Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Blacka fortsätter imponera

Då var det äntligen fredag och helg igen. Blacka som har match på måndag igen reser till Linköping för att gästa BK Derby. Men det är nästa vecka. 
Den här veckan startade på ett riktigt underbart sätt. I tisdagskväll spelade Blacka kvartsfinalen i östgötacupen mot division 2 laget IF Sylvia. Matchen slutade 2-2 (0-1) och efter straffar kunde Blacka avancera till en mäktig Semifinal. 
 
Blacka startade matchen med en liknande startelva som mot Dagsberg. Det blev någon förändring då Dennis och Anton inte var med. 
 
Mål: Ante Pettersson
HB: Sebbe Svahn
MB: William Is
MB: Fabbe Jalkemo
VB: Robin Wieselgren
HM: John Poikela
MC: Jakob Magnusson
MC: Matte Eriksson
VM: Kim Wall
OMC: Ponta Larsson
Anf: Jocke Poikela
 
 
IF Sylvia blev inte så oväntat nog det spelförande laget och Blacka fick arbeta väldigt mycket i defensiven. Sylvia med spelare som Bengtsson, Lönn och Björk i anfallspelet var gång på gång farliga. Blacka spelarna visade kanske lite för mycket respect i början av matchen. 0-1 skulle dock komma lite för tidigt och i den 20:e matchminuten söker bollen Hampus Lönns fot, ett inspel väldigt fint slaget och går oturligt tunnel på en blackaförsvarare. Lönn skulle vara Sylvias giftigaste spelare i den första halvleken där Sebbe hade det väldigt tungt. Efter Lönns mål var det inte riktigt några klara målchanser för något av lagen. Blackas försvarspel var väldigt stabilt medans blacka fick låna lite mer boll.
 
Enligt Henka så pratar Blacka i halvtid om att behålla det tålamodet blacka haft och att våga behandla bollen lite mer själva.
 
I början av den andra halvleken har Sylvia fortsatt mycket boll och inlägg på inlägg kommer in i Blackas straffområdet, men återigen ett blackaförsvar som fortsätter att vinna duellerna. Blacka lägger den första bonusstraffen tjugo minuter in i den andra och Pontus gör ingen besviken och kvitterar till 1-1. Men tyvärr bara fyra minuter senare kommer kallduschen för blackaspelarna. 1-2 av Manasse Kusu när en halvhårt skott är så pass bra placerat att inte ens Ante når den. Väldigt billigt mål om du frågar mig.
Blacka hade som sagt en straff kvar och det vara bara för laget att hålla ut. Den långa Näsström hade två fina målchanser att avgöra men visade sina talanger som mittback och sköt båda skotten högt och snett. Blacka tog den sista straffen med kvarten kvar och det var Ponta återigen som gick fram. Nervös såg han inte ut att vara och satte den säkert i målvaktens högra hörn. Matchen slutar 2-2 och straffar fick avgöra.
 
Straffar Blacka: Ponta Larsson, Kim Wall, Wille Is, John Poikela, Jocke Poikela
 
Straffar Sylvia: Manasse Kusu, Marwan Baze, Hampus Näsström, Jakob Lindahl, ?
 
 
Sylvia startade straffläggningen:
 
 
Straff 1: Kusu mål 0-1
Straff 1: Ponta mål 1-1
Straff 2: Baze miss 1-1
Straff 2: Kim mål 2-1
Straff 3: Näsström miss 2-1
Straff 3: Wille mål 3-1
Straff 4: Lindahl mål 3-2
Straff 4: John mål 4-2
 
Johns straff avgjorde kvartsfinalen mot Sylvia och detta är större än vändingen i Berlin, större än Zlatans mål mot England på Friends Arena. 
Blacka är nu klara för Semifinal där Östria Lambohov (div 6) väntar. Ett lag som Blacka redan träffat på i cupen då man slog dem med 7-3 i gruppspelet. Drömlottning. 
 
 
Frågetecknet ( ? ) : Staffläggare
Vem är Blackas straffläggare? Anton har satt samtliga starffar han slagit men nu när Ponta var riktigt säker från straffpunkten får man se vem som är straffläggare. Walls straff satt även den rätt så fint i det vänstra krysset. Intressant. Jag håller min röst på Anton fortfarande.
 
Utropstecknet ( ! ) : Matte Eriksson och Jakob Magnusson
Vet inte riktigt hur lång dessa två sprang i tisdags men dem kunde ju knappast må bra dagen efter. Den kämparglöden och viljan dem visade gjorde mig tårögd. 
 
Punkten (.) : Mittbacksduon
Allt som kom in nickade oftast undan. Mittbackarna Wille och Fabbe har spelat ihop sig nu och gör det bra öven fast det är ett anfall av högsta klass man möter.
 
 
Man of the match: Matte Eriksson
Spelade vänsterback mot Dagsberg och gick upp till denna match som centralt på mitten. Underbar vilja han visade och jag vet att han kommer fortsätta prestera. Var på planen han än spelar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blackabloggen

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson