Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Införrapport NIF Bosna

Ikväll är det återigen dags för fotboll. Blacka kommer att åka till Ektorps IP för att gästa NIF Bosna.
 
Blacka vann sin första seriematch hemma mot LiU med säkra 7-0 och kommer till matchen med ett bra självförtroende. Bosna kommer vara betydligt tuffare än vad LiU visade så det kommer bli en intressant match.
 
Bosna kommer till matchen med en uddamålsförlust mot satsande LIndö. Man gjorde en bra match och var värda minst en poäng enligt många som kollade på matchen. Nu spelar man mot ett riktigt bra Skärblacka och förlorar man idag så har man redan sex poäng upp till Blacka vilket redan nu kan bli ett för stort avstånd. 
 
Blackas lag (vad jag tror):
 
 
Mål: Ante Pettersson
 
Gör en stabil match senast men har inte mycket att göra. Får en nolla och det är det som räknas även om man inte behövs så mycket. 
 
 
HB: Sebastian Svahn
MB: Fabian Jalkemo
MB: Henka Andersson
VB: Kim Poikela Wall
 
Försvaret som gjorde en bra match mot LiU ändras om lite. Det bytet jag tror kommer bli är att Fabbe som under försäsongen har varit riktigt bra kommer in istället för William Is. Även om det blev nollan första matchen så tycker jag ändå att Fabbe har varit för bra för att bänkas. 
Resterande backlinje kommer nog se ut som på seriepremiären. 
 
 
HM: John Poikela
MC: Jakob Magnusson
MC: Robin Wieselgren
VM: Anton Bäckstedt
 
Mittfältet kommer om jag får tro att vara samma som mot LiU. Man gjorde det riktigt bra och det var därifrån man ägde matchen. Några enkla bolltapp ibland men det är väll okej när man ändå leder med 3,4-0.
Kul att Robin gör det riktigt bra även om det inte är hans naturliga position. Yttrarna i John och Anton är ett ständigt hot.
 
 
Anf: Mattias Eriksson
Anf: Joachim Poikela
 
Ett anfallspar som började serien på bästa sätt. 3+1 mål gjorde anfallsparet och mer kommer det bli. Matte och Jocke spelar bra tillsammans och kommer vara väldigt farliga i djupledspelet där Bosna inte är som starkast. 
 
 
 
En match som skulle vara väldigt rolig om Blacka kunde köra över Bosna eftersom det är många som tror på dem. Med det laget Blacka besitter så ska man vinna matchen. Jag tror inte Blacka kommer göra någon besviken och vinna matchen enkelt. 
 
Utöver Blackamatchen så spelas även tre andra matcher idag och det är några av toppkonkurenterna.
 
Valdemarsvik-Dagsberg
Bråvalla-Lindö 
Västra Husby-Hird
 
 
Dagens tips:
 
Bosna-Blacka 1-5
 
Har en känsla av att blacka kan ta och köra över Bosna idag. Man har det bättre laget och det bevisar man från start till mål. Blacka vinner med sköna siffror 1-5 efter mål av Jocke 2, Matte 2, Anton 1.
 
 
Valdemarsvik-Dagsberg 0-6
 
Klasskilnnaden mellan dessa lag är skyhöga. Därför kommer det att rulla iväg och Dagsberg vinner med en säker 6-0 match. Magnusson gör 3.
 
 
Bråvalla-Lindö 0-4
 
Lindö kommer vinna matchen med 85-15 i bollinnehav och säkra upp tre enkla poäng när man vinner mot ett svagt Bråvalla. Nollan kommer vara intakt och Lindö kommer att ha 6 poäng när andra omgången är avklarad.
 
 
Västra Husby-BK Hird 3-2
 
Västra Husby åkte på en sen förlust när man mötte Dagsberg borta i den första omgången. Det här kommer vara en viktig match för nykomlingarna om man inte ska vara med om nedflyttningsplatserna. BK Hird är ett lag man ska slå hemma och det vet man om. 
 
 
 
 
Då är det snart dags igen och Blackas första bortamatch sparkas igång 19:00 på Ektorps IP. Hoppas vi ses där. 
 
 
Forza Blacka
 
 
 
Blackabloggen
 

Blacka-Sylvia i kvarten

Det blev alltså IF Sylvia som kommer att gästa Blacka IP om några veckor i Danske banks kvarts final. Sylvia slog igår BK Derby med 4-2. Mer om det senare.

I den andra matchen slog Dagsberg ut IK Sleipner efter att ha vunnit med 3-2. 
Imorgon är det äntligen dags för match igen. Man möter Bosna borta på ektorps IP. 
Införrapport kommer imorgon under dagen! // BlackaBloggen

Vilka blir det?

Ikväll är det dags igen. 

Ikväll spelas två st. matcher i Danske banks 8-delsfinal. 

BK Derby- IF Sylvia
Dagsberg- IK Sleipner

För Blackas del är det självklart BK Derby- IF Sylvia som är den intressanta matchen då man får segraren i en spännande kvartsfinal på blacka IP. 

Sedan tidigare är Östria Lambohov, LiU, Lindö och Blacka redan säkra för en kvartsfinal och ikväll ska man få besök av två till kvartsfinalister. Men vilka blir det? 

BK Derby ( div 4 )

Division 4 laget som startade säsongen i söndags borta mot Viken åkte hem med tre poäng i bagaget. Man fick en strålande start när man redan gjorde 1-0 i den 5:e minuten och efter det rann det bara iväg! Ett resultat som skrev sig till 6-1 BK Derby. I cupen har det inte gått sämre för Linköpingslaget. Man vann sin grupp F oerhört enkelt med fyra vinster och en målskillnad på 23-3. I 16-delsfinalen lottades man mot ett Grebo (div 3) hemma på Linköpings arena. Man slog Grebo i en jämn drabbning men bonusstraffen avgjorde och matchen slutade 2-1. Nu väntar det riktiga testet för BK Derby och det är storsatsande Sylvia som kommer på besök.


IF Sylvia ( div 2 )

Sylvia ligger efter tre omgångar på en sjunde plats i division 2 södra Svealand vilket är en besvikelse. Självklart är det långt kvar av säsongen och allt kan fortfarande hända.
Med värvningar som Philip Özer, Hampus Lönn, Daniel Andersson och Hampus Näsström så måste man ses som en av favoriterna att vinna div 2. Senast fick man 4-4 mot AFK Linköping efter en riktig svajig match. Sylvia har som dem flesta redan vet en riktigt vass offensiv, men det är i defensiven som man har haft det lite struligt. Man har under säsongsinledningen gjort flest mål med sina 10, men också nästan släppt in flest med 9 ( bara Huddinge som släppt in fler, 10 ). I den första utslagningsrundan slog man Västra Husby med 5-2 och avancerade enkelt. Nu väntas Derby och frågan är om inte Sylvia kommer att stå över vissa nyckelspelare för att vila dem till tisdag då man möter grannen IK Sleipner. Vinnaren mellan Dagsberg och IK Sleipner kommer i nästa omgång få möta vinnaren mellan Hjulsbro och Torstorp som spelas 1/5. Fortsättning följer...// blackabloggen
Omgång 1

Premiären är avklarad och säsongens första matcher är spelade här i division 4 östra. Den första omgången bjöd inte på några större skrällar då lagen man föräntat sig skulle vinna gjorde sitt jobb.
 
Blacka som vi redan vet körde över LiU med 7-0 var inte det ända laget som startade säsongen starkt. BK Derby slog Valdemarsvik borta på Grännäs IP med hela 6-1. Då utan målkungen Zenkovic. Hagahöjden fick också en lysande start på säsongen då man gästade Bråvalla på söndagseftermiddagen och ett slutresultat som skrev sig till 3-0.
 
 
Övriga toppkonkurenter som Lindö och Dagsberg fick också med sig tre poäng. Dagsberg som hade sin hemmapremiär på Mirum arena hade det struligt och segern satt långt inne. Dagsberg vinner tillslut med 1-0 och målet kommer i den 84:e matchminuten av Daniel Bergfast. Det ska även tilläggas att Västra husby fick Petter Wåhlin utvisad efter bara 30 spelade minuter när han då drog på sig sitt andra gula.
 
Lindö FF tog emot Bosna i sin premiär som spelades i fredags på ett vackert City gross Arena. Man slog Bosna med 1-0 genom en vacker frispark av Adam Singstedt med en timme spelad. 
 
Omgång 1:
 
Skärblacka IF- LiU 7-0
Lindö FF- NIF Bonsa 1-0
Dagsbergs IF- Västra husby 1-0
Bråvalla IK-Hagahöjdens BK 0-3
Valdemarsvik- BK Derby 1-6
Åby IF- BK Hird 4-1
 
 
Omgång 2:
 
27/4 (fredag)
Valdemarsvik-Dagsbergs IF 18:30
Bråvalla IK-Lindö FF 18:45
NIF Bosna- Skärblacka IF 19:00
Västra husby- BK Hird 19:00
29/4 (söndag)
Åby IF-BK Derby 11:00
LiU AIF FK- Hagahöjdens BK 18:00
 
 
 
 
 
BlackaBloggen 
 
 
 

MVG i premiären

Det skulle bli en väldigt trevlig söndag med en skinande sol som lyste upp över MAXIvallen, och ett Skärblacka som skulle spela en bländande vacker fotboll. Som rubriken tyder så får samtliga spelare ett stort MVG i betyg denna underbara premiärdag. En premiär är alltid en premiär sa Henka innan matchen men detta är en match att minnas! Matchen slutar 7-0 (4-0) till Blackas fördel och man kliver upp på plats nummer 1 direkt. 


Blacka startade matchen på följande sätt:
Mål: Andreas Pettersson
HB: Sebastian Svahn
MB: Henrik Andersson
MB: William Is
VB: Kim Wall
HM: John Poikela
MC: Jakob Magnusson
MC: Robin Wieselgren
VM: Anton Bäckstedt
Anf: Mattias Eriksson
Anf: Joachim Poikela

På bänken fanns: Pontus Larsson, Pontus Strandberg, Lucas Pressfeldt, Lucas Larsson Jonsson
 


Första halvlek: 
Blacka börjar matchen på strålande sätt och visar att det är klasskillnad på dessa lag. Man såg att blacka ville pressa på väldigt högt och hårt. När målvakten fick bollen gick man hem för att sedan pressa på väldigt högt när backlinjen fick bollen. Blacka fick utdelning i den höga pressen man hade och efter 20 minuter var matchen i stort sätt redan avgjord! 4-0 till blacka efter mål av Jocke 2, John och Anton. Vilken start. LiU skulle jag säga inte hade någon farlig målchans förutom  en omställning som skjuts på en blackaförsvarare. Sista 15 minuterna blir det lite sämre tempo från blackas sida men det är självklart förståligt när det är så stora klasskillnader mellan lagen. Även svårare när man nästan kunde tro att LiU hade ledningen med 1-0 då man backade hem och slickade halvcirkeln vid sitt straffområde! Dem kanske var nöjda med en 4-0 förlust borta mot Skärblacka IF! Vad vet jag. Blacka som sagt leder helt klart rättvist i första halvlek. 


Andra halvlek:
Resterande 45 blir väll ingen riktigt bra halvlek för någon av lagen. Blacka gör det man ska och försöker hitta ytor på LiUs planhalva men det var svårt när bortalaget låg med alla elva spelare på sin planhalva.. när LiU vinner bollen så var det iväg med bollen på deras jobbande anfallare som bytte kanske 5-6 gånger under matchen? ( tur med fria byten ). I mitten av andra börjar blacka göra vissa byten och jag antar att det är för att vila vissa spelare till fredag då man åker till ektorps IP för att gästa NIF Bosna. Jag håller med Henka till 100% i detta och det är väldigt smart agerat. Under andra halvlek ska blacka hinna trycka dit tre bollar till bakom Daniel Kvist i LiU målet. Kvists fötter kan vara det sämsta jag sett på väldigt länge men självklart var det en fördel för blacka, så tack Daniel Kvist och dina fantastiska fötter.  Andra halvleks målskyttar blev Jocke, Matte och Lucas L.J. Kul att se Lucas får göra ett viktigt mål för sitt eget självförtroende och att Pontus Larsson är tillbaka på plan efter sin knäskada! Det ser väldigt positivt ut i Blacka.
Resultatet skriver sig 7-0 till Skärblacka och det var precis den starten man ville ha i 4:an 2018. Man får inte heller glömma att samma LiU slog ut AFK Linköping ( div 2 ) i cupen tidigare i veckan. Hur det gick till begriper jag inte.. bra jobbat av samtliga idag! 
Man of the match: John Poikela

I mina ögon var hela laget riktigt bra men det var ändå John som var det där lilla extra, 1 mål och flera assist (tror det blev 3 ). Varje gång John fick bollen så hände det saker i anfallsväg. Han var en mardröm för försvaret med sin snabbhet och dribblingar och gör ett riktigt drömmål när han dribblar om 3 försvarare innan han lägger bollen fint bredvid LiU målvakten. John är helt klart blackas man of the match. Grattis John. 


Nu väntas närmast två träningar för Blacka i veckan innan det är dags igen då man gästar Bosna! Mer om det i veckan!


Jag tackar alla spelare som gjorde min söndag väldigt mycket bättre och att söndagsångesten försvann! Tack och godnatt!
BlackaBloggenInförrapport LiU hemma

Nu börjar dagen gå mot sitt slut och jag hoppas att ni har haft en trevlig lördag men massvis med inlägg som ni förhoppningsvis tyckt om. Här kommer en införrapport till seriepremiären. 
 
 
Blacka kommer till matchen med en positiv laganda och enligt Henka har det varit bra tempo på träningarna. Ett slagkraftigt lag som tippas ta med sig alla 3 poängen när domaren blåser av matchen. 
LiU: Ett studentlag som man aldrig riktigt vet var man har dem. Kan ha riktigt bra lag men även dåliga. På deras hemsida står det att man huserar i division 4 med en ambition att klättra i seriesystemet. Kan vara ett bra lag som står på andra sidan planen imorgon när domaren ska blåsa igång premiären.
 
Blacka kommer med en trupp med följande spelare:
 

Andreas P

Lucas P

William I

Sebastian S

Henric A

Kim W

Pontus S

Anton B

Jakob M

Robin W

John P

Micke K

Pontus L

Lucas L

Jocke P

Matte E

 

Det här är truppen som ska göra det imorgon när blacka drar igång säsongen på riktigt. 

Blacka kommer i största sannolikhet spela 4-4-2. Ante P kommer vakta Blackas mål. Försvaret kommer nog se ut på följande sätt från höger Sebbe, Henka, Wille, lucas. Wille kommer in för att försöka fylla ett tomrum i Jalkemo som tyvärr är borta. Mittfältet är mer svårt att tippa. John och Kim på yttrarna medans jakob och Robin på innermittfältet. Vet dock inte hur det är med Anton, om han är klar för start eller inte. Anfallet kommer det inte ändras något på och det kommer nog vara Jocke och Matte som startar imorgon. Jäkligt kul att se  Pontus Larsson tillbaka och är med i truppen. Om han får spelminuter eller inte får vi vänta och se men väldigt positivt att se han i truppen igen. 

Dennis, Fabbe, Jonas, Viktor och Kalle är spelare Blacka saknar till premiärdagen. 

 

Jag tippar en 4-1 vinst till Skärblacka då Matte trycker dit 2 och Jocke och John gör ett vardera.

 

Alla till Maxivallen imorgon! Skärblacka - LiU 11:00

 Jag hoppas vi ses i Eneby imorgon.
 
 
 
Forza Blacka
 
 
 
 
 
BlackaBloggen
 
 

Snack med Henka Andersson

Jag har haft möjligheten att ta mig ett snack med Blackas tränare HenkaAndersson igår ( fredag ). 
 
 
 
1. Tjena Henrik. På söndag är det äntligen dags för seriepremiär. Hur går tankarna? 
 
Premiär är alltid premiär och brukar kallas skrällarnas afton. Jag tycker dock att vi är väl förberedda och håller en väldigt hög nivå både på träningar och matcher. 2. Blacka har under vintern varit aktiv när det gäller värvningar. Hela 10 (!) st underskrifter har ni fått. Är du nöjd över vinterns Silly Season?

Jag hade såklart på känn att vi skulle kunna göra en bra Silly season eftersom vi har haft bra kontakt med de spelarna som kom tillbaka. Men att alla skulle välja blacka samtidigt va självklart en succé. 
 3. Blackas försäsong har väll varit mer än godkänd. Man har spelat 12 matcher under dom senaste 3 månaderna och har en matchstatistik på 11 vinster och enbart 1 förlust, och med en målskillnad på 51-14. Är du nöjd över Blackas försäsong?

Jag är nöjd med försäsongen, framförallt att väldigt många fick dela på speltiden innan slutspelet på östgötacupen. Sen så har vi släppt in lite för mycket mål, men det är missvisande med tanke på att väldigt många är bonusstraffar.
Sen så har vi spelat fantastisk fotboll som gör det ännu roligare.
 4. Skärblacka är i Kvartsfinal i Danske Banks herr cup efter att ha slagit ur Assyriska IF (div 3) i 16-delsfinalen och AC Studenterna (div 4) i 8-delsfinalen. Kan Blacka gå hela vägen?
 

För mig har vi potential att ta hem hela cupen. Jag skulle nog bara säga att det är Sylvia som är en större favorit än oss tillsammans med Eneby och Dagsberg. Troligtvis får vi Sylvia i nästa omgång och isåfall spelas den på IP och det skulle vara en rolig grej.
 
5. Division 4 östra sägs vara den bästa 4:an på väldigt länge. Är det något du håller med om?

Division 4 östra i år har inte varit bättre sålänge som jag kan minnas. Iallafall inte toppen. Vi tillsammans med Dagsberg och Lindö hade nog vunnit vilken div4 som helst, men kanske inte årets????
 6. Vad har Skärblacka IF för målsättning för året när det gäller både serie- och cupspel?

Vi har en målsättning att vara i toppen och framförallt att vara med i allra högsta grad i uppehållet. Får vi vara skadefria så kommer vi vara det, men annars så kan det bli tufft. Är vi med i uppehållet så har vi chans att både förstärka laget om något behövs och även träna hårdare för att ha möjlighet att avancera.
 
7. På söndagär det seriepremiär och det är LiU som står för motståndet. Ett lag som kom på en 10:e plats 2017. Vad har du för förhoppningar om matchen?
 
Jag hoppas att vi kommer fortsätta med det spel som vi presterat hittills. Ett snabbt passningsspel som inte något lag hittills klarat av att bemästra. Sen ska man också komma ihåg att vi är väldigt stabila bakåt och den kombinationen brukar vara vinnande. Sen så ska vi självklart se till att vinna matchen. Det är trotsallt prio när man spelar fotboll.8. Hur ser truppen ut till matchen? ( saknas någon? )

Pontus Larsson (knäskadad)
Dennis Johansson (bristning)
Fabian Jalkemo (bortrest)
Jonas Olsson (bortrest)
Kalle Nilsson (knäskadad)
Viktor Welander (fotskadad)
 
Har säkert glömt någon, men annars så får vi ihop ett slagkraftigt lag!9. Matchen spelas klockan 11:00 på Maxihallen i stället för Skärblacka IP. Tror du det kommer vara en fördel eller nackdel. 

Med tanke på att vi är ett spelförande lag och att LIU kommer eller kommer att tvingas att backa hem så passar det oss bra. Gräsplanerna är inte tillräckligt bra ännu för att utföra den fotboll vi vill. Så det är absolut ett plus.
 
10. Vi som Blacka anhängare, vad kan vi förvänta oss av laget i år?

Ni kan förvänta er ett lag som älskar att vinna och hatar att förlora. Ett lag som brinner för Skärblacka IF och där många drömmar startade för många av grabbarna. Jag tror vi är det lag i div4 som har flest hemvävda spelare och det kommer man långt på. Vi kan även förvänta oss en hel del finlir på IP i år och utan att sticka ut hakan så tror jag bara det är Sylvia i den här staden som kan mätas i att spela lika rolig fotboll för ögat. Med det sagt säger jag inte att vi är bättre än andra lag, men spelar roligast!
 
11. Sista frågan: Vinner Blacka division 4 ?!?

Ja!
 
 
 
Vi på BlackaBloggen säger tack och lycka till till Henka inför morgondagens drabbning mot Liu. 
 
 
// BlackaBloggen
 

Division 4 östra

Blacka sparkar igång sin premiär imorgon klockan 11:00 på Maxivallen. 
 
 
Skärblacka som vi redan vet är en av favoriterna till att vinna division 4 östra. Andra kandidater till seriesgern är såklart Dagsbeg. Även Lindö kommer ligga där uppe i toppen tillsammans med BK Derby. Jag har hört att NIF Bosna kan var en outsider enligt många, Jag säger nej. Bosna har inte truppen för att vara ett topplag och heller inte den spetsen som behövs. Igår drog serien igång. Två matcher spelades:
 
 
Fredagens matcher:
Lindö FF- NIF Bosna 1-0
Åby IF - BK Hird 4-1
 
Resterande matcher imorgon:
Skärblacka IF- LiU AIF FK
Valdemarsvik- BK Derby
Bråvalla- Hagahöjdens BK
Dagsbergs IF- Västra Husby
 
Spelare som Blacka ska hålla koll på under året:
 
Den första jag tänker på är anfallsjärnan Damir Zenkovic i BK Derby. Gjorde dock bara 6 mål för Hjulsbro förra året i division 3 men har gjort det väldigt bra i hans nya klubb. 15 mål på 6 (!) matcher under försäsongen och det får ses som en het kandidat att vinna skytteligan.
 
 
Michael Schepler och Mattias Magnusson kan bli en svår uppgift för Blackas backlinje. Vi vet vilka dem är och vad dem kan göra mot ett försvar. Se upp. 
 
Lindö FF. Ett lag med många bra splelare att hålla koll på för Skärblacka. Sebastian Francisco, Viktor Lagerlund, Adam Singstedt och även Anton Nilsson som sprutat in mål innan säsongen.
 
 
Mitt tips av division 4 östra är:
 
1. Skärblacka IF
2. Dagsbergs IF
3. BK Derby
4. Lindö FF
5. Åby 
6. NIF Bosna 
7. Hagahöjdens BK
8. LiU AIF FK
9. Västra Husby
10. Valdemarsviks IF
11. BK Hird
12. Bråvalla 
 
 
 
     
       
 
       
       
       
       
       
       
 
       
       
       
       
       
       
 
       
       
       
       
 
       
       
       
       
 
     
 

Truppen 2018

Truppen är sedan innan fastställd och med en stark trupp till Henkas befogande ses Skärblacka som en av favoriterna till att vinna division 4 östra i år. Om man tänker på spelarna Skärblacka har värvat in så är det självklart att man måste ses som favoriter. 
 
Truppen består av följande spelare:
 
 
Målvakter: Andreas Petersson, Kalle Nilsson, Magnus Silfverklev
 
 
 
Försvarare: Henrik Andersson, William Is, Fabian Jalkemo, Robin Wieselgren, Lucas Pressfeldt, Sebastian Svahn, Max Glännefors, Daniel Håkansson, Jonas Olsson, Joakim Andersson
 
 
 
Mittfältet: Anton Bäckstedt, Dennis Johansson, Jakob Magnusson, Kim Poikela Wall, John Poikela, Jesper Stenbom, Viktor Welander, Pontus Strandberg
 
 
 
Anfallet: Pontus Larsson, Mattias Eriksson, Joachim Poikela, Lucas Larsson Jonsson, Mikael Karlsson, Kevin Acuna
 
 
Andra spelare som står på hemsidan men inte har spelat några minuter under året:
Jimmy Andersson, Daniel Larsson, Rasmus Karlsson-Andersson, Emil Ljungström, Filip Ljungström, Mikael Persson, Marcus Sandh.  
 
 
 
Målvakter: 
 
2018 är det antingen Andreas Petersson eller Kalle Nilsson som kommer vakta Blackas mål. Andreas som har haft problem med ett finger under vintern är nu tillbaka och har vaktat blackas mål dem senaste matcherna. Andreas har gjort det väldigt bra och visar hur säker han är i luften. En väldigt nyttig målvakt som bidrar med rutin och hjälper backlinjen. Bra fötter. Kalle kommer nog ses som en andra målvakt i år men när han väl får chansen så kommer han att bevisa mycket. Tredje målvakt har vi en svesse som själv sagt att han lägger av. Men om det skulle behövas så kommer han att ställa upp ( enligt rykten ). Annars finns Fredrik Holmgren bara ett telefonsamtal ifrån.
 
 
Försvaret
 
Har gjort det väldigt bra i år under försäsongen. Blacka har under försäsongen spelat 12 matcher och har bara släppt bakom sig 9 mål då jag räknar bort alla bonusstraffar. Henka och Fabbe har fungerat bra i mittlåset och både ytterbackarna Sebbe och Robin har gjort det väldigt bra också. Sebbe som har flyttats ner till högerback har inte gjort någon besviken och frågan är om han ändå inte var född till att vara högerback. Robin Wieselgren, en aggresiv vänsterback med en mycket fin vänsterfot som löper upp och ned längs vänsterkanten i 90 minuter kommer vara given i år. Bakom kanske en eventuell startelva finns många hungriga spelare som jagar en startplats. Spelare som William Is, Lucas Pressfeldt, Max Glännefors, Jonas Olsson väntar på att få visa Henka att man ska få spela..
 
 
Mittfältet: 
 
Innermittfältet ser ut som det kommer bli Jakob Magnusson och Dennis Johansson. Man har spelat tillsammans under i stort sett hela försäsongen och jag ser ingen annan som skulle kunna ta någon av deras platser. Innermittfältet är givna. Yttermittfältarna blir nog mer svårt att ta ut för Henka då det finns ett antal kandidater till platserna. Vi kan börja med John P 9 mål på 11 matcher och ett ständigt hot med sin teknik och snabbhet med boll. Viktor Welander 7 mål på 8 matcher och har skön teknik och har visat att han platsar i startelvan. Kim Poikela Wall som brukar bidra med mål och assist när väl säsongen drar igång. Kim som har vunnit den interna poängligan 4 år irad kommer inte ligga på latsidan iår heller. Mål och assist kommer han att göra. Anton Bäckstedt är väll den snabbaste och mest skadebenägna yttern. Underbart driv med boll och ett väldigt fint tillslag på bollen. Den snabbheten han besitter kommer vara oerhörd viktig en del matcher i år. Bakom dessa mittfält har vi även spelare som Jesper Stenbom och Pontus Strandberg som inte kommer göra bort sig. Ett väldigt tufft mittfält. 
 
 
Anfallet:
 
Två platser och en jäkla massa anfallare. Joachim Poikela, Mattias Eriksson, Mikael Karlsson, Lucas Larsson Jonsson är bara några och snart är även Pontus Larsson tillbaka från en knäskada. Det blir roligt för Henka när han kommer att ta ut startelvan varje match. Ingen lätt uppgift. 
Jocke 15 mål 10 matcher
Matte 8 mål 12 matcher 
LLJ 3 mål 8 matcher ( dem flesta matcher är inhopp )
Micke och Ponta väntar fortfarande på debut för året. 
 
 
Tack för mig 
 
 
 
 
 
 

Blackas nyförvärv

Blacka kom på en andra plats förra året i division 5 östra bakom svårstoppade Dagsberg. Blacka tappade enbart två matcher och det var mot Dagsberg båda gångerna! En oavgjord och en förlust! Annars gick man hela säsongen med bara vinster. Man avancerade ändå som bästa tvåa och division 4 väntade. Blacka hade redan ett slagkraftigt lag men det behövde kanske kryddas på lite extra. 10 nya namnteckningar skulle Mr Henka Andersson få.  Nyförvärv som inte skulle göra Skärblacka till en liten rädd nykomling, utan en seriefavorit som ska köra över dem flesta lagen i 4:an! Det har pratats på flera olika bloggar hur det kommer gå i division 4, många tror att Blacka är en av favoriterna att vinna fyran. Som nykomling dessutom. Jag skulle inte säga att Skärblacka är en av favoriterna. Jag säger att vi är favoriter! Blacka kommer stå där i början av oktober som seriesegrare, vänta ni bara!!. 
 
 
Det här inlägget kommer handla om Skärblackas nyaste tillskott i truppen men jag skulle även vilja tacka av dem som lämnade oss tills iår:
Christian Sundell ( Loddby IF )
Jakob Mahrs ( Loddby IF )
Krister Perfors ( Loddby IF ) 
Jimmy Perfors ( Loddby IF )
Daniel Lekander ( Loddby IF )
Jonathan Poikela ( Vånga IF )
Benjamin Eriksson ( Vånga IF )
 
Lycka till från oss på blackabloggen! 
 
Värvningar inför året 2018:
 
Anton Bäckstedt
Joachim Poikela
Jakob Magnusson
Dennis Johansson 
William Is 
Kalle Nillson
Viktor Welander 
Lucas Larsson Jonsson
Jesper Stenbom
Daniel Håkansson
 
 
Anton Bäckstedt och Jakob Magnusson kommer närmast från Smedby AIS. Man lämnar Coach Melles bygge och satsar på att komma hem till Skärblacka IP. Ni är mer än välkomna grabbar. Anton kommer bidra med mycket snabbhet på kanten och säkerligen en hel del mål. Jakob kommer i stället bidra med  ett lugn på mittfältet som kommer hjälpa resterande laget. Han har även en bra passningsfot som öppnar upp för anfallet. Får inte glömma Lucas Larsson Jonsson som även han kommer från ett Smedby AIS. Fick aldrig riktigt chansen men hade han spelat kvar i SAIS så hade debuten kommit. Nu blev det Blacka och där har det gått bra för 17 åringen. 3 mål än så länge och fler lär det bli. Framtiden ser ljus ut. 
Joachim Poikela en anfallare som kommer närmast från Assyriska IF. Jocke har under försäsongen gjort 15 mål på 10 matcher. Helt klart godkänt. 20 mål i serien?
Dennis Johansson kommer in från NIF Bosna där han agerade som spelare och assisterande tränare. Dennis är en innermittfältare som har gjort det riktigt bra tillsammans med Jakob på mittfältet. Dennis har ägt huvudspelet i samtliga matcher och visar även att han har en fin passningsfot med ett flertal assist. William Is och Viktor Welander hämtas från Azech. Ett Azech som åkte ur division 4 förra året. Båda två kände att man vill satsa lite högre och då kändes Blacka rätt. Welander som skrev på för Blacka tidigt i december spelar ytter och har gjort det väldigt bra då han gjort 7 mål på 8 matcher och det är väldigt imponerande. Det blir slagsmål om våra ytterplatser iår men det kommer vi till senare under dagen. William Is är en kraftfull mittback som är väldigt bra i luften. Haft lite problem med skador under försäsongen så han har inte hunnit visa upp sig. Kanske det är dags imorgon. Kalle Nilsson en gammal bekant i Blacka. Har kommit och gått. Var med förr i Jukkas 94-lag där bland annat John, Jocke och Jakob spelade. Sedan har han varit iväg, han har slutat fotboll, han har kommit tillbaka för att sedan gått igen. Men nu!!! Är han tillbaka och kommer senast från Calcio Amore ( gamla Ektorp Talent ).
Kalle är en bra linjemålvakt med bra reflexer. Skönt att ha två målvakter som kan kriga om startplatsen. Imorgon kommer Kalle inte att spela då han är skadad. Oklart vad för skadad men Henka Andersson har haft en dialog med honom. Jesper Stenbom kommer senast från Jaguar som blacka mötte i serien förra året. Jeppe jobbar dessutom med Henka så man hade bra kontakt innan och det kändes rätt att Jeppe skulle ta på sig den röda blacka tröjan. Jeppe är en snabb spelare som kan spela på både ytterbacksplatserna men även på båda sidor på mittfältet. Sist men inte minst. Daniel Håkansson. Själv kan jag inte så mycket om Daniel men så här sa Henka i vintras när Danne hade skrivit på: Jag hade "Danne" i min tid som tränare för Klockaretorpet och gillar hans sätt att spela fotboll på. Han spelar lätt och värderar spelet bra. Får han ihop det psykiska med att fokusera på rätt saker och träna kontinuerligt så kommer han konkurrera om platserna redan i år.
 
 
 
Två spelare till som man inte får glömma att nämna är John Poikela och Pontus Larsson. Båda spelade förra året i Blacka men var då bara utlånade från Assyriska. Nu är båda helt klara för Skärblacka IF och det måste ändå ses som två heta nyförvärv. 
 
Välkomna alla nyförvärv till Skärblacka IF. Jag hoppas att det kommer skrivas väldigt mycket positivt om er i framtiden här på bloggen 
 
 
 
 
// BlackaBloggen
 
 
 
 
 

Danske Banks cup

När februari månad går mot sitt slut varje år så drar den kända Östgötacupen igång. Numera Danska banks cup. En cup som kan ta laget du älskar till Svenska cupen. Kval åtminstone. Blacka var där för några år sedan då man fick Nyköping BIS i kvalet. Blacka då för tillfället i division 5 och Nyköping med gamla IFK spelaren Dago Funes i spetsen spelade i Division 2. Man åkte på stryk med en godkänd 0-3 förlust. Några år efter kunde det bli verklighet igen om man bara skulle slå Linghem SK hemma på Skärblacka IP. Vid vinst skulle man säkra en semifinal plats mot IK Sleipner men förlorade oturligt på straffar. Några år sedan dess har gått och kan blacka göra det igen? Året 2018?
 

63 anmälda lag var det i årets Danske banks herrcup. Blacka gick in i ett 6-lagsgruppspel där man fick på förhand en väldigt tuff grupp. Grupp I, med lag som Mjölby AI FF, Gusums IF, Östria Lambohov, Linghems SK, FC Orten så trodde folk att detta skulle bli en riktigt intressant och jämn grupp. Med många bra lag som Blacka, Mjölby och Östria Lambohov.
Mjölby som ses som stora favoriter till att vinna division 4 västra har inte legat på latsidan i vinter och har gjort klart med många bra spelare. Den som sticker ut mest är den vindsnabbe anfallaren Emil Dagnäs som stod för hela 38 mål i division 4 västra 2017. Då i BK Derby. En annan målskytt är Nils Lindsten som kommer närmast från Rimforsa där han tröck in 22 mål på 22 matcher. Lindsten hamnade på en tredje plats i västra skytteligan. Ett starkt anfallspar som Henka och Fabbe skulle få se upp med.
Östria Lambohov (division 6) har också ett bra lag på pappret. Spelare som har spelat i division 3 tidigare i sina karriärer. Där skulle även Blacka få emot sig 2 bonusstraffar. 
 
Blacka - Mjölby AI FF 3-2 ( Grupp I )
 
Blacka skulle starta sin resa i cupen borta mot  Mjölby den 25:e februari på ett soligt men kallt Vifolkavallen. En match som skulle redan där kunna avgöra gruppens öde. Matchen startade bra från blackas sida då John P i den 9:e matchminuten gör blackas första tävlingsmål på ett väldigt fint sätt när han tar emot bollen och sedan på halvvolley drar dit den i bortre hörnet. Skön start för Blacka. Ledningen skulle inte hålla länge innan Dagnäs skulle även han ta emot en boll på bröstet och trycka dit kvitteringen på volley. 16 minuter spelade och 1-1. Innan halvtiden skulle Jocke P hinna bli nedriven i straffområdet, han tar straffen själv och skjuter oturligt i stolpen. 
Andra halvlek kunde inte startat bättre för Blackas del då man gör 2-1 och 3-1 på bara 2 minuter efter brutala tavlor i Mjölby försvaret. Blacka kanske kände att nu hade man matchen och bara två minuter efter blackas tredje mål kommer reduceringen av Lindsten.  Blacka spelar av större delen av matchen men Mjölby gör ett sista försök och lyfter in bollar i Blackas straffområde men allt som kommer in går även ut. Domaren blåser av och blacka vinner en viktig första match i cupen. 
Mål: John Poikela 1, Jakob Magnusson 1, Joachim Poikela 1
 
 
Blacka - Linghem 7-1 ( Grupp I )
 
Blacka kom till matchen med en väldigt viktig seger mot Mjölby medans Linghem kom med en förlust i bagaget mot Östria Lambohov.  En match där Linghem skulle behöva ta poäng om man skulle ha någon chans på avancemang.  Så skulle det dock inte bli! Matchen skulle då redan vara avgjord efter 25 minuter då Blacka redan hade en ledning på 3-0, Linghem tog sin bonusstraff direkt efter 3-0 målet och fick en reducering. Men bara 5 minuter efter så gör Blacka 4:an och sedan rinner det iväg.  5-1 i halvtid blir tillslut 7-1 och 3 enkla poäng för blacka i sin jakt på gruppsegern. 
Mål: John Poikela 2, Mattias Eriksson 2, Joachim Poikela 2, Viktor Welander 1.
 
 
Blacka - FC Orten 7-2 ( Grupp I )
 
Blacka skulle även här köra över ett till motstånd. Man leder med 3-1 efter 20 minuter och då har även FC Orten tagit sin bonusstraff. Man leder med 5-1  i paus och vinner sedan med 7-2. 
Mål: Viktor Welander 2, Mattias Eriksson 2, Lucas Larsson Jonsson 1, Jakob Magnusson 1, Sebastian Svahn 1
 
 
Blacka - Gusums IF 10-1 ( Grupp I ) 
 
En match som inte står med i Östergötland fotbollsförbund då Gusum är ett av lagen som blev uteslutna då man inte hade folk och var tvungna att lämna WO två matcher. Blacka var ett av lagen som fick möta Gusum och vann med hela 10-1!! Ett resultat som borde ha varit större då blacka missade ett antal riktigt fina målchanser. 
Mål: Joachim Poikela 4, Viktor Welander 3, Mattias Eriksson 1, Jakob Magnusson 1, John Poikela 1.
 
 
Blacka - Östria Lambohov 7-3 ( Grupp I )
 
Blackas sista match i gruppspelet skulle spelas på Maxivallen i Eneby mot ett intressant Östria Lambohov. Vid vinst eller oavgjord skulle blacka ta gruppsegern men vid förlust så skulle man behöva ha en Mjölby vinst i sista omgången mot Östria Lambohov.
Matchen började blacka klart bäst. Man styrde och ställde och hade ett bollinnehav på 80%. Dem gångerna Östria vann bollen så blev Blacka väldigt aggresiva och vann tillbaka bollen direkt. Blacka hade full kontroll och i den 22:a minuten kommer första målet av Blackas lagkapten Matte. Tvåan kom inte långt efter av anfallskollegan Jocke P som även hinner dunka dit 3-0 på volley. Precis innan halvtidsvilan sätter Lambohov sin första straff. 3-1 i halvtid. 
Andra halvlek börjar och efter bara 3 minuter in i andra väljer nu Östria att lägga sin andra och sista straff. Man sätter den också och hoppas att Blacka spelarna ska bli lite nervösa. Det blir man inte utan Blacka fortsätter lira vacker fotboll och efter 60 minuter spel sätter man väll ändå avgörandet när 4-2 kommer av Blackas little man Lucas Larsson Jonsson. Blacka fortsätter trycka på ett trött Östria Lambohov och resultatet hinner springa iväg till 7-2 innan Östria Lambohov får ett tröstmål till 7-3. 
Mål: Joachim Poikela 2, Mattias Eriksson 2, Lucas Larsson Jonsson 2, John Poikela 1
 
Gruppsegern var vår!!!
 
Grupp I 
 
1. Skärblacka IF  12
2. Mjölby AI FF  7
3. Östria Lambohov 7
4. Linghem 3
5. FC Orten 0
 
 
 
Skärblacka, Mjölby och Östria Lambohov tog sig alla vidare till Danske Banks slutspel. Blacka lottades mot Assyriska IF i 16-delsfinalen. Mjölby lottades mot IK Sleipner och Östria Lambohov fick en drömlottning i LSW
 
 
Blacka - Assyriska IF 2-1 ( 16-delsfinal )
 

första halvlek startade trevande från våran sida, Assyriska får koppla greppet utan att egentligen skapa någonting. Trots ett övertag så är vi otroligt stabila. Vi jobbar oss in i matchen och börjar sakta ta över den. Vi börjar spela det passningsspel vi är skickliga på och hittar ofta runt på kanterna. Vi vinner flera gånger bollen högt upp i presspelet och det är också så vi gör 1-0 målet. Jakob vinner bollen högt och spelar Matte som en bit utanför straffområdet skjuter ett välavvägt skott intill stolpen. Inte helt otagbart, men vi tackar och tar emot. Vi fortsätter spela bra och vinna bollar högt upp. Med lite tur och mer skicklighet hade vi straffat Assyriska vid något av tillfällena. 

I andra halvlek har vi en 1-0 ledning plus en straff att gå på vilket ger oss en trygghet med tanke på det stabila försvarsspelet. Av naturliga skäl måste Assyriska flytta fram mer folk och gå lite mer på rus samtidigt som vi blir lite mer försiktigare och rädda om resultatet. Assyriska för ha en hel del boll i andra halvlek utan att återigen skapa någonting förutom inläggssituatuoner som vi ganska lätt tar bort. Det skulle dock vara en andraboll på en hörna som skulle resultera i 1-1. Kutchi i Assyriska skjuter på en försvarande blacka spelare och ställer Ante i kassen helt. Otur! Annars hade Ante ganska lätt räddat även det läget. Assyriska får energi och vi försvarar oss väl samtidigt som vi har väldigt fina kontringar som vi kanske borde utnyttjat något av de på ett bättre sätt. Vi tar våran bonusstraff med ca 5 min kvar och Anton sätter den distinkt intill stolproten och 2-1 på tavlan. Resten av matchen försvarar vi oss väl och vi vinner matchen med 2-1.

sammanfattningsvis är jag nöjd med sista 30 i första halvlek och att vi är väldigt stabila. Andra halvlek blir av naturliga skäl lite mer passiv, men jag är nöjd med våran arbetsinsats och att vi kontrar såpass starkt som vi gör utan att denna gång lyckas med det sista. Trots att vi inte gör våran bästa match så vinner vi mot ett topplag i div3 vilket visar att vi håller högklass. Nu har vi flera gånger bevisat för oss själva att vi presterar bra även mot högklassiga lag. Sett till klara målchanser så vinner vi rättvist. I övrigt är det en match som blir mycket kamp från båda lagen mer än skönspel. 

// Henrik Andersson

 
Vinsten mot Assyriska kändes bra. 
 
 
Blacka - AC Studenterna 1-0 ( 8-delsfinal )
 
Fredagen den 13:e April skulle Blacka ta sig mot Linköping för att möta ett kämpastarkt Studenterna på Linköping Arena. Ett studenterna som har flera spelare som spelar/spelat på en väldigt hög nivå. Vi visste om att de va starka och ett rutinerat lag som precis som vi vill spela en fotboll som bygger på ett bra passningsspel.

 

Det är som förväntat vi som får föra matchen och hålla uppe tempot i matchen.

 Vi startar bra och sätter rejäl press som Studenterna ofta spelar sig fast i. Tyvärr kommer vi inte igenom i det sista och Studenterna försvarar sig på ett bra sätt. Studenterna kommer upp i ett par

farliga kontringar och fasta situationer annars är man ganska så försvarande i första halvlek. Vi har problem att hålla bolltempot uppe samtidigt som Studenterna försvarar sig på ett bra sätt och drar ner på tempot i matchen. När vi går ut i halvtid så har vi en bra känsla inför andra halvlek trots att de heta målchanserna uteblev, dock va känslan att inte Studenterna skulle orka.

Andra halvlek tar vi kommandot direkt och det tar inte långtid innan domaren hittar ett guld kort på en Student spelare som också är hans andra och genererar i ett rött kort. Ett redan trött Studenterna skulle få jobba hela andra halvlek med en man mindre. Vi parkerar resten av halvleken på Studenternas planhalva, dock är passningstempot och tålamodet halvdant vilket gör att Studenterna relativt enkelt slår ifrån sig. Ju längre halvleken lider ju bättre målchanser dyker dock upp och det blev tillslut ganska frustrerat på sina håll när vi inte satte dit lägena. Våran notoriske målskytt Jocke P skulle dock få en djupledsboll som han skulle förvalta snyggt och distink i bortre hörnet. Sedan fortsätter vi hålla boll och döda matchen på ett bra sätt och bör avgöra matchen vid ett par tillfällen. Sista 5 skulle dock Studenterna chansa och flytta upp i princip allt man hade, men vi höll emot på ett starkt sätt och segern va på sin plats.

En godkänd match som va svårspelad. Ett studenterna som backade hem och va skickliga på att döda ytor gjorde det väldigt svårt för oss. Ju längre matchen led så kontrade man dock med färre och färre spelare vilket gjorde att vi fick rejält övertag. Vi vinner klart rättvist och har flera chanser vi bör och måste förvalta på ett bättre sätt. Fredrik Holmgren gör en felfri insats i Antes och Kalles frånvaro och vi är återigen väldigt stabila. En målchans tror jag vi släpper till förutom hörnor. 

 
// Henrik Andersson
 
 
Blacka klara för kvartsfinal! ( bilden tagen från en annan match )
 
 
 
 
 
Skärblacka IF är alltså klart för Kvartsfinal i Danske Banks cup. man kommer att få möta vinnaren mellan Sylvia och BK Derby hemma på Blacka IP. Det kommer bli en riktigt fin fotbollsfest på IP. 
Datumet för kvartsfinalen är inte spikad. 
 
 
Ha en fortsatt trevlig lördag  
 
 
 
BlackaBloggen !!!
 
 
 
 

Skärblacka träningsmatcher

Skönt att lördagen är igång och det ska bli en riktig helgdag med massor av fotboll när det gäller Skärblacka IF. Vi börjar med hur det gått för Blacka under sina träningsmatcher.
Skärblacka har i år haft en del träningsmatcher. Fem matcher för att vara exakt och det har varit allt ifrån halvbra lag i division 5 till riktigt starka lag i division 3. Blacka har en matchstatistik på 4-0-1 i år under sina träningsmatcher och det är självklart godkänt.
 
Inolverad i träningsmatcherna har jag tyvär inte varit, men har hört en del och lite bilder har jag lyckats sno åt mig.
 
 
 
 
 
 
 
Match 1: Blacka- Bråvalla 6-1
 
Blackas första match stod Bråvalla för.  En match som skulle spelas en kall vinterkväll i början av februari. Blacka var klasser bättre än Bråvalla och visade även tidigt att man ska ligga där i toppen av division 4. Bråvalla däremot kommer nog ses som en slagpåse i år och jag tror att man åker ur div 4. En enkel match för Blackaspelarna som kunde till slut vinna med enkla 6-1 med flera nya namn som gjorde debut, denna inte så varma tisdagskväll. Debut: Kalle Nilsson, Jakob Magnusson, Anton Bäckstedt, Joachim Poikela, Viktor Welander.
 
Mål: Joachim Poikela 4, John Poikela 1, Anton Bäckstedt 1.
 
 
 
Match 2 Blacka- Chile Unido 2-1
 
Ett nytänk från Chile Unido skulle alltså stå för motståndet Blackas andra match för säsongen. Ett Chile som har fått in väldigt många nya spelare, och måste ändå ses som en av favoriterna till att vinna division 5. Blacka skulle komma till matchen med väldigt lite folk. Med ett antal spelare borta så skulle blacka komma med 11 spelare (enligt hemsidan). Men det skulle räcka ändå då man vinner med 2-1.. Två spelare stod redo att göra debut i Blacka och det var Daniel Håkansson, Jesper Stenbom.
 
Mål: Viktor Welander 1, Robin Wieselgren 1.
 
Wielselgrens straffmål
 
 
 
Match 3 Blacka - NIF Bosna 2-1
 
Den första riktiga matchen för blacka skulle det här väntas bli. Matchen spelades på Maxivallen och skulle bli Blackas första riktiga test. Man vinner matchen med 2-1 och gör en sådär match vad jag har hört. Blacka möter Bosna sin första bortamatch och då ska man väll ändå visa att det är stor skillnad på lagen? 
Debutspelare: William Is, Dennis Johansson
Mål: Kim Poikela Wall 1, Joachim Poikela 1
 
 
 
 
Match 4 Blacka - Assyriska IF 0-1
 
Här skulle det verkliga testet komma. Det hade snackats mycket om Blacka, var dem tillräckligt bra för division 3 motstånd eller inte. Den här matchen märkte jag redan från början hur coach Henka ville spela. Blacka backade hem och lät AIF ha bollinnehavet och det var väll så matchen såg ut i första. Blacka såg man hade kvaliteer och ett bra rull när man väl hade bollen. Assyriska hade 1-0 i halvtid men det kunde varit 1-1 då Sebbe Svahn fått ett ypperligt läge efter en retur på Kim Walls frispark. 
Andra halvlek spelade Blacka upp sig och spelade riktigt bra. Sista 20 minuterna hade man pressen på division 3 laget och man borde också haft en solklar straff som domaren fria. Matchen slutar 1-0 till Assyriskas fördel. Coach Henka var nog positiv ändå när han samlat grabbarna i omklädningsrummet. Blackas första förlust men ändå ett steg i rätt riktning.
 
 
 
 
 
 
Match 5 Blacka- Knäppingsborgs BK 4-0
 
Ännu ett lag från division 3. Ett lag som i stort sett joggade hem division 4 året 2017. Nykomlingar i trean och ett möte mot ett starkt Blacka. Blacka tyckte jag var mycket bättre och spelade väldigt fin fotboll. Man ledde med 1-0 i halvtid då Henka hade tryckt dit 1-0 efter en lite tilltrasslad situation. I andra fanns det bara ett lag på plan och det var Blacka. Man spelar vacker fotboll samtidigt som man trycker dit tre vackra mål av John. Riktigt bra match av Skärblacka deras sista träningsmatch innan seriestart. 
Mål: John Poikela 3, Henrik Andersson 1.
 
 
 
Fyra vinster och en förlust med en målskillnad på 14-4. Ett godkänt resultat för blacka, man möter Assyriska och Knäppingsborg och gör det bra båda matcherna. Ett intressant år att vänta för alla blackaanhängare. Kul. 
 
Nu jävlar är lördagen här och jag hoppas ni är lika entusiastiska som jag är. Lite mer än 24 timmar kvar till avspark.
 
 
 
 
Ses igen vid 12:00 
 

Uppstart

Som rubriken tyder är det nu dags att dra igång blackabloggen igen. Många tror kanske  att bloggen inte kommer hålla men jag lovar er, det här ska jag göra helhjärtat. Flera år med halvageranden från våra bloggare..
 
Jag vill tacka alla våra tidigare bloggare som verkligen försökte hålla blackabloggen i liv men tiden räckte tyvärr inte till.
 
Men främst vill jag tacka Mou och Filosofen för ett underbart arbete med uppstarten av bloggen. Tack!
 
 
 
På söndag är det redan dags för seriepremiär. Eftersom att bloggen kommer in väldigt sent så kommer vi köra en sammanfattning på vad som har hänt och hur det ser ut i framtiden i Skärblacka IF. Det kommer handla mycket om hur det går för blacka i cupen, nyförvärv, division 4 östra och mycket mer...
 
 
Följ bloggen under hela lördagen för att få massvis med fotbollsgodis.
Första inlägget kommer ut runt 10:00 och sedan kör vi ett inlägg varannan timme hela dagen fram tills vi rundar av dagen med en införrapport till seriepremiären klockan 22:00.
 
 
 
 
 
 
 
//  Blacka-Bloggen!
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson