Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför Blacka - Chile Unido

Blacka med 3 raka segrar i bagaget tar emot förmodade topplaget Chile Unido som inte riktigt imponerat i säsongsinledningen, Chile som inför säsongen värvat väldigt mycket och bland annat Esat Jashari, väldigt duktig forward från Sleipner. Chile kommer nu att spela sin 7e raka bortamatch i följd pågrund av att Sydvallen lägger nytt konstgräs.
Senast kommer Chile från en 0-0 match mot Azech där båda tränarna enligt media tycker sina respektive lag borde vunnit matchen. 
 
I blackalägret är det frid och fröjd, Axel Schylström fullföljde hela träningen senast men är inte riktigt fit for fight inför denna drabbning, Jocke Andersson ser också ut att kunna vara tillbaka i match vilken dag som helst. Pontus Welén samt Frippen Fridström är tillbaka efter avstängningar men tyvärr är Sebbe Svahn och Felix Lellep borta pågrund av 3 samlade varningar.
 
Trolig startelva:
Målvakt: Jack Nordholm
Högerback: Henrik Larsson
Mittback: Calle Allerth
Mittback: Andreas Larsson
Vänsterback: Frippen Fridström
Högerytter: Jonte Lindgren
Innermitt: Kim Wall
Innermitt: Jakob Magnusson
Vänsterytter: Jocke Poikela
Forward: Tommy Ljungström
Forward: Pontus Welén
 
 
 
Klockan 19:00 på Skärblacka IP, ses där!
 
 
 
/ Tony
 
 
 
 
 
 

3e raka!

Blacka ångar på och tog sin 3e raka seger i solskenet mot Hagahöjden på Himmelstalund Norra i fredags kväll, man gör det genom ett oerhört bra försvarsspel och ett väldigt uppoffrande spel. Hagahöjden tillåts endast en farlig chans under hela matchen, ett friläge som Jack enkelt räddar. Annars hade Hagahöjden en boll i nät som blev bortdömt för offside, korrekt av linjeman såg det ut som.
 
Blacka började bäst där man lyckades hitta bollar upp till mittfältet eller forwards som sedan hittade Sebbe och Jonte Lindgren på kanterna, framförallt Jonte Lindgren hade väldiga ytor på högerkanten som Blacka hittade fram oftast. Dessvärre inget mål någon av gångerna. Istället var det Tommy Ljungström som fick en utmärkt pass av Jacke Magnusson, Tommy tog med bollen och sköt i stolpen och på returen var Jocke Poikela framme och slog in bollen i öppen kasse. Effter målet började Haga hitta in i matchen via längre bollar från Hagahöjdens duktige högerback Niklas Davidsson, långa bollar som fångades upp ute på Hagas vänsterkant som aldrig resulterade i några farligheter för Blacka. I andra halvlek har Blacka chansen att punktera matchen men 5(!) frilägen brändes. Sista kvarten föll Blacka lite väl lågt med laget som resulterade i att Haga hade mycket boll, men Blacka redde ut stormen och kunde inkassera sin 3e raka vinst som tog upp laget till en sjätte plats i tabellen på 10 poäng.
  
 
 
Tre skorstenar: Andreas Larsson
Ante Larsson som efter några matcher nu har kommit in i dressen ordentligt, kanonmatch mot Torstorp och nu i fredags till och med ännu bättre, fortsätter Ante briljera såhär kommer Jack få det ganska trivsamt i målet.

Två skorstenar: Jakob Magnusson
Jacke som dom 3 senaste matcherna haft problem med sin ljumske och sjukdom visade i fredags hur man dominerar ett mittfält, kunde ha gjort 2-3 assist om frilägena hade gått i mål.

En skorsten: Jocke Poikela
Som vi sa innan, det är bara målen som fattas, Jocke gjorde matchens enda mål och blev lite av en matchvinnare. Springer i djupled och oroar försvaret hela tiden. Förhoppningsvis har det lossnat för Poikela nu.
 
 
 
Skorstensligan:
 
13. Jocke Poikela
12. Jakob Magnusson
10. Sebbe Svahn
8. Kim Wall
7. Andreas Larsson
6. Felix Lellep
5. Jack Nordholm
4. Axel Schylström
4. Pontus Welen
4. Tommy Ljungström
3. Jonte Lindgren
3. Calle Allerth
2. Danne Larsson
2. Simon Löfving
1. Fredrik Fridström
1. Joel Eklund
 
 
 
Poängligan:
 
5. Kim Wall: 2 Mål 3 Assist
4. Jocke Poikela: 3 Mål 1 Assist
4. Tommy Ljungström: 2 Mål 2 Assist
3. Sebbe Svahn: 2 Mål 1 Assist
1. Danne Larsson: 1 Mål 0 Assist
1. Felix Lellep: 1 Mål 0 assist
1. Danne Lekander: 0 Mål 1 Assist
 
 
 
 
/ Tony
 

Inför Hagahöjden - Skärblacka IF

Solen lyser högt över Norrköping stad och idag är det hela 5 matcher i division 4 östra som spelas.
 
Hagahöjden - Skärblacka IF
Åbackarna - Svärtinge 
Tallboda - Linghem
Dagsberg - Eneby
Torstorp - NIF Bosna
 

För Blackas del är det alltså Hagahöjden som står för motståndet denna fredagkväll, ett Haga som inte har imponerat i säsongupptakten. Haga har visserligen tappat ett antal viktiga spelare men dom hade nog räknat med någon/några fler poäng. Om vi inte har räknat helt fel så har Hagas Nisse Eriksson fått 3 varningar och är avstängd till kvällens match, viktig kugge som saknas med andra ord. Rykten säger att Haga har fått ett nyförvärv till kvällens match, en spelare som tydligen ska vara väldigt duktig. 
 
Blacka då? 
Man kommer att fortsätta med sitt 4-4-2 spel som man har lutat sig tillbaka emot dom 2 senaste matcherna.
 
Trolig startelva:
Målvakt: Jack Nordholm
Jack har storspelat i dom 2 senaste matcherna och inkasserat 5 skorstenar, höll sin första nolla senast och förhoppningsvis kommer den andra ikväll.
 
Högerback: Henrik Larsson
Henka spelar alltid enkelt och gör inga konstigheter, kan hitta fler passningar till mittfältet. Har snabbheten som gör att han oftast hänger med sin ytter.
 
Mittback: Andreas Larsson
Ante ger alltid 100% och viker aldrig ner sig, spelar alltid enkelt och släpper bollen i rätt lägen. 
 
Mittback: Felix Lellep
Felix ger också alltid 100%, stor och stark i luftspelet och går ofta vinnande ur duellerna.
 
Vänsterback: Calle Allerth
Calle kommer hem till denna match från sitt plugg i Karlstad, en bra spelare som kan spela på dom flesta positionerna.
 
Högerytter: Jonte Lindgren
Jonte har sett hetare och bättre ut dom senaste matcherna, borde gjort 1 mål senast mot Torstorp, kommer målet ikväll istället?
 
Innermitt: Jakob Magnusson
Jacke som haft problem med sin ljumske och varit sjuk har inte spelat på topp dom senaste matcherna. Spelar Jacke som han kan göra så kommer han dominera mittfältet ikväll.
 
Innermitt: Kim Wall
Kim hade lite tungt i inledningen av serien men har sista tiden höjt sig rejält och visat vad han verkligen kan. Kommer göra en kanonmatch ikväll. Poängligaledare.
 
Vänsterytter: Sebbe Svahn
Fortsätter att spela på topp. Men även han borde gjort ett mål mot Torstorp. Men fortsätter han spela som han gjort tidigare så blir det ett kanonår för Svahn.
 
Anfallare: Tommy Ljungström
Blev med sitt mål senast lite av en matchvinnare mot Torstorp. Har jobbat hårt i dom flesta matcher utan att få till det hundra, släpper det ikväll?
 
Anfallare: Jocke Poikela
Jocke gjorde en riktigt bra match senast, sprang mycket och vann bollar på egen hand, fortsätter han så kommer målen snart att komma. Skorstensligaledare.
 
 
Såhär kommer nog Blacka starta ikväll, likadant som mot Torstorp bara att Calle Allerth kommer in istället för avstängde Frippen Fridström.
 
Himmelstalund Norra kl 19:00, ses där!
 
/ Júnior & Tony
 
 
 
 

Blacka - Torstorp 1-0 ( 1-0 )

Blacka tog i fredags sin första efterlängtade hemmaseger då man slog seriefavoriterna Torstorp med 1-0. Det var ett riktigt kanonväder på Blacka IP denna fredagskväll.
 
 
Torstorp Analys:
 
 
Det var en avslappnad stämning i omklädningsrummet och på uppvärmningen före matchstart. Torstorps IF hade med sig 5 avbytare och flera ledare . Kanonväder, vindstilla och en helt okej gräsmatta skulle bädda för 3 nya poäng! En transportsträcka? Knappast..
Redan från start blev det en tuff match med en hel del närkamper där Skärblacka började bäst och hade en farlig hörna som nickades utanför. Efter ca 10 minuters spel så börjar Torstorp ta över matchen. Max vinner bollen på mitten och även om hans ben inte ser ut att röra sig så fort så pinnar de på rätt så bra (Och det är många motståndare som lurar sig över detta) . Han har ett fantastiskt driv i steget med boll och han lyckas bryta igenom men skjuter över. Något senare vinner Max bollen på mitten på nytt och spelar fram Viktor i djupled till ett halvt friläge. Målvakten i skärblacka är följsam och gör en bra räddning.
I den 15:e minuten slår Niclas Danell en (av få) mycket bra hörna, som efter viss kalabalik letar sig ut till Andreas Ragnarsson som inte tvekar men lutar sig aningen för mycket bakåt och trycker iväg skottet en bit över ribban. Torstorp har etablerat ett visst tryck och får i den 16:e minuten en frispark 10 meter utanför straffområdet. Torstorps (Skjuter hårdare än en häst sparkar) Sebastian Francisco stegar fram men får ingen jätteträff och det blir en nästintill strumprullare som når fram till målvakten.
Efter detta är det ställningskrig på mittplanen..
I 24:e minuten avlossar Max ett skott från distans och även det här skottet letar sig en bit över ribban.
I den 25:e minuten blir Andreas Ragnarsson varnad vilket gör att han automatiskt är avstängd nästa match. Förmodligen innebär det att han kommer ta en välbehövlig semester och passa på att åka utomlands. I den 26 minuten försöker Viktor Björhn slita sig loss på kanten men blir både dragen i tröjan och trampad på fötterna. Han får frispark men i sin frustration att komma loss så motar han en spark som tar olyckligt lite högre upp på benet och domaren tvekar inte att dra upp det röda kortet. Tror inte det hade blivit några större protester om kortet varit gult men det var inga vilda protester mot det röda kortet heller.
Efter detta så börjar Torstorp att rulla lite mer boll och för faktsikt spelet trots att vi är en man mindre. I den 35:e minuten hittar Jonas Nilsson, Josef Gustafsson på borte stolpen som skjuter en volley utanför.
Strax därefter har Skärblacka två halvchanser med ett skott från vardera kanten som ”Addis” i Torstorpsmålet räddar utan problem. I den 42:e minuten blir Felix Karlsson Lellep varnad efter en tackling som leder till en frispark i helt okej läge. Frisparken slås med inåtskruv där det blir en duell med målvakten som inte riktigt får tag på bollen och det efterföljande skottet oroar inte.
I den 45:e minuten rycker en Skärblacka spelare loss på kanten och skjuter ett skott från snäv vinkel som tar i ribban och studsar ner till en fristående Tommy Ljungström som sätter 1-0 till Skärblacka. 

----------------------------------------
2:a Halvlek
I den 50:e minuten försöker Tommy Ljungström sig på ett genombrott men stoppas av Calle i mittförsvaret som i samma läge träffar Ljungström med en arm i ansikten. Ingen åtgärd från domaren men den gamla TIF anfallaren biter ett tag i gräset innan han spelar vidare.
I den 52:e minuten kommer en blackaspelare fri efter en fin djupledsboll som ”Addis” räddar.
I den 60:e minuten kommer Torstorps hittills bästa chans, Andreas Ragnarsson spelar fint fram Andreas Persson som är fri med målvakten men har tagit emot bollen med ryggen mot mål. Han vänder snabbt och avlossar ett skott med vänstern som rullar utanför målvaktens vänstra stolpe.
I den 62:e minuten vänder Ljungström bort en torstorpsförsvarare och skjuter tätt utanför stolpen.
I den 64:e minuten pressar Torstorps egen hårdrockare Jonas Nilsson iväg ett distinkt skott som dock går rakt på skärblackas målvakt.
I den 70:e minuten har skärblacka chansen att punktera matchen där en spelare får ett bra avslutsläge ute till höger i straffområdet. Skottet går dock  något meter utanför stolpen.
I den 75:e minuten blir Fredrik Fridström utvisad efter en sen tackling på Andreas Persson som precis måttat ett inlägg.
I matchminut 77 så kommer Carl Moberg i hög fart bakifrån, perfekt på en hörna men träffar inte riktigt och bollen går några meter utanför till inspark.
I 90:e minuten håller Andreas Persson på att fånga upp en djupledsboll vilket hade gett honom ett friläge men de små fötterna lyckas inte nå bollen som plockas upp av målvakten.
Därefter skapar vi inget mer och domaren blåser av matchen i den 95:e minuten.
Skott Torstorps if 12 varav 3 på mål
Skott Skärblacka 8 varav 4 på mål
Matchens citat kom från domaren efter att torstorpsspelarna skällt på varandra med ovårdat språk.
”- Även om ni spelar i samma lag så får ni för f--n lägga av med det där språket”
Egna tankar efter matchen..
Min känsla är att vi inte riktigt har samma tempo i laget och i matchen som vi haft i matcherna på tex försäsongen. Det tar lite för lång tid i passningspelet även om jag kan hålla med om att den torra gräsmattan och värmen gör att spelet stannar upp lite. Utvisningen påverkar matchen men trots detta så försöker vi rulla på och spela bra fotboll vilket är positivt. Vi slarvade en del på fasta situationer idag. Några tillfällen då vi kunde lugnat ner och flyttat in mer spelare i straffområdet vilket är speciellt viktigt om man är en man mindre då man måste försöka ta till vara på alla tillfällen som ges. Hörnorna var inte lika vassa idag som de har varit tidigare då vi slagit riktigt bra hörnor. Skärblacka spelar efter sina förutsättningar och även om vi är bättre spelmässigt så kan man inte ta ifrån dem segern i den här matchen. Det är lätt att pusha och peppa när det rullar på och går bra, men det svåra är att göra det när det går emot (att lyfta andra spelare som har det motigt för stunden). Det är något vi får jobba med som lag både på och utanför planen.
 
 
Blacka slog alltså Torstorp med 1-0.
Mål: Tommy Ljungström
Ass: Sebbe Svahn
 
Är detta en början på en riktig bra säsong?
 
 
Tre skorstenar: Jack Nordholm
Håller sin första nolla för året och gör det med stil. Spelar riktigt bra och gör en del avgörande räddningar. Jack är just nu i världens form. Fortsätter den här formen så kommer det fler nollor.
 
 
Två skorstenar: Jocke Poikela
Gör också en mycket bra match. Är alltid spelbar och hjälper hans medspelare med mycket bra löpningar. Nu är det bara målen som fattas för Poikela.
 
 
En skorsten: Andreas Larsson och Felix Lellep
Vi på bloggen ger både mittbackarna en skorsten var för att vi inte kommer överens om vem som var bäst. Båda gör en riktigt bra match och spelar kanon bra. Tog bort i stort sätt allt. Det man inte tog bort tog Jack.
 
 
Skorstensligan:
 
12. Jocke Poikela
10. Jakob Magnusson
10. Sebbe Svahn
8. Kim Wall
6. Felix Lellep
5. Jack Nordholm
4. Axel Schylström
4. Pontus Welen
4. Tommy Ljungström
4. Andreas Larsson
3. Jonte Lindgren
3. Calle Allerth
2. Danne Larsson
2. Simon Löfving
1. Fredrik Fridström
1. Joel Eklund
 
 
 
Poängligan!
 
5. Kim Wall: 2 Mål 3 Assist
3. Jocke Poikela: 2 Mål 1 Assist
3. Sebbe Svahn: 2 Mål 1 Assist
3. Tommy Ljungström: 2 Mål 1 Assist
1. Danne Larsson: 1 Mål 0 Assist
1. Felix Lellep: 1 Mål 0 assist
1. Danne Lekander: 0 Mål 1 Assist
 
 
På fredag är det dags igen och då är det Haga som står för motståndet. Men nu närmast är det träning ikväll och på torsdag. Nu fortsätter vi med 3 poängare Blacka.
 
 
 
 
BLACKA-BLOGGEN
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gameday

Äntligen fredag och gameday! Idag är det Torstorp som kommer på besök på Blacka IP. Blacka har startat säsongen med 1 vinst , 1 oavgjord och 3 förluster. Torstorp har börjat säsongen något bättre då man tagit 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust. 
Torstorp är ju på förhand stora favoriter mot Blacka. 

Idag har jag ingen aning om hur Lillen kommer ställa upp med jag chansar på denna startelva:

Mål: Jack Nordholm
HB: Henka Larsson
MB: Andreas Larsson
MB: Felix Lellep
VB: Fredrik Fridström
HM: Jonte Lindgren
MC: Jakob Magnusson
MC: Kim Wall
VM: Sebbe Svahn
FC: Tommy Ljungström
FC: Jocke Poikela

Detta är en tänkbar elva för dagens hemmamatch.

Ponta Welen gjorde en riktig kanon match senast mot Dagsberg men är idag avstängd efter incidenten mot Bosna. Han kommer även vara avstängd mot Hagahöjden nästa fredag. 

Positivt på skadefronten är att Jocke A och Axel har börjat med lätt-träning.


Idag gäller det för Blacka att visa att förra veckans match inte bara var en engångshändelse. 

Ses vi på Blacka IP kl 19:00 ikväll? 
Det hoppas jag..


Junior


Dagsberg- Blacka 1-3 ( 1-1 )

 I måndags tog blacka sin första tre poängare vilket var en väldigt viktig seger då Blackas start inte varit den mest positiva. Hela Blacka laget gjorde en kanon match och var värdiga vinnare på Dagsbergsvallen. Många av Blackas spelare gjorde i måndags sin bästa match för året. Spelare som Kim, Sebbe, Jack, Felix och Ponta är några av dem.


Första halvlek: 

Blacka började riktigt bra. Man var mycket hungrigare än vad Dagsberg var. Blacka tröck på direkt och visade vart skåpet skulle stå. När bara 10 minuter av matchen hade gått får sebbe en drömpass av Kim som han tar ner mycket kvalificerat, avslutet är inte fel heller utan sebbe lägger  bollen enkelt bredvid gamla Kimstad keepern Andreas Pettersson. Dagsbergs mål kom inte långt efter blackas och återigen är det slarv i blackaförsvaret. 
1-1 står sig till halvtidsvilan med ett bollinnehav på 85% till blacka. 

Andra halvlek: 

I andra släppte Blacka in Dagsberg i matchen. Man fick en del farliga avslut som Jack gjorde en del avgörande räddningar på. Men det var ändå  Blacka som fortsatte att bollinnehavet och de hetaste målchanserna. 20 minuter in på andra så får blacka en frispark. Kim tar frisparken och lägger i den mot bortre stolpen där Felix kommer högst. 2-1 Blacka är ett faktum. Ett riktigt klassmål. Blacka fortsätter att ha mycket boll och tillslut får man avgöra matchen på en frispark som Kim trycker dit. Bra tryck från kims sida och ett stort tack till Dagsberg muren som inte gjorde ett bra jobb. 

Blacka vinner sin första match med 3-1 och för första gången är man över nerflyttning. 

Mål: Sebbe, Felix, Kim
Assist: Kim 2


Tre skorstenar: Kim Wall
Gör en återigen mycket bra match och visar hur viktig han är i Blackas mittfält. 
Gör 1 mål och 2 assist. Har nu två raka man of the match enligt blacka-bloggen och är i kanonform. 

Två skorstenar: Jack Nordholm
Räddar Blacka med en del riktigt fina räddningar. Gjorde i måndags sin klart bästa match och vi hoppas få se Jack göra fler matcher som denna.

En Skorsten: Sebbe Svahn
Sebbe gjorde även han sin bästa match. Så mycket som han sprang i måndags har jag aldrig sett han springa. Vilken kämparinsats han gör. 1 mål gör han också. 


Skorstensligan

10. Jakob Magnusson
10. Jocke Poikela
10. Sebbe Svahn
8. Kim Wall
5. Felix Lellep
4. Axel Schylström
4. Pontus Welen
4. Tommy Ljungström
3. Jonte Lindgren
3. Calle Allerth
3. Andreas Larsson
2. Daniel Larsson
2. Simon Löfving
2. Jack Nordholm
1. Fredrik Fridström
1. Joel EklundPoängligan:

5. Kim Wall 2 mål 3 assist
3. Jocke Poikela 2 mål 1 assist
2. Sebbe Svahn 2 mål 0 assist
2. Tommy Ljungström 1 mål 1 assist
1. Danne Larsson 1 mål assist
1. Felix Lellep 1 mål 0 assist
1. Danne Lekander 0 mål 1 assist


Nästa match är redan imorgon (fredag) och blacka får besök av Torstorp. Inför rapport kommer antingen ikväll eller imorgon under dagen. 

Ikväll är det träning för Blacka och det kommer nog inte bli en allt för jobbig träning. // junior

Inför Dagsberg - Blacka

En ny vecka har startat och vi på bloggen hoppas denna vecka kan starta med att Blacka tar sin första tre poängare. Blacka som kommer till dagens match med ett kryss är hungriga på sin första trea. Dagsberg däremot kommer med en vinst då man vann mot Linghem borta överraskande med 2-1. 

Blacka har haft två bra träningar förra veckan. Inte allt gör mycket folk på träningarna eftersom blacka har en del skador. 

Lillen har sagt i en presskonferens att han är lite sugen på att byta uppställning från 4-2-3-1 till en rak 4-4-2. Frågan är om det idag kommer hända. 

Blackas uppställning idag (har hört från bloggens kontakter att detta kan vara blackas elva till ikväll).


Försvaret:
Mål: Jack Nordholm
HB: Fredrik Fridström
MB: Felix Lellep
MB: Andreas Larsson
VB: Joel Eklund

Om Blacka ska börja vinna matcher så måste försvaret börja bättra sig. Blacka har släppt in minst två mål varje match. Det är för bra spelare för att Blacka ska ha dem siffrorna.

Mittfältet:
HM: Jonte Lindgren
MC: Jakob Magnusson
MC: Kim Wall
VM: Sebbe Svahn

Mittfältet ser ut på pappret det starkaste blacka har. Yttrarna Jonte och Sebbe kan båda utnyttja på kanterna med deras snabbhet och deras ork. Så har vi även Jacke och Kim på mitten som är otroligt viktiga för blacka när dem spelar bra. 

Anfallet:
FC: Jocke Poikela
FC: Ponta Welen

Jocke gjorde senast två mål och spelade bra på anfallet med Tommy. Idag ist är det Ponta som ska spela med Jocke. Vi får se om Lillen gör rätt med att ta upp Ponta som anfallare. Intressant val.


Idag kommer även Blacka spela med sina nya borta tröjor. Vi får hoppas att blacka ser till att vi fortsätter att vara obesegrade med dem. Junior! Blacka - Tallboda 3-3 ( 1-1 )

Blacka fick igår med sig årets första poäng när man fick 3-3 mot Tallboda hemma.  

Blacka startade matchen: 4-2-3-1
Från höger;
Jack
Ponta Welen
Ante Larsson
Felix Lellep
Joel 
Jacke 
Kim
Danne La
Jocke P
Sebbe
Tommy


Blacka måste verkligen få igång försvarspelet nu, att släppa in 14 mål på 4 matcher är inte ens i närheten av godkänt. Det måste bli skärpning. 

Första halvlek: 
I första var blacka klart bäst. Man fick en ledning efter bara tre minuter spelade genom Tommy. Blacka hade flera lägen att göra mål nummer 2. Men skotten fastnade på försvarsben eller målvakten. Precis innan halvtid så får Tallboda sitt första läge  för matchen och kvitterar.  1-1 i halvtid. Mycket orättvisst.

Andra halvlek:
I andra väljer Lillen att ta upp Jocke på anfallet och köra en 4-4-2 uppställning.
Den andra halvleken startar inte som en första slutade. Tallboda blev hetare ju mer matchen gick. Men det var ändå blacka som tog ledningen med 2-1 genom Jocke P (fin pass av Kim). Men Tallboda kvitterade inte långt därefter och 2-2 var ett faktum. Blacka får i den 66:e minuten en billig straff då Jocke blir knuffad. Jocke tar den själv och lägger den säkert i vänstra hörnet. 
Men som sagt. Tallboda är hetare i andra halvlek och återigen så kvitterar man genom en frispark från kanten, en miss i blackas markering. Sen har Tallboda en del riktigt bra lägen att avgöra men matchen slutar 3-3 och båda lagen är nog ganska besvikna.

Målskyttar: Tommy, jocke P 2
Assist: Kim


Tre skorstenar: Kim Wall
Spelade riktigt bra igår. Kämpade hela tiden och gjorde ett kanon jobb i 90 minuter. Fick en onödig varning men inte ens varningen kan ta bort hans tre skorstenar. 

Två skorstenar: Jocke Poikela
Gjorde ingen bra första halvlek. Men hans andra var riktigt bra. Gick upp som forward och gjorde ett mycket bra jobb. 2 mål blev det också. 

En skorsten: Joel Eklund
Kom upp bra i anfallen och gjorde ett bra jobb i försvaret. Vänsterback är där Joel ska vara och det visade han igår. 

Skorstensligan:

10. Jakob Magnusson
10. Jocke Poikela
9. Sebbe Svahn
5. Felix Lellep
5. Kim Wall
4. Axel Schylström
4. Pontus Welen
4. Tommy Ljungström
3. Jonte Lindgren
3. Calle Allerth
3. Andreas Larsson
2. Danne Larsson
2. Simon Löfving
1. Fredrik Fridström
1. Joel Eklund


Poängligan:

3. Jocke Poikela 2 mål 1 assist
2. Kim Wall 1 mål 1 assist
2. Tommy Ljungström 1 mål 1 assist
1. Danne Larsson 1 mål 0 assist
1. Sebbe Svahn 1 mål 0 assist
1. Danne Lekander 0 mål 1 assist

Nu blickar vi framåt. Blackas nästa match är Dagsberg borta. Nu har blacka fått sitt första poäng. Nu jagar man sin första vinst. /// Blacka-Bloggen!


Inför Blacka - Tallboda

Imorgon kl 19:00 på Skärblacka IP är det Tallboda som denna gång står för motståndet, Tallboda som också står på 0 poäng efter 3 omgångar spelade.
Enligt rykten är Tallboda ett gäng som gärna spelar långbollar och försöker utnyttja fasta situationer då det är det storväxt lag och duktiga på huvudet. 
Blacka har som bekant haft det väldigt svårt att komma till lägen och anfallsspelet har inte alls funkat i upptakten av serien, förhoppningsvis ser det bättre ut imorgon då nykomlingen kommer på besök. 
 
Trolig startelva:
Mv: Jack Nordholm
Vb: Pontus Welén
Mb: Ante Larsson
Mb: Felix Lellep
Hb: Jonte Lindgren
Mc: Kim Wall
Mc: Jakob Magnusson
Omc: Jocke Poikela
Hy: Sebbe Svahn
Vy: Joel Eklund
F: Tommy Ljungström
 
Imorgon 5/5 kl 19:00 på Skärblacka IP.
 
 
Blackabloggen
            

Serie premiär!

Idag är det seriepremiär för blackas B-lag i klass 1. 

Det är återigen Eneby som står för motståndet. Blacka som fick stryk i torsdags med hela 5-1 borta mot Eneby. 

Lycka till Blacka. BLACKA BLOGGEN

Eneby-Blacka 5-1 ( 3-0 )

Blacka fick igår stryk igen. Denna gång med hela 5-1 mot Eneby. 
Efter tre omgångar ligger nu Blacka sist i division 4. Inte den början Lillen och Blacka hade tänkt sig. 

Första halvlek: 
Lillen hade sagt till laget att spela väldigt lågt. Vilket inte funkade. Blacka låg under med 3-0 efter c.a 20 minuter. Blacka hade också väldigt tur då Eneby kanske borde haft en ledning på 5, 6-0.
Eneby visade redan från första början att man ville vinna matchen. Man hade bättre passningspel, rörelsen var bättre och man såg ut att orka mer. Blacka hade inget i första. 

Andra halvlek:
I andra kom blacka till lite farligare lägen. Men dem flesta avsluten kom utanför straffområdet. Eneby var klart bättre i andra också. Precis som första så såg det ut som de ville mer matchen igenom. Blackas tröstmål kom genom Sebbe som fick en bra pass av Danne Lekander. Trots detta mål så blev matchen 5-1 och jag ser inget positivt med matchen. 

Tre skorstenar: Tommy Ljungström
Gör en riktigt bra match för Blacka. Kämpar matchen igenom och startar även anfallet som leder till Blackas mål.

Två Skorstenar: Jakob Magnusson
Spelade bra igår. Slutar aldrig kämpa för laget även fast man ligger under med stora siffror.

En Skorsten: Sebbe Svahn
Fick inte mycket att jobba på i första halvlek men hans andra var riktigt bra. Springer mycket och gör ett mål på det också. 


Skorstensligan:

10. Jakob Magnusson
9. Sebbe Svahn
8. Jocke Poikela
5. Felix Lellep
4. Axel Schylström
4. Pontus Welen
4. Tommy Ljungström
3. Jonte Lindgren
3. Calle Allerth
3. Andreas Larsson
2. Kim Wall
2. Danne Larsson
2. Simon Löfving
1. Fredrik Fridström


Poängligan

1. Kim Wall 1 mål 0 assist
1. Danne Larsson 1 mål 0 assist
1. Sebbe Svahn 1 mål 0 assist
1. Jocke Poikela 0 mål 1 assist
1. Tommy Ljungström 0 mål 1 assist
1. Danne Lekander 0 mål 1 assist


På måndag har Blacka hemmamatch mot Tallboda som också har tre förluster. Viktig match för blacka som inte ligger bra till om man får stryk den..


JUNIOR

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson