Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför Finspång FK borta!

Seriefinal och miniderby stundar för våra blacka grabbar imorgon på Grosvad i Finspång.
Finspång hittar vi som nr ett i tabellen på maximala 15p och Skärblacka skuggar bakom på andra plats med 11 inspelade poäng.
Senaste mötet lagen mellan var i en träningsmatch förra sommaren som Finspång gick segrande ur ( 3-2 ).
Hos hemmalaget hittar vi en gammal blackabekanting i form av Robert Ahl.
Nu hoppas vi på en trevlig match och tre pinnar tillbaka hem till blacka.
Matchen drar igång 19:00 men lite osäkert i skrivande stund om det är på konstgräset eller A- plan inne på Grosvad.
Åk nu dom cirka två milen imorgon och stötta Skärblacka grabbarna på plats...

Bloggen önskar lycka till och återkommer efter matchen med kommentarer kring matchen.

Sturefors IF Borta

Lördag eftermiddag i Sturefors och ett Skärblacka med gott självförtroende skulle gästa Sturefors. Skärblacka kom från en solklar 6-0 vinst i bagaget medan Sturefors kom från en oväntad förlust mot Hemgårdarna. Skärblacka hade fått tillbaka Joel Gustavsson till denna match, men sakna en stark pjäs i form av Andreas Larsson. Men med stark bredd i detta blacka så skulle man klara detta avbräck ändå. Ett heltaggat blacka drar igång denna drabbning mot Sturefors som snabbt visar vilka som har hemmaplan genom fysiskt spel på hela planen. Chanserna är inte så många utan det är mest kamp ute på plan där hemmalaget går vinnande från de flesta närkamper. Första halvleken bjuder endast på ett fåtal chanser utan resultat. Halvleken slutar också 0-0 till en liten fördel hemmalaget. I paus pratar Tränare Pressfeldt om att ta kampen och våga spela ut lite mer. Blacka lyssnar på coach och lyfter upp sig avsevärt. En bit i andra åker hemmalaget på ett rött kort efter en ful tackling på Mattias Ericsson i bortalaget. Blacka tar direkt tag i övertaget och börjar rada upp chanser men utan resultat. Men sen halvvägs in i halvleken kommer det sköna 0-1 målet efter hemmaslarv och Mattias Ericsson kan skjuta in ledning för Blacka. Sedan radar Blacka upp chans på chans för att punktera matchen men då går Sturefors upp och gör snöpligt 1-1. Blacka går sedan all in för ett segermål utan resultat och matchen slutar sedan 1-1.
Man kan se det som surt men kan glädjas åt en pinne i en av dom tuffaste bortafighter.

3 skorstenar går till Christian Sundell som gör ett bra jobb i backlinjen, men som tyvärr fick gå ut skadad.

2 skorstenar går till Joel Gustsvsson som idag gjorde sina första 90 minuter och gjorde ett stort jobb på mittfältet hos bortalaget.

1 skorsten går till Magnus svesse svensson med lugnt målvaktsspel rädda flera farligheter från hemmalaget.

Tack för oss // Blacka Bloggen.

Malmen borta

Veckomatch i Linköping och man gästade Malmen på Johannelunds IP. Ett heltaggat Skärblacka som kom från en bergsäker vinst hemma mot Hemgårdarna i omgången innan. Man hade inte så mycket att gå på innan när det gällde motståndet utan, man jobba vidare på egna detaljer som varit positiva från föregående match. När väl matchen drog igång så börja blacka riktigt bra första 15 min då man rulla bra boll och även rada upp några bra chanser men utan resultat. Sedan jämna spelet ut sig i mitten på första halvleken, men blacka skulle få första bollen i mål och det på ett vänsterskott utav för dagen högerbacken Pontus Welen som placerar ett skott utanför straffområdet i bortre hörnet otagbart för målvakten. Bortalagets andra mål skulle inte dröja länge då Jonas Lindgren kutat sig in i Malmens straffområde och blivit kapad och fixat en straff som mr 100 procent Kim Wall slår in. Första halvlekens sista mål slår Frippen in från nära avstånd då bollen studsat fram via en hemmaspelare, och halvtidssiffrorna skrivs till 0-3. I paus prata man mest om att stå emot en eventuell anstormning av hemmalaget i början av andra halvlek, men den kom av sig utan istället kan bortalaget blacka gå ut och i princip stänga matchen med 0-4 genom Kim Wall. Efter det målet dör matchen och hemmalaget mer eller mindre ger upp och bortalaget blacka kan göra 0-5 genom Bäckmark och 0-6 genom Anton. Bortalaget Skärblacka gör en helgjuten insats mot ett för dagen blekt hemmalag.

skorstenar:
3 skorstenar går till Kim Wall som själv gör 2 mål (1straff) men även är inblandad i mycket annat framåt.

2 skorstenar går till Anton Strandberg som gör ett mycket bra jobb i försvaret, men även bidrog mycket offensivt och även fick kröna det hela med ett mål.

1 skorsten går till Jonas Lindgren som springer och springer och är ett ständigt hot mot hemmalaget utan att få in bollen, men bidrog med en straff åt bortalaget då han blev fälld. Målen kommer för herr Lindgren.

Gameday VS Malmen

Omgång fyra närmar sig och Blacka ska om några timmar ta sig till Östergötlands huvudstad Linköping för att gästa dagens motstånd Malmen. Blacka kommer till matchen obesegrade i seriespelet, två vinster och en oavgjord. Senast spelade man ut Hemgårdarna fullständigt och vann med hela 7-2 på Blacka IP. Blacka gör idag sitt andra försök att ta sin första trea på bortaplan. Senast släppte man in mål i den 90:e matchminuten mot Tallboda och fick åka hem med ett poäng ( två förlorade ). Malmen har börjat säsongen med två förluster och en vinst. Inte riktigt vad tränarstaben och spelarna hade tänkt sig när . Självklart kommer man vara hungriga efter dessa tre oerhört viktiga poängen. Malmen fick senast se sin målspruta Tim Törnqvist se det röda kortet och är därför avstängd i dagens match mot Blacka.

Blacka har i stort sett samma trupp till dagens match som senast mot HBK. Man får nu tillbaka Frippen och Strandberg men tappar Joel Gustafsson. Även ynglingen Pressfeldt jr är tveksam till spel då han har haft problem med ljumsken. Jocke Andersson kommer också han saknas idag.

Anf: Jonas Lindgren

En möjlig elva som Micke kan tänkas ta ut.

Missa inte Malmen-Blacka IF på Johannelunds IP klockan 19:00.
Ses där

// Paul

Tisdagsträning

Blacka har under tisdagskvällen haft sin första träning för veckan. Det var 14 hungriga blacka spelare som hade kommit ner till Blacka IP. Det skulle bli en lugn träning med uppvärmning och sen mestadels spel. Ingen målvakt var närvarande idag på träningen.

Imorgon är det dags för match mot Malmen borta. Matchen kommer spelas på Johannelunds IP klockan 19:00.

Andra matcher som spelas imorgon:

Hemgårdarnas-Sturefors
Vånga-Norsholm
Brokind-LIU AIF
Sonstorp-Väderstad

Även matchen mellan Tallboda-Finspång spelades idag, matchen slutade hela 1-4 till Finspång som nu har 4 av 4 vinster. Viktig match väntar Blacka imorgon.

Införrapport kommer imorgon. Ses då!

//
       BLACKA-BLOGGEN

2015

Året 2015 är igång i allra högsta grad. Tre matcher spelade i division 5 mellersta och Blacka har börjat säsongen med två vinster och en oavgjord.

Blacka- Sonstorp 1-0
Tallboda- Blacka 3-3
Blacka- Hemgårdarnas BK 7-2

Skärblacka ligger på en andra plats och bara Finspång är före på full pott (9 poäng av 9 möjliga).

Under hösten/vintern har det hänt mycket i Skärblacka. Man åkte ur 4:an och man visste att det skulle bli svårt att behålla en del spelare som kanske inte var så sugna att spela division 5 fotboll. Det skulle bli en tuff vinter för Blackas dåvarande tränare Lillen Johanesson. Man bestämde sig tillslut att Blacka och Lillen skulle gå skilda vägar. I stället skulle man ta in Micke Pressfeldt som redan en gång hade tagit upp Blacka i division 4. Dags igen för Pressa som kommer närmast från IFK Norrköping DFK där han jobbade som fystränare/assisterande bredvid Sakari Hiltunen. Nu är han tillbaka som Huvudtränare i Blacka.