Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Blacka-Kurdiska

Beklagar väldigt mycket att det inte kommit några inlägg senaste veckorna. Veckan efter Vånga matchen lyckades Blacka besegra Åtvid Södra på bortaplan med 4-2 efter att ha legat under med 1-0. Åtvids kondition var ingen höjdare och Blacka sprang över dem totalt i andra halvlek. I och med denna seger hakade man på lagen i toppen och var enbart 3 poäng bakom Kurdiska i topp när de gästade IP Arena i lördags.

Kimstad besegrade tidigare på lördagen Hemgårdarna med 4-3 och tog tillfälligt över serieledningen för Kurdiska. Matchen började perfekt för Blacka när Anton Bäcka Bäckstedt spelade fram till Ponta Larsson som rullade in 1-0 för Blacka. Laget var i stort sett ordinarie, det var egentligen bara Chrille Sundell som ersattes av Matte Eriksson samt Kim Wall som saknades (Calle Allerth spelade vänsterback). Min rapport från första halvlek grundar jag enbart på vad jag hört då jag inte såg den. Minuterna efter 1-0 hade Frippen ett friläge men Kurdiskas väldiga målvakt Elvis lyckades parera skottet. Kurdiska var tydligen bättre rent spelmässigt men skapade inte så väldans mycket och det man skapade räddade Fredda tämligen enkelt.

Efter ca 5 minuter av den andra halvleken fälls kapten Larsson i straffområdet och hela IP Arena tror att domaren ska blåsa straff men så blir inte fallet. Blacka Fanz blir skogstokiga och Global End med de hängivnaste fansen skriker glåpord som hörs enda till Finspång. Fredda blir så arg att han nästan är upp vid halva plan för att påpeka för domaren att det är en solklar straff.  Kurdiska går till motattack men helt plötsligt står assisterande domaren borta vid Kurdiskas straffområde och vinkar frenetiskt med flaggen. Min första tanke var att han hade bestämt sig för att det var straff för blacka men så visade sig inte vara fallet. Efter samråd med domaren så springer domaren fram till Frippen och visar honom det röda kortet. Alla är oförstående och det stämmningen blir ännu argare nu än vid straffsituationen. En Kurdiska spelare har tydligen stämplat Frippen utan att bollen var i närheten, när Frippen då knuffade till spelaren i fråga så såg den assisterande det och valde att ge honom det röda kortet.

Kurdiska tar nu över matchen totalt och det känns egentligen som en tidsfråga innan kvitteringen ska komma. Blacka är dock inte helt ofarliga när man sticker upp på den ensamna forwarden ponta Larsson samt högeryttern Bäckstedt men det vill sig inte riktigt i de avgörande lägena. När Bob rinner igenom och sätter 1-1 så är det egentligen ingen överaskning för någon. Efter målet sker många byten och lagets kapten Ante Larsson går ut och säger att han är helt slut. Kurdiska tar efter detta över mer och man gör även segermålet med ca en kvart kvar på nick från misstänkt offsideposition. Matchen spelas av och det skapas egentligen inte så mycket chanser efter Kurdiskas 2-1 mål.

Matchen är väldigt svårbedömd för mig eftersom jag såg Kurdiska spela med en man mer i 40 av 45 minuter. Ante Larsson fick beröm i Folkbladet såg jag och jag hållermed till 100 % angående detta. Han sprang mest av alla i andra halvlek och laget tappade helt när han inte orkade mer. Skärblacka ramlade i och med förlusten ner på femteplats och är hela 6 poäng bakom Kurdiska. Man möter Kimstad borta nästa helg och då saknar man både Frippen och Wieselgren som är avstängda och Sundell är fortfarande tveksam pga skada.

Tre Skorstenar: Ante Larsson
Helt klart bäst i Blacka, man tappar matchen när han går ut.

Två skorstenar: Krille Svanberg
Stabil som vanligt i backlinjen, gör vad han ska.

En skorsten: Fredda Holmgren