyriska en riktigt bred trupp framåt! Hur ser du på dina chanser som startspelare?
Vi har en väldigt stark trupp! Men jag har kommit till Assyriska för att spela fotboll och mitt mål i år är att slå mig in i startelvan! Båda Lönn-bröderna är riktigt bra fotbollsspelare. Men jag kom som sagt till Assyriska för att spela mitt spel och just därför tror jag att mina chanser att bli starspelare är höga. Även med Lönn-bröderna i laget.
 
Är det en dröm som blir sann?
Haha en dröm vet jag inte. Men en mycket bra möjlighet att utvecklas som fotbollsspelare.
 
En sista fråga nu till dig John.
Kommer du någonsin bära det röda Blacka-stället igen?
Inte omöjligt ;) Haha.
 
Tack John för att du tog din tid att delta i intervjun och lycka till i framtiden nu!
Tack så mycket.
 
Efter intervjun skaka John min hand och gick sedan därifrån. Min hand var iskall, varför vet jag inte, dålig blodcirkulation? Jag tar ner min hand och värmer den i min högra jackficka. Jag känner något. Jag tar upp en krona. Jag fick en idé. Tänk vad stort det skulle vara för bloggen att veta John Poikelas lön. Jag springer ut..
Jag ser honom och skriker som vilken idiot som helt skulle göra om man vore i mina skor.
Jag hinner ikapp honom och frågar hur mycket han tjänar i den nya klubben.
John kollar på mig och flinar. Sedan säger han adjö och går därifrån. Jag står kvar och fortsätter att kolla på honom. Jag är helt frånkopplad från världen.
Jag skakar tillslut på huvudet och går vidare i den kalla lördag-morgonen.
 
John Poikela i action mot Skarphagen borta när Blacka vann med 3-2
 
 
Vi på Blacka-bloggen vill tacka John för intervjun och hoppas du får en framgångrik säsong hos den nya klubben.
tack för mig
 
//
     PAUL.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intervju

Vi på bloggen har fått in en del frågor om vad som egentligen hände med John Poikela.
18 åringen som skrev på för Assyriska för några veckor sen! Imorgon kommer en intervju med stjärnan då han kommer berätta lite om hur drömmen slog in.
 
Missa inte intervjun imorgon bitti !
 
 
// PAUL

Skorstensligan

Vi på Blacka-bloggen har diskuterat i veckor om skorstensligan ska dra igång till säsongen 2014.
Man kom slutligen fram till att man skulle satsa på skorstensligan. Så med glada besked kan vi säga att den drar igång när Blacka möter Malmens i Östgötacupen den 28/2.
 
 
För att förklara vad skorstensligan är är enkelt. Efter varje match så tar Blacka-bloggen ut Blackas tre bästa spelare. Den bästa spelaren får tre skorstenar, den näst bästa två och den tredje får en skorsten. När säsongen sen är över och spelaren med flest skorstenar vinner ett mycket fint pris. Mer om priset senare i år. Om två eller flera spelare kommer på samma antal skorstenar så kommer en jury att avgöra vem som vinner Blacka-bloggens ÅRETS SPELARE.
 
Skorstensligan sponsras av Billerudkorsnäs!
 
 
 
Lycka till Skärblackas alla spelare och låt bästa spelaren vinna.
 
// BLACKA-BLOGGEN
 
 
 

Var är han?

Andreas Larsson, Jocke Andersson och Henka Åberg har alla varit kaptener under fjol året. Då alla är bra kaptener på sina egna sätt så finns det en kapten som är ut över det vanliga. Hans namn:
 
Mattias Eriksson!
Var är han nu? 
Ingen vet, Efter förluster som t.ex. Ponta Larsson, John Poikela och Fabbe Jalkemo så behövs han verkligen nu.
Blacka har tappat några av sina bästa spelare och just därför kan det vara bra för blacka att en av de bästa kom tillbaka. Han kämpar bara inte för sina lagspelare utan han kämpar även för sina vänner på plan. Om någon inte gör sitt jobb så ryter han till.
Men var är han? Vad jag hört så är det orienteringen han håller på med.
 
Rykten säger att han ska dra igång med fotbollen men vågar man tro på dessa spekulationer. Jag själv vet att Matte älskar fotbollen och det krävs en del om han fick för sig att sluta.
 
Matte Eriksson spelade inte mycket förra året på grund av skador. Han spelade sammanlagt 18 matcher och gjorde 9 mål. Om han skulle komma tillbaka så skulle Matte ge hela Blacka ett lyft. Matte är 27 år, några år har du ändå kvar kaptenen.
 
Förhoppningsvis så är han snart tillbaka. Vi på Blacka-bloggen är inte dem ända som hoppas på det
 
 
Kom tillbaka Mattias "El Capitano" Eriksson
 
 
///
Blacka bloggen
 

ÖstgötaCupen lottad

 
ÖstgötaCupen är nu lottad:
 
Grupp A: Iball FC, Malexanders IF, Stegeborgs IF, Stjärnorps SK, Tallboda IF, Östra Ryds IF
 
Grupp B: Bråvalla IK, Hannäs IF, Tjällmo IF, Vånga IF, Chile Unido
 
 
Grupp C: AC Studenterna, Borensbergs IF FK, Grytgöls IK, Kurdiska FF, Väderstads IK
 
Grupp D: Finspångs FK, IK Tigris, IK Österviking, Reijmyre IF, Åbackarna BK
 
Grupp E: Mantorps FF, Strålsnäs FF, Torstorps IF, Valdemarsviks IF, Ödeshögs IF
 
Grupp F: Lotorps IF, Malmslätts AIK, Simonstorps IF, Svärtinge SK, Österstads IF
 
Grupp G: Kuddby IF, Loddby IF, Malmens FF, Skärblacka IF, Åby IF
 
Grupp H: Borens IK, Gusums IF, Kimstad GoIF, Vikingstads SK, Västerlösa GoIF
 
Grupp I: BK Ljungsbro, Grebo IK, Kvarsebo IK, Norrköpings IF Bosna, Västra Husby IF
 
Grupp J: IFK Wreta Kloster, IF Klockaretorpet, Knäppingsborg BK, Kristbergs IF, LSW IF
 
 
Blacka hamnade i grupp G tillsammans med Kuddby, Loddby, Malmens och Åby.
 
Omgångarna ser ut:
 
Omgång 1: 2014-02-28
 
Loddby IF- Åby IF
Malmens FF- Skärblacka IF
 
Omgång 2: 2014-03-09
 
Skärblacka IF- Loddby IF
Åby IF- Kuddby IF
 
Omgång 3: 2014-03-16
 
Kuddby IF- Skärblacka IF
Loddby IF- Malmens FF
 
Omgång 4: 2014-03-23
 
Malmens FF- Kuddby IF
Skärblacka IF- Åby IF
 
Omgång 5: 2014-03-30
 
Kuddby IF- Loddby IF
Åby IF- Malmens FF
 
 
Äntligen fredag och med det säger jag CHEEERS
 
// Júnior

Klart !! värvning nummer två

Då kan jag med glada besked skriva att Tommy Ljungström är klar för klubben. Igår kväll blev det klart att den rutinerade anfallaren skulle spela i det röda stället 2014. Tommy som kommer närmast från BK Vingen kommer behövas iår efter att anfallare som John Poikela, Ponta Larsson och Robban Karlsson har lämnat. Tommy har tidigare spelat i Torstorp, Kimstad och Vingen. Lycka till nu Tommy.
 
Träning ikväll för Blacka spelarna. Får se om nyförvärvet dyker upp..
 
//
    Blackabloggen!

Uppstart 2014

Ett nytt år har startat och vi på Blacka-Bloggen är äntligen tillbaka. Vi på bloggen vill be om ursäkt för den bedrövliga uppdateringen det senaste året. Men nu med lite mer hjälp från kompanjoner som Tony, Totti, Paul och Junior så kommer Bloggen vara som den än gång var. Den Bästa!
 
Vad har hänt det senaste året?
 
1. Skärblacka spelade ifjol sitt första år i fyran på ca 20 år.
 
2.  Micke Pressfeldt och Jukka Poikela slutar som huvud- och assisterande i Skärblacka IF
 
3.  Lars "lillen" Johannesson tar över som huvudtränare
 
4. Spelare har lämnat
 
5.  Spelare har värvats in
 
____________________________________________________________________________
 
1. Blacka spelade sitt första år i fyran på ungefär 20 år. Man kom 7:a efter en bedrövlig vår
och en mycket imponerande höst. Ett klart godkänt första år.
 
Årets Försvarare  :  Andreas Larsson
Årets Mittfältare:     Jakob Magnusson
Årets Anfallare:      John Poikela
Årets Mål:               Daniel Larsson
Årets Träningspris: John Poikela
John Poikela vann även skytteligan efter hans 10 mål i ligan.
 
2. Inför säsong 2014 bestämmer sig Micke Pressfeldt för att lämna föreningen. Källor säger att han inte trodde han kunde uppnå mer med Skärblacka IF. Micke var i klubben i två och ett halvt år. Under den tiden hann han att vinna:
Division 5 Mellersta
Billerud cup 2011, 2012
Gick hela vägen till kvartsfinal i Östgötacupen
Även Jukka Poikela valde att sluta men det beslutet kom under den gågna säsongen. Han slutade efter att ha varit i Blacka hela sitt liv både som spelare och som ledare. Han har följt Joachim Poikela, John Poikela, Jakob Magnusson och Simon Löfving i 94-laget. I år tog över han över som huvudtränare i  Kimstad.
Lycka till både Micke och Jukka i framtiden.
 
 MICKE PRESSFELDT
 
 JUKKA POIKELA
 
 
 
3. Efter Micke Pressfeldts avgång så skriver Lillen Johannesson på för klubben. Han blev klar för klubben den första Januari och har precis startat med försäsongen. Eftersom att han är så ny så är det svårt att fått fram information om honom. Men vad vi på bloggen vet är att han kommer närmast från Sonstorp och gillar formationer som 3-5-2, 4-5-1 eller 4-3-3.
 
4. Under vintern nu så har det varit spelare från Blacka som tränat med olika lag. Spelare som Pontus Larsson, Joachim Poikela, Jakob Magnusson och John Poikela har tränat med flera lag och det såg ut som alla skulle lämna. Men Jocke Poikela och Jacke Magnusson valde att stanna.
 
John Poikela-             Assyriska IF
Pontus Larsson-        Sleipner IK
Fabian Jalkemo-        Åbackarna BK
Pontus Strandberg-   Flyttat till Spaninen
Henrik Åberg-            Flyttat till Stockholm
Robban Karlsson-     Kimstad GOIF
Pontus Enström-       Kimstad GOIF
Valle Hansson-         Kimstad GOIF
 
Vi på Bloggen önskar er lycka till nu i framtiden.
 
5. Skärblackas första värvning till i år blev Axel Schylström. Han behövde en nystart och kände att Blacka var rätt klubb för honom. Axel som kommer närmast från IK Sleipner spelar på innermittfältet. Blir ett starkt mittfält i år med honom som förstärkning.
Rykten säger även att Tommy Ljungström sägs vara så gott som klar. Men att han inte har skrivit på något kontrakt.
 
 
Det är väll i stort sätt allt som hänt i Blacka under året.
 
Hoppas Ni är med oss nu under säsongen! PUSS // BLACKA-BLOGGEN

2014

SNART ÄR DET DAGS!

BLACKABLOGGEN TILLBAKA


RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson