Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Fredag och full omgång i den Östra Fyran

Skönt med fredag igen och underbart med matchdag. Ännu bättre att veta att matchen är på hemmaplan och spelas på Skärblacka IP efter tre raka seriematcher på bortaplan. 
 
Blacka har än så länge bara spelat två matcher på Blacka IP under den här säsongen och man har vunnit mot Åby med 5-0 och man har även slagit ur Sylvia i cupen efter ett straffdrama. Väldigt positiva vibbar har vi när vi kommer till Blacka IP när vi ska se vårat lag.
 
Vi är redan i den nionde omgången av den östra fyran och blacka leder serien välförtjänt än så länge, och spelar hela tiden riktigt bra fotboll vilket är väldigt kul att se för publiken. 
 
 
 
Blacka inside: 
 
Blacka har en skadedrabbad trupp till denna omgång och jag ska försöka gå igenom dem flesta för att just ni ska ha en aning om varför vissa spelare inte spelar idag. 
Målvakter: Vilken målvakt kommer att vakta blackas mål ikväll? Jo, det kommer nog bli Ante som tidigare haft problem med skador men väntas vara frisk till kvällens match. Om inte stå finns alternativ som Kalle Nillson eller Magnus Silfverklev. Men Ante bör vara frisk.
Försvaret: Med skador på coach Henka och även på en Lukas Pressfeldt så har försvaret inte haft så bra bredd. Nu tillkommer även Fabbe Jalkemo på den listan. Jonas som gör en kanonmatch mot Derby senast kan inte heller närvara på grund av att han är bortrest. Hurvida Henka ser på detta är ett stort frågetecken. Så hur Henka får ihop försvaret får vi vänta och se.
Mittfälltet:Anton Bäckstedt knäskada men förväntas träna hårdare inom någon vecka eller två. Kommer inte vara med ikväll tillsammans med John Poikela som är hälskadad. Stora avbräck när Blackas två snabbaste spelare inte kan närvara i matchen mot Haga. Hur länge John P blir borta är fortsatt oklart. Matte Eriksson stod för 1 mål och 2 assist senast men var inte nöjd där. Han drog på sig sin andra varning och ett rött kort tillämpades. Nu är han alltså avstängd ikväll och det blir självklart inte enklare för Henka att ta ut truppen. 
Anfallet: Ingen borta..
 
Många namn och väldigt viktiga namn som är borta nu. Väldigt tråkigt men Blacka har fortsatt ett slagkraftigt lag.
 
Min elva:
 
 
Mål:Ante Pettersson
HB: Sebbe Svahn
MB: William Is
MB: Max Glännefors
VB: Robin Wieselgren
HM: Lucas Larsson Jonsson
MC: Jakob Magnusson
MC: Dennis Johansson
VM: Kim Poikela Wall
OMC: Pontus Larsson
ANF: Jocke Poikela
 
 
 
Omgång 9 full omgång
 
 
Skärblacka IF- Hagahöjdens IF 3-2
 
Blacka får det tufft ikväll mot ett starkt Haga. Man vinner ändå för att man har vissa spelare som kan göra det där lilla extra. 
 
NIF Bosna- BK Derby 2-2
Bosna brukar oftast vara bra mot bättre motstånd och Derby är ett bra lag. Derby kommer få det tufft på bollspelaren men får med sig ett kryss efter ett sent kvitteringsmål.
 
LiU - BK Hird 4-1
Liu har hittat vinnarspåret igen och har lagt sig på lite säkrare mark. Nu möter man ett väldigt väldigt dåligt Hird som kommer få se sig själva åka ur fyran detta år. Säker vinst för LiU. 
 
Bråvalla - Åby 2-4
Inga lag som imponerat spelmässigt men Åby som vann med hela 4-0 mot Bosna senast har kanske hittat nått. Här vinner man mot Bråvalla.
 
Valdemarsvik - Västra Husby 1-3
 
Ett Viken som måste börja vinna nu och det är idag man verkligen måste göra det. Mot ett husby som ligger precis ovanför nedflyttningsplatserna. Förlorar man här så är det nästan redan nu kört. Jag tror man får stryk. Västra husby segrar.
 
Lindö FF- Dagsbergs IF 0-1
Lindö får stryk årets första seriematch och det får man i dagens jättemöte mot Dagsberg. Dagsberg får in en boll på en fast situation och håller den ledningen matchen ut. Dagsberg har pressen på sig här.
 
 
 
Fredag och jag hoppas att det blir väldigt mycket folk till dagens match. Det skulle Blackaspelarna behöva. Obesegrade än så länge och det ska fortsätta länge förhoppningsvis. Ses på Blacka IP klockan 19:00 när matchen startar
 
Forza Blacka
 
 
 
blackabloggen
 
 
 
 
 
 
 
 

Tre nya inkasserade i Linköping

Skärblacka reste under måndagskvällen till Linköping för att gästa BK Derby på Linköping Arena. Ett sargat Skärblacka med många skador skulle försöka ta Blackas sjätte raka seger.
 
Blacka startade matchen på följande vis:
 
Mål: Magnus Silfverklev
HB: Sebastian Svahn
MB: Fabian Jalkemo
MB: William Is
VB: Robin Wieselgren
HM: Mattias Eriksson
MC: Dennis Johansson
MC: Jakob Magnusson
VM: Kim Poikela Wall
 
OMC: Pontus Larsson
ANF: Joachim Poikela
 
Ska tilläggas att Jalkemo fick kliva efter bara fem minuter spelade efter en känning i låret. Jonas Olsson inbytt. 
 
 
Derby började matchen bra och hade mer boll än Blacka men våra rödklädda mannar var väldigt giftiga i sina omställningar som man har visat mycket under säsongen. I den 10:e minuten får vi se ett väldigt vackert anfall av Skärblacka som avslutas på bästa sätt när Matte vackert framspelar Jocke som gör 1-0 i målvaktens främre stolpe. BK Derby fortsätter att ha bollen men skapar aldrig några riktiga målchanser. Barros i Derby har ett skott utifrån men bollen går någon meter utanför. Annars är det Blacka som har dem vassare målchanserna med Jocke och Matte i täten. Men 1-0 står sig till halvtid. Den andra fortsätter som den första sluta. Blacka har lite mer boll än vad man hade i den första halvleken. BK Derby försöker gång på gång men återigen ett väldigt stabilt försvarspel av Skärblacka. 2-0 kommer efter en timme spel av Matte. Vackert framspelat av Ponta som gör det väldigt fint på kanten och Matte kan enkelt lägga in bollen i öppet mål.
Efter tvåan kunde Blacka slappna av helt och överta matchen med att ha mer boll och våga ännu mer. Det skulle bara ta några minuter efter 2-0 målet innan Jocke skulle nicka in trean efter Mattes inspel från högerkanten. Där var matchen avgjord och Blacka närmade sig återigen en serieledning. Derby som var tvungna att vinna försökte en sista gång med Zenkovic men det ville sig inte för Derby och matchen slutade 3-0. Matte blev dessutom utvisad i den 81:e matchminuten efter att dragit på sig sin andra varning felaktigt. Väldigt tråkigt då Blacka har många borta. 
 
 
 
Utropstecknet (!) : Jonas Olsson
Kom in i ett svårt läge efter bara fem minuter in i matchen och gör det felfritt. Visar sin rutin och vinner nog allt i luften.
 
Frågetecknet (?) : Fabbe Jalkemo
Skadad under uppvärmningen och var tvungen att bryta matchen. Frågan är hur allvarlig skadan är och hur länge han blir borta. Blir nog inget spel ikväll i alla fall.
 
Punkten (.) : William Is och Jonas Olsson
 
 
Satte stopp för Derbys offensiv. Vet inte hur många nickdueller han och Jonas vann men man vann åtminstone alla. 
 
 
Man of the match: Pontus Larsson
Har hittat rätt i sin anfallsposition som 10:a. Gör det väldigt bra i sin styrka att hålla ifrån och är en nyckel i anfallsspelet. Med sina passningar och sin teknik.
 
 
 
Om några timmar är det äntligen dags igen för match och det är omgång 9 som ska spelas denna underbara fredag. Full omgång på det också. 
 
 
Blackabloggen
 
 
 
 
 
 
 

Blacka reser till Linköping

Blacka reser ikväll din grannstaden för att spela omgång 8s sista match. Våra toppkonkurenter har redan spelat och båda tagit tre viktiga poäng. Så i detta nu ligger Blacka på en andra plats bakom Lindö men vid vinst idag så tar man över förstaplatsen.
 
Omgång 8:
 
Västra Husby-LiU 2-3
Valdemarsvik- Bråvalla 2-2
Dagsberg- Hagahöjden 4-1
BK Hird - Lindö FF 1-4
Åby- NIF Bonsa 4-0
 
 
 
Blacka kommer till dagens match med ett jäkla självförtroende då man slog ut division 2 laget Sylvia i cupen förra veckan och dagar innan vann toppmötet mot Dagsberg med 2-0. Idag möter man ett Derby som måste i stort sätt vinna för att ha chans att kunna ha en chans på division 3 fotboll nästa år. Vid förlust så hamnar man nio poäng bakom serieledarna och är i stort sätt helt borta. För Blackas del skulle det vara riktigt skönt att redan nu bli av med ett av topplagen och kommer göra allt för att bli av med Linköpingslaget. Blacka är fortsatt obesegrade iår i sina tävlingsmatcher. 
 
Derby är ett väldigt anfallsinriktat lag med många spelare som är bra offensivt men det är i defensiven man har sina träben. Det är där blacka ska utmana. Derby har haft problem på målvaktssidan med skador och har därför fått in Motala AIFs reservmålvakt Max Langreiter på lån. Lånet kommer sträcka sig vårsäsongen och frågan är om Langrieter är spelklar ikväll, vilket är högst troligt.
 
Blacka kommer ställa upp med en liknande elva idag som mot Sylvia. Några förändringar lär det bli och nått såhär kommer väll elvan se ut:
 
Mål: Ante, Svesse, Kalle
Målvaktsidan oklar. Ante står om han är tillgänglig men har hört rykten på Kullerstad torg att han är osäker till spel. Återstår att se.
 
 
HB: Sebbe Svahn
Given på sin högerbacks plats. 
 
MB: Wille Is
Har gjort det bra sedan Henka blev skadad och är numera given.
 
MB: Fabbe Jalkemo
Även här en given spelare i Henkas trupp. Backgeneralen som har växt med uppgiften som ledaren i backlinjen. 
 
VB: Robin Wieselgren
Den löpstarke Robin är en av mina favoriter i blackatruppen. Dåligt med västerbackar i truppen men så länge Robin är frisk och kry så är det ingen fara.
 
HM: John Poikela
Given ytter som stått för 5 mål än så länge i årets div 4. Ett antal assist har även kommit från Johns skor.
 
MC: Jakob Magnusson
Har spelat med många spelare på det centrala mittfältet men jag måste ändå se att det är med Dennis som Jakob är bäst. Grym fotbollsspelare i Magnusson.
 
MC: Dennis Johansson
Bollvinnaren kan var ruskigt viktig att ha denna match då det centrala mittfältet i Derby är finlirare. Dennis kommer vinna mycket boll för Blacka idag.
 
VM: Matte Eriksson
Efter matchen mot Sylvia så ser jag inte Matte på bänken. Grovjobbaren som kan spela på nästan alla positioner spelar idag ytter och förhoppningsvis fortsätter prestera.
 
OMC: Pontus Larsson
Den tekniske Larsson har gjort det bra i rollen som 10:a. Hittar dem rätta ytorna och fortsätter att bli bättre och bättre efter sin skada.
 
Anf: Jocke Poikela
Gör sina mål så han är fortsatt given som ensam forward.
 
 
 
 
Glöm inte bort! Ikväll på Linköping Arena klockan 19:30. Blacka behöver all hjälp dem kan få. 
 
Forza Blacka
 
 
Blackabloggen
 
 
 
 
 

Blacka fortsätter imponera

Då var det äntligen fredag och helg igen. Blacka som har match på måndag igen reser till Linköping för att gästa BK Derby. Men det är nästa vecka. 
Den här veckan startade på ett riktigt underbart sätt. I tisdagskväll spelade Blacka kvartsfinalen i östgötacupen mot division 2 laget IF Sylvia. Matchen slutade 2-2 (0-1) och efter straffar kunde Blacka avancera till en mäktig Semifinal. 
 
Blacka startade matchen med en liknande startelva som mot Dagsberg. Det blev någon förändring då Dennis och Anton inte var med. 
 
Mål: Ante Pettersson
HB: Sebbe Svahn
MB: William Is
MB: Fabbe Jalkemo
VB: Robin Wieselgren
HM: John Poikela
MC: Jakob Magnusson
MC: Matte Eriksson
VM: Kim Wall
OMC: Ponta Larsson
Anf: Jocke Poikela
 
 
IF Sylvia blev inte så oväntat nog det spelförande laget och Blacka fick arbeta väldigt mycket i defensiven. Sylvia med spelare som Bengtsson, Lönn och Björk i anfallspelet var gång på gång farliga. Blacka spelarna visade kanske lite för mycket respect i början av matchen. 0-1 skulle dock komma lite för tidigt och i den 20:e matchminuten söker bollen Hampus Lönns fot, ett inspel väldigt fint slaget och går oturligt tunnel på en blackaförsvarare. Lönn skulle vara Sylvias giftigaste spelare i den första halvleken där Sebbe hade det väldigt tungt. Efter Lönns mål var det inte riktigt några klara målchanser för något av lagen. Blackas försvarspel var väldigt stabilt medans blacka fick låna lite mer boll.
 
Enligt Henka så pratar Blacka i halvtid om att behålla det tålamodet blacka haft och att våga behandla bollen lite mer själva.
 
I början av den andra halvleken har Sylvia fortsatt mycket boll och inlägg på inlägg kommer in i Blackas straffområdet, men återigen ett blackaförsvar som fortsätter att vinna duellerna. Blacka lägger den första bonusstraffen tjugo minuter in i den andra och Pontus gör ingen besviken och kvitterar till 1-1. Men tyvärr bara fyra minuter senare kommer kallduschen för blackaspelarna. 1-2 av Manasse Kusu när en halvhårt skott är så pass bra placerat att inte ens Ante når den. Väldigt billigt mål om du frågar mig.
Blacka hade som sagt en straff kvar och det vara bara för laget att hålla ut. Den långa Näsström hade två fina målchanser att avgöra men visade sina talanger som mittback och sköt båda skotten högt och snett. Blacka tog den sista straffen med kvarten kvar och det var Ponta återigen som gick fram. Nervös såg han inte ut att vara och satte den säkert i målvaktens högra hörn. Matchen slutar 2-2 och straffar fick avgöra.
 
Straffar Blacka: Ponta Larsson, Kim Wall, Wille Is, John Poikela, Jocke Poikela
 
Straffar Sylvia: Manasse Kusu, Marwan Baze, Hampus Näsström, Jakob Lindahl, ?
 
 
Sylvia startade straffläggningen:
 
 
Straff 1: Kusu mål 0-1
Straff 1: Ponta mål 1-1
Straff 2: Baze miss 1-1
Straff 2: Kim mål 2-1
Straff 3: Näsström miss 2-1
Straff 3: Wille mål 3-1
Straff 4: Lindahl mål 3-2
Straff 4: John mål 4-2
 
Johns straff avgjorde kvartsfinalen mot Sylvia och detta är större än vändingen i Berlin, större än Zlatans mål mot England på Friends Arena. 
Blacka är nu klara för Semifinal där Östria Lambohov (div 6) väntar. Ett lag som Blacka redan träffat på i cupen då man slog dem med 7-3 i gruppspelet. Drömlottning. 
 
 
Frågetecknet ( ? ) : Staffläggare
Vem är Blackas straffläggare? Anton har satt samtliga starffar han slagit men nu när Ponta var riktigt säker från straffpunkten får man se vem som är straffläggare. Walls straff satt även den rätt så fint i det vänstra krysset. Intressant. Jag håller min röst på Anton fortfarande.
 
Utropstecknet ( ! ) : Matte Eriksson och Jakob Magnusson
Vet inte riktigt hur lång dessa två sprang i tisdags men dem kunde ju knappast må bra dagen efter. Den kämparglöden och viljan dem visade gjorde mig tårögd. 
 
Punkten (.) : Mittbacksduon
Allt som kom in nickade oftast undan. Mittbackarna Wille och Fabbe har spelat ihop sig nu och gör det bra öven fast det är ett anfall av högsta klass man möter.
 
 
Man of the match: Matte Eriksson
Spelade vänsterback mot Dagsberg och gick upp till denna match som centralt på mitten. Underbar vilja han visade och jag vet att han kommer fortsätta prestera. Var på planen han än spelar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blackabloggen

 
 

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson